Jump to content

Ξαφνικό πρόβλημα με OCZ Vertex 2: Δεν αναγνωρίζεται πουθενά και με τίποτα


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

 

Χθες προέκυψε το πρόβλημα που αναφέρεται στον τίτλο, δηλ. ο Vertex 2 που είχα για δεύτερο SSD στο desktop μου εξαφανίστηκε από τα Windows. Στη συνέχεια κατάλαβα ότι τελικά κάτι τρέχει με το ίδιο το drive αφού επανεκκινήσεις, αλαγές καλωδίων, BIOS reset, δοκιμή σε άλλη μητρική και παραμονή του SSD εκτός ρεύματος όλο το βράδυ δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.

 

Ξέρουμε τι μπορεί να παίζει και αν υπάρχει κάποια, έστω προσωρινή λύση ; Για τον SSD δε με νοιάζει και τόσο όσο για τα αρχεία που είχα μέσα και τα είχα εκεί ακριβώς επειδή τον θεωρούσα πιο ασφαλή από κάποιον μηχανικό.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

καλημερα

δυσκολο να κανεις κατι για τα αρχεια αλλα περιμενε και την γνωμη του ειδικου @jax7480

 

δυστυχως παντως εγω δεν εχω πιο αξιοπιστους τους SSD απο τους HDD :/

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Τσέκαρε αν το drive έχει led λειτουργίας. Αν έχει και δεν ανάβει, δύσκολα τα πράγματα. Δοκίμασε να εκκινήσεις με το drive συνδεδεμένο και μετά κάνε ένα warm reset του drive, δηλαδή βγάλε τα καλώδια του drive και σύνδεσέ τα ενώ ο υπολογιστής δουλεύει.

 

Επίσης αν έχεις εξωτερικό case για HDD/SSD, δοκίμασέ τον κι εκεί.

Edited by jax7480
Link to comment
Share on other sites

Ζαχο, απ'οσο έχω δει ο δικός μου δεν έχει LED. Όλα τα παραπάνω τα έχω δοκιμασει, όπως επίσης και τη σύνδεση εξωτερικά. Το αποτέλεσμα ίδιο, δεν ακούγεται καν ο ήχος σύνδεσης από τα Windows.

 

Πάει για σουβέρ ο ρημαδης ;

Link to comment
Share on other sites

το ίδιο έχω πάθει με έναν vertex 3 που είχα.. άλλαξα hdd που είχαν σαν 2ο και από τότε, δεν άναψε ξανά και ο ssd.. νεκρός τελειώς και δεν άναβε ούτε το led του.. φυσικά τον έστειλα για rma και μου εστάλει ο vertex 4 (μετά από μερικές μέρες).

Link to comment
Share on other sites

αν έφευγε rma καλά θα ηταν, αλλά έχω την εντύπωση ότι είναι εκτός εγγύησης. θα ψάξω να βρω την απόδειξη για παν ενδεχόμενο πάντως.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έχω και εγώ τον OCZ Vertex 2 120GB, τον είχα αγοράσει το 2011 όταν έφτιαξα το PC μου και ένα χρόνο μετά σταμάτησε να λειτουργεί. Αν θυμάμαι καλά το LED του δίσκου ήταν πορτοκαλοκόκκινο, και δεν μπορούσα να κάνω boot και ούτε στα BIOS μου τον έδειχνε.

 

Πάλι καλά ήταν στην εγγύηση και τον έστειλα RMA, και από το chat support που μίλησα τους ρώτησα αν τυχόν χαλάσει και αυτός από μόνος του θα ισχύει η εγγύηση και μου είπε όχι.

 

Πάντως για μένα μακριά από OCZ, δεν τους ξαναδίνω τα λεφτά μου για κανένα λόγο. Και τον είχα χρυσοπληρώσει τότε.

 

Καλή τύχη φίλε με τον δίσκο σου.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως για μένα μακριά από OCZ

...ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα...

...αντίθετα με τη δική σου εμπειρία, έχω OCZ 40gb Sata 2.0 από το 2007 (!) καί ακόμα τραβάει την ανηφόρα...

...το ίδιο ισχύει και με OCZ 60gb φίλου, που δουλεύει στο silencio του ώς boot drive 3+ χρόνια τώρα, σχεδόν ασταμάτητα... σχεδόν 24/7

 

 

 

υ.γ.Η αλήθεια είναι ότι δεν τον έχω (OCZ 40gb) testάρει τελευταία... Να ρίξω μία ματιά ατο "health" του... Εντελώς ξεχασμένο τον έχω :whistling:

υ.γ.2 εάν θέλετε εγγύηση και επιδόσεις Samsung 850 Pro με 10 χρόνια εγγύηση... και ο 840 Pro έχει βγεί σκυλί (από προσωπική εμπειρία).

Link to comment
Share on other sites

...ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα...

...αντίθετα με τη δική σου εμπειρία, έχω OCZ 40gb Sata 2.0 από το 2007 (!) καί ακόμα τραβάει την ανηφόρα...

...το ίδιο ισχύει και με OCZ 60gb φίλου, που δουλεύει στο silencio του ώς boot drive 3+ χρόνια τώρα, σχεδόν ασταμάτητα... σχεδόν 24/7

 

 

 

υ.γ.Η αλήθεια είναι ότι δεν τον έχω (OCZ 40gb) testάρει τελευταία... Να ρίξω μία ματιά ατο "health" του... Εντελώς ξεχασμένο τον έχω :whistling:

υ.γ.2 εάν θέλετε εγγύηση και επιδόσεις Samsung 850 Pro με 10 χρόνια εγγύηση... και ο 840 Pro έχει βγεί σκυλί (από προσωπική εμπειρία).

 

Πέρα από τη δική μου εμπειρία, που μπορείς να βρεις και άλλες πολλές online, αυτό που μου την έδωσε ήταν η στάση του customer support. Οκ, μπορεί να τύχει ένας ελαττωματικός δίσκος αλλά θα μπορούσαν να το χειριστούν με κάποιο επίπεδο.

 

Αυτόν που μου στείλανε για αντικατάσταση κρατάει καλά, δεν μπορώ να πω.

Link to comment
Share on other sites

ευκαιρια να μη ανοιγω νεο θεμα

ομοιως και εγω  μπορω να πω οτι ειμεινα-ειμαι ευχαριστημενος σε γενικες γραμμες

ειχα παρει 3 drive vertex 2  οταν ειχαν πρωτοβγει 2 x60 και 1 x120

 

τα 60αρια συνεχιζουν  ακαθεκτα σε raid σε δευτερο συστημα με amd 8320

 o δε 120αρης εκλ@σε μαλλι πριν κανα μηνα 

 

 

υγ zaxo το λαμπακι αναβει σε μενα αλλα δε τον βλεπουν πουθενα ουτε πανω σε sata ουτε σε usb ;; υπαρχει γιατρεια ;;

post-31491-0-36455200-1428313798_thumb.j

Edited by ultraex2005
Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε ένα hot plug. Ξεκίνα δηλαδή το μηχάνημα με αυτόν (φυσικά όχι σαν boot drive) και μπες windows. Ενώ είσαι στα Windows, βγάλε SATA power και SATA data cable.

Σύνδεσέ τα πάλι και άνοιξε OCZ Toolbox να δεις μήπως τον αναγνωρίσει.

Αν τον αναγνωρίσει δοκίμασε να κάνεις ένα firmware update.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Άλλο φίλε μας το:

Πάντως για μένα μακριά από OCZ
 

άλλο το:

η στάση του customer support

 

Γιά αυτό το λόγο έγραψα:

...ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα...
 
Link to comment
Share on other sites

Aπό όσο θυμάμαι για τους Vertex I , όταν εγκατέλειπαν ήταν επειδή μπλόκαρε από κάτι σαν fragmentation, δηλαδή στα όρια της χωρητικότητας,

 

δεν είχε επάρκεια χώρου να κάνει το NAND laundry και την άκουγε...

 

 

Η λύση σε αυτούς ήταν jumper και engineering mode και κατόπιν (εφόσον αναγνωρίζονταν έτσι) destructive firmware flash.

 

Πιθανές λύσεις μπορεί να υπάρχουν στα OCZ Forums, ασχέτως εγγύησης, υπάρχουν άτομα να βοηθήσουν, από το επίσημο staff.

 

 

 

P.S> Έχω ακόμη απο το '08 τέσσερεις Vertex I 30GB φλασαρισμένους σε Turbo και δουλεύουν ακάθεκτοι...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ο δίσκος με jumper εμφανιζόταν ώς YATAPDONG-BAREFOOT-128GB ασχέτως χωρητικότητας και αναγνωριζόταν ασχέτως τι είχε, δίνοντας πρόσβαση σε κάποιες λειτουργίες.

 

Από όσο θυμάμαι, σε αυτό το mode δεν εμφανιζόντουσαν τα partitions, απλά υπήρχε επικοινωνία με τον controller και με το Flash του firmware.

 

Επίσης νομίζω ότι θυμάμαι να αναφέρεται από κάποιον του φόρουμ, ότι αρκετοί "brickαρισμένοι" Vertex είχαν απλά αυτό το θέμα και επιστρέφονταν από τους ιδιοκτήτες τους.

 

Νομίζω ότι συγκεκριμένα γιαυτούς το fw1.7 που έκανε λιγότερο aggressive GC, βελτίωνε το δίσκο, με πιθανή εξάλειψη του φαινομένου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δυστυχώς οι vertex 2 δεν ήταν και ιδιαιτερα αξιοπιστοι δίσκοι.

Απο προσωπική εμπειρία ο 2 βγήκε εκτός λειτουργίας στο 1,5 χρόνο κι ευτυχώς, αν και μετα απο φασαρία με το κατάστημα (γνωστή αλυσίδα) μου το άλλαξαν με 3 γιατί δεν είχαν το 2 και δεν θα ξαναέφερε. Ωστόσο και με το 3 έχουν προκύψει καποια προβληματάκια και δεν ξέρω ποσό θα αντέξει. Πάντως επειδή θέλω να αναβάθμισω το MacBook Pro του brother με SSD δεν νομίζω να επιλέξω OCZ αλλα απο την άλλη τα τόσα που γράφονται για όλους τους SSD γενικά μου αφήνουν προβληματισμούς.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...