Jump to content



αξιοπιστο pc για δικηγορικό γραφείο- πλατφόρμα;


psyber

Recommended Posts

απεβίωσε η μητρική του υπολογιστή του γραφείου του πατέρα μου. ήταν πλατφόρμα της amd αγορασμένη το 2005 και έκανε καλά τη δουλειά του. θα ήθελα να μου υποδείξετε μία αξιόπιστη πλατφορμα (mobo-cpu-os) που θα δουλεύει αξιόπιστα εφαρμογές office και browsing. θέλω να έχει ένα βάθος χρόνου και δε με νοιαζει ιδιαίτερα η αναβαθμισημότητα. σκεφτόμουν κάτι τέτοιο:

GIGABYTE GA-B75M-D3H RETAIL - και

INTEL CORE I3-3240 3.40GHZ LGA1155 - BOX - .

Πως σας φαίνεται. Εννοείται ότι δεν έχω κανένα κόλλημα με την amd και δεχομαι προτάσεις και με αυτήν.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

απεβίωσε η μητρική του υπολογιστή του γραφείου του πατέρα μου. ήταν πλατφόρμα της amd αγορασμένη το 2005 και έκανε καλά τη δουλειά του. θα ήθελα να μου υποδείξετε μία αξιόπιστη πλατφορμα (mobo-cpu-os) που θα δουλεύει αξιόπιστα εφαρμογές office και browsing.

Εφόσον το παλιό pc ήταν από το 2005, τότε σίγουρα δεν έχει μνήμες DDR3 και κατά συνέπεια θα χρειαστείς και μνήμες. Επίσης βάζω ερωτηματικό και για το κατά πόσο το τροφοδοτικό που έχεις θα επαρκεί για τη νέα πρόταση.

Προτείνω λοιπόν:

ASUS B85M-E RETAIL

cpu i3 όποιον θέλεις ανάλογα με τα οικονομικά σου

2x2 GB DDR3 1333 μνήμες οπωσδήποτε με lifetime εγγύηση (π.χ. ADATA AD3U1333C2G9-R 2GB DDR3 1333MHZ)

Για OS προτείνω το Ubuntu 12.04 (sp4), που είναι δωρεάν ανοικτό λογισμικό, και τον Απρίλιο του 2014 που θα βγει η επόμενη έκδοση μακράς υποστήριξης (14.04), αναβάθμιση σε αυτήν.

Link to comment
Share on other sites

...σκεφτόμουν κάτι τέτοιο:

GIGABYTE GA-B75M-D3H RETAIL - και

INTEL CORE I3-3240 3.40GHZ LGA1155 - BOX - .

Πως σας φαίνεται. ...

Μια χαρά είναι, αλλά προηγούμενης γενιάς - και εφ' όσον οι σύγχρονοι Intel (4ης γενιάς) δεν είναι ακριβώτεροι, καλόν είναι να προτιμήσετε έναν τέτοιο. Ένας σύγχρονος επεξεργαστής Intel υποστηρίζει μνήμη των 1600MHz, οπότε τέτοια πρέπει να προτιμήσετε. Για τις εφαρμογές γραφείου επαρκεί ένας φθηνός διπύρηνος σαν αυτόν, του οποίου η τιμή είναι λογικότατη, και ο οποίος μπορεί να κάτσει σε ένα τέτοιο motherboard (δεν χρειάζεται τίποτε ακριβώτερο). Το browsing ενδέχεται να απαιτεί κάτι παραπάνω (κυρίως λόγω στρημαρίσματος σε html 5), οπότε, αν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός, πάρτε έναν i3, ή ακόμα καλύτερα i5. Σε όλες τις περιπτώσεις, μια 4άρα μνήμη των 1600MHz φτάνει και περισσεύει. Επίσης, αν προστεθεί και μια φθηνή κάρτα οθόνης με παθητική ψύξη θα αποβεί προς όφελος της ταχύτητας.

Μετά 9 έτη χρήσης γραφείου, μάλλον επιβάλλεται η αντικατάσταση του τροφοδοτικού με κάποιο όπως αυτό (δεν χρειάζεται ισχυρότερο).

Τέλος, επειδή η χρήση SSD δίνει στο σύστημα μακράν ταχύτερη λειτουργία, νομίζω πως επιβάλλεται να τον βάλετε στη λίστα σας. Ένας 60άρης για το σύστημα και τις εφαρμογές είναι ό,τι πρέπει.

Επειδή, όμως, οι σύγχρονοι επεξεργαστές είναι πολύ ισχυροί χωρίς να εκλύουν μεγάλη θερμότητα, και δεδομένου πως η αγορά των φορητών έχει διευρυνθεί πολύ τη τελευταία 5ετία, κάτι που οδήγησε τις τιμές σε πτώση, είναι προτιμώτερο να πάρετε έναν φορητό με γρήγορο επεξεργαστή σαν αυτόν, ή ακόμα καλύτερα αυτόν, να του αλλάξετε το μηχανικό δίσκο με έναν 120άρη SSD, και μια άδεια Windows 7 ή 8. Αν υπάρχει απαίτηση για χρήση της υπάρχουσας desktop οθόνης, μπορείτε να βρείτε έναν φορητό με docking station, οπότε τον παρκάρετε στο docking station για δουλειά γραφείου, και όποτε χρειασθεί, τον παίρνετε μαζί σας ως φορητό. Βέβαια, αυτή η λύση είναι ακριβώτερη. Πάντως, η εποχή που οι εφαρμογές γραφείου έτρεχαν γρήγορα μόνο σε σταθερούς υπολογιστές, παρήλθε ανεπιστρεπτί.

Link to comment
Share on other sites

παιδιά ευχαριστώ πολύ για το πλήθος των απαντήσεων! να επισημάνω οτι θα τα παρώ όλα καινούρια και οτι πρεπει να είναι σταθερος και για διαρκεια στο χρόνο αλλά και για επεξεργασία κειμένου σε μεγάλη οθόνη ( η οθόνη υπάρχει ήδη).

Link to comment
Share on other sites

παιδιά ευχαριστώ πολύ για το πλήθος των απαντήσεων! να επισημάνω οτι θα τα παρώ όλα καινούρια και οτι πρεπει να είναι σταθερος και για διαρκεια στο χρόνο αλλά και για επεξεργασία κειμένου σε μεγάλη οθόνη ( η οθόνη υπάρχει ήδη).

Η διάρκεια ζωής και η σύνδεση με εξωτερική οθόνη, δεν είναι περιοριστικοί παράγοντες για την αγορά φορητού υπολογιστή. Αν τώρα μπαίνει στην εξίσωση και το κόστος, ή/και το ότι δεν χρειάζεται την φορητότητα, οκ, πάω πάσο :p

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά για τροφοδοτικό τι λέτε; να παρω αυτό με 500 watt και 2 χρόνια εγγύηση ή να πάω εδώ, χάνοντας σε watt αλλά κερδίζοντας 1 χρόνο εγγύηση;

Το 350άρι επαρκεί, αλλ' αν αισθάνεσαι ψυχολογικά καλύτερα με το 500άρι, πάρε αυτό. Έτσι ή αλλιώς, ο υπολογιστής την ίδια ισχύ θα καταναλώνει.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως για παρόμοια χρήση, προτίμησα μητρική Asrock B85 με τέσσερις υποδοχές μνήμης, 8 γίγα μνήμη, Intel i3 4130, τροφοδοτικό XFX 550W. SSD είχα ήδη έναν 60άρη OCZ Agility3, και δύο ακόμα σκληρούς, έναν για τα data και έναν για αυτόματο backup. Το σύστημα έχει προοπτική τουλάχιστον 5ετίας, με ελπίδα τα 7-8 έτη.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.