Jump to content



Project Watercooled Rev.05


georgeadams

Recommended Posts

Αφού βρέθηκε επιτέλους διαθέσιμη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, να μερικές φωτογραφίες και από το τρέχον κουτί μου (κάνοντας κλικ πάνω στις φωτογραφίες, ανοίγουν σε νέο παράθυρο με διπλάσιο μέγεθος):

Το κουτί είναι ένα YeongYang YY-420 Cube Sever Case (click here) που αγόρασα τον περασμένο Ιούνιο αλλά έφτασε στην τρέχουσα κατάσταση πριν από λίγους μήνες μετά από διάφορα πειράματα και μαστορέματα ;)

Αποτελείται από 2 διαμερίσματα (σαν να έχουμε κολλήσει 2 midi towers δίπλα-δίπλα). Το αριστερό διαμέρισμα είναι φτιαγμένο για να φιλοξενεί τη Motherboard και το δεξί, το τροφοδοτικό, και τις μονάδες αποθήκευσης (CD, DVD, δίσκους). Μπροστα έχει κανονικά 2 πόρτες που καλύπτουν τα Drives αλλά τις αφαίρεσα γιατί δεν τις θεωρώ πρακτικές. Εξ'άλλου, το floppy και τα Drives είναι σε μαύρο χρώμα κι έτσι δεν φαίνονται άσχημα...

Cube_External_Front_Right_2_Small.jpg Cube_External_Front_Right_1_Small.jpg

Στο αριστερό πλάι άνοιξα ένα μεγάλο παράθυρο (ίσως λίγο μεγαλύτερο απ' ότι θα 'πρεπε αλλά τι να κάνουμε...)

Cube_External_Front_Left_Small.jpg Cube_External_Left_Small.jpg

Στο πάνω μέρος φιλοξενούνται 2 ψυγεία από καλοριφέρ Ford Transit '87 που ψύχονται από 2 ανεμιστήρες Pabst 120mm το καθένα. Στο δεξί πλαινό υπάρχει και μια 12ρα τρύπα για να παίρνει φρέσκο αέρα το δεξί ψυγείο. Του έβαλα ακόμα και 2 χερούλια για ευκολότερη μεταφορά (αν και το βάρος δεν βοηθάει).

Cube_External_Right_Top_Small.jpg Cube_External_Front_Top_Small.jpg

Μπροστά αριστερά υπάρχουν άλλοι 2 Pabst 120mm και δεξιά 1 enermax 120mm για τους δίσκους. Λίγο πιο πάνω φαίνεται η δεξαμενή νερού από Plexy και παραπάνω το Aerogate 2 που φροντίζει για την αργή περιστροφή των ανεμιστήρων.

Cube_Internal_Front_Small.jpg

Στο δεξί διαμέρισμα (που είναι λίγο χύμα μιας και δεν φαίνεται απ'έξω) φαίνεται ο σωλήνας για το άδειασμα της δεξαμενής και το shroud από φύλλο αλουμινίου για το ψυγείο (ιδέα του Soki). Το περίεργο φύλλο αλουμινίου σε σχήμα U πάνω από το τροφοδοτικό φροντίζει ώστε το ψυγείο να παίρνει φρέσκο αέρα από την πλαινή τρύπα και όχι από το εσωτερικό του PC. Ο δίσκος που φαίνεται όρθιος "χύμα" είναι πρόσφατη προσθήκη και δεν έχω αξιωθεί να τον βάλω κανονικά ακόμα :)

Cube_Internal_Right_Small.jpg

Στο αριστερό διαμέρισμα τώρα, φαίνονται η αντλία (Laing D4 στα 12V) και τα waterblock (Cascade CPU Block, DangerDen Z-chipset block και Maze4 GPU block). Το σπειράλ γύρω από τους σωλήνες (tygon) είναι το γνωστό Swiftec CoolSleeve που τους εμποδίζει να τσακίσουν (μόνο στο κομμάτι από τη VGA στο Chipset και από το ψυγείο στο Tank υπήρχε φόβος για τσάκισμα αλλά θα φαινόταν πολύ άσχημο αν έβαζα μόνο εκεί).

Cube_Internal_Left_1_Small.jpg Cube_Internal_Left_2_Small.jpg

Τέλος, έβαλα και μια οθόνη 4x20 χαρακτήρων που είχα από παλιότερο project. Εδώ φαίνεται να δείχνει πληροφορίες από το Winamp.

Cube_Internal_Left_3_Small.jpg

’φησα για το τέλος τις ωραιότερες φωτογραφίες, αυτές χωρίς φλας. Το διαμέρισμα της Motherboard φωτίζεται από 3 UV Cold Cathodes που κάνουν τα CoolSleeves και τα κίτρινα δεματικά να δείχνουν πολύ εντυπωσιακά. Μια μπλε Cold Cathode φωτίζει το Tank στο δεξί διαμέρισμα. Το φωτισμό συμπληρώνουν 4 διάφανα πόδια με μπλε Led στο κάτω μέρος του PC αλλά δεν φαίνονται σχεδόν καθόλου στις φωτό.

Cube_External_Night_1_Small.jpg Cube_External_Night_2_Small.jpg

Το hardware κατά τα άλλα παραμένει το ίδιο (περιμένοντας τους 939): ένας AthlonXP Mobile 2500+ στα 2600MHz στα 1.9V (13x200 μιας και η Epox 8RGA+ που έχω αρνήται να δουλέψει με FSB πάνω από 208MHz), 2x512MB Corsair XMS3200XL και μια Ati Radeon 9800Pro.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ :)

φαντάζομαι αν σκάσει κανα λαν, δε θα έρθεις με αυτό...

Δυστυχώς, δεν έχω πλέον άλλο PC για ενδεχόμενο LanParty. Το 2ο PC το πήρε ο αδερφός μου στην Αλεξανδρούπολη, μαζί με την TFT (ε καλά, αυτός την είχε πληρώσει)... :cry:

Έτσι "ξέμεινα" με αυτό εδώ και με μια 17" Hitachi CRT και όπως καταλαβαίνεις πρέπει ν' αρχίσω γυμναστήριο... :flex:

Link to comment
Share on other sites

γιατι μου το εκανες αυτο τωρα??

ειμαι ερωτευμενος με αυτο το κουτι απο την πρωτη μερα που το ειδα στο hac...

τσ...δεν σου ξαναμιλαω...

αστερι το κουτακι...και πολυ προσεγμένη δουλεια...

μπραβο!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.