Jump to content



Ένας χρόνος... 70% o/c... full stable...


varachio

Recommended Posts

Ναι... κι όμως... πέρασε ένας χρόνος κιόλας... όταν σ'αυτό το post μου: http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=45722&highlight=e2140 δήλωνα τα τελικά αποτελέσματα απ τον υπερχρονισμό του μικρού μου Ε2140...

Έκτοτε ο επεξεργαστής παρέμεινε στο "έλεος" της οικογένειάς μου για καθημερινές χρήσεις και σήμερα κλείνει έναν ολόκληρο χρόνο απροβλημάτιστης λειτουργίας, χρονισμένος στο 70%, πλέον της ονομαστικής του ταχύτητας, δηλ. στα 2671 mhz... Τρέχει πάνω σε μια P5E64 WS evo (αγορασμένη πολύ φτηνά απο το stock του πλαισίου), και ψύχεται απο την CoolerMaster V8... λειτουργικό σύστημα vista 64 bit, τα οποία τα τρέχει χωρίς την παραμικρή υποψία καθυστέρησης... FSB 333 (απο 200)... μνήμες 4gb dual channel ddr3 στα 1333 στους ονομαστικούς χρονισμούς των 9-9-9-24 1Τ... Το speedstep είναι ενεργοποιημένο για εξοικονόμηση ενέργειας και δουλεύει άψογα ρίχνοντας την ταχύτητα στα 2000 mhz όταν ο επεξεργαστής τεμπελιάζει... Εκτός απο τον επεξεργαστή δεν θέλησα να υπερχρονίσω τίποτα άλλο ώστε να είμαι σίγουρος σε περίπτωση αστοχίας και να μην ψάχνομαι...

Για όσους αναρωτηθούν πόσες ώρες λειτουργίας συμπλήρωσε τον χρόνο που πέρασε, υπολογίζω πως τουλάχιστον ενα minimum 2 ωρών ημερησίως πρέπει να το έχει αφού τον χρησιμοποιούν τρείς διαφορετικοί χρήστες σε καθημερινή βάση... Απ' τις πιο βαριές εφαρμογές που έτρεξε ήταν 3D fps παιχνίδια, αλλά κυρίως έτρεχε για serfing, μουσική, video, office και skype συχνά και όλα αυτά μαζί... Ποτέ δεν κόλλησε, ποτέ δεν έβγαλε μπλέ οθόνη, ποτέ κανείς απ΄όσους τον χρησιμοποιούν δεν εξέφρασε κανένα παράπονο...

Η αλήθεια περίμενα προβληματάκια μετά απο κάποιο διάστημα και δεν περίμενα να πιάσει ένα ολόκληρο χρόνο χωρίς να παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα απολύτως... so far... so good... και το τέστ συνεχίζεται...

post-5972-1442175663,7763_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Άκυρο το προηγούμενο σχόλιο. Αυτά παθαίνει κάποιος όταν δεν έχεις επαφή με Intel και σχολιάζει σε Intel thread.

Εντάξει αν μια cpu έχει χαμηλή κατανάλωση και μεγάλες ανοχές στο overclocking δεν είναι παράξενο να αντέξει και ένα και δύο χρόνια με τέτοιο overclock. Το speedstep είναι όλα τα λεφτά κατά την γνώμη μου, που δουλεύει απροβλημάτιστα εκεί που τον έχεις.

Link to comment
Share on other sites

Από τα 2000 στα 2671 είσαι περίπου 33,5% overclocked όχι 70%. Για Intel μάλιστα οτιδήποτε κάτω από τα 3GHz δεν θα έλεγα ότι στρεσάρει τον επεξεργαστή ιδιαίτερα.

Το speedstep σε stock χρονισμούς έριχνε την ταχύτητα στα 1200 Mhz... άρα... πάλι 70% πιο γρήγορα τρέχει ακόμα και idle... όπως και να έχει εγώ το θεωρώ αξιοσημείωτο το ότι δεν παρουσίασε το παραμικρό θέμα... και ναι η ταχύτητα των 2670 δεν είναι κάτι εντυπωσιακό απο μόνη της... είναι όμως κάτι όταν γίνεται απο έναν τόσο "μικρό" επεξεργαστή για τόσο μεγάλο χρονικά διάστημα... νομίζω τουλάχιστον... γιατί εγώ δεν είχα ξαναδοκιμάσει κάτι τέτοιο... εξάλλου γι αυτό ανοιξα το thread για να το συζητήσουμε...

Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνούμε για το 70% με ή χωρίς speedstep. Το ότι το overclock είναι σταθερό σε κάθε περίπτωση είναι λογικό μιας και το speedstep νομίζω αλλάζει απλά τον πολλαπλασιαστή - δεν αλλάζει το fsb.

Τώρα για το αρχικό σχόλιο παρασύρθηκα από το screen shot στο πρώτο σου post. Πιστεύω ότι το διόρθωσα αρκετά.

Από εκεί και πέρα εσύ καλά έκανες και άνοιξες το thread. Από εκεί και πέρα αν ένα σύστημα είναι πραγματικά σταθερό θα σου βγάλει και 1 και 2 ή και περισσότερα χρόνια ασχέτως το πόσο overclock του έχεις κάνει. Αυτό ίσως να μην ισχύει αν του έχεις δόσει πολύ extra ρεύμα και δεν του έχεις μια αξιοπρεπή ψύξη. Αν τα ρεύματα είναι normal και η ψύξη ικανοποιητική την εν λόγω cpu θα την έχεις για πολλά χρόνια ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα για το αρχικό σχόλιο παρασύρθηκα από το screen shot στο πρώτο σου post. Πιστεύω ότι το διόρθωσα αρκετά.

Μην αγχώνεσαι! όλα καλά! :002:

Αν τα ρεύματα είναι normal και η ψύξη ικανοποιητική την εν λόγω cpu θα την έχεις για πολλά χρόνια ακόμα.

Το εύχομαι... γιατί όλα αυτά ισχύουν... υπάρχει όμως πάντα και το φαινόμενο του degrade... όπως και να έχει δεν θα λυπηθώ αν τον χάσω τον επεξεργαστή... αλοίμονο, εξάλλου εξευτελιστική τιμή τον είχα αγοράσει (νομίζω 35 ευρώ...)... και σκοπεύω να τον αφήσω πάνω στο σύστημα ώς έχει μέχρι να τα φτύσει!!!:081:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ το τρέχω 2 χρόνια τον Ε8400 3@4050 με 1.31 από 1.2 ρεύμα.

Μπορεί να είναι η ιδέα μου αλλά ίσως χρειάστηκε μετά από ένα χρόνο να πάει από

1.29 σε 1.31 αλλά σιγά τα ωα. Ας πάει 1.35 σε τέσσερα χρόνια ... τότε κάτι άλλο θα έχω.

Link to comment
Share on other sites

Το βρισκω απολυτα λογικο που αντεχει και πιστευω θα αντεξει για πολυ καιρο ακομα.

Αυτα για τη μειωση της ζωης του επεξεργαστη δε τα πολυ πιστευω πια...θεωρητικα μεν..πρακτικα δε,δεν ισχυουν.Ακομα και αν αντεχε 20 χρονια μαμα(που κανεις δεν λειτουργει το pc σε καθημερινη βαση για τοσο καιρο),τωρα θα αντεξει 15...και κατι εγινε..Τιποτα δεν παθαινει,το 70% ειναι φυσιολογικο αφου η τεχνολογια του φτανει μεχρι εκει.Αυτο που θα ειχε ενα ενδιαφερον ηταν τι θα γινοταν αν τον βαζαμε μονιμα στα 5ghz πχ και παει λεγοντας..

Σε γενικες γραμμες αυτα τα cpu που κλοκαρουν πολυ και κοστιζουν λιγο ειναι πολυ καλες αγορες.Εγω πιστευω γενικα οτι μεγαλυτερη πιθανοτητα στο pc εχει να σου χαλασει η μητρικη σε βαθος χρονου.

Εγω εχω τον Q6600 2.4@3.2 με 1.2v και καλη ψυξη 400fsb.Το μονο που εχει συμβει ειναι τωρα που καλοκαιριασε τα 2 στικς απο τις μνημες βγαλανε μπλε οθονες επειδη δεν αντεχουν τις θερμοκρασιες,εβαλα ενα ανεμιστηρακι αθορυβο και ειναι μια χαρα.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου Κωστα, που εισαι βρε παιδι, χαθηκαμε.:D

Oσο δεν ζεσταινεται ο επεξεργαστης δεν θα εχει κανενα προβλημα, ενα καθαρισμα καπου-καπου στην ψυχτρα να φευγουν οι σκονες και θα δουλευει μια ζωη.

Εχω εναν Celeron 420 1600MHz (ναι ναι, αυτος που μου δημιουργει τα προβληματα στο bot με τα low efficiency scores:D) ο οποιος με στοκ ρευμα ανεβαινει 100% (απο εκει και περα αρχιζουν τα δυσκολα καθως χτυπαει FSB wall, :D), οι θερμοκρασιες του με την Enzotech ηταν τοσο χαμηλες που πιστευω οτι και 24/7 να τον ετρεχα δεν θα παθαινε ποτε τιποτα.

stealth

Link to comment
Share on other sites

Να πω και γω πως έναν q9550 που έδωσα πριν λίγες μέρες ήταν απο 2,83 στα 3,8 με 4 ώρες ελάχιστη χρήση κάθε μέρα.. για 2 χρόνια και ακόμα δεν έχει κάνει κιχ...(Μάλλον όμως είναι η περίπτωση....)

Link to comment
Share on other sites

Ετσι έχουν τα πράγματα (ειδικά για τους Intel).

Οταν έναν επεξεργαστή τον κλοκάρεις σε νορμάλ πλαίσια με ελάχιστη έως μηδαμινή αύξηση στο βολτάζ του ... τότε θα "τρέχει για μιά ζωή"

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου Κωστα, που εισαι βρε παιδι, χαθηκαμε.:D

Γειά και σε σένα Γιάννη... δεν χαθήκαμε... χάθηκα!:037: Ας είναι καλά το βλαστάρι μου που μεγάλωσε και θέλει το γραφείο μου για δωμάτιο οπότε φτιάχνω καινούργιο γραφείο για να μετακομίσω το hardware μου... γι' αυτό και είμαι πνιγμένος στην δουλειά αυτόν τον καιρό...

και σταμάτησα να κλοκάρω κιόλας... προσωρινά ασφαλώς... για λίγους μήνες ακόμα... αλλα θα έχω δυναμικό come back απο χειμώνα και μετά...

Ετσι έχουν τα πράγματα (ειδικά για τους Intel).

Οταν έναν επεξεργαστή τον κλοκάρεις σε νορμάλ πλαίσια με ελάχιστη έως μηδαμινή αύξηση στο βολτάζ του ... τότε θα "τρέχει για μιά ζωή"

Ασε τον λοιπόν να τρέχει!!! Απο εδώ και στο εξής οι επεξεργαστές μου "καθημερινής χρήσης" θα περνάνε απο την ίδια διαδικασία... παίρνεις τον μικρότερο επεξεργαστή της οικογένειας και τον κλοκάρεις να τρέχει σαν τα μεγάλα αδέρφια του :068:... Δεν το είχα ξαναδοκιμάσει όπως προείπα και δεν είχα διαβάσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν... βλέπω όμως οτι πολλοί το έχουν δοκιμάσει και πιάνει, οπότε... εύγε λοιπόν... να και μια φορά που το overclocking μας εξοικονομεί και χρήματα:081:...

Link to comment
Share on other sites

Γενικά, σε οποιαδήποτε πλατφόρμα έχω κάτσει, έχω ξεζουμίσει μητρική και επεξεργαστή, λιγότερο τις μνήμες. Δεν έχει σκάσει ποτέ επεξεργαστής (μνήμες όμως ναι)!

Σκίστε τους

Link to comment
Share on other sites

να και μια φορά που το overclocking μας εξοικονομεί και χρήματα:081:...

Βασικά overclocking κάνεις για να εξοικονομήσεις χρήματα. Ο κόσμος που χαλάει ένα σκασμό λεφτά για να πετύχει κορυφαίες επιδόσεις ανήκει σε άλλη κατηγορία.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.