Jump to content



Ποιοτικος ηχος σε laptop


Recommended Posts

Aυτη τη στιγμη εχω σε ενα desktop μια audigy 4.

To desktop ειναι παλιο =αργο,σε σχεση με ενα νεο laptop που εχω παρει τελευταια,και θα ηθελα να αντικαταστησω εχοντας αυτο για ολα,συν να ακουω και μουσικη.

Συνδεοντας ομως το laptop ,με τις ενισχυτικες μου διαταξεις(!) ηχεια κτλ.παιζει ναι μεν καλα ,αλλα δεν εχει καμια σχεση με την εξοδο που βγαζει η εσωτερικη καρτα του παλιου desktop.

Στη ποιοτητα ηχου ειμαι αρκετα απαιτητικος,θελοντας τα μεγιστα.Οποτε θα ηθελα να ρωτησω,κατα ποσο ειναι εφικτο αυτο απο ενα laptop.

Τη λυση της εξωτερικης προσωπικα(χωρις να εχω εμπειρια)δεν την εμπιστευομαι- φανταζομε οτι ενα σκατουλακι σε usb,δε θα μπορεσει να αντικαταστηση μια ολοκληρη πλακετα εσωτερικης καρτας ηχου.

Υπαρχει λοιπον τροπος,γινετε?μια εσωτερικη καρτα pci-express ,να συνδεθει (με καποιο adaptor προφανως)σε usb στο laptop?

Το σκεφτικο μου ειναι να παρω μια δυνατη καρτα (προσανατολιζομαι προς τη soundblaster Z),να τη συνδεσω -αν γινετε-στο laptop να ακουω ποιοτητα.

Και στο μελλον να τη χρησιμοποιησω σε ενα νεο desktop που θα παρω.

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Τα σκατουλακια usb ξεφεύγουν πολύ περισσότερο σε ποιότητα και τιμές από όσο φαντάζεσαι. Το πλεονέκτημα τους είναι η σταθερή και ποιοτική τροφοδοσία. Αυτό και το κύκλωμα κάνει το τσιπακι να τραγουδάει.. Δεν ξέρω κατά πόσον είναι βολικό ακόμα και να υπάρχει μια εσωτερική κάρτα ήχου να "κρέμεται" από το λάπτοπ.. Βέβαια και τα ποιοτικά με "εξωτικές" τροφοδοσίες είναι μεγάλα, αλλά τουλάχιστον νοικοκυρεμενα σε ένα κουτί.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=21187]monotis[/MENTION]

αν το laptop σου έχει firewire θύρα, αγοράζεις μια επαγγελματική focusrite, και όλες οι Creative συν ότι άλλο είχες ακούσει, θα σου είναι παρελθόν εγγυημένα.

Saffire PRO 24 DSP | Focusrite

την αγόρασα 300Ευρώ~, όχι ότι οι χαμηλότερες θα σε χαλάσουν, απλά τη προτίμησα λόγω επιλογών σε εισόδους/εξόδους.

Αν παίζεις με stereo και όχι 5.1, μια 14άρα φτάνει

Saffire PRO 14 | Focusrite

Link to comment
Share on other sites

Δυστηχως ,αν και απο τα τελευταια laptop και κατηγοριας 1000ρικου,και δεν εχει.(και απο μια μικρη ερευνα,σπανια να πετυχεις με firewire).

Mαλλον η λυση που προτεινεις,χρειαζετε και adaptor,η firewire to usb

Link to comment
Share on other sites

Δυστηχως ,αν και απο τα τελευταια laptop και κατηγοριας 1000ρικου,και δεν εχει.(και απο μια μικρη ερευνα,σπανια να πετυχεις με firewire).

Mαλλον η λυση που προτεινεις,χρειαζετε και adaptor,η firewire to usb

Αν το laptop σου έχει express card slot, βάζεις εκεί την κάρτα με τις firewire θύρες, και τις δουλεύεις κανονικά σαν να είχες PCI card στο pc σου.
Link to comment
Share on other sites

αμα δεν θα γραψεις μουσικη δεν χρειαζεσαι τις εισοδους που προσφερουν οι καρτες που σου προτειναν οι παραπανω τυπου Saffire PRO 24 DSP | Focusrite με 3 εκατομμυρια ευρω

αμα θελεις μονο μια πολυ καλη εξοδο το usb dac θα σε καλυψει απολυτως

Link to comment
Share on other sites

Σχετικα με το συστημα ηχειων -ενισχυτη που με ρωτατε.Το εχω συνδεμενο με ενα mini hifi της sony(μοντελο CMT-GP7)2x100 μαζι με ενα ακομη ανεξαρτητο ενισχυτακι της Teac(δεν θυμαμε μοντελο)το οποιο απαρτιζετε απo 2 δορυφορους και ενα sub.(η καρτα οπως αναφερω μια soundblaster audigy 4).

Σιγουρα δεν θεωρητε κατι σπουδαιο,ομως με την καρτα αυτη κ καποιο απο τα εφφε eax του driver το συστημα στη κυριολεξια ανασταινετε!

Βγαζει πολυ καθαρο ξεκουραστο ηχο με πολυ καλη αποκριση/αναλυση στα ψιλα(που για μενα ειναι σημαντικα).

Το ιδιο συνολο μονο του(χωρις να παιξει απο το pc),στη κυριολεξια πατατιερα,οτι γινετε με την καρτα.

Έγινε επεξεργασία από monotis
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.