Jump to content



Recommended Posts

 

Δεν είναι δυνατόν να ακούω περιπτώσεις πχ, Δημόσιος υπάλληλος με εισόδημα 15.000 το χρόνο να παίρνει δάνειο 300.000 € για να κτίσει σπίτι και μετά να πηγαίνει και να ζητάει να του μειωθούν τα χρωστούμενα. ΠΩΣ πήρες το δάνειο; ΠΩΣ περίμενες να το πληρώσεις; ΓΙΑΤΙ του δώθηκε αυτό το δάνειο;

 

 

 

Ωραία όλα αυτά και συμφωνώ. Το αναρρωτήθηκα κι εγώ πολλές φορές με συναδέλφους δικούς μου πριν φύγω από Ελλάδα οι οποίοι ήταν και οι 2 ιδιωτικοί υπάλληλοι και πήραν δάνειο 275.000€ για σπίτι, με εισόδημα κάτι λιγότερο από 2.500€ το μήνα.

 

Η ένστασή μου όμως βρίσκεται αλλού. Λες πως ο υπάλληλος έπαιρνε 15.000 το χρόνο και πήρε δάνειο 300.000€. Ας πούμε για το παράδειγμα πως έπρεπε να δίνει 13.000€ το χρόνο για το δάνειο και θα το ξεπλήρωνε σε 35 ή 40 χρόνια. Συμφωνούμε μέχρι εδώ; Έχουμε κανένα πρόβλημα στο ότι είναι μαγκιά του που ήθελε να μένει με 2000€ το χρόνο;

 

Όταν ήρθε η εκάστοτε κυβέρνηση, δεν με νοιάζει ποια ήταν, και είπε : Εσύ που παίρνεις 15.000€ το χρόνο, τώρα θα παίρνεις 11.000€, δεν είναι λογικό να πάει ο άνθρωπας και να ζητήσει "επαναδιαπραγμάτευση" (είναι και πολύ in η λέξη γι'αυτό τη χρησιμοποίησα) του δανείου του; και όταν έφαγε λοιπόν άκυρο από την τράπεζα για την επαναδιαπραγμάτευση, δεν είναι λογικό να ζητήσει να μπει στο νόμο Κατσέλη;

 

Άρα, ωραία λέμε πως φταίμε εμείς και συμφωνώ, αλλά επείδη είχα γυναίκα δημόσιο υπάλληλο η οποία από 1600€ το μήνα το 2009, κατέληξε το 2012 να παίρνει 840€, μην γενικολογούμε.

 

Και για να κλείσω, είσαι σε λάθος thread.

 

 

 

Γι'αυτό δεν τρώς περισσότερα από όσο χωράει το στόμα σου. Το δάνειο κανονικά πρέπει να έχει την έννοια του βοηθήματος για να συμπληρώσεις το ποσό που θέλεις, όχι να σου παρέχει όλο το ποσό. Δεν έχει λογική αυτό.

 

Όσο για το άλλο, το "Πείτε ότι θέλετε" με δικό σου rant ξεκίνησε :p

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 25,5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • astrolabos

    2261

  • PetrosD

    2039

  • HotPeanut

    1614

  • wrong method

    1495

Αλλά ΑΦΟΥ έβαλε την υπογραφή του ο Γιωρίκας, και μετά έπεσε ο μισθός του ή έχασε την δουλειά του, tough luck. Σιχ χαπενς κλπ, σε όλα τα συμβόλαια του κόσμου, ακόμα και στην μπανανία σου λέει πιο ξεκάθαρα απο ότι μου λέει ο ΛΛ πως αγαπάει τον Σαμαρά και ο Μυράλης πως γουστάρει BBQ σε αυτοκίνητο καμμένο σε αριστερή διαδήλωση πως " αν δεν μπορέσεις να πληρώσεις τις δόσεις σου θα χάσεις το σπίτι σου ". 

 

Δεν νομίζω πως πρέπει να μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι.

 

'Άλλο ο Γιωρίκας που υπολόγιζε να πουλήσει κάνα στρέμμα στην Άνω Ρεματιά εάν βρει τα σκούρα και σκάσουν οι δόσεις των πιστωτικών καρτών μαζί με του στεγαστικού κι άλλο η οικογένεια στην οποία έχασε ο ένας την δουλειά του και λόγω μηδαμινής ανάπτυξης στην γαμ**μένη κοινωνία που ζει δεν θα βρει δουλειά να μπορεί να συμπληρώσει τα της δόσης.

 

Τον Α τον γράφεις στα παπάκια σου γιατί όπως έστρωσε θα κοιμηθεί, τον Β προσπαθείς ως πολιτεία να του σταθείς, διότι αυτός αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο σου.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

δεν γίνεται το κέρδος να το απολαμβάνεις μόνο εσύ ενώ την ζημιά να την μοιράζεσαι,υπάρχει και κόσμος που δεν πήρε σπίτι 200τμ ούτε αμάξι με 30 χιλιάρικα ffs 

 

Μπερδεύτηκα... Μιλάμε για αυτούς που πήραν δάνεια από τις τράπεζες, ή για τις τράπεζες αυτές καθ'αυτές;

Link to comment
Share on other sites

 

Μπερδεύτηκα... Μιλάμε για αυτούς που πήραν δάνεια από τις τράπεζες, ή για τις τράπεζες αυτές καθ'αυτές;

 

 

 

 

έτσι μπάχαλο που έχουμε γίνει είναι αλληλένδετα,ιδιωτική τράπεζα να χορηγεί δάνεια-χωρίς αντίκρυσμα -με εγγύηση δημοσίου και όταν αυτό καταρρεύσει να τροφοδοτειται με δημόσιο χρήμα για να μην κλατάρει.

Έγινε επεξεργασία από wrong method
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Έχουμε πρόβλημα στο εξής, ότι με 2000 τον χρόνο δεν ζεις. Τις ίδιες @@ έκαναν και στην Ιρλανδία, πήγαινε να πάρεις τώρα δάνειο και θα δεις πως γίνεται το σωστό risk assessment

- έλα εδώ κύριος, πόσο δίνεις ενοίκιο τα τελευταία 3 χρόνια;

-- 1000 ευρώ μέσο όρο

- ωραία, η δόση, με βάση την προκαταβολή που έχεις και τα χρόνια που θες το δάνειο, βγαίνει 1300 το μήνα, τα εξτρα 300 από που θα έρθουν;

 

Εάν απαντήσεις ότι θα κόψεις το γάλα των παιδιών σου, η τράπεζα θα σου δείξει ευγενικά την πόρτα, κι όχι επειδή καίγεται για την υγεία των παιδιών σου.

Εάν αποδείξεις ότι βάζεις στην άκρη πχ 400 τον μήνα τα τελευταία 3 χρόνια, οπότε και έχεις την δυνατότητα να ανταπεξέλθεις, θα στο εγκρίνουν.

 

Οι τραπεζίτες πίστευαν ότι είναι καλυμμένοι με το να σου πάρουν το σπίτι εάν δεν έχεις να πληρώσεις τις δόσεις, δεν υπολόγισαν όμως ότι δεν υπάρχει ψυχή με μετρητά να αγοράσει αυτά που (ήλπιζαν) να βγάλουν σε πλειστηριασμό.

 

Δεν διαφωνώ στο ότι με τα τσεκούρια που έχουν πέσει τα τελευταία χρόνια, οικονομικά υγιή σπιτικά αναγκάστηκαν να επαναδιαπραγματευτούν τα στεγαστικά τους, η διαφωνία μου αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εγκρινόντουσαν τα δάνεια.

 

Οι τραπεζίτες ήξεραν πολύ καλά τι θα συμβεί αν στραβώσει η δουλειά όμως δεν τους ένοιαζε. Φτιάχνανε ένα «προϊόν» από τα δάνεια αυτά και έβγαιναν και το πουλάγανε. Τσιμπάγανε το ζεστό  χρήμα, «φάγωμεν, πίωμεν, αύριο γαρ αποθνήσκωμεν».

Τσεπώσανε χοντρό χρήμα όλοι οι τραπεζίτες του πλανήτη με  αυτό το κόλπο μέχρι να σκάσει η φούσκα.

 

Η βάση του καπιταλισμού είναι το επιχειρηματικό ρίσκο. Όποιος αποτινχανει πρέπει να πληρώνει. Εάν δεν πληρώσει θα το ξανακάνει.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Όταν τελειώσετε με το ποιοι φταίνε και με το πόσο φταίνε και το γιατί φταίνε.. να αναφέρετε παρακαλώ κι όσους δεν φταίνε! Ή τουλάχιστον φταίνε στο ελάχιστο.. γιατί σίγουρα θα τρέξει κάποιος και θα πει "Μα καλά δεν ψήφιζαν;; Άρα φταίνε κι αυτοί!"...

Υπάρχουν όμως άνθρωποι που δήλωναν τα πάντα στην εφορία, δεν έκλεβαν, δεν έκαναν αρπαχτές, δεν έπαιρναν δάνεια.. δεν άπλωναν το χέρι τους πιο μακριά από όσο έφτανε, ΔΕΝ χρησιμοποιούσαν μέσο ή γρηγορόσημο πουθενά, προσπαθούσαν να ανταπεξέλθουν μόνοι τους στα προβλήματα υγείας που είχε η οικογένειά τους, πέρναγαν 1-2-3-10(!!!) χρονιές χωρίς να πάνε διακοπές.. και έκαναν κι οικονομίες και έδιναν και σε 2-3 ανθρώπους που είχαν ανάγκη, από το υστέρημά τους. Δούλευαν σαν τα σκυλιά με το χαμόγελο στα χείλη.. και κάποιοι από αυτούς περιμένουν να τους πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ κάτι δεδουλευμένα, από το 2011.. ενώ τους έβαλε και να υπογράψουν ότι για να τα πάρουν ΚΑΑΑΑΠΟΙΑ στιγμή, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ζητήσουν χρωστούμενα από τα παλιά ταμεία. 

Και την πληρώνουν κι αυτοί τώρα! Και τους κόβουν επιδόματα.. και τη σύνταξη.. και τους ζητάνε φόρους πολλαπλάσιους κι ενφιά και σου'πα μου'πες..  

ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ;; 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

τι ζωάδια κυκλοφορούν στους δρόμους ωρέέέέέ !!!
 

παραλίγο να έχω colision με έναν μ@λ@κα επειδή ήθελε να κάνει τον schumacher ...

ιστορικό

[δύο λωρίδες αριστερά δεξιά - αριστερά εγώ και δεξιά μου ένα φορτηγάκι , (λέω) θα το περάσω και θα μπω δεξιά ώστε να βγω στην έξοδο στα 400 μέτρα !.

Περνάω το φορτηγάκι κοιτάω καθρέπτη όλα οκ ανοίγω φλας ξανακοιτάω και ξεκινάω σιγά σιγά ξαφνικά καθώς κοιτάω δεξιά μου βλέπω τον μ@λ@κα

(είχε πέσει λογικά στην dead angle + πήγαινε κομμάτια (επίσης την ώρα που πέρασα εγώ το φορτηγάκι αυτός πρέπει να ήτανε πατημένος 80 εγώ αυτός 100 (κατέβασμα σχιστό έξοδος προς Πέραμα) ξαναμαζεύτηκα στην λωρίδα μου και έκανα κύκλο ]

 

ακριβώς ποιο μετά μέσα στο πέραμα σε ένα φανάρι ένα άλλο ***** δεν με άφησε να μπω δεξιά ώστε να στρίψω δεξιά και να ανέβω μια ανηφόρα !

 

Άντε γαργαληθείτε σήμερα !!!!
Δεν θα βγάλω λεφτά ρεεε θα πάρω ένα jeep και θα του βάλω μπάρες γύρω γύρω και θα πέφτω πάνω σας ρε μμμμμμ ....νιά να μάθετε

Έγινε επεξεργασία από ARMAGEDDON
Link to comment
Share on other sites

λολ καταλαβαίνω σωστά; έκανες προσπέραση με 80 για να βγείς μετά από 400 μέτρα σε έξοδο; αν ναι σορρυ κιολας και ας φάω και κάρτα, αλλά πόσα κιλά είσαι;

Έγινε επεξεργασία από JaguarOne
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

ακόμα και στην μπανανία σου λέει πιο ξεκάθαρα απο ότι μου λέει ο ΛΛ πως αγαπάει τον Σαμαρά και ο Μυράλης πως γουστάρει BBQ σε αυτοκίνητο καμμένο σε αριστερή διαδήλωση "

 

Όχι, δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο και σίγουρα δεν το γουστάρω.

Link to comment
Share on other sites

λολ καταλαβαίνω σωστά; έκανες προσπέραση για να βγείς μετά από 400 μέτρα σε έξοδο; αν ναι σορρυ κιολας και ας φάω και κάρτα, αλλά πόσα κιλά είσαι;

μισό να σου μετρήσω πόσο ακριβώς ήταν ! (850m !!!)

ήμουν είδη στην αριστερή λωρίδα από ποιο πριν και στην δεξιά γινότανε της πόπης με νταλίκες ανά 2 μέτρα  (πες μου που να χωρέσω)

αυτό που σκέφτηκα ήταν να περάσω την τελευταία που έβλεπα (ήμουν αρκετά κοντά της και να μπω στην λωρίδα ξέροντας τον δρόμο ότι 10000% η νταλίκα θα κόψει στην στροφή έχει ένα zig zag και θα την περάσω άνετα χωρίς άγχος) !

Έγινε επεξεργασία από ARMAGEDDON
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@JaguarOne

διάβασε παραπάνω !

 

όχι θα πηγαίνω με 200 να θέτω τον εαυτό μου και τους γύρω μου σε κίνδυνο !

Αλλά κλασικά στην Ελλάδα αν κάνεις του κεφαλιού δικαιώνεσαι !
αν έγραφα πήγαινα με 200 έκανα zig zag προσπεράσεις - σφίνες κλπ και κατάφερα να βγω στην έξοδο στα 20 meters (παραβλέπουμε ότι ίσως θα μπορούσα να είχα προκαλέσει ατύχημα)

θα λέγατε κλασικά psssssssssssss μπράβο αυτός είσαι κλπ !

εδώ μιλάμε για τον άλλον τον μλκ που ούτε τα βασικά δεν τήρησε τι να λέμε τώρα ελλάς σε όλο σου το μεγαλείο αυτός που έκανε ότι έκανε είναι ποιο μάγκας απο μένα οκ κατάφερε να μπει !

 

λογικό φαίνεται βλέπε Ρομανό ο !ληστής! έξω ---------- άντε γεια ----------

Έγινε επεξεργασία από ARMAGEDDON
Link to comment
Share on other sites

 

 

Ήταν κουλ και "συμβαίνει" και στην ξαδέρφη σου αν θυμάμαι καλά σε καμιά πορεία να καεί και κανένα αυτοκίνητο πάνω στα ντουζένια. 

 

Δεν είναι κουλ να καίγεται ένα αυτοκίνητο.

Η ξαδέρφη μου (καμία σχέση με Αριστερά ή με πορείες) ήταν για καφέ κάπου στα εξάρχεια, κάτι έγινε απέξω και κάηκε το αυτοκίνητο της. Και δεν την είδα ιδιαιτερα αναστατωμένη μετά. Ασφαλισμένο ήταν.

Link to comment
Share on other sites

Α εντάξει αν είναι ασφαλισμένο τότε γίνονται τα εξής:

 

Αποζημιώνεσαι για την ακριβή αξία του αυτοκινήτου / παίρνεις ολόιδιο εντώς λίγων ημερών.

Αν είναι ασφαλισμένο για τρομοκρατική ενέργεια

Αποζημιώνεσαι για τις μέρες και τα λεφτά που χαλάς όσο ΔΕΝ έχεις αυτοκίνητο.

Αποζημιώνεσαι για το άγχος και το στρες του να βλέπεις κάτι απροσάρμοστα κολώπαιδια να σου καίνε το βίος σου, γιατί "έτσι".

 

Γενικά είναι όλα ρόδινα με 0 τρέξιμο και δημιουργία προβλήματος στον παθόντα, γιατί "είναι ασφαλισμένο". 

 

Γνωρίζεις πως ο πλανήτης δεν το αντιμετοπίζει έτσι ε?

 

Εκτός αν εννοείς, πως η ξαδέρφη σου ήταν ΟΚ γιατί πχ δεν ήταν μέσα στο αυτοκίνητο όταν κάικε! ή ότι πχ δεν προσπάθησε να τους αποτρέψει. Τότε ναι, αν ήταν μόνο το αυτοκίνητο θα την πω και τυχερή, όχι απλά ασφαλισμένη. 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.