Jump to content



Θέλω να βάλω Linux


Νταμοτσιδης

Recommended Posts

Καλησπέρα στην παρέα . θέλω να βάλω λινουξ απλά το θέμα μου ειναι πως διάβασα πολα και δεν ξέρω ποιο απο όλα να βάλω .. Εγω θέλω ενα υπολογιστή πανω κάτω για όλα :) e-mail , Apps , games (cs 1.6) η καμία Dota που και που , Internet , Kai office κτλ. Ποιο ειναι Κατάκολο για αυτό που ζητάω αν όλα ποιο προτείνετε ;; Και αν ειναι εύκολο να ανταποκριθώ σε αυτό το περιβάλλον .. Επιδη δοκίμασα μια φορά backtrack και μου φανικαν υπέρδισκολα , ακόμα και για google chrome ήθελε εντολές και βαριέμαι τα how to do ...... Και να κανω πάντα ότι λένε οι άλλοι για ενα απλό instal ....

Link to comment
Share on other sites

1) Δώσε τα specs του υπολογιστή σου για να σου προτείνουμε διανομή

 

2) Αν θες gaming και MS office καλύτερα να μείνεις με win.

 

3) Αν τα μόνα παιχνίδια που παίζεις είναι το CS και DOTA τότε ok μπορείς να παιξεις και από linux με χρήση wine (ένα πρόγραμμα που σου επιτρέπει να τρέχεις win εφαρμογές - όχι όμως τα πάντα). Επίσης αν δεν σου είναι απαραίτητο το MS office και μπορείς να καλυφθείς και με την αντίστοιχη σουίτα που τρέχει σε linux (libre office το πιο διαδεδομένο), τότε πάλι ok μπορείς να πας σε linux.

Έγινε επεξεργασία από gdp77
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Αν το itunes το θες για sync iphone τότε δύσκολα

Στα mint 17.1 που έβαλα τις προάλλες στο laptop είχε το driver για το iphone, δεν δοκίμασα να δω αν γίνεται sync από το laptop στο iphone.

Nα τραβίξεις τα δεδομένα από το τηλέφωνο στο pc είναι οκ αλλά το ανάποδο δεν το έχω καταφέρει ακόμα.

Όσο για τα games το dota και το cs υπάρχει και στο steam βέβαια για το cs υπάρχουν συγκεκριμένες εκδόσεις που παίζουν και στο wine.

Το libre office είναι πολύ δυνατό

από άλλα apps υπάρχουν τα πάντα

τα linux mint (mate-cinamon) είναι μια καλή επιλογή για αρχή για να δεις μερικά πράγματα

Link to comment
Share on other sites

Δεν μου λες έκανα μεγάλη γκάφα την εχω ξανακάνει και δεν θημαμε πως να βγάλω πέρα . Έσβησα μέσο windos το partition που ήταν το backtrack (Linux) εγω πίστευα πως αυτό ήτανε το προβλιμα αλλα η βλακια ειναι πως δεν πρόλαβα να κανω διαμόρφωση και τώρα με πετάει στα grub και δεν εχω ιδέα το τη να κανω μπορεί κάποιος να δόσεις συμβουλές .. Αν και όλη την ώρα ψάχνω πως να ξεμπλέκω αλλα τπτ .. Εχω μόνο ενα USB stick που ειναι bootable ..

Link to comment
Share on other sites

Κανε boot με το dvd των windows και επελεξε repair.

Καπου μεσα στο μενου θα εχει κατι που θα επαναφερει το windows boot loader

 

Αν δεν εχεις dvd των windows... βρες!

 

Πιθανως πολλα αλλα utilities (bootable cds φυσικα) να κανουν το ιδιο πραγμα (ultimate boot cd, Hirens boot cd κλπ) αλλα δεν εχω οδηγιες για κανενα απο αυτα

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.