Jump to content



βοηθήστε με να επισκευάσω τον δίσκο μου...


dpresv

Recommended Posts

καλωσήρθατε στο thread του νέου προβλήματος του αρχιγκαντέμη του φόρουμ...

έχω έναν 40άρη IBM deskstar, ακριβές μοντέλο IC35L040AVVN07-0, ο οποίος παρουσιάζει το εξής πρόβλημα, όταν τον βάλω master και περάσω μέσα το λειτουργικό (win xp pro) δεν μπουτάρει. μου βγάζει το μήνυμα "error loading operating system". αν τον βάλω slave, σαν δεύτερο δίσκο στο σύστημα όλα δουλεύουν ρολόι, δεν βγάζει πρόβλημα.

τον είχα σβήσει ολοκληρωτικά από windows και τον έκανα format από το partition magic 8, πάλι το ίδιο μήνυμα όταν του πέρασα windows. το partition magic από δισκέτες, στο dos βγάζει το μήνυμα partition table error #110 και δεν μπορεί να τον φορμάρει.

πείτε καμμία ιδεά, μπήκα χτες στο site της ibm, το οποίο με έστειλε και στο αντίστοιχο της hitachi αλλά δεν βρήκα κάτι ιδιαίτερο...

Link to comment
Share on other sites

όταν τον βάζω μόνο του βγάζει το προαναφερθέν πρόβλημα

όταν είναι μαζί με SATA WB 80αρη σαν δεύτερος δίσκος τα win xp pro τον βλέπουν και τον χρησιμοποιούν κανονικά

linux δεν δοκίμασα ακόμα...

Link to comment
Share on other sites

Μπές με μια boot disk των 98 και δώσε fdisk /mbr. Μετά στο Pmagic κατέστρεψε ότι partition έχεις και φτιάξ τα απο την αρχή. Κάνε έναν έλεγχο για errors και μετά φόρμαρε.

έχω δοκιμάσει από το recovery console των win xp να κάνω fixmbr που είναι το ίδιο, το Pmagic δεν μπορεί να τον επεξεργαστεί γιατί βγάζει το παραπάνω μήνυμα. προφανώς αφού δεν μπορεί το pmagic σίγουρα δεν μπορεί και ο disk manager στο installation των xp να τον φορμάρει σωστά

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, παρ' όλο που δεν έχω καταλάβει επ ακριβώς το πρόβλημα του σκληρού το μόνο που μπορώ να σου πώ είναι να το παλέψεις με το PM. Εάν το error που αναφέρεις στο εμφανίζει κατα την εκκίνηση του PM (απο floppy) τότε μάλλον :059:

Εάν πάλι σου το εμφανίζει αφού του ζητήσεις κάποιο format-error check κ.α. τότε έχεις ελπίδες. Την είχα πατήσει μετά απο εγκατάστηση raiser-fs και μετά δεν μπορούσα να φορμάρω, να φτιάξω partitions.....μου χε πρήξει τον έρωτα. Με τα 1000 ζόρια μία με boot disk των 98...μία με το PM κατάφερα να σβήσω τα partitios, να τον φτιάξω όπως ήθελα και να φορμάρω....

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν κάποια καλά διαγνωστικά και διορθωτικά προγράμματα που επαναφέρουν το σκληρό σε "αρχική" κατάσταση.

Γιατί δεν κατεβάζεις κάποιο πρόγραμμα που διαγράφει πλήρως τον σκληρό από το σάιτ της ΙΒΜ;

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν κατεβάζεις κάποιο πρόγραμμα που διαγράφει πλήρως τον σκληρό από το σάιτ της ΙΒΜ;

έψαξα αλλά δεν βρήκα τίποτα. αν έχεις λινκ θα με βοηθήσεις πάρα πολύ...

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον ο δίσκος θέλει deep format.Υπάρχουν προγράμματα που το κάνουν αυτό όπως αν θυμάμει καλά το HDD Eraser. Θα τον βάλεις slave και μέσα από τα Windows θα του κάνεις ένα καλό φορμάρισμα. Τρέχεις καπάκι και το HDD Regenerator για να σιάξει και τα μαγνιτισμένα σημεία του Δίσκου και νομίζω ότι θα είσαι εντάξει.

Link to comment
Share on other sites

Να υποθέσω ότι έχεις μητρική gigabyte? το "error loading operating system" στο βγάζει το BIOS δεν έχει πρόβλημα ο δίσκος σου αλλά κάτι δεν σέταρες σωστά στο boot order sto BIOS, ξαναδες τις ρυθμίσεις σου!

Τώρα όμως που βλέπω το partition table error που λες...

Partition Tables and Viruses

If partition changes made under one operating system are not reflected under another, and vice versa, it is possible that a MBR virus is present.

Use a virus check utility that can detect the latest viruses. If a virus is found, data loss is likely. To remove the virus,

· Boot each operating system and use the Check operation in PartitionMagic to evaluate the integrity of the partition.

· Back up the files on any partition that passes the Check operation.

· Remove the virus and perform the Check operation on the partitions again.

· Delete and recreate any partitions that fail the check.

· Reinstall the operating systems and restore the backup files as necessary.

Copyright © 1994-2002 PowerQuest Corporation. All rights reserved.

To resolve partition table errors

Unless instructions outlined elsewhere specify otherwise, you must resolve partition table errors by creating new, error-free partition tables. You should,

· Ensure you have no viruses (click See Also on the Help toolbar for more information)

· Back up the data on the affected partitions

· Delete the partitions

· Re-create the partitions

· Restore the partition contents

You may need to use the FDISK program from a recent DOS version, because earlier versions may refuse to delete hidden partitions. If you are running Windows NT/2000/XP, you may need to use Disk Administrator or Disk Management, respectively.

In some cases, you can resolve partition table errors manually. Run PartitionInfo to determine the errors on your partitions. PowerQuest technical support can help resolve partition table errors if you e-mail the PartitionInfo report to help@powerquest.com.

Copyright © 1994-2002 PowerQuest Corporation. All rights reserved.

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς το boot-sector δεν είναι σωστό. Επίσης, ο σκληρός αυτό ανήκει στην περιβόητη κατηγορία των Deathstar.

Αμα από την κονσόλα δε μπορείς να το διορθώσεις με "fixboot" καλύτερα μην το παιδεύεις. Στη θέση σου θα τον έστελνα RMA και θα ησύχαζα. Δεδομένου οτι δεν έχεις data σε αυτόν.

Link to comment
Share on other sites

το πρόβλημα εμφανίστηκε αμέσως μετά την αυτοκτονία του q-tec που πήρε μαζί του και την abit, οπότε λίγο χλωμό να είναι virus. θα δοκιμάσω με τα προγράμματα που λέτε...

Link to comment
Share on other sites

Ρε πως προεκυψε αυτο παλι?????

2 βδομαδες τον ειχα τον δισκο.... δουλευε μια χαρα.... στον "γεμισα", στον εδωσα...τον χαλασες???

Τουλαχιστον προλαβες να γραψεις τα πραγματα που ειχε μεσα???

Φτου φτου σκορδα....Τι εισαι συ ρε παιδακι μου???

Link to comment
Share on other sites

ρε, το πρόβλημα το είχε από πριν λέμε!!! όταν τον βάλεις slave τα windows τον βλέπουν κανονικά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. όταν πας να περάσεις το λειτουργικό βγάζει το μήνυμα!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.