Jump to content



Γιατι δεν συνδεεται το laptop με το router μου?!


Ioanna

Recommended Posts

Γεια σας!

Ειμαι ετοιμη να το πεταξω απο το παραθυρο!! ΔΕΝ ΞΕΡΩ τι κανω λαθος, παρακαλω βοηθειστε!

Το PC της υπογραφης μου συνδεεται μεσω ενος THOMSON TG585 v7 κανονικοτατα στο internet! Λογω του οτι εχω desktop, wireless δεν χρησιμοποιουσα μεχρι σημερα. Σημερα μου εδωσαν ενα laptop (Sony Vaio VGN-NR11M) και προσπαθω να το συνδεσω ασυρματα στο internet και δεν τα καταφερνω με ΤΙΠΟΤΑ! :(

Εχω ενεργοποιησει το wireless απο το Thomson με WPA-PSK encryption. Στο laptop το δικτυο μου φαινεται. Οταν δινω το password που εχω ορισει ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ :( :(

Τι γινεται ρε παιδια? Καμια ιδεα? Τι κανω λαθος? :(

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Ας τα πάρουμε από την αρχή...

Καταρχήν όταν ενεργοποίησες το WPA-PSK encryption έβαλες και ένα password εκεί... (το έβαλες να υποθέσω έτσι ;;; )

Όταν πας λοιπόν να συνδέσεις το λάπτοπ και σε ρωτάει το password δίνεις το σωστό, δηλαδή αυτό που όρισες παραπάνω στο ρούτερ έτσι ;;;

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας και παλι παιδια, τωρα μονο μπορεσα να απαντησω.

Τα στοιχεια του ρουτερ: Thomson TG585 v7, firmware 8.2.7.7

Τα details του Wireless Access point μου:

Configuration

Interface Enabled: Yes

Physical Address: 00:1F:9F:8C:4C:59

Network Name (SSID): mine

Interface Type: 802.11b/g

Actual Speed: 54 Mbps

Band: 2.4G Hz

Channel Selection: Manual

Region: Europe

Channel: 9

Allow multicast from Broadband Network: Yes

Security

Broadcast Network Name: Yes

Allow New Devices: New stations are allowed (via registration)

Security Mode: WPA-PSK

WPA-PSK Preshared Key: ********

WPA-PSK Encryption: TKIP+AES

WPA-PSK Version: WPA+WPA2

Στο laptop το wireless μου φαινεται με το ονομα του. Οταν ομως δινω το WPA-PSK Preshared Key, δηλαδη το "Κλειδι Ασφαλειας" οπως το ζηταει, μου βγαζει "Δεν ειναι δυνατη η συνδεση στο mine", δηλ. στο ασυρματο point μου :( Εξυπακουεται οτι δινω το password σωστα! Επισης, μετα απο αρκετες αποτυχημενες προσπαθειες, το άλλαξα το password! Χρησιμοποιουσα αυτο που αναγραφεται στον πατο του Thomson, αλλά το άλλαξα! Ουτε το καινουργιο δεν το δεχεται!!

Λιγες πληροφοριες για το laptop (τρομαρα του!). Καταρχην ΔΕΝ ειναι δικο μου! Φιλου ειναι! Τρεχει Windows 7 Professional 64bit (τρομαρα τους), και εχει:

- Intel Pentium Dual CPU T2310 , @ 1.46GHz 1.47GHz και...1 (ενα) GB Ram... :wall:

- Για την συνδεση ασυρματου δικτυου εχει τον LAN-Express AS IEEE 802.11g PCI-E Adapter. Στις ιδιοτητες του αφησα και την αυτοματη αποδοση διευθυνσης IP/DNS, αλλα εκανα και Παραμετροποίηση TCP/IP σε Windows 7. Δεν λειτουργει τιποτα :( Δεν συνδεεται στο ασυρματο δικτυο.

Οταν συνδεω το laptop με καλωδιο στο Thomson το internet λειτουργει κανονικοτατα!!

Κινητο ή άλλο laptop δεν εχω ωστε να το δοκιμασω..

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να δοκιμάσεις να κλείσεις προσωρινά το security στο router και να δεις αν θα συνδεθεί το λάπτοπ. Αν παίξει, δοκίμασε να βάλεις ασφάλεια wpa2 στο ασύρματο.

Τα δοκιμασα και τα δυο χωρις αποτελεσμα. Δεν συνδεεται :(

Εθεσα WPA2 στο Thomson, το λαμπακι του ασυρματου εγινε κιτρινο (απο πρασινο που ηταν), ανοιξα το laptop, συνδεση, εδωσα τον κωδικο, δεν συνδεθηκε. Μετα δοκιμασα και χωρις καμια ασφαλεια, το φωτακι του wireless εγινε κοκκινο, με προειδοποιησε και το laptop οτι μπορει ολοι να δουν τα δεδομενα της συνδεσης μου, αλλά και παλι δεν συνδεθηκε.

Βασικα να πω οτι εγω ΠΟΤΕ μου δεν δουλεψα το wireless. Μια ζωη desktop εχω και παντα με καλωδιο συνδεω το (εκαστοτε) PC μου με το router και βγαινω στο internet. Δεν ξερω ΑΝ το Thomson εχει τιποτα diagnostics ωστε να μου δειξει αν το wireless οντως δουλευει ή εχει χαλασει. Βασικα τα λαμπακια αναβουν κανονικα αλλά δεν ξερω τι μπορει να παιζεται... Ισως να φταιει και αυτο το $@$%^^--laptop!

Εχω και ενα αλλο router, ενα Sagem. ΑΝ δεν βαρεθω και ΟΤΑΝ μου ερθει ΙΣΩΣ να συνδεθω με το Sagem, ετσι απλα για να δω μηπως το wireless του Thomson εχει "χαλασει"... Bare in mind, οτι μπορει να μην ξερω και τι λεω μιας και wireless ουτε ειχα και ουτε θα εχω ποτε. Μου αρεσουν τα καλωδια! Μονωνουν και γειωνουν καλυτερα ;)

Φχαριστω παιδια! :)

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς απλώς να συνδέσεις το Σαζέμ στην πρίζα και να ενεργοποιήσεις το ασύρματό του για να δεις αν συνδέεται το λάπτοπ, δε χρειάζεται να μπεις στη διαδικασία να το ρυθμίσεις και για το ίντερνετ και να το συνδέσεις στην πρίζα του τηλεφώνου.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια, ευχαριστω ολους :)

Εγω με το θεμα τελειωσα. Δεν θα αλλαξω ολο το setup μου μονο και μονο για να παιξει το wireless σε ενα προπολεμικο laptop το οποιο δεν ειναι καν δικο μου, και καμια σχεση δεν εχω με αυτο, παρα μονο μια εξυπηρετηση κανω.

Τελειωνοντας να πω:

[MENTION=31334]it.expert[/MENTION] : παραπανω, αν δεις, ειχα βαλει καναλι 9 στο Thomson χωρις αποτελεσμα. No worries though

[MENTION=1066]gdp77[/MENTION] : σιγα μην κανω τοσο κοπο για ενα αρχαιολογικο laptop που δεν ειναι καν δικο μου. Εγω ΑΝ ποτε αγορασω laptop θα εχω ενα Α αυτοσεβασμο να αγορασω συγχρονο μηχανημα! Αλλωστε αυτη την περιοδο ειμαι dual boot με τα Win 8.1 και τα δοκιμαζω (βλεπε υπογραφη). No worries though. σημειωση: με τα Win τα δικα μου εννοεις ή με τα Win του laptop?

[MENTION=994]trendy[/MENTION]: φιλε μου τελικα, επειδη με ετρωγε η περιεργεια και ΜΟΝΟ γι' αυτο, εστησα το Sagem κανονικα! Στην πριζα οταν το εβαλα, οπως μου ειπες, το wireless του ηταν απενεργοποιημενο. Το εστησα λοιπον κανονικα, σε 5 λεπτα, και δουλεψε!! Το laptop συνδεθηκε!! Μετα, κατι άλλαξα, στο encryption νομιζω και δεν το ξαναειδε...

No worries though! Επανηλθα στο κανονικο μου set up, με το Thomson, και το laptop του Νεαντερταλ δεν με ενδιαφερει πια! ΑΝ ποτε χρειαστει να το συνδεσω στο internet, για κανενα update, θα το συνδεσω με το καλωδιο πανω στο Thomson, και ολα καλα! :)

Ευχαριστω οσους απαντησαν, να ειστε καλα :)

Ακου ενα gigabyte ram.... LOOOOOL, ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ-ΧΑΑΑΑ!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.