Jump to content



Help με Linux


morfeas-dsl-

Recommended Posts

Χαιρετε. Κατεβασα τελικα το redhat 64bit fedora linux και επειδη ποτε δεν εχω ξανασχοληθει θελω καποια βοηθεια.

Λοιπον ο μονος τροπος για να το γραψω σε dvd(ειναι 4 giga) ειναι με την επιλογη udf και οχι με την iso οπως νομιζα αρχικα.

Διαβασα καπου ομως οτι εγκαθισταται μονο σε fat και οχι σε ntfs. Εχω τα χp pro σε ntfs. Καμμια ιδεα-συμβουλη για να κανω την εγκατασταση ομαλα?

Link to comment
Share on other sites

φτιάξε από τα win (partition magic) ένα partition σε ext3, και βάλε εκεί το fedora.

τα άλλα τα κάνει αυτόματα, resize σε ntfs όμως δεν κάνει.

τώρα για το udf δεν ξέρω να σου πω.η λογική λέει ότι δεν θα χεις κανένα πρόβλημα!

Link to comment
Share on other sites

τα προγράμματα εγκατάστασης έχουν έναν disk manager.

ο disk manager του fedora δεν κάνει resize σε ntfs,

δεν μπορεί δηλαδή να σου μικρύνει το partition που έχεις

και να φτιάξει ένα νέο.

Link to comment
Share on other sites

Βασικα σκεφτομαι να μην μπλεξω με resize και "χαλάσω" το ραπτορ μου. Ισως παρω εναν αλλο δισκο μεγαλυτερο να βαλω linux και αρχεια μουσικης.

Θα επανερθω παντως γιατι το θεμα δε το κατεχω και στανταρ καπου θα κολλησω!

Link to comment
Share on other sites

δε νομίζω να χάσεις σε ταχύτητα, μάλλον θα κερδίσεις λόγω μικρότερου partition.

αν θες να μην πειράξεις καθόλου το δίσκο σου, μπορείς να βάλεις linux σε δίσκο που είναι σε άλλο controller (π.χ. σε sata-ide) και να διαλέγεις από το bios από που θα μπουτάρεις. έτσι έχεις 1 δίσκο για να δουλεύεις και έναν για πειράματα;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το NTFS παίζει με τον kernel 2.6.9 read κανονικά και write experimental. Πρέπει να ρυθμιστεί ο kernel να διαβάζει ή να γράφει σε NTFS. Συνήθως οι περισσότερες διανομές δεν βάζουν experimental πράγματα του kernel για μεγαλύτερη ασφάλεια και σταθερότητα. Οπότε αν έχει 2.6.x πυρήνα το πιο πιθανό είναι να διαβάζεις NTFS αλλα να μη μπορείς να γράψεις σε NTFS.

Το UDF το θές όταν γράφεις σε DVD αρχείο που είναι μεγαλύτερο απο 2GB, εσύ προφανώς κατέβασες iso image file οπότε θα κάνεις burn image απο Nero ή Alcohol.

Να σου πω και οτι αν κατέβασες το fedora core 3 64bit ετοιμάσου να αντιμετωπίσεις καποια προβλήματα με το grub ή το module της κάρτας γραφικών. Αρκετοί είχαν προβληματα με τη συγκεκριμένη διανομή, μεσα σε αυτούς και εγώ.

Link to comment
Share on other sites

Μην βαλεις το Fedora ,ειναι το πιο δυσκολο απο τις γνωστες διανομες,δεν λειτουργει ΤΙΠΟΤΑ! ,δεν προκειται ποτε να κανεις mount ntfs καθως δεν υποστηριζει ,επισης δεν φορτωνει τα οπτικα μεσα οταν θες να γραψεις και δεν εισαι root,δεν φορτωνει isdn modules,ενω καταφερα μια μερα να παιξω ταινια απο video club κανοντας εκατο ρυθμισεις το μαμημενο δεν τις κρατησε και πρεπει να το ξανακανω και τρεχα γυρευε.Ασε που δεν παιζει mp3 ,mpeg αν δεν κατεβασεις τα σχετικα απο το δικτυο.

Link to comment
Share on other sites

Μια που τα συζητάμε , απέκτησα νέο μηχανάκι με MSI K8T Master 2 + 2xOpteron 244 , το μα..μ..η...μένο το Fedora δεν λεει να κάνει install. Ξέρετε καμμιά άλλη διανομη που να παίζει 64bit dual cpu???

Link to comment
Share on other sites

To Fedora το ξανάκαψα σε DVD- με ταχύτητα 2Χ και φαίνεται να παίζει , μπορεί και να ειμαι τυχερός , καλού κακού θα κατεβάσω και το ubuntu. Αυτό είναι debian based έτσι δεν είναι;

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από morfeas-dsl-

Ουτε σε μενα εκανε εγκατασταση. Ετσι απλα τωρα χρησιμοποιω ενα live cd οποτε θελω να δοκιμασω λιγο linux

έτσι λίγο λίγο θα μπεις στο δρόμο το σωστό :p

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.