minast Φεβρουάριος 15, 2014 #141 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2014 Ρε παιδιά επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για να πάρω το n54l. Μπορείτε να μου πείτε κατά πόσο είναι αθόρυβος;Είναι πιο αθόρυβος από έναν τυπικό προσωπικό υπολογιστή. Δεν είναι εντελώς αθόρυβος. Από τη δική μου εμπειρία θα έλεγα ~35dB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mer Φεβρουάριος 16, 2014 #142 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2014 Ευχαριστώ για την βοήθεια.Για να καταλάβω σε 2 μέτρα απόσταση θα μπορώ να κοιμηθώ άμα οι σκληροί δεν ακούγονται; Είμαι λίγο περίεργος με τον θόρυβο αλλά το να ακούγεται το φύσημα του ανεμιστήρα σε χαμηλές στροφές προφανώς δεν με πειράζει. 35db δηλαδή περίπου πόσο είναι αυτό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Φεβρουάριος 16, 2014 #143 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2014 (edited) Γενικώς θεωρείται ότι δεν κάνει πολύ θόρυβο, αλλά στη δική μου περίπτωση - βλ. είχα φροντίσει να έχω αθόρυβο σύστημα - ο Microserver κάνει τον περισσότερο θόρυβο στο δωμάτιο.[Εξαιρείται ένα μικρο NAS της Zyxel (NSA-210) το οποίο έχει έναν σπαστικό μικρό ανεμιστήρα - αλλά αυτό το ανοίγω μόνο για να πάρω backup και ξανακλείνει.]Έκανα μία απόπειρα να αλλάξω τον stock fan με έναν Noiseblocker που είχα, αλλά δυστυχώς ο συγκεκριμένος ΝΒ δεν είναι PWM οπότε δεν έκατσε η αλλαγή (η motherboard θεωρεί ότι σταμάτησε ο ανεμιστήρας και κλείνει τον server). Εν αναμονή αθόρυβου PWM, λοιπόν. Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 16, 2014 από Shaman Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Φεβρουάριος 16, 2014 #144 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2014 Ευχαριστώ για την βοήθεια.Για να καταλάβω σε 2 μέτρα απόσταση θα μπορώ να κοιμηθώ άμα οι σκληροί δεν ακούγονται; Είμαι λίγο περίεργος με τον θόρυβο αλλά το να ακούγεται το φύσημα του ανεμιστήρα σε χαμηλές στροφές προφανώς δεν με πειράζει. 35db δηλαδή περίπου πόσο είναι αυτό; Είναι ακριβώς αυτό. Ξέρεις ότι γυρνάει ένας ανεμιστήρας σε χαμηλές στροφές, αλλά δεν ενοχλεί, ακόμη και στα 2m. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thaaanos Φεβρουάριος 17, 2014 #145 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2014 ξεκοίλιασμα του ανεμιστήρα (αφαίρεση του sticker), λάδι singer ανακατεμένο με γραφίτη από πράκτικερ, μονωτική.πιθανώς να δουλέυει και γράσο λιθίου, αλλά δεν έχω κάνει benchmarks να δω πιο είναι το καλύτερό... ίσως μια ιδέα για το εργαστήριο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Φεβρουάριος 18, 2014 Author #146 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2014 Δεν κάνει θόρυβο ο ανεμιστήρας, δεν αξίζει η παραπάνω διαδικασία. Το Airflow μόνο ακούγεται. Αν θες να μειώσεις αυτό θα πρέπει να ρίξεις τις στροφές.Από την άλλη δεν ξέρω αν αξίζει μιας και με αυτόν τον 1 ανεμιστήρα, δίσκοι και CPU κρατάνε εξαιρετικές θερμοκρασίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Φεβρουάριος 18, 2014 #147 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2014 Η αλλαγή fan είναι πανεύκολη, πάντως, αν κάποιον τον ενοχλεί o stock fan της Delta (υπάρχει και video στο site της HP). Το μόνο σημείο που θέλει προσοχή είναι να πας σε κάποιο PWM fan και να αλλαχτούν τα pins όπως περιγράφεται εδώ. Και 1-2 φώτο που τράβηξα όταν τον έλυσα για να προσθέσω RAM, να πειραματιστώ με τον ανεμιστήρα και να "κρύψω" έναν SSD πίσω από το LED (χρησιμοποιείται ως cache drive στο unRAID). Επόμενη μόντα - πέρα από το fan που περιμένω - είναι να μπει ένα φίλτρο στο πορτάκι. Γενικά ωραίο εργαλείο. Καταλαβαίνεις γιατί υπάρχουν "εθισμένοι" που καταλήγουν με 2-3 από δαύτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagos-11- Φεβρουάριος 19, 2014 #148 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2014 Λεω να περιμενω να φερουν τον g8 στην Ελλαδα με intel cpu usb 3 κτλ πιστευω αξιζει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Φεβρουάριος 20, 2014 Author #149 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2014 Είναι πιο όμορφο σίγουρα. Επίσης το USB 3 είναι ευπρόσδεκτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Φεβρουάριος 20, 2014 #150 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2014 Λεω να περιμενω να φερουν τον g8 στην Ελλαδα με intel cpu usb 3 κτλ πιστευω αξιζει! Καλά όλα αυτά, αλλά οι περισσότεροι έχουμε πάρει τα Gen6/Gen7 με cashback, τελική τιμή κάτω από 200€, μαζί με το ΦΠΑ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Φεβρουάριος 20, 2014 Author #151 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2014 Είναι και αυτό ένα θέμα. Η τιμή του τρέχοντος μηχανήματος είναι χώμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Φεβρουάριος 20, 2014 #152 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2014 200 εχει απο msystems...wol μεσω Internet δουλευει? γνωριζει καποιος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Φεβρουάριος 20, 2014 Author #153 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2014 Δουλεύει κανονικότατα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Φεβρουάριος 20, 2014 #154 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2014 δεν υπαρχει wol απο net και wol απο lan. Υπαρχει γενικα το wol και αν φτιαξεις σωστα τα port forward κανεις τα παντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.expert Φεβρουάριος 20, 2014 Author #155 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2014 Με λίγα λόγια εξαρτάται από το Router το αν θα παίξει από inet. Δες και εδώ http://www.thelab.gr/1063633225-post132.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Μάρτιος 2, 2014 #156 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Hp microserver...τελος απο msystems...Που βρισκουμε τωρα σε παραπλησια τιμη ? (~200) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dirving69 Μάρτιος 2, 2014 #157 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Hp microserver...τελος απο msystems...Που βρισκουμε τωρα σε παραπλησια τιμη ? (~200)Σε αυτά τα χρήματα γιατί δεν κοιτάς και κάτι σε synology ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάρτιος 2, 2014 #158 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Νέο θέμα... Sent from my SM-N9005 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagos-11- Μάρτιος 2, 2014 #159 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Synology με τοσα λεφτα δεν μπορει να σου δωσει οσα ο microserver (γνωμη μου) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mer Μάρτιος 5, 2014 #160 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2014 Hp microserver...τελος απο msystems...Που βρισκουμε τωρα σε παραπλησια τιμη ? (~200)Το περιμένω και εγώ σιγά σιγά να μου έρθει από το Σάββατο! Από το eshop το πήρα! Τσέκαρε το Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts