Jump to content



Titan X (pascal) VS Titan X (maxwell) vs GTX 1080


Recommended Posts

Να ρωτήσω κάτι, οι νέες Nvidia Titan X Pascal καλά έχω καταλάβει πως προς το παρόν είναι διαθέσιμες μόνο από το site της Nvidia; Εκτός του ότι δεν τις βρίσκω πουθενά στο skroutz (για κάποιο λόγο δεν υπάρχουν ούτε καν οι προηγούμενες Titan X maxwell αρχιτεκτονικής hmmm.gif ) δεν τις βλέπω πχ και σε Amazon.co.uk.

Εν τω μεταξύ μπαίνω στο uk site της Nvidia, δοκιμάζω να την βάλω στο καλάθι (δεν είχα σκοπό να κάνω τώρα την αγορά, αλλά να πάω ένα βήμα πριν την αγορά για να δω τι μεταφορικά θα μου βγάλει) και εκεί που λέει να επιλέξεις χώρα για να υπολογίσει σε πόσο καιρό θα έρθει δεν βγάζει Ελλάδα. Βασικά βγάζει 3 χώρες μόνο. Δανία, Φινλανδία και Αγγλία. Δοκίμασα και να φτάσω ένα βήμα πριν την αγορά (βάζοντας PayPal συνδεδεμένο με άδεια κάρτα) και μου έβγαλε περιορισμό για την χώρα.

Τελικά δεν υπάρχει κανένας τρόπος να την αγοράσει αν θέλει Ελλάδα; Υπάρχει κανένα νεότερο σχετικά με την ευρεία κυκλοφορία της; Δεν νομίζω για πάντα να είναι διαθέσιμη ΜΟΝΟ από το site της Nvidia.

 

Πέραν αυτού, επειδή βλέπω τα δεδομένα για την Titan X (ως προς την αγορά στην Ελλάδα) είναι στην καλύτερη περίπτωση θωλά, εξετάζoντας την αμέσως καλύτερη -υποθέτω- επιλογή, την GTX 1080, βλέπω σε διάφορες υλοποιήσεις τεράστιες διαφορές στην τιμή.

Συγκεκριμένα εδώ:
http://www.visionstudio.gr/prodlist.asp?cat=5&sub=137&showfoto=0&pmanuf=0&sort=33
την βλέπω από 680 ευρώ μέχρι και 1000.

Τι ακριβώς παίζει; Υπάρχει κάποιος λόγος για να μην πάρω την φθηνότερη που είναι αυτή:
http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=52735&cat=5&sub=137&pmanuf=0&sort=33&step=undefined

και αν ναι, ποια άλλη υλοποίηση προτείνεται χωρίς να πηγαίνω σε κάτι υπερβολικό που θα το πληρώσω χωρίς λόγο;

Link to comment
Share on other sites

Από την μία λες ότι δεν θες να πας σε κάτι υπερβολικό που θα το πληρώσεις χωρίς λόγο, από την άλλη ψάχνεσαι για τη νέα Titan.

Ομολογώ, μπερδεύτηκα.

Ας το πιάσουμε από την αρχή: Σε τί ανάλυση παίζεις και πόσα χρήματα διαθέτεις;

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Pascal titan αγορασα εγω μεσο nvidia store.Εβαλα διεύθυνση Αγγλια σε γνωστο μου και πλήρωσα 2πλα μεταφορικα και μου ηρθε σε 3-4 μερες+ εαν θυμαμαι καλα.

Η καρτα εμεινε στην κατοχη μου 5 μερες μιας και εχω την 1080 και η διαφορα τιμης αρκετα μεγαλη γελεια θα ελεγα για τα 15 frames παραπανω σε σχεση με την oc strix1080 που εχω στην ανάλυση που παιζω φτανει και περισσεύει η 1080.

Μην πας σε τιτανα γιατι με το που βγει εαν βγει 1080ti η refresh pascal θα παρακαλας να την δωσεις και θα πρεπει να την ρίξεις πολυ τιμολογιακα.

Η πας σε 1070 η σε μεταχ.1080 που και ευκολα θα πουληθούν και δεν θα πονέσει η τσεπη και η καρδια σου.:hehe:

Πες σε τι αναλύσεις παιζεις και τι pc εχεις.

Έγινε επεξεργασία από azazil1190
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@sadako Κάνε οτι σου είπε ο @azazil1190;) 

Επίσης ΟΛΑ θα κριθούν απο το budget & την ανάλυση της οθόνης σου. Πές μας αυτά και βλέπουμε για παρακάτω.

Έγινε επεξεργασία από Dj_ALeX
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 9/11/2016 at 3:54 PM, virus777 said:

Από την μία λες ότι δεν θες να πας σε κάτι υπερβολικό που θα το πληρώσεις χωρίς λόγο, από την άλλη ψάχνεσαι για τη νέα Titan.

Ομολογώ, μπερδεύτηκα.

Ας το πιάσουμε από την αρχή: Σε τί ανάλυση παίζεις και πόσα χρήματα διαθέτεις;

 

Στην μια περίπτωση μιλάμε για την κορυφαία σε specs κάρτα της αγοράς (άσχετα με το VFM), στην άλλη μιλάμε για διαφορετικές υλοποιήσεις της ΙΔΙΑΣ κάρτας. Είναι άλλο θέμα το αν είμαι διατεθειμένος να δώσω τα πολλά για την Titan X με το ότι ψάχνω αν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να πάρω την πιο ακριβή υλοποίηση της 1080 σε σχέση με κάποια φθηνότερη αν δεν έχει αν προσφέρει κάτι το τρομερό;

 

Το PC θα στηθεί από την αρχή και θα μπει σε επιδότηση.  Στην σύνθεση που είχα ετοιμάσει πριν λίγο καιρό (αλλά τώρα την ξανακοιτάω για διορθώσεις μιας και έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα από τότε) είχα βάλει έναν i7 5960X με 32GB μνήμης και dual monitor setup με 2 27άρες Dell 1440p. Ο κύριος (ή έστω ο πιο απαιτητικός) ρόλος του θα έχει να κάνει με CPU & GPU Rendering μέσω 3DS Max και Vray/Vray-RT. Αφού το έψαξα αρκετά σε πιο εξειδικευμένα φόρουμ κατέληξα ότι δεν αξίζει ο κόπος να πάω σε Quadro κάρτα (όπως επίσης και ότι για να είχα ουσιαστικό όφελος από Xeon CPU θα έπρεπε να πάω σε ΠΟΛΥ ακριβότερο CPU γι'αυτό και έβαλα τον -τότε- πιο ισχυρό i7). Ακόμα και όταν έκανα την αρχική έρευνα προ 6μήνου έβλεπα παντού πως η 980Ti ήταν πολύ καλύτερο VFM γενικά ως κάρτα. Το θέμα είναι ότι στο GPU rendering η περισσότερη VRAM μετράει, αφού θα έχω την δυνατότητα να της πετάξω περισσότερες σκηνές λόγω των 12GB (διαφορετικά θα σκεφτόμουν ακόμα και SLI με 2x1080 που προσθέτουν τους cuda cores αλλά δυστυχώς παραμένουν τα 8GB VRAM). Συν τους 1000 επιπλέον cuda cores της Titan X σε σχέση με την 1080.

 

Εν ολίγοις, το μπάτζετ είναι -μέχρι κάποιο σημείο- εύκαμπτο, αφού μπορώ να αφαιρέσω από αλλού και να προσθέσω αλλού αν αξίζει τον κόπο. Εφόσον μπορέσω να πάρω την Titan X τώρα (κάτι που δεν θα μπορούσα να κάνω χωρίς επιδότηση) θεωρώ πως αξίζει να το κάνω. Αλλά αν δεν μπορώ να την πάρω θα πάω στην 1080, στην καλύτερη υλοποίηση.

 

Αυτό που δεν γνωρίζω ως προς τον τρόπο που αναφέρει ο @azazil1190 (γιατί κι εγώ σκέφτηκα την λύση του γνωστού) είναι αν γίνεται να γίνει η αγορά από αυτόν εκεί αλλά να βγει τιμολόγιο σε ελληνική επιχείρηση...

Έγινε επεξεργασία από sadako
Link to comment
Share on other sites


Αν ασχολεισαι με interior/exterior και θες ποιοτητα, το τελικο render θα το κανεις με το CPU  λογω βελτιστης ποιοτητας κυριως..Επισης, το Vray RT σου εχει καποιους περιορισμους (πχ hair and fur δε το διαβαζει)
Δε γνωριζω οσον αφορα τους τελικους χρονους rendering με δυο 1080.(παντα αναφερομαι ως προς την ποιοτητα και οχι ως προς τα passes)
Εκει που θα δειξει τα δοντια της μια καρτα η δυο η 10 με τα περισσοτερα CUDA (αυτης της κατηγοριας)σε σχεση με εναν 6πυρηνο i7 πχ, ειναι στο ποσο γρηγορα θα κανει τα passes και θα εχεις μια πιο "ξεκαθαρη" εικονα απο την σκηνη σου.Ειτε σε activeshade ειτε σε Vray RT.

Τα 12 GB ram τα θεωρω  υπερβολικα εκτος αν τα textures σου ειναι 4Κ/8Κ η εχεις ΠΟΛΛΑ 7millions polygons στη σκηνη σου.Αληθεια ποση VRAM χρειαζεσαι τωρα ; 
Οποια 1080 και να παρεις ειναι το ιδιο σε RT αποδοση.Το SLI δε δινει πολυ σε rendering να το ξερεις.Δε μοιραζεται ο χρονος / 2 δηλαδη.

Ακομα δε γνωριζω προσωπικα για το support (pascal)των CUDA στο Vray 3,40 και 3ds max 16/17.Θελω να πιστευω πως προσεχως θα το υποστηριζουν καλυτερα.Αλλα Out of the box ΑΥΤΗ τη στιγμη ειναι μια 980ti.Μελλοντικα σαφως οι pascal.
Δεν παιζει ρολο μονο το νουμερο των CUDA αλλα και οι ταχυτητες του.
Quadro αξιζε να παρεις για το viewporting.Πλεον οι 980ti / 1070 / 1080 / titan αποδιδουν τελεια και οι διαφορες τους ειναι ελαχιστες.

Ολα ειναι θεμα απαιτησεων και αναγκης.Αν θελεις να δειχνεις στους πελατες realtime αλλαγες, go for unreal 4 :D

 


 



 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έλα GoMar, από ό,τι φαίνεται είσαι του αντικειμένου.

 

Ναι, γνωρίζω για τους περιορισμούς του Vray-RT, νομίζω όμως πως μπορώ να καθιερώσω ένα workflow που να μην επηρεάζεται.

 

Ως τώρα δεν έχω δουλέψει καθόλου με GPU rendering, λόγω του συστήματος 7ετίας που έχω στην διάθεσή μου. Πάντως όσο το έχω ψάξει νομίζω πως είναι το μέλλον, όχι μόνο όσον αφορά preview renders αλλά ακόμα και για Final Renders. Και όχι μόνο μέσω Vray-RT, αλλά και μέσω άλλων GPU rendering engines, όπως Furryball κλπ. Έχω δει ολόκληρα animation clips που έχουν γίνει rendered αποκλειστικά μέσω GPU και δεν τα ξεχωρίζεις. Νομίζω πως είναι θέμα χρόνου να συγκλίνουν όλο περισσότερο σε ποιότητα αποτελέσματος οι 2 μέθοδοι.

 

Τα 12GB ναι μπορεί να είναι υπερβολικά αυτή την στιγμή, αν και δεν μπορώ να το προβλέψω ακριβώς, γιατί μέχρι τώρα περιορίζομαι αρκετά λόγω hardware και συνήθως είναι λόγος για να μην φορτώνω τις σκηνές μου. Αλλά εφόσον μπορώ να πάρω τώρα την Titan X...χμμμμ...γιατί να μην το κάνω και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για κάποιο διάστημα; Αν δεν έπαιζε θέμα με επιδότηση, λογικά κι εγώ θα κοιτούσα κάτι χαμηλότερο, περισσότερο value-for-money, ίσως και κάποια μεταχειρισμένη.

 

Αυτό που ανέφερες με το support με προβλημάτισε. Αν οι παρούσες εκδόσεις 3DS Max/Vray δεν είναι Optimized για pascal-based GPUs, σημαίνει πως το GPU Rendering δεν θα δουλεύει ΚΑΘΟΛΟΥ; Ή απλά ότι δεν θα δουλεύει όσο καλά θα μπορούσε μέχρι να προνοήσουν με κανένα update;

 

Για τις Quadro είναι όπως ακριβώς τα λες. Είχα ψαχουλέψει το forum του Vray και παρέθεταν εμπειρίες χρήστες που είχαν δουλέψει και με τις 2, δεν αξίζει με την καμία αυτή την στιγμή Quadro.

 

Όσο για Unreal Engine, έχω δει και είναι στην λίστα με τα πράγματα που θέλω να ψάξω. Από τότε που είχα δει δηλαδή εκείνο το "Room in Paris" και μου είχε πέσει το σαγόνι. Αλλά οκ, από σήμερα σε αύριο το πάω. Μακάρι να γινόταν κάτι σε παρόμοια ποιότητα με το Unity3D που το έχω δουλέψει λίγο, αλλά όσο το είδα δεν υπάρχει καμία σύγκριση σε επίπεδο φωτορεαλισμού. Τώρα πρέπει να ψαχτώ και με το Unreal Engine. Πάντως μετράει πάρα πολύ.

 

Ως προς το διαδικαστικό κομμάτι γνωρίζει κανείς τίποτα;

Quote

Αυτό που δεν γνωρίζω ως προς τον τρόπο που αναφέρει ο @azazil1190 (γιατί κι εγώ σκέφτηκα την λύση του γνωστού) είναι αν γίνεται να γίνει η αγορά από αυτόν εκεί αλλά να βγει τιμολόγιο σε ελληνική επιχείρηση...

 

Έγινε επεξεργασία από sadako
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Θα σου πρότεινα αν μπορείς να περιμένεις την 1080Τi.

Αναμένεται τον Φεβρουάριο λογικά ( η ακριβή της ημερομηνία θα ανακοινωθεί στην CES το Γενάρη στο Las Vegas).

Αν ισχύουν όσα έχουν διαρρεύσει, θα φοράει το GP102 όπως και η Titan, 12Gb GDDR5 και 3328 cuda cores έναντι 3584 της Titan, επεξεργαστική ισχύ 10.8 έναντι 11 ΤFlop, με 384 bus και αυτή.

http://wccftech.com/nvidia-gtx-1080-ti-launch-january/

 

Οπως καταλαβαίνεις, σε επιδόσεις θα είναι τόσο κοντά στην Τitan, έτσι ώστε η αγορά της τελευταίας θα είναι μη συμφέρουσα.

Οπότε θα γλιτώσεις κάποια από τα χρήματα της επιδότησης, συν οτί θα τη φέρουν πολλά καταστήματα εδώ, οπότε δε θα έχεις πρόβλημα και με το τιμολόγιο.

Τιμολογιακά τον πρώτο καιρό θα παίζει γύρω στα 9 κατοστάρικα στα εγχώρια μαγαζιά.

 

Το θέμα είναι, μπορείς να περιμένεις μέχρι τον Φεβρουάριο;..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω με τον ιο777 απο πανω.

Αν μπορεις να περιμενεις, τοτε μια 1080ti φανει πιο σωστη αγορα με παραπλησιες επιδοσεις και ιδια βατ.

Οσο για το support και τα vray ετσι εχει παρει το ματι μου.Οτι δεν εχει δωσει πληρη υποστηριξη στο CUDA 8 με τα καινουργια λογισμικα.
Μπορει να ειμαι λαθος.Σε μια συγκριση που ειχα δει προσφατα σε vray 3.40, η 1080 ηταν 25% ταχυτερη (αν θυμαμαι καλα) σε GPU rendering απο μια 980.(non ti) ενω η διαφορα στα παιχνιδια αγγιζει το 65-70%

Σε βαθος χρονου πιστευω να ανοιξει η ψαλιδα περισσοτερο.

Το rendering που λες δε πιστευω να ειναι με τιποτα quadro VCA ? :p

Τι θα εκανα εγω ; 

Να επαιρνα ΤΩΡΑ μια 1080.Να μπεις στον χωρο, να δεις τις απαιτησεις σου.Να βρεις το workflow σου.Ποτε σε βολευει το GPU render(δεν ειναι μοδα)και επειτα η παιρνεις μια δευτερη 1080 η πας στις καινουργιες nvidia που θα εχουν βγει τοτε.

6-8GB ειναι ΥΠΕΡ ΑΝΕΤΑ για μνημη.Ειδικα για αρχη.Μη πεφτεις στη παγιδα του marketing.
Χιλιες φορες την διαφορα να την παρεις σε κατι αλλο που θα μεινει.Πχ μια curved οθονη 34" αντι για δυο 27αρες*.Η μια γραφιδα wacom αν δουλευεις texturing/sculpting

 

*Στην παλια μου δουλεια, ειχα μια 30" οθονη και ενιωθα οτι κατι μου ελειπε.Στη καινουργια μου δουλεια ειχα μια 24αρα και προσφατα εβαλα και μια δευτερη.

Μαθημενος απο το σπιτι μου με 2χ22αρες.

 

Εχεις τελειωσει καποια σχολη ; (αν ναι ποια ; ) η μονος σου ;

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Αν είναι τόσο κοντά στα specs η 1080Ti τότε ναι, προφανώς αξίζει πολύ παραπάνω. Δυστυχώς δεν είναι στο χέρι μου το αν θα μπορώ να περιμένω μέχρι Φεβρουάριο. Αναμένω τα αποτελέσματα, αν έχουν βγει αρκετά πιο νωρίς θα πρέπει να έχω δηλώσει και να έχω αγοράσει.

 

1080 να πάρω τώρα δεν νομίζω ότι με παίρνει. Αν βγουν τα αποτελέσματα θα ανοιχτεί νέα επιχείρηση, μια διαδικασία με αρκετά έξοδα, οπότε μέχρι τότε κάνω οικονομία όσο μπορώ. Απλά όταν βγουν θα πρέπει να τρέξω αρκετά το όλο θέμα, οπότε θέλω να ειμαι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα.

 

Για τα GPU renders που λέω, αν δεις στο forum του Vray έχει αρκετές περιπτώσεις. Θυμάμαι έναν που είχε κάνει ένα interior walkthrough σε ένα σύστημα  με ένα "τρελό" SLI  (νομίζω με 5xTitan X) και είχε παραθέσει χρόνους rendering και ήταν κατά πολύ πιο γρήγορο από ένα σύστημα ανάλογης χρηματικής αξίας  (ή νομίζω και μεγαλύτερης) με Xeon CPU.

 

Συμφωνώ με την λογική σου και προσπαθώ  να μην επηρεάζομαι από το μάρκετινγκ. Εξάλλου δεν θα γίνει αγορά για να παίζω παιχνίδια και να πανηγυρίζω για 8-10 περισσότερα FPS. Απλά οκ, μπορεί να θελήσω να βάλω και 4Κ textures σε κάποια φάση, ή να το τουμπανιάσω σε polygons. Γενικά οι απαιτήσεις μπορεί να αυξηθούν στο προσεχές μέλλον και τότε να μην μπορώ να κάνω τόσο ακριβή αγορά. Τι να πω, ελπίζω να μην το μετανιώσω.

 

Δεν έχω τελειώσει κάποια σχετική σχολή, το background μου είναι στα μαθηματικά (κατά τίτλο τώρα πια, αφού έχω κάπου 10 χρόνια να ασχοληθώ), και σε IT με ένα μονοετές μάστερ, αλλά πολύ γενικού τύπου που δεν ασχολήθηκε καθόλου με σχεδιασμό. Μόνος μου έψαξα τον σχεδιασμό και τα παρελκόμενα και μου άρεσε πολύ ως αντικείμενο.

 

Πάντως ρε παιδιά, ελαφρώς off-topic, τι γίνεται τον τελευταίο καιρό; Τόσο πολύ τελευταία τρύπα του ζουρνά έχουμε καταντήσει: Πέρα από την Titan X που δεν είναι διαθέσιμη για αγορά στην Ελλάδα (την στιγμή που μπορεί άνετα να την αγοράσει κάποιος σε Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία κλπ) έψαχνα και το HTC Vive και παρομοίως δεν είναι διαθέσιμο για Ελλάδα ούτε καν από το επίσημο site της HTC. Μόνο ο Γερμανός είπε ότι ΘΑ το φέρει κάποια στιγμή μέχρι τέλος του έτους. Ούτε σε Amazon.co.uk δεν το βρίσκω. Από το επίσημο Amazon εννοώ, όχι από 3rd party sellers που δεν ξέρω αν μπορώ να εμπιστευώ από άποψη after sales service.

Link to comment
Share on other sites

Μην εισαι των ακρων! 
Οι χρονοι και τα deadlines σου θα προσαρμοστουν αναλογα τον ογκο εργασιων σου και την τιμη.Με αυτη τη λογικη, ναι παρε 5 τιτανες και να εισαι καλυμενος.Αλλα ΠΟΤΕ δε θα εισαι.Παντα θα υπαρχει κατι γρηγοροτερο και παντα μια σκηνη θα θελει χρονο για render.

Για αυτο υπαρχουν και εταιριες ως render farms :)

Το πας πολυ μακρια ομως.Μπες στον χωρο, παρε οτι αντεχει η τσεπη σου τωρα και αν ολα πανε καλα με τις δουλειες σου, πιστεψε με θα προγραμματισεις για δευτερη καρτα η για οσες θες.

Χρυση τομη δεν υπαρχει.Το πιο δυνατο ειναι και το καλυτερο.Απλα παντα θα το πληρωνεις παραπανω και μερικες φορες αρκετα παραπανω.


Αλλιως βρες 5-10  μηχανακια με i7 4790  + το δικο σου και ξεκινα bucket rendering

 

Link to comment
Share on other sites

Καλά οκ, το παράδειγμα με τις 5 Titan το ανέφερα στην λογική ότι τα GPU renders έχουν φτάσει σε ποιότητα τα CPU και δεν είναι μόνο για preview renders και activeshade.

 

Στα υπόλοιπα που λες δεν θα διαφωνήσω. Χρυσή τομή και "ιδανική λύση" δεν υπάρχουν. Πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο, νεότερο και πιο γρήγορο.

Link to comment
Share on other sites

πριν 5 ώρες, το μέλος csaris έγραψε:

 

Kαλα ρε Νικο, εισαι σοβαρος??

 

Ειχες το θηριο και δεν εδωσες ενα νουμερακι???

 

Παει χαλασε ο κοσμος... :p

Οταν πέφτει βαρια παντόφλα δεν σκέφτεσαι το νουμερακι... αλλα το νουμερακι της παντοφλας και την μουρμουρα.:hehe:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εχμμμ... Επειδή ξαναδιάβαζα τις απαντήσεις,  τελικά νομίζω επικεντρωθήκαμε στο αν αξίζει ο νέα Titan X ή όχι και δεν απαντήθηκαν (τουλάχιστον όχι πλήρως νομίζω) ερωτήματα από το αρχικό ποστ μου,

 

1. Εφόσον θελήσω να πάρω την Titan X κι αν μέχρι να χρειαστεί να την αγοράσω δεν έχει αλλάξει κάτι (και ούτε έχει βγει η 1080Ti), υπάρχει τρόπος να γίνει αγορά μέσω nvidia.co.uk ας πούμε μέσω γνωστού υπάρχει τρόπος να βγει από εκεί τιμολόγιο σε επιχείρηση στην Ελλάδα και που μάλιστα δεν θα ανήκει στον αγοραστή; Γνωρίζει κανείς το λογιστικό κομμάτι;

 

2. Εναλλακτικά, αν καταλήξω ότι δεν αξίζει τελικά η νέα Titan X και αποφασίσω να τα σπρώξω αλλού, για την 1080 (με δεδομένο πάλι ότι ως τότε δεν θα έχει βγει η 1080Ti) βλέπω στο VisionStudio την πιο φθηνή υλοποίηση

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=52735&cat=5&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=33&step=undefined

nVidia GeForce GTX 1080 EXOC 8GB DDR5X PCI-E DVI HDMI Triple DP (Galax/KFA2) (80NSJ6DHL4

στα 679 ευρώ

με συχνότητα GPU 1657 / 1797 MHz

και συχνότητα μνήμης 10000 MHz

 

, την πιο ακριβή

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=53650&cat=5&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=33&step=undefined

nVidia GeForce GTX 1080 Xtreme Gaming WATERFORCE Rev2.0 8GB DDR5X PCI-E DVI HDMI Triple DP (Gigabyte) (GV-N1080XTREME W-8GD Rev2.0)

στα 1010 ευρώ

με συχνότητα GPU 1759 / 1784 / 1898 / 1936 MHz

και συχνότητα μνήμης 10206 / 10400 MHz

 

και καμιά 20αριά ενδιάμεσες. Αξίζουν οι παραπάνω επιδόσεις ή τουλάχιστον δικαιολογούν την διαφορά των 300+ ευρώ; Ο GoMaR ανέφερε πριν ότι για GPU rendering δεν θα παίζει ρόλο, αλλά υπάρχει καμιά άλλη άποψη γενικά επί του θέματος;

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.