Jump to content



Αυξομειωσης θερμοκρασιας, Ανευ λογου


lazarosleon

Recommended Posts

Πριν καιρο, ειχα ποσταρει το θεμα για αγορα ψυκτρας, στη καρτα γραφικων(αληθεια το τοπικ εξαφανιστηκε ??? )

Χτες,χωρις καποιο λογο, η τεχνικο προβλημα, το μηχανημα, ειτε στο αυτοματο, ειτε στο χειροκινητο(fan control), δεν λεει να κατεβασει θερμοκρασια κατω απο 50 βαθμους με τιποτα, Idle. Σε φορτια φτανει 80:-O

Ειδα για τυχων ξεκοληματα απο ψυκτρες, κλπ, αλλα δεν φαινεται κατι.

Εβαλα επισης 2 ανεμιστηρες 12εκ, να φυσανε ο ενας πισω απο τη καρτα, ο αλλος πανω, αλλα αποτελεσμα δεν.:wall::wall:

Μολις ξεκιναει το μηχανημα, εχει 43(οχι 37 περιπου που ειχε), και σκαρφαλωνει μεχρι 50+. απεγκατεστησα το MSI Afterburner, το ξαναεβαλα, αλλα τα ιδια. :wall:

Το κουλο λοιπον στην υποθεση, ειναι οτι μονο του στην ολη φαση, ριχνει τη θερμοκρασια στιγμιαια στους 45, και την ξαναπαει στους 50+, ΧΩΡΙΣ φορτια. Αυτο συμβαινει μια φορα στις 3 ωρες. :-O:-O

Link to comment
Share on other sites

Αν μιλάμε για κάρτα γραφικών οι θερμοκρασίες σου είναι καλές μη σου πω και χαμηλές για καλοκαίρι. Πιο χαμηλά μόνο με υδρόψυξη.

Γενικά οι κάρτες γραφικών σε load πάνε χαλαρά και πάνω από τους 75-80 οC. Όταν ανοίγεις τον υπολογιστή και βλέπεις 37 είναι γιατί δεν έχει προλάβει να έρθει σε ισορροπία θερμοκρασιακά. Μερικά peaks στην μέτρηση θερμοκρασίας που βλέπεις είτε προς τα κάτω είτε προς τα πάνω δεν είναι αξιοσημείωτα. Οι κάρτες γραφικών κάνουν και αυτές εξοικονόμηση ενέργειας και η μέτρηση δεν γίνεται σε heatsink αλλά σε πυρήνα οπότε έχεις μεγαλύτερη ευαισθησία στις μετρήσεις. Αν δεις σε idle να χτυπάει 80άρια και σε full load να πηγαίνει για κατοστάρια τότε θα πρέπει να κοιτάξεις μήπως κάτι δεν πάει καλά με το cooler.

Link to comment
Share on other sites

Η Καρτα ειναι η Plait GTX 470, προ καιρου(ουτε μηνα), πηρα εξτρα κουλερ, με παρα πολυ καλα αποτελεσματα, και απο θορυβο και απο θερμοκρασιες. Περυσι με πιο πολλες ζεστες, ουτε τετοια συμβαντα ειχα, ουτε αυτο το πραγμα το ειχα παρατηρησει......

Δεν ειναι τρομερα κουλο, προ ημερων, να παιζει 37 και τωρα 50 στο Idle???

Link to comment
Share on other sites

Βασικά όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία δεν μεταβάλλεται γραμμικά η ψύξη που κάνει το cooler σου. Η διαφορά με την θερμοκρασία περιβάλλοντος πέφτει δραστικά όσο ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες του τελευταίου. Η δική μου που θεωρείται πιο ήπια από την δική σου σε θέματα θερμοκρασιών παίζει μεταξύ 39-40 οC.

Τώρα αν θες να το κοιτάξεις λίγο μπορείς να δεις μήπως έχει χαλαρώσει ο μηχανισμός που ασφαλίζει την ψύχτρα πάνω στην GPU ή μήπως έχουν πιάσει την άπειρη σκόνη τα πτερύγια των fan. Το τελευταίο και εντελώς ακραίο που μου περνάει από το μυαλό είναι κακής ποιότητας thermal paste που καταπονήθηκε μέσα σε ένα χρόνο και δεν αποδίδει για αυτό και έχεις άνοδο σε θερμοκρασίες. Και πάλι όλα αυτά είναι τραβηγμένα και στα αναφέρω επειδή λες ότι έβαλες άλλη ψύχτρα. Από temps σε γενικές γραμμές είσαι ΟΚ.

Στο δικό μου σύστημα επίσης βλέπει θερμοκρασία εσωτερικού 38 οC και επεξεργαστή σε stock στα 42 οC.

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποιησα οτι πιο καλο απο παστα, ουτε μηνα επανω, ολοι οι συνδεσμοι ειναι οκ. σφιγμενα κλπ.

Αφησα το μηχανημα εντελως χαλαρο, με ολα τα προγραμματα κλειστα. Σταθεροποιηθηκε στους 40-45. Μολις ανοιξα Mozilla, με 2 παραθυρα, τσουπ 58. !!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ξεχασα να ποσταρω στο παρων τοπικ. Και συγνωμη. Λυθηκε το θεμα. Απο λαθος δικο μου, δεν ειχε μπει πολυ καλα, οπως φαινοτανε τελικα η εξτρα ψυκτρα. Αλλαχτηκε με αλλη Arctic Silver η παστουλα, και τωρα το μηχανημα κλεινει κοντα στο εβδομο τεστ απανωτα σταθεροτητας, και πολλα μα πολλα 3dmark. δοξα το θεο, ολα καλα, φτου φτου.Επιπλεον, το MSI Afterburner ειχε αναβαθμιστει και ειχε ενεργοποιησει την επιλογη ''Force Custom fan Level'' με επιπεδο το 70% και πανω, οποτε δεν λειτουργουσε σωστα, οταν εγω απο το κεντρικο μενου το πουσαρα 100% και αυτο εκανε τα κουλα του. Τελος καλο, ολα καλα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.