Jump to content


Router ή AP?


Recommended Posts

Θελω να επεκτεινω λιγο το wifi στο σπιτι μου και εχω ηδη βαλει ενα καλωδιο για το μελλοντικο AP/Router (σε AP mode). Εχω ηδη ενα repeater αλλα πιανω περι τα 20Mbps αντι για 50Mbps οταν συνδεομαι μεσου αυτου. Επισης, η ταχυτητα μεσα στo LAN ειναι τραγικες εννοειται.

 

Σκεφτομουν για ενα Ubiquiti AP AC Lite ή ενα R6400/RT-AC66U. Θελω γρηγορες AC ταχυτητες καθως εχω αναβαθμισει οτι αναβαθμιζεται σε AC αλλα και για μελλοντικα. Το extender που εχω τωρα ειναι ενα TP-WA850RE.

 

Το παρακατω ειναι ενα διαγραμμα του σπιτιου.

 

Οπως βλεπετε, οπου δεν εχει τοιχο (πορτες) το σημα ειναι μια χαρα. Αλλα οταν το σημα πρεπει να περασει μεσα απο τοιχο ή τοιχο με εντοιχισμενες ντουλαπες, πεφτει παρα πολυ.

 

Με κοκκινο ειναι ο υπαρχων εξοπλισμος

Με πρασινο ειναι το σημα του wifi τωρα (με καλυ ταχυτητα) στα 5GHz με το R7000.

Το μπλε ειναι η θεση που θελω να βαλω το νεο AP/Router

wifi_coverage.jpg

 

Τι θα προτεινατε να βαλω; Ενα router ή ενα AP; Και οχι, δεν θελω να βαλω το R7000 στην θεση που θα βαλω το νεο AP. Θελω να εχω καλο σημα στο δωματιο που ειναι εγκατεστημενο το AP μιας και περναω αρκετη ωρα σε αυτο το δωματιο.

 

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.