Jump to content



Μηνυση της AMD εναντια στην Intel για μονοπωλιακες τακτικες.


chaos

Recommended Posts

Διαβαστε εδω

http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20050628010541.html

Αντε να δουμε ποιος θα κερδισει και αν αυτο μπορει να επηρεασει κατι στα αντιστοιχα μεριδια αγορας.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Πάω στοίχημα ότι η ΙΝΤΕΛ έριξε μια ματιά στο χρηματικό της απόθεμα και μία σε αυτό της ΑΜΔ και χαμογέλασε ειρωνικά λίγο πριν πετάξει στα σκουπίδια τα νομικά έγγραφα...

Link to comment
Share on other sites

Παιδες , επειδη στα νομικα δε τα παω καλα , πως ειναι δυνατον η φραση "αθεμητος ανταγωνισμος" να στεκει σαν επιχειρημα. Σε ενα ανταγωνιστικο περιβαλλον , ο καθενας κανει οτι μπορει και αν κινειτε βρωμικα τοτε ειναι μια απο τις επιλογες του. Γιατιθ να θεωρειτε παρανομο αυτο

?

Link to comment
Share on other sites

Παιδες , επειδη στα νομικα δε τα παω καλα , πως ειναι δυνατον η φραση "αθεμητος ανταγωνισμος" να στεκει σαν επιχειρημα. Σε ενα ανταγωνιστικο περιβαλλον , ο καθενας κανει οτι μπορει και αν κινειτε βρωμικα τοτε ειναι μια απο τις επιλογες του. Γιατιθ να θεωρειτε παρανομο αυτο

?

To μονοπωλιο θεωρειται παρανομο γιατι δεν ευνοει την υγιη αναπτυξη της αγορας. Αν εγω για τον Α ή Β λογο εχω καποια φραγκα και χρησιμοποιωντας αυτα σκοτωνω οποιαδηποτε αλλη εταιρια (οσο ειναι στα "μετρα μου") για να προωθω ΜΟΝΟ το δικο μου προιον δεν υπαρχει αναπτυξη, δεν υπαρχει βελτιωση κλπ κλπ. Αρα οποιεδηποτε πρακτικες σκοπευουν σε μονοπωλιο, θεωρουνται στα πλαισια του "αθεμητου ανταγωνισμου".

Ασχετο με το μονοπωλιο, αλλα αν εγω δουλευω στην εταιρια σου και αντι να δουλεψω πιο πολυ απο σενα για να σου "φαω" τη θεση, παω και πω στο αφεντικο οτι κατεβαζεις τσοντες... με αλογα και προβατα ολη μερα, τοτε αυτο θεωρειται θεμητος ανταγωνισμος για σενα??

Link to comment
Share on other sites

αυτο ειναι ρουφιανα που περιγραφεις , αλλα αν το παμε ετσι οπως η ΑΜΔ , τοτε πρεπει να μυνησουμε το 90% των εταιριων που υπαρχουνε. ΕΙναι τακτικες που κανουν παρα πολλοι , και πια εταιρια δεν θελει μονοπωλιο? θα το αφησω εδω παντως γιατι τα νομικα με μπερδευουνε πολυ

Link to comment
Share on other sites

αυτο ειναι ρουφιανα που περιγραφεις ,

Οχι, απλα "κινουμαι βρωμικα" σε ενα ανταγωνιστικο περιβαλλον γιατι ειναι μια απο τις επιλογες μου!

τοτε πρεπει να μυνησουμε το 90% των εταιριων που υπαρχουνε. ΕΙναι τακτικες που κανουν παρα πολλοι , και πια εταιρια δεν θελει μονοπωλιο?

Ο,τι μπορουνε κανουνε ως προς αυτη την κατευθυνση. Ο ΜΟΝΟΣ λογος που δεν γινονται στον 90% των εταιριων αγωγες ειναι γιατι ειναι πολυ δυσκολο να αποδειχθουν αυτες οι μονοπωλιακες πρακτικες ωστε να μαζεψεις 5 στοιχεια και να πας σε δικη.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς όπως τα λέει ο SLN είναι. Επειδή παρακολουθώ το ζήτημα από κοντά, ο καβγάς έχει όνομα και τον λενε DELL. Όπως λέει και η αγωγή της AMD "Intel has forced major customers into exclusive or near-exclusive deals;"

Το πρόβλημα είναι ότι η Intel σκοπεύει να εμφανιστεί στο δικαστήριο με το επιχείρημα ότι η DELL είναι αυτή που την εκβιάζει και μάλλον θα λέει αλήθεια αφού η DELL ελέγχει τα δύκτια διανομής προς τους τελικούς χρήστες και όχι η Intel.

Αν τελικά η αγωγή της AMD δεν ευδοκιμήσει, η Intel θα ζητήσει αποζημίωση από την AMD και θα έχουμε κλαματα (ή εξαγορές). Αν ευδοκιμήσει η AMD θα σωθεί, όχι τόσο από την αποζημίωση που θα εισπράξει, όσο από το άνοιγμα των αγορών.

Ριψοκίνδυνη κίνηση πάντως. Μόνο όταν είσαι πολύ στριμωγμένος τα κάνεις αυτά.

Link to comment
Share on other sites

τοσο καλα ε?

πανω που νομιζαμε οτι ειχε παρει τα πανω της....

και οταν λες εξαγορες τι εννοεις? Της AMD απο την INTEL?

ΥΓ

Παντα αμφεβαλλα για την αντικειμενικοτητα και την αμεροληψια των δικαστηριων που εκδικαζουν τετοιες υποθεσεις($$$$$).Εσυ?

Link to comment
Share on other sites

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΜΕΡΟΛΥΨΙΑΣ , ΙΔΙΚΑ ΜΕ ΟΛΗ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΑΠΛΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ , Η AMD ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΔΟΣΕΙ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ , ΜΑΛΛΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η iNTEL ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ, ΕΓΩ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΣΑΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ AMD , ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΙΝΤΕΛ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΟΛΕΙΟ.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΙΜΟΓΜΕΝΗ ΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2006, ΟΠΟΤΕ ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ INTEL ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΘΠΡΟΣΔΕΚΤΗ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ iNTEL ΟΤΙ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΠΟΛΕΙΟ..... ΠΣΙΛΟΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ.... DIRTY TRICKS....

Link to comment
Share on other sites

H Intel την δεκαετία του 1990, που δεν ήταν αυτό που είναι σήμερα, είχε φάει βουνό από αγωγές για παραβιάσεις πατεντών. Η DEC μόνο της είχε κάνει 90 μηνύσεις γιατί αντέγραφε πατέντες του Alpha στον Pentium και δεν πλήρωνε φράγκο. Τελικά από τα δικαστήρια δεν βγήκε νικητής αφού η Intel, οριακά μεν, απέδειξε πως δεν έκανε μαϊμουδιές. Από την άλλη όμως η DEC εξασφάλησε ότι η Intel δεν θα μπορούσε να αντιγράψει συγκεκριμένες παντέντες που τις είχε πολύ ανάγκη για την εξέλιξη του pentium (SMT aka Hyperthreading). Το αποτέλεσμα ήταν η intel να αγοράσει το εργοστάσιο που παρήγαγε τους Alpha και τις υπόλοιπες πατέντες που δεν πρόλαβε να κλέψει και να πληρώσει ένα καλό ποσό. Την άλλη χρονιά η DEC χρεωκόπησε και εξαγοράστηκε από την Compaq.

Όλη αυτή η αποτυχία της DEC, προκλήθηκε από έναν εγκάθετο τον Robert Palmer, ο οποίος έγινε CEO της DEC το 1992. Από το 1992 μέχρι το 1997 πούλησε το εργοστάσιο των σκληρών δίσκων στην Quantum, το εργοστάσιο των δυκτιακών στην 3Com, των εκτυπωτών στην Lexmark, την Rdb στην Oracle, το εργοστάσιο επεξεργαστών στην Intel μαζί με πολλές πατέντες του Alpha, και στο τέλος το Alpha business με το Tru64, το TruCluster και το OpenVMS στην Compaq.

Στην Compaq o Palmer έγινε αντιπρόεδρος, αλλά σε πολύ σημαντική θέση. Μετά από λίγο καιρό αποφάσισε τον θανατο του Alpha, και την πλήρη μεταβίβαση της τεχνολογίας του στην Intel. Επίσης ο Palmer ανέλαβε και τα οικονομικά της εταιρίας, μια θέση που είχε και στην DEC πριν γίνει CEO. Μετά από αλεπάλληλες αποτυχίες και κατόπιν εισηγήσεως του η Compaq πουλήθηκε στην HP.

Η ΗP, συναίτερος της Intel στον Itanium από χρόνια, μεταβίβασε και τους μηχανικούς του Alpha στην Intel για να δουλέψουν στον Itanium. Παράλληλα ακύρωσε και όλες τις αναβαθμίσεις του chip για να μην πληγεί η κοινή πελατεία που είχε με την Intel.

Σήμερα ο Robert Palmer συνεχίζει την καρριέρα του ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της AMD.

Link to comment
Share on other sites

Ρε συ DarthMoul ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ εχω παθει πλακα εισαι ζωντανη εγκυκλοπαιδια λεμε,και ποτε δεν αρνηθηκες να δωσεις βοηθεια και να μοιραστεις τις γνώσεις σου και παλι ΜΠΡΑΒΟ!!!!!

ΥΓ.

Sory γιά το off topic αλλα επρεπε να το πω.

Link to comment
Share on other sites

Αναμφισβητητα πολυ ενδιαφερουσες οι πληροφοριες που παραθετεις darthmoul και οφειλω να αναγνωρισω οτι θετεις πλεον τις ανησυχιες σου ως προς την εξαφανιση της AMD σε γερες βασεις.

Παντως πρεπει να σημειωσουμε οτι ο εν λογω κυριος δεν διαθετει την δυναμη που διεθετε στις προηγουμενες εταιριες αν και δεν μπορουμε να ξερουμε στο μελλον τι προκειται να γινει ως προς την εξελιξη του στην ιεραρχια της εταιριας.

Προς το παρον αυτοι οι κυριοι παιρνουν τις αποφασεις ως executives

http://www.amd.com/us-en/Corporate/AboutAMD/0,,51_52_570,00.html

και με CEO τον Ruiz ο οποιος εχει ενα οραμα για την εταιρια νομιζω οτι θα ειναι καπως δυσκολο προς το παρον να κανει οτι εκανε στο παρελθον.

Link to comment
Share on other sites

Στην DEC ξεκίνησε ως λογιστής το 1984. Μεσολαβόντας ως διαπραγματευτής για την ανάληψη συμβολαίων από τον Αμερικάνικο στρατό, έγινε Vice President of Finance το 1986. Το 1992 οργάνωσε την "ανταρσία" εις βάρος του CEO Ken Olsen, του ιδρυτή και κυριολεκτικά πατέρα της DEC και πήρε την θέση του. Τότε η DEC ήταν η #2 εταιρία στον κόσμο μετά από την ΙΒΜ.

Το 1997 πήρε την θέση του Vice President of Finance στην Compaq ως μέρος της συμφωνίας συγχώνευσης. Οι επιλογές του κυριολεκτικά βούλιαξαν την εταιρία και προκάλεσαν την εξαγορά από την HP, αφου αυτή ήταν η μόνη ελπίδα σωτηρίας.

Στην AMD προσλήφθηκε πριν από 2.5 χρόνια περίπου για να αναλάβει κυρίως τις δημόσιες σχέσεις. Σε λιγότερο από έναν χρόνο αργότερα, πήρε την θέση που έχει σήμερα.

Μια εταιρία που κάνει κάθε χρόνο ζημιές, κινδυνεύει από επιθετική εξαγορά. Και τότε κανένας από αυτούς εδώ http://www.amd.com/us-en/Corporate/AboutAMD/0,,51_52_570,00.html δεν την σώζει.

Πολύ απλά. Η AMD πρέπει ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ να κάνει κέρδη. Γι αυτό και έκανε την αγωγή στην Intel. Κάνω ζημιές, σημαίνει δανείζομαι, και κανείς δεν σου δανείζει για πάντα.

Link to comment
Share on other sites

Βασικα ο κινδυνος εξαγορας προερχεται απο την μειωση της τιμης της μετοχης που οδηγει σε μικροτερη χρηματιστηριακη αξια και επομενως σε μικροτερη κεφαλοποιηση.

Απο την αλλη μερια η AMD εχει απωλειες λογω τον flash memories και οχι λογω τον επεξεργαστων οι οποιοι απολαμβανουν ενα τεραστιο profit margin.

Βασικα οι flash memories ειναι εποχικο προιον και τωρα βρισκομαστε κοντα στον πατο του κυκλου.Οσο για το εαν η AMD εχει κερδη αυτο δεν ειναι τοσο σημαντικο αφου στο προαναφερθεν διαστημα εχει πραγματοποιησει πληθος επενδυσεων και αυτη τη περιοδο δεν εχουν ακομα αρχισει να εισρεουν τα εσοδα απο αυτες τις επενδυσεις.

Βεβαιως κινδυνοι υπαρχουν και ουτε μπορω να πω οτι η AMD ειναι cash cow αλλα κατα τη γνωμη μου θα τα καταφερει.

Link to comment
Share on other sites

Βεβαιως κινδυνοι υπαρχουν και ουτε μπορω να πω οτι η AMD ειναι cash cow αλλα κατα τη γνωμη μου θα τα καταφερει.

Αφού τα καταφέρνει οριακά τώρα που τεχνολογικά είναι μπροστά, και η Intel σε κάθοδο, αμφιβάλλω πολύ για το μέλλον της. Η Intel δεν θα συνεχίσει για πολύ καιρό να κάνει σφάλματα. Ήδη έχει αρχίσει να διορθώνει το πιο σημαντικό που ήταν οι τιμές της. Θα δούμε.

Link to comment
Share on other sites

Κοιταζοντας πριν λιγο τα απογευματινα νεα εχω τα εξης να προσθεσω.

Πρωτον οι αγορες πηραν καλα την μηνυση της εναντια στην Intel και αυτο φαινεται απο τη σημερινη πορεια της μετοχης της...

http://finance.yahoo.com/q?s=amd

Αυτο γινεται μαλλον διοτι θεωρουν οτι υπαρχουν μεγαλες πιθανοτητες να κερδισει η AMD...

http://www.forbes.com/markets/2005/06/28/0628automarketscan14.html?partner=yahootix&referrer=

Προσεξτε στο τελος του αρθρου του δευτερου link για την τιμη στοχο που δινει για την μετοχη της AMD καθως και την περιγραφη του για την ποιοτητα της εταιριας.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.