Jump to content



Tualatin celeron 1.4@1568 (112fsb)


Γιάννης_84

Recommended Posts

Έχω τον παραπάνω επεξεργαστή πάνω σε μία Abit BH6 (440BX chipset το οποίο είναι γομάρι και δεν καταλαβαίνει τίποτα και η μητρική το ίδιο). Μου έχει κάτσει κάπως ότι το σύστημα δεν είναι σταθερό (πρόσφατα έβαλα 112 είχα 110).

Πρώτη φορά χρησιμοποίησα το πράιμ το οποίο έτρεξα στο blend και έβγαλε 24 ώρες και κάτι χωρίς error και μετά το σταμάτησα. Νομίζω ότι από επεξεργαστή και μνήμη δε χρειάζεται περισσότερο ψάξιμο, συμφωνείτε;

Είχα τρέξει και ένα memtest για τις μνήμες και δεν είχα error αλλά το έτρεξα μόνο ένα <<γύρο>>. Αλλά το blend δοκιμάζει και τις μνήμες, άρα; Ή μήπως δεν τις δοκιμάζει και τόσο;

Μήπως υπάρχει πρόβλημα με agp και pci που είναι (αναγκαστικά λόγω fsb εφόσον δεν υπάρχει pci/agp lock ούτε δυνατότητα αλλαγής διαιρέτη) πολύ υπερχρονισμένα;

Βασικά τα περί αστάθειας του υπολογιστή είναι πιο πολύ δικιά μου εντύπωση παρά σιγουριά αφού το μόνο σημάδι είναι το ότι δε μπορώ να βγάλω 3dmark03. Μετά το πρώτο δεύτερο test με βγάζει στην επιφάνεια εργασίας. Η πλάκα είναι ότι με το που ανέβασα λιγάκι το την ταχύτητα του επεξεργαστή έτρεξα 3δμαρκ01 και 03 και ήταν μια χαρά και πολύ καλύτερα σκορ από πριν.

Η κάρτα είναι ATI 9500 Pro γνήσια ATI 128μβ με ινφίνεον 3.3 και ξεκλείδωτο bios. Αφού λοιπόν χάρηκα με τα ανεβασμένα σκορ και μια και έχω βάλει το arctic cooling vga silencer στην ATI λέω ας της τηραβήξω κι αυτηνής ένα καλό υπερχρονισμό να φτάσω τις 4000 στο 03.

Κοιτάω στο google να δω πόσο την έχουν πάει με μαμίσια ψύκτρα για να την πάω τόσο αρχικά. Έβγαλα ένα 3700 με 320/300 και λέω κάτσε να την πάω 350/320 που την έχουν πάει με μαμίσια ψύξη και από τότε δεν ξαναέβγαλα 3dmark ακόμα και χωρίς υπερχρονισμό της ΑΤΙ (αλλά FarCry κτλ παίζω με τις ώρες άνετα, χωρίς υπερχρονισμό της ΑΤΙ).

Πιστεύω πάντως ότι δεν πρέπει να φταίει μνήμη/επεξ. Τι λέτε; Καμιά ιδέα;

Ά ξέχασα να πω ότι ο μετατροπέας της powerleap πάνω στον οποίο κάθεται ο σέλερον έχει βραχυκυκλωτήρες επιλογής τάσης και αν και δε θυμάμαι πόση τάση έβαλα, θυμάμαι ότι είναι όση είχα διαβάσει ότι έβαλαν άλλοι που τον έχουν πάει 1600~1800 πάλι με powerleap.

Τώρα έχω ωμεγα 4.7 περιμένω να βγουν 4.10 μπας και γίνει τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Πρίν από κάποια χρόνια είχα ασχοληθεί και εγώ με τους Tualatin.

Πολύ καλοί επεξεργαστές για την εποχή τους.

Για γράψε μας πιό πολλές λεπτομέριες για το σύστημα σου (πχ τι μνήμες έχεις ?...τι τάσεις δίνεις ?....Vcore,Vmem,Vio ?

Από θερμοκρασίες πώς είσαι idle ? full load ?

Χρησιμοποιείς την ψυκτρούλα που δίνει πακέτο η Powerleap ?

Δώσε μας και κανένα bench από Sandra.

Link to comment
Share on other sites

112MHz FSB σημαίνει 37,3MHz PCI και 74,6 AGP. Έχω την εντύπωση ότι οι ΑΤΙ είναι αρκετά ευαίσθητες σε μεγάλο AGP ( πάνω από 72MHz ) οπότε από εκεί είναι το πρόβλημά σου. Μια NVidia κάποιας σοβαρής εταιρίας ( π.χ. OXI Creative ) ίσως να μην σου δημιουργούσε πρόβλημα.

:049: 440ΒΧ :049:

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε και λέμε: από τάσεις το μόνο που μπορώ να πειράξω είναι του επεξεργαστή και από 1.55 που είναι το κανονικό την έχω βάλει 1.625 και μπορεί να πάει μέχρι 1.8και κάτι. Από θερμοκρασίες: κουτί μέχρι 35 στη χειρότερη κατακαλόκαιρο και επεξεργαστής με χάλκινη ψύκτρα/αναεμηστήρι ΤΙΤΑΝ σε στροφές που δεν ακούγεται καθόλου δεν πάει με τίποτα πάνω από 43. Βασικά θέλω να μου πει κάποιος αν ξέρει αν λέει κάτι το γεγονός ότι έβγαλε prime στο blend 24 ώρες και χωρίς error. Τι συμπέρασμα μπορώ να βγάλω απ' αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Ξέχασα να πω για τις μνήμες. Είναι 2χ128pc133 και 1χ256 pc100 αλλά όχι μούφα. Από timings ότι έχει το bios τα έχω βάλει όλα στο χαμηλότερο.

Συνονόματε λες να ξαναπάω στα 110 fsb για να μπορώ να σπρώξω και την ΑΤΙ; Γιατί δεν υπάρχει καμία nVidia που να μπορεί να μπει στο AGP2x της μητρικής μου και ταυτόχρονα να είναι και καλύτερη από την 9500 προ που έχω τώρα. Το έχω ψάξει πολύ το συγκεκριμένο θέμα. Μήπως υπάρχει τίποτα άλλο που μπορώ να κάνω για να <<αντέχει>> η ΑΤΙ τη μεγάλη συχνότητα του AGP; Ή απλά να ξαναβάλω 110 (άλλωστε σχετικά μικρή είναι η διαφορά) και να σπρώξω την ΑΤΙ μια που έχω και το arctic cooling?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα πήγαινα στα 110MHz και από εκεί και πέρα θα έσπρωχνα την κάρτα γραφικών. Ποιο πολύ θα κέρδιζα έτσι στα παιχνίδια. Αν μάλιστα όλα τα προβλήματα αστάθειας είναι αυτά τα δύο MHz, ε, έδεσε το γλυκο.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Γιάννη έχω ΑΚΡΙΒΩΣ τον ίδιο συνδυασμό (την ΒΗ-6 με Τ-1.4 σε powerleap slot conv.). Δυστυχώς oc στον συγκεκριμένο συνδυασμό ΔΕΝ γίνεται με τίποτα. Έχω φάει και εγώ τις ατελείωτες ώρες αλλά τζίφος. Είναι τόσο υβρυδική η κατάσταση που δεν αξίζει να ασχοληθείς. Βάλε το overvolt jumper on για μεγαλύτερη σταθερότητα και άσ το εκεί (Celeron 1350 που λέει και στο post...χεχε). Εγώ ψάχνω για καμια cusl ή κάτι καλό σε 815 να βάλω το Τ επάνω. Σου προτίνω να κάνεις το ίδιο αφού ενδιαφέρεσαι να σπρόξεις το Τ προς τα πάνω.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά θέλω να μου πει κάποιος αν ξέρει αν λέει κάτι το γεγονός ότι έβγαλε prime στο blend 24 ώρες και χωρίς error. Τι συμπέρασμα μπορώ να βγάλω απ' αυτό;

Το συμπέρασμα είναι ότι το σύστημα σου είναι κατά 99% σταθερό.

Link to comment
Share on other sites

Χμμμ...και κάτι που θα σε βοηθήσει (εμένα πάντως με βοήθησε οταν είχα τον P3 επάνω)...βγάλε την άθλια ψυκτρούλα πάνω απο το BX (η οποία δεν έχει κάν πάστα απο κάτω) και βάλε κάποια με fan....Εάν έχεις επίσης την flat slim copper για τον Τ θα έχεις παρατηρήσει οτι αδειάζει όλη την ζέστη του Τ πάνω στο ΒΧ..

Link to comment
Share on other sites

Θα δοκιμάσω αυτά που μου είπατε και θα επανέλθω. Πάντως outlaw δε νομίζω ότι δε γίνεται υπερχρονισμός με αυτόν τον συνδυασμό. Όταν είχα μια Nvidia TNT2 Ultra 32MB της Creative ήμουν σταθερός με 117 και γενικά στο δίκτυο βλέπω ότι πολλοί το έχουν κάνει. Τώρα απ' ότι φαίνεται μάλλον δεν αντέχει η ΑΤΙ την τόσο ηψηλή συχνότητα του AGP. Αν μπορούσα να το αντιμετωπίσω αυτό θα πήγαινα 1600+.

Κάποια στιγμή θα ασχοληθώ και θα σας γράψω για το άλλο μου pc το οποίο έχει και αυτό έναν tualatin celeron 1.3 όμως, ο οποίος τρέχει στα 1.5 (115*13) πάνω σε msi 694t pro χωρίς μετατρπείς και τέτοια αλλά εκεί έχω σοβαρότερα προβλήματα με ξαφνικές επανεκκινήσεις που ενώ νόμιζα ότι με αναβάθμιση τους βιος θα έφτιαχνε τελικά έκανα λάθος. Θα το ψάξω λίγο και θα κάνω καινούριο θέμα αργότερα. Απλά μου φαίνεται ότι δε θα βρεις τίποτα πιο σταθερό από το 440ΒΧ.

Link to comment
Share on other sites

A ρε.....παράλληλοι βίοι που λένε....ΤΝΤ2 ultra έχω επάνω (V770 Ultra Diamond). Εμένα δεν μου κάνει ούτε Mhz oc ενώ στην ίδια μητρική είχα έναν p3 450@600 (απο 100->133 το bus χωρίς διαιρέτη) και νομίζω οτι φταίει το slot της powerleap που έχει αυτόνομο παροχέα ρεύματος για τον Τ ο οποίος παροχέας δείχνει αδύναμος (σε σχέση με αυτόν της μητρικής). Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί έπρεπε να μπεί το slot αυτό αφού η μητρική δίνει μέχρι 1.6v και ένα απλό slot1-fcpga adapter θα έκανε την δουλειά του. Αφού το έχεις δουλέψει 100+mhz και τώρα δεν, μάλλον είναι η ΑΤΙ...κρίμα.

Link to comment
Share on other sites

Ρε συ outlaw μήπως έχεις την πρώτη έκδοση του μετατροπέα; Αυτή που έχω εγώ πάντως έχει βραχυκυκλωτηράκια με τα οποία επιλέγεις τάση από 1.45 μέχρι και 1.8+. Όσο για το λόγο που δε θα έκανε ένας απλός μετατροπέας χωρίς πολλά πολλά, είναι ότι ο Τ θέλει <<ειδική>> τροφοδοσία γι' αυτό. Μπες http://www.powerleap.com να δεις τους λόγους. Πάντως εμένα ο συνδυασμός μου φαίνεται πολύ δυνατός και αξιόπιστος ειδικά αν το συγκρίνω με το 694τ προ που επίσης έχω.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Γιάννη έχω την Rev.2. Δεν έχω ιδέα τι το special θέλει ο Τ απο ρεύμα. Απλά ήξερα οτι οι περισσότερες slot 1, όπως μια QDI Brilliant X1s έχουν πολύ περιορισμένο voltage range regulator και άσε που είναι αυτόματα ρυθμιζόμενος ανάλογα με το cpu microcode που θα δεί το Bios. Στην ΒΗ-6 όμως η ρύθμιση του voltage μπορεί να γίνει χειροκίνητα έτσι άσχετα εάν το bios έβλεπε (που στην SS έκδοση τον βλέπει celeron μεν) π.χ. pentium pro εσύ μπορούσες να δώσεις 1.6v (ρεύμα ελάχιστα πιο πάνω απο το default για τους Τ). Άμα το έχεις βάλει στο auto το voltage στο bios θα έχεις δεί φαντάζομαι οτι το ορίζει στα 2.05v (παρανοϊκό).

Στο άλλο μηχάνημα που έχεις δεν καταλαβαίνω τι δεν σου κάθετε καλά. Είχα και εγώ μια QDI Advance 10T και σπουδέο oc δεν έκανε. Έναν 1.2Τ πάνω απο 112 bus δεν το πήγαινε και ας είχε jumperάκια για overvoltage.....VIA=μπλιάχ.

Στο σύστημα τώρα το έχω 100bus και τις μνήμες 2-2-2. Ακόμα και να χαλαρώσω 3-3-3 (Pc133 είναι με κάτι Siemens chipάκια) με το που ορίσω την αμέσως επόμενη τιμή...........μαύρη είν νύχτα στα βουνά.....και πάλι clear cmos και γενικότερα δεν πολυασχολήθικα αφού έχει μουλαρώσει στα 100mhz bus.

H αλήθεια είναι οτι ο 400ΒΧ ήταν καταπληκτικό chipset αλλά με τον Τ θα ήθελα ένα 815....έτσι να του βγάλω τα ματάκια...δεν βαριέσε.

Link to comment
Share on other sites

Άχ! Παιδιά τι το 'θελα το 112; Πάει η ΑΤΙ πέθανε! Εκεί που άκουγε ο γρουσούζης αδερφός μου μουσική, ξαφνικά ο υπλογιστής σταμάτησε να λειτουργεί. Επανεκκίνηση στην επανεκκίνηση άκουγα 4 μπιπ ότι και να έκανα. Άλλαξα μνήμες, έβγαλα κάρτες, τίποτα! Δεν άναβε καν η οθόνη. Η πρώτη μου σκέψη ήταν μήπως τα έφτυσε κανένας πυκνωτής της ηλικιωμένης ΒΗ6 και η δεύτερη η πιο αισιόδοξη (δεν ήθελα ούτε να το σκέφτομαι ότι θα χρειαστεί να ξηλώσω μητρική και να ξανασυναρμολογώ απ' την αρχή) ήταν ότι δεν άντεξε η μία μνήμη που είναι pc100 και όχι 133άρα σαν τις άλλες. Τελικά όμως ο υπολογιστής δούλεψε μόνο όταν έβγαλα την ΑΤΙ και έβαλα μια άλλη παλιά που είχα. Όταν μπήκα στο βιος έβαλα κανονικό fsb μπας και ζωντανέψει η ΑΤΙ αλλά τίποτα. Ελπίζω να μην πάθει και η 9600προ τα ίδια που τρέχει στα 115. Αμετάκλητο συμπέρασμα; η 9500 πέθανε! :088: Ευτυχώς έχει 5 χρόνια εγγύηση αλλά πρέπει να τη στείλω Καναδά ή Αμερική και μόνο να πάει θέλει 20€ μεταφορικά και υποθέτω άλλα τόσα για να γυρίσει. Και 'ασε που πρέπει να της βγάλω το σιγαστήρα (arctic coolling vga silencer) και να της ξαναβάλω τη μαμίσια ψύκτρα. Ελπίζω να μην το καταλάβουν και μου πουν ότι γιαυτό το λόγο δεν ισχύει η εγγύηση. Αλλά μου φαίνεται περίεργο ρε γαμwτο το να τα φτύσει μόνο και μόνο λόγω μεγάλου fsb αφού δεν ήταν υπερχρονισμένη ούτε η μνήμη ούτε ο πυρήνας. Και το γαμwτο είναι ότι αν γύριζα σπίτι πρώτος θα το είχα ξαναβάλει σττα 110! Για το άλλο σύστημα θα σας τα πω άλλη ώρα γιατί... :088:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η 9500 και η 9700 μπαίνουν κανονικά γιατί έχουν εγκοπή και μπροστά ενώ ας πούμε η 9600 έχει μόνο πίσω οπότε δε μπαίνει καθόλου. Έχω δει και κάποιες 9800 με εγκοπή μπροστά αλλά δεν παίζουν γιατί δεν υποστηρίζουν την τάση του agp 2x

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.