konstantinakis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2015 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2015 Καλησπέρα, μόλις αγόρασα cpu, mobo και ram και θα κάνω format τον ssd μου (dual boot). Το θέμα μου είναι πως στα Ubuntu που έχω μέσα θα ήθελα να μην κάνω format. Υπάρχει η δυνατότητα να το γλιτώσω?
pasjohn Δεκέμβριος 11, 2015 #2 Δεκέμβριος 11, 2015 Μπούταρε με safe mode και κάνε uninstall όλους τους drivers. Προσπάθησε να βγάλεις τους drivers που συνοδεύονται από software χρησιμοποιώντας το revo uninstaller (Free έκδοση). Ότι δεν βγαίνει με το Revo από το Device manager κάνεις uninstall. Όταν ολοκληρώσεις αυτά που απεγκατέστησες τρέχεις ccleaner κανά 2 φορές να καθαρίσεις το registry.
konstantinakis Δεκέμβριος 12, 2015 Author #3 Δεκέμβριος 12, 2015 Το partition με τα windows θα το κάνω format. Το partition με τα Ubuntu θέλω να κρατήσω.
pasjohn Δεκέμβριος 12, 2015 #4 Δεκέμβριος 12, 2015 http://askubuntu.com/questions/189410/how-do-i-reinstall-windows-7-while-keeping-my-dual-boot-configuration Όταν φτάσεις στο 2.3 τότε θα δεις ένα λινκ για το πως κάνεις repair το GRUB.
konstantinakis Δεκέμβριος 12, 2015 Author #5 Δεκέμβριος 12, 2015 Είσαι ωραίος! Ευχαριστώ για το link.
konstantinakis Δεκέμβριος 14, 2015 Author #6 Δεκέμβριος 14, 2015 Όταν φτάσεις στο 2.3 τότε θα δεις ένα λινκ για το πως κάνεις repair το GRUB. Οι οδηγίες του link δούλεψαν τέλεια. Θέλω να σημειώσω, σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται, πως ήταν απαραίτητο το βήμα 7 παρόλο που το βήμα 6 δεν έβγαλεε error.
pasjohn Δεκέμβριος 14, 2015 #7 Δεκέμβριος 14, 2015 Οι οδηγίες του link δούλεψαν τέλεια. Θέλω να σημειώσω, σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται, πως ήταν απαραίτητο το βήμα 7 παρόλο που το βήμα 6 δεν έβγαλεε error.
trendy Δεκέμβριος 15, 2015 #8 Δεκέμβριος 15, 2015 Γενικά το linux δε χρειάζεται format όταν αλλάζεις hardware. Δεν έχω κάνει format από το 2006 περίπου. Ακόμα και όταν άλλαξα δίσκο, ξεκίνησα ένα live cd και αντέγραψα τον παλιό δίσκο στον καινούργιο.Επιπλέον καλό είναι να έχεις το /home σε διαφορετικό partition ή και δίσκο από το root. Το τελευταίο δεν το πολυπειράζεις, ό,τι κάνεις το κάνεις στο /home. Υπάρχουν και κάποια backup προγράμματα που τραβάνε τη λίστα από τα προγράμματα που έχεις εγκατεστημένα, ώστε αν κάνεις format να τα εγκαταστήσεις όλα εύκολα.
lost2 Δεκέμβριος 21, 2015 #9 Δεκέμβριος 21, 2015 εγώ όταν κάνω κάτι τέτοιο ή έχω θέματα γενικά με τον grub χρησιμοποιώ το http://www.supergrubdisk.org/super-grub2-disk/με έχει σώσει πολλές φορές , προπαντός όταν πειραματίζομαι με android σε triple boot.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.