Jump to content



SLI βοήθεια σε πρωτάρη !


Alkis27

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους ! Το θέμα μου νομίζω οτι είναι απλό. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με SLI και θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά. Καταρχήν το hardware μου είναι το εξής :

CPU : AMD FX 8320

RAM : 8 GB DDR3

M/B : Gigabyte GA-970A-DS3

Graphics Card : Gigabyte Geforce GTX660 OC

τροφοδοτικό : Corsair CX600

Με το παραπάνω hardware ΟΛΑ τα games σε 1920x1080 ανάλυση με όλα τα γραφικά στο full πάνε σφαίρα ! Πλην του Crysis 3 στο οποίο έχω τα πάντα στο "VERY HIGH" εκτός από τα "Object" και "Shading" που πρέπει να τα έχω στο "HIGH" (και εννοείται χωρίς ΑΑ) για να πηγαίνει σφαίρα (με μικρά lagαρισματάκια ίσως..).

Το ερώτημα μου είναι λοιπόν αν αξίζει να κάνω SLI...

α) Καταρχήν μπορεί να γίνει στο υπάρχον hardware (motherboard,τροφοδοτικό κτλ) και αν ναι τί χρειάζεται ? Μια ολόιδια κάρτα γραφικών ?

β) Τί τάξεως περίπου διαφορές θα δω στα games ? Οι βελτιωμένες επιδόσεις θα είναι σε όλα τα games ?

γ) Από άποψη κόστους-απόδοση μήπως είναι προτιμότερο να πουλήσω αυτή την κάρτα και να πάρω μια πιο δυνατή που θα αντέξει αρκετό καιρό ακόμη ή μήπως σε κάθε περίπτωση ο συγκεκριμένος συνδυασμός SLI θα είναι ακόμα πιο δυνατός ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων !

Link to comment
Share on other sites

Με μια δεύτερη κάρτα γραφικών υπολογίζεις από 60 εως 80% επιπλέον επιδόσεις (ανάλογα το game). Θα είναι κάπως στενόχωρα τα πράγματα μέσα στο pc case και φυσικά θα έχεις κάπως αυξημένες θερμοκρασίες όταν παίζεις παιχνίδια. Γενικά το SLI κάνει καλό scaling πλέον και είναι must ειδικά όταν η δεύτερη κάρτα αγοραστεί σε προσφορά/μεταχειρισμένη κτλ κτλ

Επί του θέματος όμως και με μια γρήγορη google αναζήτηση δεν βλέπω να υποστηρίζει SLI η μητρική σου. Υποστηρίζει CrossFire αλλά είναι η παλιά συνταγή με μια υποδοχή στα x16 και η δεύτερη στα x4 που ουσιαστικά θα "κόψει" τις επιδόσεις στην δεύτερη κάρτα γραφικών λόγω bus ακόμα και αν έκανες Crossfire.

Από μένα είναι no go για οποιαδήποτε αλλαγή σε multi-GPU. Κοιτάς να δεις αν σε συμφέρει η πώληση της υπάρχουσας κάρτας και η αγορά μιας high end.

Γενικά αποφεύγουμε το SLI και λόγω της κατανάλωσης ισχύος όταν υπάρχει η επιλογή για single GPU.

Link to comment
Share on other sites

To psu σου είναι οριακό, αλλά η motherboard σεν υποστηρίζει sli, παρά μόνο crossfire.

Οπότε πουλάς και παίρνεις μια 760 για ένα 22-25% πάνω σε επιδόσεις, ή αν σου φτάνουν τα € παίρνεις μια 770 like a boss.

P.S. Busted :p

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.