Jump to content



Βελτιωνοντας μια X800 XT pe


benhour

Recommended Posts

Καταρχην το θυμα!!Μια X800 XT PE απο την gigabyte!!

vga18wv.jpg

Οπως διαπιστωθηκε το αρχηκο συστημα ειναι για τα μπαζα!!εκτως του οτι δεν ψυχει επαρκως την gpu αυξανει και την θερμοκρασια της μνημης!!Γιαυτο και η απομακρινση του θεωρηθηκε αμεση και επιτακτικη!!(μεταφερει θερμοκρασια απο την gpu στη μνημη!)Αυτο το προβλυμα υπαρχει με σχεδων ολα τα εργοστασιακα cooler των καρτων γραφικων!!οποτε εγινε αντικατασταση του εργοστασιακου cooler

cooler0gl.jpg

με ενα vga silencer απο 9800 pro το οποιο βελτιωθηκε ωστε να εχει καλυτερη αποδωση και να τεριαζει σε Χ800 ΧΤ PE!επισεις τοποθετηθηκαν ψυκτρακια σε ολες τις μνημες που σε συνδιασμο με τον πλαινο ανεμιστιρα του plexy θα ριξουν εσθητα τις θερμοκρασιες!

picture005019iy.jpg

vgaall6lr.jpg

Link to comment
Share on other sites

επειδη η gigabyte αποφασισε να δωσει μονο οσο ρευμα η vga χριαζεται για να περασει τα τεστ πραγμα που εχει ως αποτελεσμα να μην ανεβαινει η καρτα πολυ!μονο 10mhz!!!ετσι αποφασιστικε να γινει ενα λαιτ voltmod ωστε η καρτα να ποιασει τα 560καθημερινα(570 bench)!επειδη οι μνημες ανεβηκαν μεχρι 1200 θεωρηθηκε μη αναγκεο το volt mod σε αυτες!! το μερος που θα εργαστουμε ειναι αυτο στον πρασινο κυκλο!

picture004996qx.jpg

και ποιο συγκεκριμενα η αντισταση στην οποια θα κανουμε το mod ειναι αυτη που υποδικνιεται απο το κοκκινο βελος!!

picture004985dz.jpg

το μολυβι που χρησιμοποιηθηκε ειναι Β σκληροτητας(για ασφαλεια και γιατι δεν θελουμε να ανεβει πολυ το vpuvolt)!αρχικα περναμε τρεις γραμες πανω απο την αντισταση απο την μια ακρη της μεχρι την αλλη!βλεπουμε οτι η καρτα αντιδρα καλα και περνει 14mhz πανω!επαναλαμβανουμε ξανα και βλεπουμε οτι φτανουμε τα 552 max πραγμα που συμαινει οτι πλησιαζουμε!!περναμε τελικα αλλες 3 γραμμες και ο στοχος ειναι πραγματικοτητα!575 max!!

τωρα για να διασφαλισουμε το voltmod τοποθετουμε με πιστολι θερμης συλικονης μικρη ποσοτητα(μια σταγονα αρκει) πανω στην αντισταση και ειμαστε comple!!

pistoli2tf.jpg

η σταγονα που λεγαμε!

picture005062jk.jpg

στην συνεχεια τοποθετουμε και τα ψυκτρακια στις μνημες της πισω πλευρας και το εργο μας τελειωσε!

picture005038ii.jpg

ετσι η καρτα τοποθετηται στο συστημα και ξεκινα το ονειρο στα fps!

vga5hj.jpg

ΥΓ. τα ψυκτρακια ειναι της zalman!

Link to comment
Share on other sites

να και ενα 3D MARK 2003 με την καρτα σε ρυθμισεις για φουλ quality!!!

10wz2.jpg

η παστα ειναι μια σταγωνα απλα ξεγελα το οτι δεν ειναι ομοιομορφα απλωμενη!και πολυ να βαλεις με την πιεση απο το silencer φευγει η επιπλεων!!

Link to comment
Share on other sites

Συγνωμη που δεν απαντησα νωριτερα αλλα ειμουν εκτως αθηνων και μακρια απο διαθεσιμο pc!!ναι κατι αναλογο ειχε συμβει και με την 9800 προ πριν καψω καταλαθος που απο 430 σε 440 ειχε κουφη διαφορα!!αν και αποσο ξερω τα 500 ειναι λογικη διαφορα!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ωραίος ben. Πάντως, εκτός και αν δεν το πρόσεξα, καλό θα ήταν ένα πινακάκι με το πριν και το μετά.

Τι θερμοκρασίες είχες πριν και τι μετά. Τι επιδώσεις / χρονισμούς είχες πριν και τι μετά.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.