Jump to content



Προβλήματα μετά την εφαρμογή πάστας; Τι φταίει;


yz3427

Recommended Posts

Δυστυχώς αναγκάζομαι να ανοίξω αυτό το θέμα για να σας ενημερώσω για την δύσάρεστη εμπειρία μου με τις ψύκτρες που πήρα ως δώρο. Παρελαβα σημερα απο το ταχυδρομειο την k4 pro και την k5. Ανοιγω το pc βγαζω την ψυκτρα, καθαριζω με οινοπνευμα για να να φυγει εντελως η παλια απο cpu και την βαση της ψυκτρας. Τοποθετω την k4 pro ανοιγω το pc μόλις φθανει στα windows εκλεισε αμεσως.

Μπαινω bios βλέπω θερμοκρασια cpu 85 βαθμούς. Φυσικα εχει γινει OC, τρέχει στα 4.80 GHz (AMD A6 6400k) αλλά κλεινει συνεχως. Την αφαιρω και την ξαναβαζω παλι τα ιδια. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω αλλη παστα να βαλω και πρεπει μεθαυριο που θα παω στην κοντινή πολη να αγορασω. Με την k5 τουλάχιστον δεν κλείνει που δοκίμασα αλλά δεν είναι για cpu απότι ξέρω. Κρίμα πραγματικά.

Σε αλλο pc με AMD athlon στο prime 95 με την k4 παιρνω τα εξης αποτελεσματα που δεν ξερω τι σημαινει. Αρα εφοσον το κανει σε δυο pc μαλλον οι παστες είναι της πλακας.

Εχει κανεις άλλος πρόβλημα;

post-61347-0-65385300-1418735397_thumb.p

Έγινε επεξεργασία από karmen1983
Link to comment
Share on other sites

Και εγώ πιστεύω ότι κάποιο λάθος έχει γίνει μάλλον στην εφαρμογή.

Και το χειρότερο quality να ήταν οι θερμοκρασίες σου θα ήταν καλές αλλά όχι top. 85c μάλλον σημαίνει έχει γίνει κάτι λάθος.

Link to comment
Share on other sites

Πάστα της πλάκας δεν υπάρχει, προφανώς κατι δεν έκανες καλά είτε στην ποσότητα είτε (το πιθανότερο) στην εφαρμογή ή το σφίξιμο της ψύκτρας.

Λοιπόν, δοκιμασα με αλλο cpu, με τη μαμα ψυκτρα, εκανα format, αλλαξα χιλες φορες παστα, είδα δεκαδες video πως να βαλω σωστη ποσοτητα παστας, στο prime 95 δεν περναει κανενα test, δεν πεταει error αλλα βγαζει ό, τι και στο προηγουμενο screen. Εσυ τι πιστευεις θελει να μου πει το prime 95, τι σημαινουν δηλαδη αυτα που δειχνει;

Έγινε επεξεργασία από yz3427
Link to comment
Share on other sites

Eσύ δλδ θεωρείς ότι το παραπανω screenshot από το prime είναι προβληματικό; Εμένα ρωτάς τι σημαίνουν αυτά που δείχνει; Πώς είναι δυνατόν να έκανες overclocking και μάλιστα φυσικά αν δεν μπορείς να διαβάσεις το prime? Ποιό τεστ δεν περνάει; Mε τις θερμοκρασίες τι γίνεται;

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη αλλά πως γίνεται να σου τελείωσε με 2 εφαρμογές σε 2 υπολογιστές ένα σωληνάριο 10 γραμμαρίων?.....

εννοώ δεν έχω να βάλω άλλη επώνυμη (arctic κτλπ), πρεπει να παω να αγορασω.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως σύμφωνα με τις οδηγίες της Κ4 τα κλασσικά βίντεο εφαρμογής πάστας δεν βοηθούν πουθενά, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της πάστας εξατμίζεται έτσι ώστε να μείνει τόση όση χρειάζεται για να καλυφθούν τα όποια κενά μεταξύ ψύκτρας και επεξεργαστή. Οπότε μάλλον χρησιμοποιείς ποσότητες υπέρ του δέοντος. Από την άλλη η Κ5 μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί αν και είναι προτιμότερη η Κ4, με δεδομένο ότι ακόμα και να ακουμπά απευθείας η ψύκτρα στην cpu δεν υπάρχει πρόβλημα.

 

 

Μήπως τα κενά μεταξύ ψύκτρας και cpu είναι τέτοια που να μην γίνεται σωστή εφαρμογή της πάστας;

Έγινε επεξεργασία από cna
Link to comment
Share on other sites

Νιωθω μακακας. Ολα έγιναν από μια στραβοβιδωμένη βίδα της ψύκτρας που νομιζα οτι ειχε σφιξει, αλλά στην ουσια ειχε στραβοβιδώσει. Για αυτο έκλεινε αρχικά.

 

Trexx σε ρωτουσα για το prime γιατι πριν τα σκαλισω σημερα σε δοκιμες που εκανα μετά το test 1 έβαζε passed τώρα πηγαινε στο ttest 2, test 3 χωρίς να γράψει passed και εκεί την πατησα, νομιζα οτι δεν ηταν stable και ζητουσα την γνωμη σου, για να δω αν εχω δικιο.. (ειδα και το τετοια χαλια της karmen) Τωρα στα 4.4GHz  ειναι stable. 

Έγινε επεξεργασία από yz3427
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.