Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδος v2.0


astrolabos

Recommended Posts

Από 10 στο 11% είναι 10%. Από το 0.1 στο 0.2 είναι 100%.

Εντυπωσιακό όσο και φαινομενικά ευμετάβλητο το νούμερο όταν είναι τόσο χαμηλό. Επιπλέον το γράφημα που βλέπω στο Bloomberg μου τα λέει λίγο διαφορετικά, εκτός και αν είναι άλλο γράφημα.

 

Germany Generic Govt 10Y Yield Analysis - GDBR10 - Bloomberg

 

post-33281-0-03354200-1433271862_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Τώρα το θυμήθηκα. Δεν ξέρω γιατί έχει περάσει στα ψιλά. Τι λέει ο πρώην υπουργός οικονομικών για τους σωτήρες δανειστές μας;

 

»Ξέρετε, οι Ευρωπαίοι βασικά ήρθαν σε εκείνη τη συνάντηση λέγοντας: «Θα δώσουμε στους Έλληνες ένα μάθημα. Είναι πραγματικά φριχτοί. Μας είπαν ψέματα. Είναι απαίσιοι και άσωτοι και εκμεταλλεύθηκαν βασικά τα πάντα και θα τους συντρίψουμε». Αυτή ήταν η στάση όλων.

 

»Σίγουρα, και βέβαια όπως έχω πει, δεν περίμενα ότι θα συνεχίσουν να κωλυσιεργούν επί τρία χρόνια. Ήταν αδιανόητο για εμένα ότι άφησαν τα πράγματα να γίνουν τόσο χάλια όσο τα άφησαν κι έγιναν. Αλλά τα προμηνύματα γι' αυτό βρίσκονταν στην αρχική διαμάχη. Τους είχαν πει ψέματα οι Έλληνες. Τους είχαν φέρει σε δύσκολη θέση οι Έλληνες που εν τέλει δανείστηκαν όλα αυτά τα λεφτά, και ήταν έξαλλοι και μανιασμένοι. Ήθελαν να τους ξυλοφορτώσουν. Αλλά με αυτόν τον τρόπο, τροφοδότησαν μια πυρκαγιά που βρισκόταν στα πρώτα στάδια. Και υπήρχαν πολλά ξερόκλαδα».

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=649866

 

Βάζω αποσπάσματα. Όποιος θέλει μπαίνει και διαβάζει για τις διαθέσεις των σωτήρων μας κατά την περίοδο 2010 - 2012. Μήπως αλλάξανε διάθεση από τότε;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πολύ θεωρητικό το τελευταίο. Ουσιαστικά αποφεύγεις να απαντήσεις.

Και ξέρω να διαβάζω, μην με έχεις και για χαζό. Άλλο αν προσπαθείς να κρυφτείς πίσω από το δάκτυλό σου.

Διατηρείς την αγοραστική σου δύναμη. Αυτό που προσπαθώ να πω τόση ώρα. Και αν είσαι αποδοτικός ο εργοδότης για να σε κρατήσει θα σου δώσει μεγαλύτερη αύξηση.

 

Η προστασία που εννοείς δεν μπορεί παρά να είναι οι δασμοί. Ναι είναι αλήθεια.... τον καιρό εκείνο τα τελωνεία θέριζαν. Όποιος ήθελε να αγοράσει ένα video, είτε έπρεπε να έχει κολλητό ναυτικό, που μπορούσε να περάσει αδασμολόγητο ένα τεμάχιο κάθε φορά που έκανε είσοδο στη χώρα, είτε να δοκιμάσει να το περάσει λαθραία (άκουγα τότε ιστορίες για βιντεο κρυμμένα μέσα στις ρεζέρβες των αυτοκινήτων)..... ωραίες εποχές.

Ωστόσο αυτή η λύση έχει ξέρεις και μερικές ''παρενέργειες''.... Και τα εξαγώγιμά σου προιόντα μπορούν να δασμολογηθούν στις άλλες χώρες, καθιστώντας τα αυτόματα ακριβότερα απο άλλα. (ακόμα χειρότερα μπορούν να σε μποΰκοτάρουν). Επιπλέον εκτός του γεγονότος ότι οτιδήποτε δεν παράγεται εδώ, θα πρέπει να ματώνεις για να το αποκτήσεις, δεν εξηγείς πως αυτό συνεπάγεται ότι αυτά τα αντικείμενα θα παραχθούν εδώ απο καλοπληρωμένους εργαζόμενους. Δηλαδή: ΟΚ κλείνεις τις εισαγωγές σου για να τονώσεις την εγχώρια παραγωγή και κατανάλωση. Απο που προκύπτει ότι οι επιχειρήσεις που θα ξεκινήσουν να παράγουν τα απαιτούμενα προιόντα εδώ, θα καλοπληρώνουν τους εργαζόμενους τους ?? Μήπως εννοείς πως οι επιχειρήσεις θα είναι κρατικές, και ως εκ τούτου θα τυπώνει το κράτος αβέρτα χρήμα για να χώνει στους εργάτες του ? Όχι γιατί, αν εννοείς κατι τέτοιο πάω πασο. Προφανώς δεν αρκείσαι στο ότι όσοι το δοκίμασαν, απέτυχαν οικτρά, και βύθισαν τους λαούς των στην ανέχεια, και θές να βάλεις τα δάχτυλα ''επι των τύπων των ήλων''.

 

Αναφορικά με το bold: Οι μισθοί των γειτώνων μας, δεν επηρεάστηκαν απο το ευρώ. Αν πρέπει να ανταγωνιστείς τα προιόντα τους, είτε θα ρίξεις το κόστος παραγωγής, και θα φτάσεις στους μισθούς των, με οποιοδήποτε νόμισμα, είτε θα φτιάξεις ένα προίον με προστιθεμενη αξία και θα χτίσεις ένα brand name. Άλλο πράγμα το ελαιόλαδο, και άλλο το έξτρα παρθένο της Κρήτης, Οι Γάλλοι έχουν φτιάξει σχολή με τα κρασιά και τα τυριά τους. Μόνο εκείνοι παράγουν κρασί και τυρί ? όχι βέβαια ! εκείνοι το μοσχοπουλάνε όμως.

 

Και επειδή ανέφερες και την τεχνολογία που πρέπει να ανταγωνιστούμε τους Γερμανούς, κοίτα τι πέτυχα μόλις προχτές.... :

http://news247.gr/eidiseis/weekend-edition/olympia-electronics-h-agnwsth-ellhnikh-etaireia-poy-aggikse-thn-koryfh-ths-eyrwphs.3499194.html

Κάνεις αρκετές εικασίες.

Ναι δασμοί και κάποια capital controls χρειάζονται, πιστεύω, για να μας βοηθήσει να ισοσκελίσουμε το ισοζύγιο πληρωμών και να κρατήσουμε μια ανεκτή ισοτιμία. Όχι για να ξεκινήσουμε εμπορικό πόλεμο με τις ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά και να γίνει έτσι, υπάρχουν πολλά κράτη εκτός Ε.Ε. για συνεργασία.

Σχετικά με τους μισθούς. α) Πρώτα πρέπει να ξαναϋπάρξουν μισθοί-σχεδόν-για όλους. Δεν το θέλω το διεθνές εμπόριο με τα φθηνά εισαγόμενα αν έχω στραγγίξει από ρευστό και δεν υπάρχουν δουλειές. Και αν φτωχύνω εντός του ευρώ ούτως ή άλλως δεν θα μπορώ να αγοράζω τα ποιοτικά εισαγόμενα. Και όπως βλέπεις στην περίπτωσή μας η φτωχοποίηση συγκεκριμένων στρωμάτων δεν βοήθησε και πολύ στο ισοζύγιο. β) Ούτε τώρα είναι καλοί οι μισθοί. Πολλές-υπερωριακές-ώρες εργασίας και για να ξεπεράσεις τα 1.000€ καθαρά θες αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας-και αν.

Σχετικά με το brand name αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε μαζί με όλα τα άλλα που έχουμε πει(π.χ. περιορισμός γραφειοκρατίας). Εκεί πρέπει να επικεντρωθείς στα πρώτα χρόνια της ανασυγκρότησης διαφορετικά θα γίνεις Μογγολία.

 

 

 

@Petrossortep

 

την ιδια χρονια που εβαλες το βυσμα, ειμουνα τελευταιο ετος στο ΤΕΕ, οταν πλησιαζανε οι εκλογες ρωτησα εναν συμμαθητη μου στο διαλειμμα 

 

- τι θα ψηφισεις ? 

- νεα δημοκρατια 

- γιατι ??

- γιατι ο καραμανλης διορισε τον πατερα μου 

 

δεν ειπα του τιποτα γιατι δεν ηθελα να τσακωθουμε, αλλες εποχες τοτε φυσικα , λιγοτερη ανεργια μικροτερο κοστος ζωης  φτηνο χρημα λιγοτεροι φοροι καλυτεροι μισθοι 

"αθωες εποχες", σημερα  απο τους συριζαιους ομως ακουω μονο ιδεολογικες  μπουρδες ενω ξερω πολυ καλα οτι στο πισω μερος του μυαλου τους υπαρχει η λεξη "διορισμος" ή/και το "easy way out" 

 

απλα ηθελα να το πω, μην το παρεις σαν μπηχτη - εξαλλου το εχεις δηλωσει ο ιδιος οτι δεν ψηφισες συριζα. 

 

Δεν το βαλα. Αυτός με πήρε τηλέφωνο λίγες μέρες αφότου μου ήρθε το χαρτί να παρουσιαστώ πυροβολικό(αν θυμάμαι καλά). Πολύ στενή σχέση, σαν πατέρας. Και φυσικά το εκμεταλλεύτηκα.

Η οικογένεια μου δεν έχει ανάμειξη με κόμματα. Καμία κομματική ταυτότητα, διορισμός κτλ.. Άμα ήταν έτσι δεν θα διοριζόμουν και γω στα μουλωχτά;

Σχετικά με τη ΝΔ και τα ρουσφέτια, φαντάσου τώρα κάποιον να βγάζει τίμια το ψωμί του στον ιδιωτικό τομέα και να τους υποστηρίζει τώρα με νύχια και με δόντια έχοντας δει τί κουμάσια είναι. Αυτό είναι τρισχειρότερη περίπτωση από το φίλο σου που έδρασε απλά ωφελιμιστικά-και τώρα τρώει ψωμί.

Αν είχες δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα υπάλληλος, όχι με δική σου στρωμένη επιχείρηση από τα 20κάτι, θα τον καταλάβαινες καλύτερα πάντως τον πατέρα του φίλου σου. 

 

Τον ΣΥΡΙΖΑ τον έχουν ψηφίσει σίγουρα πολλοί δημόσιοι βλέποντάς τον ως προστάτη τους. Και ιδιωτικοί νομίζοντας ότι θα βάλει τέλος στη λιτότητα.

Είναι ένα είδος νέου ΠΑΣΟΚ. Περιμένω όμως να δω τί  συμφωνία θα φέρει(aka μέτρα). Αυτό κοιτάω και μόνο.

Έγινε επεξεργασία από Petrossortep
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Γουγλ και το λινκ του yanni.

 

Το κοίταξα στα γρήγορα χωρίς να δω την κλίμακα κάτω. Τώρα που το ξανακοιτάω είναι λίγο πιο κάτω ο πληθωρισμός.

 

http://ec.europa.eu/economy_finance/netstartsearch/focuson/inflation/graph/static-chart-2-1_el.html?keepThis=true&TB_iframe=true&height=620&width=800

 

Δεν βρήκα κάπου τα επιτόκια καταθέσεων και τις αυξήσεις μισθών να έχουν προσαρμοστεί στον (τότε) πληθωρισμό

Link to comment
Share on other sites

βασικα αν ειχα εργαστει ως ιδιωτικος υπαλληλος το 2006 τωρα θα επρεπε να γραφει το προφιλ ηλικια >= 30, αντι να πετας ο ιδιος μπηχτες για τα δικα μου προσωπικα ενω εγω δεν θυμαμαι να τα εχω θιξει κανενος εδω μεσα ( ok ειχα μια διαφωνια περι θητειας με 2 συριζαιους του φορουμ πιο παλια - big deal ) μπορεις απλα να παραδεχτεις το αυτονοητο, οτι πριν 10 χρονια καποιοι λιγουρευοντουσαν μια θεσουλα στο δημοσιο και αυτο το πληρωνουμε ολοι σημερα.

το συριζα ειναι το πασοκ 2.0 δεν υπαρχει αμφιβολια γι αυτο, το θεμα ειναι ποτε θα δουμε μια κυβερνηση η οποια θα περναει μεταρυθμισεις χωρις να ανυσηχει για την πελατειακη της βαση, αυτοι που εχουμε τωρα "ειναι ενα ματσο ξεχασμενοι σταλινιστες που γινανε κυβερνηση μεσα στην αναταραχη λεγοντας ψεματα" τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο.

Link to comment
Share on other sites

Διατηρείς την αγοραστική σου δύναμη. Αυτό που προσπαθώ να πω τόση ώρα. Και αν είσαι αποδοτικός ο εργοδότης για να σε κρατήσει θα σου δώσει μεγαλύτερη αύξηση.

Δεν την διατηρείς. Αυτό είναι ψέμα. Όταν ο πληθωρισμός σου έχει φάει το 15%, από που και ως που την διατηρείς; Μπορείς να το αναλύσεις;

Αυτό για τον εργοδότη και την αποδοτικότητά σου ισχύει ή δεν ισχύει το ίδιο και με ευρώ. Ο εργοδότης δεν είναι ο δαίμονας που σε εκμεταλλεύεται με ευρώ και ο άγγελος που αναγνωρίζει την συνεισφορά σου και σου δίνει αυξήσεις με δραχμή.

 

 

 

Και βέβαια η διολίσθηση της δραχμής έναντι των ισχυρών νομισμάτων, θα έχει αποτέλεσμα υπερτιμολογήσεις σε εισαγωγής προϊόντα, πράγμα που ήδη βλέπουμε με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο στην GTX 980Ti. Το ευρώ έχασε ένα και μόνο ένα 25% έναντι του δολαρίου και το αποτέλεσμα είναι το παρακάτω. Όταν η δραχμή θα φάει για αρχή ένα αντίστοιχο ποσοστό την πρώτη ώρα κυκλοφορίας της, το οποίο μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω αργότερα και λόγω πληθωρισμού να γίνει και επαναλαμβανόμενο φαινόμενο για κάποια χρόνια, πως ακριβώς διατηρείται η αγοραστική μας αξία; Δεν λέω, θα έχουμε φτηνές φακές τις χρονιές που θα έχουμε καλή παραγωγή.

Nvidia drops prices of GeForce GTX 980, GTX 980 Ti. But not for Europe | KitGuru

nvidia_geforce_gtx_980_ti_emea.png

Έγινε επεξεργασία από yanni
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

Κάνεις αρκετές εικασίες.

Ναι δασμοί και κάποια capital controls χρειάζονται, πιστεύω, για να μας βοηθήσει να ισοσκελίσουμε το ισοζύγιο πληρωμών και να κρατήσουμε μια ανεκτή ισοτιμία. Όχι για να ξεκινήσουμε εμπορικό πόλεμο με τις ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά και να γίνει έτσι, υπάρχουν πολλά κράτη εκτός Ε.Ε. για συνεργασία.

 

Βέεεβαια !! Ουρά κάνουν τα ''άλλα κράτη'' να συνεργαστούν μαζί μας.... Αμ δεν το βλέπω τόσον καιρό ??  :hehe: :hehe:

 

 

Σχετικά με τους μισθούς. α) Πρώτα πρέπει να ξαναϋπάρξουν μισθοί-σχεδόν-για όλους. Δεν το θέλω το διεθνές εμπόριο με τα φθηνά εισαγόμενα αν έχω στραγγίξει από ρευστό και δεν υπάρχουν δουλειές. Και αν φτωχύνω εντός του ευρώ ούτως ή άλλως δεν θα μπορώ να αγοράζω τα ποιοτικά εισαγόμενα. Και όπως βλέπεις στην περίπτωσή μας η φτωχοποίηση συγκεκριμένων στρωμάτων δεν βοήθησε και πολύ στο ισοζύγιο. β) Ούτε τώρα είναι καλοί οι μισθοί. Πολλές-υπερωριακές-ώρες εργασίας και για να ξεπεράσεις τα 1.000€ καθαρά θες αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας-και αν.

 

Προϋπόθεση (και όχι δεδομένο όπως το θέτεις) για την ύπαρξη μισθών, είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας. Και αυτές, αναγκαστικά, θα είναι ιδιωτικές και όχι δημόσιες (Πως να γίνει, δεν υπάρχει νόημα το κράτος να προσλαμβάνει αβέρτα και να πληρώνει μισθούς απο του φόρους -ποιούς φόρους?- αυτών που προσέλαβε. Είναι σαν να τα βγάζεις απο τη μία τσέπεη και μεταφεροντάς τα στην άλλη να περιμένεις να έχουν αυγατίσει κιόλας). Ακόμα και στην Κούβα το κατάλαβαν αυτό, ενώ είδες φαντάζομαι και οι ιθαγενείς αριστεροί, πόσο χαλαρά απόλυσαν όλους τους εργαζόμενους του 902, για να μπορέσουν να τον μοσχοπουλήσουν.

 

Ιδιωτικές δουλειές λοιπόν σε τέτοιο κράτος με τέτοια ''οργάνωση'' και τον κάθε τυχάρπαστο να αποφασίζει πώς, πόσο και πότε θα τους χαρατσώνει ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ! Ούτε με ευρώ, ούτε με δραχμή, ούτε με τίποτα ! Είναι θέμα οργάνωσης του κράτους, και όχι του νομίσματος. Η Βουλγαρία και η Ρουμανία έχουν τα χάλια που έχουν επειδή η διαφθορά θερίζει, και ας έχουν και δικό τους νόμισμα. Και αντίστοιχα, η Νορβηγία, η Ελβετία ο Καναδάς, η Γερμανία, και η Δανία ευημερούν επειδή έχουν την μικρότερη διαφθορά, και το σταθερότερο πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Χωρίς ΚΕΠ, χωρίς λαδόσημα, χωρίς 100 σφραγίδες, χωρίς ουρές, χωρίς τον πάσα ένα ''προϊστάμενο'' να τους σπάει τα μέζεα ερμηνεύοντας όπως του γουστάρει ''εγκυκλιους'' και αναμένοντας ''γνωμοδοτήσεις''.

 

Είναι η νοοτροπία και η δομή του κράτους. Και όχι το νόμισμα !

 

 

 

Edit:  http://www.capital.gr/epixeiriseis/3025294/ziteitai-xrimatodotisi-gia-to-made-in-florina-aeroskafos

 

 

«Το 2010 οπότε ξεκίνησα τη διαδικασία έκδοσης ειδικού πιστοποιητικού πτητικής ικανότητας, με  αντιμετώπιζαν στις δημόσιες υπηρεσίες σαν το γραφικό του χωριού. Μου ζήτησαν χρήματα για να επιταχυνθεί η διαδικασία και μου πρότειναν να ζητήσουμε, πρώτα, άδεια από χώρες του εξωτερικού και μετά από την Ελλάδα. Ύστερα από αλλεπάλληλες ψυχρολουσίες καταφέραμε να εντάξουμε το Archon SF/1 στο ελληνικό νηολόγιο» εξηγεί.

 

Ωστόσο, τα δύσκολα τώρα ξεκινούν. «Οικονομικά βρίσκομαι στο ναδίρ. Αποτέλεσμα; Να υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον που δεν μπορώ να καλύψω. Χρειάζομαι χρηματοδότηση για να αποκτήσω την κατάλληλη εγκατάσταση και προσωπικό, ώστε να είναι δυνατό με ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό τρόπο να πραγματοποιείται η διαλογή και ο έλεγχος ποιότητας των απαιτούμενων εξαρτημάτων. Τα υλικά αυτά κατασκευάζονται σε όλη την Ελλάδα και γι’αυτό η διαδικασία ελέγχου της ποιότητάς τους είναι ιδιαίτερα κοστοβόρος και χρονοβόρος».

 

Για να πάρει μπρος το εγχείρημα, όπως εξηγεί, απαιτείται κεφαλαιακή «ένεση» της τάξης των 100.000 ευρώ, προκειμένου να εξυπηρετούνται, ομαλά και οργανωμένα, οι παραγγελίες.

 

 

Ενώ με τη δραχμή ε ??? στρωμένος με ρόδοπέταλα θα ήταν ο δρόμος του ....

Έγινε επεξεργασία από colt3003
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 

Για ποιο καλό όλων; Των εργοδοτών που χωρίς τις συλλογικές συμβάσεις κάνουν ατομικές όπου από θέση ισχύος σου πετάνε ένα ξεροκόμματο και πρέπει να τους φιλήσεις και το......χέρι. Οπωσδήποτε υπάρχουν επιχειρήσεις που πρέπει να μειώσουν το εργατικό κόστος για να επιβιώσουν. Πόσες όμως έχουν φερθεί τίμια μισθολογικά απέναντι στον ιδιωτικό υπάλληλο μετά την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων;

Δε με νοιάζει για το τι γίνεται στο δημόσιο τομέα με τον συνδικαλισμό. Τα κάνανε θάλασσα οι εργατοπατέρες. Στον ιδιωτικό τομέα, ο εργαζόμενος κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προστατεύεται από τους ντόπιους που ευελπιστούν στη συνδρομή των ξένων και από τους ίδιους τους ξένους (βλ. ΔΝΤ και Σια) που θέλουν τη γενιά των....έχω χάσει το λογαριασμό. Για part time έχω ακούσει και για 250 ευρώ το μήνα....

Κόψτε πρώτα τους μισθούς των βουλευτών, τα επιδόματα συμμετοχής σε επιτροπές κλπ και ελάτε μετά επί ίσης όροις να το συζητήσουμε για το επίπεδο των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

 

 

"Η πλειονότητα των κλαδικών συμβάσεων έχει υποκατασταθεί από ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις που έχουν αλλάξει τόσο τους μισθολογικούς όρους (μειώσεις αποδοχών, καταργήσεις επιδομάτων) όσο και τους όρους εργασίας των εργαζομένων. Οπως ενδεικτικά αναφέρει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, από τα τέλη Ιουνίου του 2011 έως τις αρχές Ιουνίου του 2014 είχαν υπογραφεί 1.440 επιχειρησιακές συμβάσεις που προβλέπουν μειώσεις αποδοχών από 10% έως και 40%. Συνολικά, από το 2008 έως τις 15 Οκτωβρίου του 2014 είχαν υπογραφεί 2.496 επιχειρησιακές συμβάσεις, επιβάλλοντας μειώσεις μισθών για περισσότερους από το 30% των μισθωτών."

kathimerini.gr

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

βασικα αν ειχα εργαστει ως ιδιωτικος υπαλληλος το 2006 τωρα θα επρεπε να γραφει το προφιλ ηλικια >= 30, αντι να πετας ο ιδιος μπηχτες για τα δικα μου προσωπικα ενω εγω δεν θυμαμαι να τα εχω θιξει κανενος εδω μεσα ( ok ειχα μια διαφωνια περι θητειας με 2 συριζαιους του φορουμ πιο παλια - big deal ) μπορεις απλα να παραδεχτεις το αυτονοητο, οτι πριν 10 χρονια καποιοι λιγουρευοντουσαν μια θεσουλα στο δημοσιο και αυτο το πληρωνουμε ολοι σημερα.

το συριζα ειναι το πασοκ 2.0 δεν υπαρχει αμφιβολια γι αυτο, το θεμα ειναι ποτε θα δουμε μια κυβερνηση η οποια θα περναει μεταρυθμισεις χωρις να ανυσηχει για την πελατειακη της βαση, αυτοι που εχουμε τωρα "ειναι ενα ματσο ξεχασμενοι σταλινιστες που γινανε κυβερνηση μεσα στην αναταραχη λεγοντας ψεματα" τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο.

 

Βασικά οι εμπειρίες που έχεις διαμορφώνουν το πώς βλέπεις τα πράγματα. Αυτό θέλω να πω. Το πελατειακό σύστημα είναι πρωτίστως ευθύνη των πολιτικών και του πολιτικού συστήματος. Δεν θα έπρεπε να επιτρέπονται συνταγματικά τέτοιες καταστάσεις. Γιατί αρνούμαι να δεχτώ ότι στις άλλες χώρες είναι αγγελούδια οι πολίτες. Στις ΗΠΑ π.χ. βάζει κάμερες η εφορία στα μαγαζιά. Άντε να το κάνεις εδώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αν εμφανίσει συμφωνία με καθόλου νέα μέτρα θα είναι μια περισσότερο πετυχημένη μνημονιακή κυβέρνηση. Άσχετα αν δεν μου αρέσουν τα όσα κάνει στο σκέλος της αξιοκρατίας στο Δημόσιο όπως λες και εσύ.

 

 

Δεν την διατηρείς. Αυτό είναι ψέμα. Όταν ο πληθωρισμός σου έχει φάει το 15%, από που και ως που την διατηρείς; Μπορείς να το αναλύσεις;

Αυτό για τον εργοδότη και την αποδοτικότητά σου ισχύει ή δεν ισχύει το ίδιο και με ευρώ. Ο εργοδότης δεν είναι ο δαίμονας που σε εκμεταλλεύεται με ευρώ και ο άγγελος που αναγνωρίζει την συνεισφορά σου και σου δίνει αυξήσεις με δραχμή.

Καλά εσύ δεν είπες ότι ο πληθωρισμός είναι 15% και παίρνεις άυξηση 15%; Να 'χουμε να λέμε κατάσταση.

Αν επί δραχμής έπαιρνες αύξηση π.χ. 7% το χρόνο με πληθωρισμό 15% σε 15 χρόνια το πολύ θα έτρωγες από τα σκουπίδια.

 

«Δώσε όποιον μισθό θες, όσες συντάξεις θες, και στους 35άρηδες αν θες, ηλίθιε. Αλλά κάν' το με τα δικά σου τα λεφτά, ηλίθιε. Κανένας δεν σου δανείζει άλλα, για να τα μοιράζεις στους κομματικούς σου πελάτες»

 

Σωστός ο Τζήμερος. Πάψε πια βλακάκο Αλέξη να παίρνεις λεφτά από τους δανειστές και τσόντα από τους Έλληνες-με τα πλεονάσματα-για να τα δίνεις πάλι σε δανειστές και δώσε αυτό που έχεις ΜΟΝΟ σε Έλληνες.

 

@colt3003

Βέεεβαια !! Ουρά κάνουν τα ''άλλα κράτη'' να συνεργαστούν μαζί μας.... Αμ δεν το βλέπω τόσον καιρό ??

 

Εμπορική συνεργασία λέω.

 

Προϋπόθεση (και όχι δεδομένο όπως το θέτεις) για την ύπαρξη μισθών, είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας. Και αυτές, αναγκαστικά, θα είναι ιδιωτικές και όχι δημόσιες...

Ιδιωτικές δουλειές λοιπόν σε τέτοιο κράτος με τέτοια ''οργάνωση'' και τον κάθε τυχάρπαστο να αποφασίζει πώς, πόσο και πότε θα τους χαρατσώνει ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ! Ούτε με ευρώ, ούτε με δραχμή, ούτε με τίποτα ! Είναι θέμα οργάνωσης του κράτους, και όχι του νομίσματος. Η Βουλγαρία και η Ρουμανία έχουν τα χάλια που έχουν επειδή η διαφθορά θερίζει, και ας έχουν και δικό τους νόμισμα. Και αντίστοιχα, η Νορβηγία, η Ελβετία ο Καναδάς, η Γερμανία, και η Δανία ευημερούν επειδή έχουν την μικρότερη διαφθορά, και το σταθερότερο πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Χωρίς ΚΕΠ, χωρίς λαδόσημα, χωρίς 100 σφραγίδες, χωρίς ουρές, χωρίς τον πάσα ένα ''προϊστάμενο'' να τους σπάει τα μέζεα ερμηνεύοντας όπως του γουστάρει ''εγκυκλιους'' και αναμένοντας ''γνωμοδοτήσεις''.

Δεν διαφώνησα καθόλου για την οργάνωση του κράτους. Δεν θέλουμε νέο ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με τις θέσεις εργασίας. Δεν χριεάζονται διορισμοί. Όταν το κράτος κάνει δημόσια έργα ρίχνει χρήμα σε ιδιώτες το οποίο θα πάει κατά ένα μεγάλο μέρος στην κατανάλωση. Αν τα εισαγόμενα είναι φθηνά και συμφερότερα τότε θα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα μαγαζάκια του κάθε τυχάρπαστου επιχειρηματία, σαν αυτά της εποχής δανεικών ευρώ και του ελεύθερου εμπορίου της Ε.Ε.

Αν όμως βάλεις κάποιους φραγμούς και δώσεις κίνητρα για παραγωγή στην Ελλάδα θα μπορέσει να ανασάνει ξανά η ελληνική βιοτεχνία. Για παράδειγμα στα ρούχα. Έτσι θα εξοικονομήσεις συνάλλαγμα και για βασικότερα είδη όπως τα φάρμακα.

 

Είναι η νοοτροπία και η δομή του κράτους. Και όχι το νόμισμα !

 

Να το πεις στους Κύπριους, τους Ιρλανδούς και τους Ισπανούς που φάγανε εκβιασμούς για να αναλάβουν τα κερατιάτικα των τραπεζών και κουρέματα-στην πρώτη περίπτωση- από την ΕΚΤ.

Ο Λεβέντης συγχωρείται..... Παίζει η ίδια κασέτα από το 80. Λες και δεν το ξέρουμε ότι κυριαρχεί η διαφθορά στην Ελλάδα.

Έγινε επεξεργασία από Petrossortep
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλά εσύ δεν είπες ότι ο πληθωρισμός είναι 15% και παίρνεις άυξηση 15%; Να 'χουμε να λέμε κατάσταση. Αν επί δραχμής έπαιρνες αύξηση π.χ. 7% το χρόνο με πληθωρισμό 15% σε 15 χρόνια το πολύ θα έτρωγες από τα σκουπίδια.

 

Την αύξηση θα την πάρεις στο τέλος π.χ. της χρονιάς. Μέχρι τότε δεν θα έχεις χάσει ένα 15%; Και ξέρεις, άμα θέλει στην δίνει ο άλλος. Βασικά μόνο το δημόσιο θα την δίνει εγγυημένα, αυξάνοντας τις ανισότητες μεταξύ ΔΥ και ΙΥ, μετατρέποντας ξανά το δημόσιο σε γη της επαγγελίας για τον οποιονδήποτε. Και δεδομένης της υποτίμησης που θα φάει με το καλημέρα η δραχμή, ενδεχομένως να ξεκινήσεις την 15ετία τρώγοντας από τα σκουπίδια αν δεν έχεις λεφτά στην άκρη κατά την μετάβαση στην δραχμή. Αν έχεις ΟΚ, αν έχεις πολλά θα κάνεις και business.


ρε παιδια ειναι δυνατον αυτη την ωρα να ασχολειται με τον καθενα στο τουιτερ ο υπ.οικ. της χωρας?
Ο Βαρουφάκης ξεκίνησε ως ο super star των οικονομικών και πλέον παρουσιάζεται ως το πρόβλημα, ο υπό παραίτηση υπουργός οικονομικών. Όταν είμαι αγχωμένος ξεσκίζω το posting στο off topic. Φαντάζομαι ο παρά ένα ν συνονόματος, με το άγχος που έχει, θα ξεσκίζει το τουίτερ και τα social media γενικότερα.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@colt3003

 

Δεν διαφώνησα καθόλου για την οργάνωση του κράτους. Δεν θέλουμε νέο ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με τις θέσεις εργασίας. Δεν χριεάζονται διορισμοί. Όταν το κράτος κάνει δημόσια έργα ρίχνει χρήμα σε ιδιώτες το οποίο θα πάει κατά ένα μεγάλο μέρος στην κατανάλωση. Αν τα εισαγόμενα είναι φθηνά και συμφερότερα τότε θα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα μαγαζάκια του κάθε τυχάρπαστου επιχειρηματία, σαν αυτά της εποχής δανεικών ευρώ και του ελεύθερου εμπορίου της Ε.Ε.

Αν όμως βάλεις κάποιους φραγμούς και δώσεις κίνητρα για παραγωγή στην Ελλάδα θα μπορέσει να ανασάνει ξανά η ελληνική βιοτεχνία. Για παράδειγμα στα ρούχα. Έτσι θα εξοικονομήσεις συνάλλαγμα και για βασικότερα είδη όπως τα φάρμακα.

 

Α. Προς το παρόν τουλάχιστον, νέο ΠΑΣΟΚ βλέπουμε. Και στο πόπολο αρέσει. Επομένως γιατί να αλλάξουν μια συνταγή που κερδίζει ?? Κάτσε να σωθούν τα φράγκα των άλλων, και μετά βλέπουμε. Ήδη κάποιος που μάλλον βλέπει μπροστά, ζητάει να τον αθωώσουμε λόγω βλακείας...

Β. Δημόσια έργα με τι λεφτά ?? με δανεικά, τα οποία τελικά εξέθρεψαν το κράτος των εργολάβων - καναλαρχών - εκβιαστών, με τους ανασφάλιστους αλλοδαπούς που μας έφερε εδώ που έφερε ??? Αμ καλά λένε πως η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης.....

Γ. Αυτό για τα κίνητρα το έγραψα πρώτος. Προς το παρόν έχεις ένα κράτος - λησταρχο, το οποίο απαιτεί να είναι συνέταιρος στα έσοδά σου (τα βγάζεις δεν τα βγάζεις), με μερικούς γραφειοκράτες κατσικωμένους στον σβέρκο σου, με ένα ''οργανισμό ασφάλισης'', που σου εξασφαλίζει φυλάκιση άπαξ και δεν μπορέσεις να πληρώσεις ότι του κατέβει. Και ποιός στο τέλος τέλος επέτρεψε τηα αθρώα και ανεξέλεγκτη εισαγωγή ρούχων απο την Κίνα αν όχι το ίδιο το κράτος ?? Το οποίο (μην ξεχνιώμαστε, συνεχίζει την ίδια πρακτική ακόμα και τώρα). Και αφού ούτε η προηγούμενη, ούτε η προ-προηγούεμνη κυβέρνηση δεν έκαναν τίποτα διαφορετικό απο το να χειροτερεύουν αυτή την κατάσταση, και η τρέχουσα κυβέρνηση κόβεται μόνο για τους καφέδες των ΔΕΗτζήδων, απο ποιόν το περιμένεις (και πότε) να στρώσει την κατάσταση ?? Έγραφες πρίν για μια πατριωτική κυβέρνηση..... ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ???? Ποίος λαός την απαίτησε ??? είναι μήπως πατριωτικό, να μου κλέβουν τους φόρους για να τα δίνουν σύνταξη στις άγαμες θυγατέρες ????

 

Να το πεις στους Κύπριους, τους Ιρλανδούς και τους Ισπανούς που φάγανε εκβιασμούς για να αναλάβουν τα κερατιάτικα των τραπεζών και κουρέματα-στην πρώτη περίπτωση- από την ΕΚΤ.

Ο Λεβέντης συγχωρείται..... Παίζει η ίδια κασέτα από το 80. Λες και δεν το ξέρουμε ότι κυριαρχεί η διαφθορά στην Ελλάδα.

 

Το ξέρετε, το ξέρετε, αλλά δεν λέτε να το χωνέψετε, και σας φταίνε άλλα: το νόμισμα, οι εβραίοι, ο ανάδρομος Ερμής.... Σου λένε πως ο άνθρωπος έχει 100 αλυσίδες να του δένουν τα πόδια, και εσύ μου λές πως θα τον πλακώσεις στις ντόπες, και θα βγεί πρώτος στο κατοστάρι μετ' εμποδίων...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ήδη κάποιος που μάλλον βλέπει μπροστά, ζητάει να τον αθωώσουμε λόγω βλακείας...
Δεν διάβσα το μνημόνιο, παραπλανημένοι βουλευτές. Όλοι από το ίδιο manual διαβάζουν πριν μιλήσουν;
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν διάβσα το μνημόνιο, παραπλανημένοι βουλευτές. Όλοι από το ίδιο manual διαβάζουν πριν μιλήσουν;

 

 

Ναι ναι... και που να τρέχουν με τις γόβες μες' τις λάσπες..... :hehe: :hehe: :hehe:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Παντως το οτι μερικοι εδω μεσα ειναι expert του Forex® και χαραμίζονται με ξεπερνα...

 

Φυσικα ο/η/το *insert new currency name* θα υποτιμηθει εναντι του € σε χρόνο Dt, ενω το οικοδόμημα της Ευρωζώνης που βρίσκεται πισω απο το ενιαίο νόμισμα θα ειναι βράχος μετα την εξόδο χώρας μέλους και ΦΥΣΙΚΑ δεν θα ανοίξει ρουθουνι για Ιταλία, Κύπρο, Ισπανία, Πορτογαλία.

 

Fak yeah! που λενε στο 'murica

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

CGpvwZZWgAAgSf5.jpg

 

28 weeks later  που λεει και η γνωστη ταινια ...

 

 

http://www.iefimerida.gr/news/210161/varoyfakis-me-apeilisan-me-elegho-kefalaion-den-ypegrafa-mnimonio

 

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/828595/hrusogonos-to-paketo-metron-heirotero-apo-to-mail-hardouveli/

 

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500002227

 

ΣΚΙΖΩ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΦΡΕΝΕΙΑ που λεει και το γνωστο ασμα :hehe:

 

edit : 

 

 

Παντως το οτι μερικοι εδω μεσα ειναι expert του Forex® και χαραμίζονται με ξεπερνα...

 

Φυσικα ο/η/το *insert new currency name* θα υποτιμηθει εναντι του € σε χρόνο Dt, ενω το οικοδόμημα της Ευρωζώνης που βρίσκεται πισω απο το ενιαίο νόμισμα θα ειναι βράχος μετα την εξόδο χώρας μέλους και ΦΥΣΙΚΑ δεν θα ανοίξει ρουθουνι για Ιταλία, Κύπρο, Ισπανία, Πορτογαλία.

 

Fak yeah! που λενε στο 'murica

 

εδω το λενε οι κουμουνιστες του "a vote for the lesser evil"

https://www.facebook.com/ONlineMEGATV/posts/880940078619779

μονο ο κλαμαβιτσας παιζει ακομα  την ιδια κασετα

Έγινε επεξεργασία από GruntGR
Link to comment
Share on other sites

Ο ΣΥΡΙΖΑ αν εμφανίσει συμφωνία με καθόλου νέα μέτρα θα είναι μια περισσότερο πετυχημένη μνημονιακή κυβέρνηση. 

λολ, πρωτον ενημερωσου λιγο για την επικαιροτητα η συμφωνια εαν υπογραφει θα ειναι αρκετα χειροτερη απο το περιφημο mail χαρδουβελη ακομα και του συριζα το λενε πλεον. Δευτερον ο τροπος που θα γινει θα ειναι με αυξηση φορων στο οποιο εχει συμφωνησει αμεσως ο συριζα ετσι ωστε να προστατεψει τους πελατες του και να διορισει τον κομματικο του στρατο. Δηλαδη με λιγα λογια αντι να μειωσεις τις δαπανες του δημοσιου και να ριξεις τους φορους τις αυξανεις και το αντισταθμιζεις με περισσοτερους φορους και αυτο το λες περισσοτερο πετυχημένη κυβερνηση??

 

Αντι δηλαδη να μειωνεις τις δαπανες του κρατους ετσι ωστε να πεσουν οι φοροι και να αναπνευσει η οικονομια κανεις το αντιθετο εξαντλεις οσο μπορεις την πραγματικη οικονομια(τον ΙΤ) για να μην πειραξεις τους πελατες σου, και αυτο θα παρουσιαστει και σαν επιτυχια?? 

 

Ειναι ικανοι να μας πουν τωρα οτι "ποτε δεν ειπαμε οτι το mail χαρδουβελη δεν ειναι καλο". "πολυ ωραιο mail ηταν". "wow mail" κτλπ και να το φαει αμάσητο ο "δοκιμαστης" του συριζα..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.