Jump to content



Έρευνα Αγοράς Τηλεόρασης 48-50" karamax


Recommended Posts

Κάνω έρευνα αγοράς τηλεόρασης και  θα ήθελα να μάθω περισσότερα για τις επιλογές που έχουμε στην αγορά της Ελλάδας (δεν ξέρω αν εμπιστευόμουν αγορά από amazon και τελευταία λόγω capital controls).

Συνοψίζοντας τα επιθυμητά χαρακτηριστικά είναι:

  • ΔΕΝ θα είναι παραπάνω από 50 . Μέγιστο μήκος στους 112-115 πόντους ΑΥΣΤΗΡΑ
  • ΔΕΝ θα είναι Curved.
  • Eίναι επιθυμητό να υποστηρίζει ανάλυση 4Κ [με καλό upscaler.]
  • Θα παίζει τηλεοπτικό σήμα (digea) και 1080p (σειρές ταινίες)
  • είναι επιθυμητό να υποστηρίζει HDR (τώρα που θα έρθουν τα Ultra HD Blu-ray discs) ή να έχει βεβαιώσει η εταιρία ότι θα αναβαθμίσει την τηλεόραση με firmware
  • Nα διαθέτει HDMI v2 (v2.a)
  • επιθυμητό να υποστηρίζει 3D [passive καλύτερα - μονόδρομος κάποια LG;]
  • Nα είναι Smart TV [καλύτερη υλοποίηση σημαίνει Samsung;]
  • Να παίζει ο ενσωματωμένος Player τα πάντα με εξωτερικούς υπότιτλους (=samsung;].
  • Να υποστηρίζει gaming mode (low input lag)
  • Eπιθυμητό Matt coating ….

Kοιτάζοντας τι υπάρχει το μάτι μου έπεσε στις παρακάτω: 

Βέβαια στα site κάθε εταιρίας υπάρχει μια πληθώρα τηλεοράσεων αλλάζοντας κάποια νούμερα/γράμματα στο τύπο/μοντέλο (πχ samsung 50JU/J/H/JS/6200/6400/6800/6550/7100/7000 κτλ) και χωρίς να γνωρίζω επακριβώς τις διαφορές μεταξύ τους, πραγμα που δυσκολεύει τις επιλογές.

 

 

Οι τιμές είναι ενδεικτικές όπως ψάχθηκαν την περίοδο Νοέμβ2015.

Samsung:

  • UE48JU7000
  • UE50JU6800
  • UE50H6400

SONY

  • KD-49X8309CB
  • KDL-50W809C
  • KDL-50W805C

LG

  • Lg 49UF8507

Panasonic

  • TX-49CX700Β

 

Αν και δεν υπάρχει 4Κ content ακόμα  μπορώ να κάνω την υπέρβαση και να προτιμήσω την Sammy UE48JU7000 ή την κορυφαία Panasonic 49CX700Β?

Να προτιμησω να μην τα σκάσω τώρα που η περίοδος είναι μεταβατική και να προτιμήσω κάποιο προγενέστερο μοντέλο?

Υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει; Κάποια προσφορά (τώρα που θα έρθουν Χριστούγεννα θα βγουν αρκετές σε προσφορά και θέλω να έχω στο μυαλό μου κάποιες)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους αφιέρωσαν χρόνο να διαβάσουν αρχικά και δευτερευόντος να απαντήσουν

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Σε πρώτη φάση όσον αφορά την ονοματολογία της Samsung, ενώ μέχρι τώρα είχαμε κάθε χρόνο και ένα σύμφωνο του αγγλικού αλφάβητου για να δηλώνει την νέα σειρά (B-series, C-Series, .... H-Series) με την σειρά J η Samsung εισήγαγε υποκατηγορίες.

 

J = Budget

JU = Mid-range

JS = High-end

 

Σε δεύτερη φάση, όσον αφορά το 4Κ θεωρώ ότι σε ένα βαθμό είναι ακόμα περιττό, δεδομένου ότι μέχρι να κυκλοφορήσουν ευρέως τα σχετικά media, θα έχεις ψηθεί να ξαναλλάξεις τηλεόραση (εκτός και αν διαθέτεις το HW για να το εκμεταλλευτείς σε gaming). Το ίδιο και το HDR, αλλά εάν το θες ντε και καλά, άποψή μου να βρεις μία που να το υποστηρίζει out of the box και να μην βασιστείς σε υποσχέσης μελλοντικής υποστήριξης.

 

Όσον αφορά το θέμα των player της Samsung υποθέτω πως δεδομένου ότι η 40C650 του 2009 που έχω δεν έχει κωλώσει πουθενά, ό,τι και να πάρεις δεν θα έχεις πρόβλημα.

 

Τέλος, αυτό που θα έκανα στη θέση σου (υποθέτοντας ότι είσαι Αθήνα) θα ήταν να γράψω σε ένα στικάκι πράγματα που θεωρώ αντιπροσωπευτικά αυτού που θέλω να δω και θα έπαιρνα μπάλα κωτσόβολους, mediamarkt, public και λοιπά μαγαζιά και θα έκανα επί τόπου τεστ στις εκθεσιακές.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

από ένα τέτοιο μαγαζί γυρισα πριν λίγο... χωρίς στικάκι με περιεχόμενο όμως ... ωραιότατη ήταν η sony KD-49X8309CB (4K, no 3D) καθώς και η KDL-50W807C (FHD). ο πωλητής προσπαθούσε να με πείσει να κινηθώ σε μια από αυτές...είδα και την samsung h6400/6800/7000 αλλά μου έλεγε πως ο upscaler δεν συγκρίνεται (*υπερ των sony). Δεν ρώτησα αν όλες αυτές παίζουν /θα παίξουν με αναβάθμιση HDR και x265

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

κάποια πρόταση/προτίμηση; να έχω 2 -3 επιλογές στο μυαλό και ισως τώρα μέχρι τα Χριστούγεννα βγει κάτι σε προσφορά και το χτυπήσω...

 θεωρώ τις sony καλύτερες all arround επιλογές αλλά δεν έχω εντρυφήσω πάνω στο θέμα...

Έγινε επεξεργασία από sstav
Link to comment
Share on other sites

ελπίζω να σου απαντήσει κάποιος καλύτερος γνώστης: μέχρι πέρυσι που είχα κοιτάξει ελαφρώς, οι Sony θεωρούνταν καλή επιλογή σε ότι αφορά την ποιότητα εικόνας. Ο ενσωματωμένος player, τομέας υπεροχής των Samsung ως επί το πλείστον, δεν είναι κατά τη γνώμη μου καθοριστικός παράγοντας επιλογής γιατί μπορεί να υποκατασταθεί από εξωτερικό.

περί 4Κ συμφωνώ με τα όσα έγραψε ο GriGas, αλλά έχω προκατάληψη εναντίον των μετατροπών τύπου upscaler. Προτιμώ να βλέπω την εικόνα όπως έρχεται από την πηγή. Περιεχόμενο 4Κ ιδιαιτέρως αν αναφερόμαστε σε ελληνικούς σταθμούς ας μην περιμένουμε στο εγγύς μέλλον.

 

Το σημαντικό αρχικό κριτήριο νομίζω πρέπει να είναι το panel του κάθε μοντέλου, αναζητώντας πληροφορίες σε ειδικευμένα sites/fora τύπου avsite, avclub και τέτοια.

Στα καταστήματα πρόσεχε το θέμα με τους φωτισμούς του χώρου και τις ρυθμίσεις, στις περισσότερες περιπτώσεις ό,τι βλέπεις είναι μάλλον άσχετο με την πραγματικότητα στο σπίτι. Το στικάκι με περιεχόμενο που ψιλογνωρίζεις είναι καλή ιδέα.

Εκτός από τα μεγαθήρια τύπου Πλαίσιο, MediaMarkt δες μήπως υπάρχει αυτό που σε ενδιαφέρει σε κάποιο κατάστημα εξειδικευμένο σε Hi-Fi. Αν η τιμή που έχεις δει κάπου αλλού δεν είναι χώμα εντελως, ρώτα μπας και μπορούν να την προσφέρουν κι αυτοί.   

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πολλη καλη.Θεωρω οτι η Sony ειναι καλυτερες απο Samsung-LG και ποιο ομορφες.Ειδικα  LG, ουτε ζωγραφιστες καθως τα εφτυσε και TV με λιγες ωρες παιξιμο και pc monitor.Aντιθετα Sony παιζουν ασταματητα χρονια. Τv και pc monitor  απο το 2004

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

προβληματίζομαι τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές ακόμα περισσότερο μπας και βγει κάποια  από τις παρακάτω σε προσφορά και κάνει πιο εύκολη την επιλογή ...

υποψηφιοι


  • panasonic LED TV TX-49CX740E 49" 4Κ Ultra HD Smart 3D @ 849 Πλαισιο (ποιες διαφορές έχει από την ακριβότερη 50cx700 πέραν της ίντσας ή τις ax630 ή τις cx680;) Επίσης έχω διαβάσει ότι οι panny έχουν υψηλο input lag....
  • Sony Bravia® KDL-50W805C, Android TV, Motionflow XR 800Hz, 3D, Wi-Fi® Smart, Google Play™, X-Reality PRO @ 849 SONY CENTER
  • Sony Bravia® KDL-50W809C@999 SONY CENTER (αξίζει τα 150 ευρώ παραπάνω από την 805 για το motionflow; )
  • SONYBRAVIA KD49X8005C @ 849 KOTSOVOLOS (entry 4k..
  • Samsung UE50H6400 @ 749 κάπου στο σκρουτζ (αν και δεν με πολυψήνει ιδιαίτερα)

     

Έγινε επεξεργασία από sstav
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ειδα προχθες τις  πολυδιαφημιζόμενες OLED ...τα FHD μοντέλα των 2000 ευρώ είναι 55αρες οθόνες. Δεν ξέρω αν αναμένονται λιγότερες ιντσες...το αποτέλεσμα είναι ακρως εντυπωσιακό...το απόλυτο μαύρο!! Δεν είμαι ειδικός και ούτε το μάτι μου είναι επιτηδευμένο αλλά η διαφορά διπλα διπλα με τις LED είναι εμφανής.

Όντως είναι κάτι καινοτόμο και το μέλλον...το 4Κ έχει και αυτό μέλλον αλλά ίσως δεν έχει νόημα για 50αρα τηλεόραση στα 2,5-3μ απόσταση θέασης...Καλύτερα μια OLED... Το OLED είναι πατέντα LG; Ti αναμένεται απ'τους άλλους; Δύσκολη περίοδος για τηλεόραση

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

είμαι ακόμα σε αναζήτηση (είχα πει εξάλλου δεν κάνω βιαστικές κινήσεις επουδενί)

είδα τις νέες τηλεοράσεις από τους vendors στην CES2016 και απογοητεύτηκα

Δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά τα ωραία καλούδια (HDR, 10bit κτλ) που παρουσιάζονται στα κορυφαία προιόντα όλων των εταιριών δεν θα ενσωματωθούν σε τηλεοράσεις μικρότερες από 55 ίντσες.

Τα νέα τους μοντέλα για έως 50 ίντσες μου μυρίζουν ξαναζεσταμένο φαγητό.

 

Η sony 49x8005 ήταν σε προσφορά στα 699€ αλλά είναι φθηνή  η κατασκευή της και το πανελ είναι IPS

Oμοίως και για την sony 49x8307 που είναι ίδια με την 8005, με καλυτερη ποιότητα κατασκευής αλλά η τιμή της δεν έχει πέσει ...999 -1049€ και είναι και IPS...

Στην ίδια κατηγορία τιμής είναι PANASONIC 50CX700 (στα 1069€ από eshop)

Διαβάζοντας review εκθειάζουν την Samsung 48JU7000...πολλά τα 1249€ που ζητάει για 2 ίνστες λιγότερες από την Panasonic.

H samsung έχει και την UE50JU6400 στα 869€....

Υπάρχει κάτι άλλο; LG δεν ακούω και τα καλύτερα λόγια.

To ερώτημα είναι samsung UE50JU6400 vs UE48JU7000 vs PANASONIC 50CX700 vs sony 49x8307

Να περιμένω δεν ξέρω αν έχει νόημα τις νέες φουρνιές την περίοδο του καλοκαιριού του 2016 (με τα Euro και τους Ολυμπιακούς θα γίνει ο κάκός χαμός από προσφορές)

Έγινε επεξεργασία από sstav
Link to comment
Share on other sites

:unsure: κανείς γνώμη ; :unsure:

Για το asseto έχουν ξεσκιστεί να γράφουν ότι ναναι (ποιός τον ακούμπησε σε ποιόν -τον προφυλακτήρα, ποιός δεν είδε την μπλε σημαία, κτλ) ...εδώ που ζητάω κάποιες γνώμες-απόψεις για μια ακριβή αγορά που θα την κρατήσω για 5ετία κανείς... :p

Link to comment
Share on other sites

Εχεις κανει μια προσπαθεια να πας να δεις μοντελα που σ ενδιαφερουν απο κοντα; Το ματι σου νομιζω θα ειναι ο καλυτερος κριτης. Κατα τ αλλα τωρα εγω θα πηφαινα απλως για αυτην με τις περισσοτερες ιντσες και τα περισσοτερα specs συνδεσιμοτητας. Γιατι δεν θες ips?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Ψάχνωντας τηλεόραση στα media σήμερα, ζήτησα να δω αν υπάρχει 50αρα με 100hz panel.

Ο τυπάς με μπλουζάκι samsung μου έδειξε την UE50JU6800 λέγοντας μου ότι έχει κατοστάρι πανελ. Ψεμααααα.

Ή όντως δεν γνωρίζουν μία και λένε ότι να 'ναι ή ποντάρουν στην άγνοια του καταναλωτή και μας δουλεύουν ψιλό γαζί.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.