Jump to content



Πλαίσιο και μελάνια @work...


Recommended Posts

Σχετικά με τα μελάνια @work T1301/1302/1303/1304 για Epson:

Πριν 3 μήνες περίπου αγόρασα έναν Epson WF-3530 για το γραφείο μου. Κάποια στιγμή πήγα στο Πλαίσιο της Μεταμόρφωσης να αγοράσω μελάνια (αυθεντικά). Εκεί η υπάλληλος μου πάσαρε τα @work ως ισάξια, φθηνότερα κλπ κλπ. Της εξήγησα ότι είχα παλιότερα αγοράσει για έναν HP OfficeJet και δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος ωστόσο επέμεινε και μου είπε ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν διορθωθεί τα όποια προβλήματα και είναι οκ. Είχα ήδη στο γραφείο ένα σετ από τη σειρά 1291 οπότε είπα να τα δοκιμάσω. Αγόρασα λοιπόν ένα σετ από τα συμβατά (και δύο μάυρα). Ήρθε η ώρα που άδειασε το μάυρο και το άλλαξα με το @work. Οι πρώτες εκτυπώσεις ήταν οκ, αν και χαμηλότερης ποιότητας. Πριν δύο ημέρες, ενώ εκτύπωνε ένα συμβόλαιο ξαφνικά άρχισε να εμφανίζει κενά ώσπου σταμάτησε να εκτυπώνει. Έκανα καθαρισμό κεφαλής, τίποτα. Τον επανέλαβα, πάλι τίποτα. Ο εκτυπωτής έδειχνε ποσότητα μάυρου μελανιού τουλάχιστον 75%. Αλλάζω το μελάνι με δέυτερο @work, τίποτα.

Επικοινωνώ με τεχνική υποστήριξη, όπου ο τεχνικός, με ύφος "εγώ είμαι τεχνικός του Πλαισίου και ξέρω" μου είπε ότι φταίει το γεγονός ότι χρησιμoποιώ το @work μαζί με τα έγχρωμα Epson και μου πρότεινε να αλλάξω τα έγχρωμα με @work και να καθαρίσω τις επαφές του εκτυπωτή και του μαύρου μελανιού με λίγο νερό και μπατονέτα και ότι τα @work δεν παθαίνουν τίποτα. Ακολούθησα τις οδηγίες του, αποτέλεσμα μηδέν. Σταμάτησαν να εκτυπώνουν και τα έγχρωμα!!! Αλλάζω τα μελάνια (όλα) με αυθεντικά Epson, τίποτα. Πακέταρα τον εκτυπωτή, το πρωϊ (14/6/2014) θα το στείλω με ACS στη Μαγούλα στο service όπου και απαιτώ (όπως γράφω και σε σχετικό σημείωμα) την επιδιόρθωση ή αντικατάσταση του εκτυπωτή. Φυσικά και δεν πρόκειται να ξαναπάρω μελάνια @work. Από το αποτέλεσμα θα σκεφτώ αν εξακολουθήσω να είμαι πελάτης του καταστήματος. Σε περίπτωση που αρνηθούν θα διεκδικήσω το δίκιο μου με κάθε νόμιμο μέσο.

Θα ενημερώσω το παρόν νήμα με την όποια εξέλιξη. Το παρόν θα δημοσιεύσω σε όσο περισσότερα τεχνολογικά forum μπορώ.

ΥΓ: Το μεσημέρι (12/6/2014) άφησα αρνητική αξιολόγηση στη σελίδα του προϊόντος με το σχόλιο "αν αγαπάτε τα λεφτουδάκια που δώσατε για τον Epson σας, μείνετε μακριά...". Δεν δημοσιέυτηκε, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Άφησα και δεύτερη πριν λίγο την οποία και επισυνάπτω εδώ. Οψόμεθα...

WriteReview.pdf

Link to comment
Share on other sites

@work χρησιμοποιούσα παλιά με έναν Canon και μου είχαν δουλέψει για αρκετό καιρό. Μετά η κεφαλή τα έπαιξε, αλλά δεν έδωσα σημασία. Δεν είχα ακούσει τότε σχόλια για τα εν λόγω μελάνια του Πλαισίου. Πρόσφατα βέβαια που είχα 1-2 αρνητικές, αλλά όχι καταστροφικές, εμπειρίες με @work για HP και διάβασα και μερικά σχόλια κατάλαβα ότι απλά ΔΕΝ ΤΑ ΑΓΓΙΖΕΙΣ. Μένεις μακριά.

Link to comment
Share on other sites

Πιθανολογώ ότι θα αποκαταστήσουν την όποια βλάβη ή θα αντικαταστήσουν το προιόν.

Είναι αρκετά μεγάλη εταιρεία και ειδικά η περίπτωση σου , αφορά ένα δικό τους brand name.

Νομίζω μάλιστα ότι μέχρι σχετικά πρόσφατα , πάνω στις συσκευασίες των μελανιών @work έγραφαν ότι καλύπτουν με εγγύηση τον εκτυπωτή που χρησιμοποιεί αυτά τα μελάνια.

Τέσπα

Εύχομαι να πάνε όλα καλά.

Ετσι για την ιστορία , ένα από τα πολυμηχανήματα που έχω στο γραφείο μου , είναι EPSON WF-3520 και χρησιμοποιώ το τελευταίο εξάμηνο μελάνια @work χωρίς κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής.

Link to comment
Share on other sites

Είχα κι εγώ epson που σταμάτησε να εκτυπώνει μετά απο τοποθέτηση μη αυθεντικού μελανιού... Για την ακρίβεια όχι αμέσως αλλά μετά την 3η αλλαγή... Αυτό πριν απο 5 χρόνια... Ο επόμενος εκτυπωτής μου ηταν ΗΡ και εδώ και 5 χρόνια χρησιμοποιώ μόνο αυθεντικά μελάνια... Μετα απο 5 χρόνια ο εκτυπωτής τυπώνει άψογα όπως στην πρώτη μέρα... Δεν πρόκειται να ξαναχρησιμοποιησω συμβατό μελάνι εγώ προσωπικά τουλαχιστον... Καλη τύχη εύχομαι... Το Πλαίσιο έχει καλό support &service και πιστεύω θα βγαλεις άκρη...

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς για το Πλαίσιο και τα @work έχω ακούσει ότι είναι πολύ δύσκολοι στο να αναλάβουν την ευθύνη. Άλλο το τι αναφέρουν και άλλο το πως τελικά πράττουν όταν κάποιος τους πει ότι είχε πρόβλημα. Δεν λέω για περιπτώσεις αλλαγής κάποιου μελανιού που ήταν DOA, που μου έτυχε εμένα και μου το αλλάξανε άμεσα, αλλά για περιπτώσεις που εμπλέκεται και χαλασμένος εκτυπωτής.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά τα μελάνια του Πλαισίου είναι απο τα χειρότερα της αγοράς. Φυσικά εξου και ο λόγος που ενώ καιρό έλεγαν ότι δίνουν και εγγύσης καλής λειτουργίας και αναλαμβάνουν τη δωρεαν επισκευή εκτυπωτη τώρα το παίζουν δύσκολο πεπόνι καθώς σχεδόν το σύνολο αυτών που τα χρησιμοποίησαν κάνουν παράπονα....

Link to comment
Share on other sites

Εμένα πάντως μου είχαν δώσει σετ μελανιών του Πλαισίου, δωρεάν για να τα δοκιμάσω. Οντως ποιοτικά δεν ήταν ίδια, αλλά σαφώς φτηνότερα. Ενώ είχα πάρει αρκετές φορές, ήρθε παρτίδα που διέλυσε δύο εκτυπωτές. Ηρθε 2 φορές τεχνικός του Πλαισίου χωρίς να καταφέρει να κάνει τίπτα. Τους έστειλαν στην HP όπου απλά διέγνωσαν ότι οι εκτυπωτές δεν φτιάχνονται και η κατάληξη είναι ότι το Πλαίσιο μου πλήρωσε το κόστος των δύο εκτυπωτών....

Έγινε επεξεργασία από AgAl
Link to comment
Share on other sites

Εμένα πάντως μου είχαν δώσει σετ μελανιών του Πλαισίου, δωρεάν για να τα δοκιμάσω. Οντως ποιοτικά δεν ήταν ίδια, αλλά σαφώς φτηνότερα. Ενώ είχα πάρει αρκετές φορές, ήρθε παρτίδα που διέλυσε δύο εκτυπωτές. Ηρθε 2 φορές τεχνικός του Πλαισίου χωρίς να καταφέρει να κάνει τίπτα. Τους έστειλαν στην HP όπου απλά διέγνωσαν ότι οι εκτυπωτές δεν φτιάχνονται και η κατάληξη είναι ότι το Πλαίσιο μου πλήρωσε το κόστος των δύο εκτυπωτών....

και η ΗP εχει πλεον ξεχωριστα τις κεφαλες απο τα μελανια?

εχω χασει επεισοδια.

εγω παλια ειχα ΗΡ μονο και μονο για αυτο το λογο.

επαιρνα @work και μολις βουλωνανε τα πηγαινα στο Πλαισιο και μου τα αλλαζαν με καινουργιο.

Ζητημα να τελειωνα μελανι, ολο με τις αλλαγες δουλευα...

Και φυσικα ο εκτυπωτης δεν παθαινε τιποτα γιατι η κεφαλη ηταν πανω στο μελανι.

Μετα που μεταναστευσα ομως, τερμα τα πλαισια, τερμα και οι ιστοριες για αγριους με μελανια και μπουρδες.

εψαξα και βρηκα laser εγχρωμο που να παιρνει και φτηνα κινεζικα toner και το ζητημα εκτυπωσεις εληξε πλεον για μενα.

με 2 λογια, μακρια απο Epson, μακρια απο inkjet

το θεμα μου θυμιζει την ιστορια με τις οθονες TFT, τα ms και την αποκριση 10κατι χρονια πριν.

εγω με laser της πλακας και εκτυπωνω φωτογραφιες πολυ καλυτερες απο οτι εκτυπωνα με inkjet.

ειναι θεμα χρονου να περασει και η μεγαλη μαζα στους laser, οι τιμες εχουν πεσει πολυ.

απλα οι εταιρειες κρατανε ακομα με νυχια και δοντια τους inkjet δινοντας τους τζαμπα με μεγαλη χασουρα, διοτι κερδιζουν πολλα απο τα μελανια και ο πολυς κοσμος δεν καθεται να σκεφτει τι ισχυει και τι τον συμφερει.

Έγινε επεξεργασία από sakattack
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.