Jump to content


Evolution Rage 3 plus mitre saw - Φαλτσοπρίονο


Recommended Posts

Θέμα για το φαλτσοπρίονο που παρέλαβα πριν καιρό https://www.amazon.co.uk/Evolution-Rage3-Multipurpose-Sliding-Mitre/dp/B00C23UCI8

 

Αντε να βάλω και ένα βαρέο και ανθυγιεινό. @Lakisss σε περιμένω να έρθεις να κόψουμε αυτά που θες

 

Σε γενικές γραμμές είναι ένα ράντιαλ φαλτσοπρίονο που δε κόβει μόνο ξύλα αλλά και ατσάλι, αλουμίνιο, PVC, plexiglass, χαλκό κλπ και με ειδικό δίσκο μπορεί να κόψει και κεραμικά υλικά όπως πλακάκια και συνεχίζει με  τσιμέντο κλπ

 

Απο εξωτερικό μου στοίχισε πολύ πιο κάτω απο τη μισή τιμή που είναι στην Ελλάδα (195 έναντι 407) η απλή έκδοση. Εγώ πήρα τη plus που παρέχει επεκτάσεις, στοπ κοπής, σακούλα για τα ροκανίδια (καλά δε κάνει και πολλά) και clamps για να κρατάνε το κομμάτι. Πρώτες εντυπώσεις καλές, λειτουργεί σε χαμηλές στροφές σε σχέση με τα κοινά φαλτσοπρίονα μιας και μπορεί να κατεργαστεί κ μέταλλο όπως είπα πιο πάνω. Σα παράπονα με μία πρώτη ματιά έχω το λέιζερ που αν έχει πολύ φως δε καλοφαίνεται και το πλαστικό κλιπ απελευθέρωσης που σε τέτοια εργαλεία θα το ήθελα μεταλλικό.

 

Φωτορεπορτάζ παρακάτω και αν κάνω και κάποιες κοπές θα ακολουθήσει βίντεο

 

IMG_9529_evolution_rage_3_sliding_mitre_saw.jpg

IMG_9528_evolution_rage_3_sliding_mitre_saw.jpg

IMG_9578_evolution_rage_3_sliding_mitre_saw.jpg

IMG_9527_evolution_rage_3_sliding_mitre_saw.jpg

IMG_9530_evolution_rage_3_sliding_mitre_saw.jpg

IMG_9531_evolution_rage_3_sliding_mitre_saw.jpg

IMG_9532_evolution_rage_3_sliding_mitre_saw.jpg

IMG_9533_evolution_rage_3_sliding_mitre_saw.jpg

IMG_9534_evolution_rage_3_sliding_mitre_saw.jpg

IMG_9535_evolution_rage_3_sliding_mitre_saw.jpg

IMG_9537_evolution_rage_3_sliding_mitre_saw.jpg

IMG_9540_evolution_rage_3_sliding_mitre_saw.jpg

IMG_9545_evolution_rage_3_sliding_mitre_saw.jpg

IMG_9547_evolution_rage_3_sliding_mitre_saw.jpg

IMG_9550_evolution_rage_3_sliding_mitre_saw.jpg

IMG_9551_evolution_rage_3_sliding_mitre_saw.jpg

IMG_9554_evolution_rage_3_sliding_mitre_saw.jpg

IMG_9556_evolution_rage_3_sliding_mitre_saw.jpg

IMG_9558_evolution_rage_3_sliding_mitre_saw.jpg

IMG_9559_evolution_rage_3_sliding_mitre_saw.jpg

IMG_9560_evolution_rage_3_sliding_mitre_saw.jpg

IMG_9561_evolution_rage_3_sliding_mitre_saw.jpg

IMG_9562_evolution_rage_3_sliding_mitre_saw.jpg

IMG_9563_evolution_rage_3_sliding_mitre_saw.jpg

IMG_9564_evolution_rage_3_sliding_mitre_saw.jpg

IMG_9565_evolution_rage_3_sliding_mitre_saw.jpg

IMG_9567_evolution_rage_3_sliding_mitre_saw.jpg

IMG_9573_evolution_rage_3_sliding_mitre_saw.jpg

IMG_9574_evolution_rage_3_sliding_mitre_saw.jpg

IMG_9575_evolution_rage_3_sliding_mitre_saw.jpg

 

 

Εδώ και ένα βίντεο απο το νέο τερατάκι μου. Δε έχω ξαναχρησιμοποιήσει τέτοιο εργαλείο οπότε παρακαλώ να είστε επιεικείς μαζί μου

 

 

Ανα εργαλείο θα προτιμούσα και ένα θέμα έτσι ώστε όποιος ενδιαφέρεται γι αυτό να είναι ένα κλικ μακρυά η πληροφορία :)

 

 

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 5 months later...

Καλημέρα!

 

Δεν έχουν αλλάξει και πολύ οι απόψεις μου για το πριόνι.

Συνεχίζει και κόβει όλα τα υλικά εξίσου καλά. Πήρα και 2 έξτρα δίσκους πρόσφατα.

Το καλίμπραρα εκ νέου με ένα ψηφιακό αλφάδι και πλέον είναι άριστα καλιμπραρισμένο. καλιμπράρισμα θέλουν όλα ακόμα και αυτά του 1000άρικου. Μόνο ένα δύο από αυτά που μπορούμε να βρούμε και οι ερασιτέχνες έρχονται με πιστοποιητικό από το εργοστάσιο.

 

Επειδή από ότι κατάλαβα και στο πμ ψάχνεσαι για το τι να πάρεις να σου πω ότι το φαλτσοπρίονο και μάλιστα το radial δεν θα σου λύσει όλα τα θέματα πάνω στις κατασκευές που θες να κάνεις. Τα radial επειδή έχουν πολλά κινούμενα μέρη ακόμα και τα πολύ ακριβά έχουν τζόγους όταν τραβηχτούν τέρμα έξω. Δεν υπάρχει radial να μην εχει τζόγο εκεί. 

 

Καλό είναι να δεις το βίντεο εδώ που αναφέρεται και σε πολύ ακριβά μοντέλα και στο 4ο ειδικά λεπτό θα καταλάβεις τι εννοώ για τους τζόγους.

 

 

Που θέλω να καταλήξω; Αν θες ένα εργαλείο που να κάνει όσο γίενται πιο ακριβή κοπές χωρίς περιορισμούς, πχ στο radial φαλτσοπρίονο δε μπορείς να κόψεις πάνω από 30πόντους, πάρε ένα δισκοπρίονο πάγκου σε αυτά τα χρήματα. Δεν υπάρχει δουλειά που να την κάνεις σε ένα φαλτσοπρίονο και να μην γίνεται σε παγκοπρίονο. Θα φτιάξεις και κάποια βοηθητικά jigs και θα τα κάνεις όλα μια χαρά. Ο μόνος λόγος να μην πάρεις παγκοπρίονο είναι να μην έχεις χώρο. Αν έχεις χώρο ασε στην άκρη το φαλτσοπρίονο.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Χαιρετώ τους αγαπητούς.

Κι εσύ αγαπητή Karmen, ήθελα τις εντυπώσεις μετά από καιρό χρήσης τού παραπάνω εργαλείου, διότι διάβασα  μαζεμένες 2 θετικές και 3 αρνητικές κριτικές στον Σκρουτζ.

 

Θα γνωρίζεις ότι αντικαταστάθηκε με 1 πιό προχωρημένο μοντέλο πλην όμως ο δίσκος μάλλον  παραμένει ίδιος.  Κάποιοι άλλοι χρήστες, είχαν ενστάσεις όπως θα  είδες. 

 Επειδή όμως εκείνους δεν τους γνωρίζω πόσο ασχολούνται, ενώ εσένα σε εμπιστεύομαι, θα ήθελα λίγο την εμπειρία σου, πριν παραγγείλω κάποιο.     

 

 

Έγινε επεξεργασία από Τζίμης
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα. Τα παραπονα που διαβαζα (εχω καιρο να διαβασω) ειχαν να κανουν με την ακριβεια κοπης και εαν κοβει 90μοιρες.

 

Αν το καλιμπραρεις θα κοψει ναι :).

αν οχι δεν θα κοψει. Το εχω ξαναπει, καλιμπραρισμενα απο το εργοστασιο ερχονται πολυ λιγα φαλτσοπριονα εμποριου και αυτα πιανουν το χιλιαρικο και φευγα. Ακομα κ αυτα ομως να παρεις, μετα απο καποιο διαστημα χρησης θα πρεπει να ξαναρυθμιστει.

 

Το εργαλειο αξιζει με χιλια. Οποιος τωρα θελει απο ενα φαλτσοπριονο να μοιράζει την τριχα κατα το τραβηγμα της κεφαλης εξω, δε θα το βρει σε αυτα τα χρηματα εκει εξω. Μπορεις να ψαξεις (μαλλον σε αυτο το θεμα edit στο αππ πανω ποστ απο το δικο σου) ειχα αφησει link απο βίντεο οπου φαινονται τζογοι ακομα κ σε φαλτσοπριονα του 1000αρικου. Αυτα τα κακα εχουν τα κινουμενα μερη.

 

Αν λοιπον το θες για ενα all around εργαλειο να το παρεις με παπα και με κουμπαρο γνωριζοντας τα παραπανω.

 

Εγω το εχω κατευχαριστηθει, του εχω πιει το αιμα το τελευταιο διαστημα και μολις του εφτιαξα την νεα του θεση.

Ελπίζω να σε βοηθησα :)

 

20181125_182259.jpg

 

 

  • Like 2
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και βοήθησες.  Είχα ανησυχήσει με 2 αγοραστές.

 

Ο ένας που έλεγε :   ....... Μετά τα 10 κοψίματα στρατζαριστου ο δισκος αρχίζει να δείχνη σημεία κόπωσης. Στα 25 κοψίματα ειναι για πέταμα. Οσον αφορά την γενική ποιότητα του εργαλείου είναι κάτω τού μετρίου δεδομένου οτι στα γωνιακά κοψίματα εχει εναν μικρό τζόγο με αποτέλεσμα η εφαρμογή των τεμαχίων να μην είναι ακριβής. ......

 

Και ο άλλος που είπε : ........ ο δίσκος που λέει πολλαπλών χρήσεων στην κοπή φαλτσου δεν κάνει ,το αποτέλεσμα είναι άθλιο !!!  .........

 

Εγώ προσωπικά υποπτεύομαι ότι ορισμένοι το σέρνουν  μπρος-πισω και δεν το κλειδώνουν, όταν πρόκειται για λεπτά κομμάτια.

Έχω δίκιο ;  '

Η δική μου λογική, υπαγορεύει ότι το σωστότερο θα είναι, να γίνονται 5-6 δοκιμές σε ξύλα, προκειμένου να γνωρίζουν σε τι μεγέθη κόβει με σταθερό κατέβασμα (δηλαδή σφιγμένη την πίσω βίδα), προκειμένου να εκμηδενίσουν κάθε εργοστασιακό περιθώριο που είχε για να κυλάει.

 

Δε μου λες, το καλιμπράρισμα με ηλεκτρονικό αλφάδι το έκανες και σε γωνία 45 ή απλά πρόσεξες στο κάθετο να είναι εντάξει ; 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Για τον πρωτο. Εκοψα πανω απο 60 φορες 50χ30χ3mm και ακομα κοβει ο δισκος. Για το οτι το στρατζαριστο δε του δένει τελεια στο φάλτσο φταιει αυτο που ανεφερα. Αλλα και παλι δεν καταλαβαινω. Αφου θα κολλησεις με ηλεκτροκολληση τι την θες την τοσο πολυ ακρίβεια; τεσπα

 

Για τον δευτερο δεν μπορω να καταλαβω τι εννοει αθλιο. Αθλιο λογω ποιότητας, αθλιο λογω ελλειψης ακριβειας;

 

Τεσπα οπως και να εχει. Οταν δεν θες να κοψεις κατι που πρεπει να τραβηξεις το πριονι, εννοειται και θα εχεις κλειδωμενο το τραβηγμα.

Αν εχεις ξεφτισματα στα ξυλα, πραγμα πολυ συχνο στα φαλτσοπριονα, βαζεις στο φρακτη επανω ενα κομματι ξυλο. Γενικα ψαξε για zero clearance mitre saw και θα παρεις πολλες ιδεες.

 

Θελει και στις 90 μοιρες και στις 45. Προσωπικα το εχω κανει με γωνια, με ηλεκτρονικο αλφαδι, ακομα και με πλακακι στο ζορι απανω :hehe: (και οχι δε κανω πλακα με το τελευταιο απλα βιαζόμουν και αυτο ηταν οτι καλυτερο υπηρχε εκεινη τη στιγμή). Σιγουρα με το ηλεκτρονικο αλφαδι ηταν πολυ ευκολοτερο απο οτι με γωνιες.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πάρε ένα ΜΕΤΑΒΟ να βρεις την υγειά σου. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω το evolution, με αυτά τα χρήματα (άσε που η Κάρμεν το πήρε κοντά στο 200άρι) παίρνεις κορυφή. Πόσο μάλλον να ψαχτείς από Γερμανία πλευρά, βλέπε lefeld που με 15 ευρώ το έχεις στην πόρτα σου.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω το evolution που έχει η @karmen1983 ήθελα να πάρω. Μίλησα και μαζί της και την ευχαριστώ για τη βοήθεια....

Αφου μπορείς να το καλιμπράρεις το μηχάνημα να κόβει κάθετα, και αφού όλα αυτά τα μηχανήματα θέλουν ρύθμισμα για να έχουν ακρίβεια, τότε δεν θα έχεις πρόβλημα. Οι περισσότερες κοπές που κάνει κάποιος δεν απαιτούν 100% ακρίβεια, οπότε απλά κόβεις ως έχει. Και όταν χρειαστείς την απόλυτη ακρίβεια, τότε το καλιμπράρεις. 

 

Όμως μετά απο πολύ σκέψη, κατέληξα οτι τελικά η καλύτερη λύση είναι να πάρω ενα παγκοπρίονο. Γιατι οι πλαγιοκόφτες σε περιορίζουν στο μήκος κοπής και όχι μόνο. Με το παγκοπρίονο μπορείς να κάνεις τα πάντα που μπορείς να σκεφτείς, χωρίς κανένα περιορισμό. Απλά χρειάζεσαι παραπάνω χώρο, και κάποια παραπάνω χρήματα. Αν και off topic, αποφάσισα να πάρω το παγκοπρίονο της evolution https://www.amazon.co.uk/Evolution-RAGE5-S-Multi-Purpose-Table-230V-x/dp/B01LYDELEC/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1543412095&sr=8-3&keywords=evolution+5-s το οποίο κάνει όσα κάνει ο πλαγιοκόφτης (κόβει ακόμα και μέταλλα), με τις πολύ περισσότερες δυνατότητες που ανέφερα πριν....Να και ενα review με αυτά που μπορεί να κάνει: https://www.youtube.com/watch?v=7FXTRqkjzEg

Το πρόβλημα είναι οτι δε στέλνει Ελλάδα το amazon, και στην Ελλάδα η τιμή του ξεκινάει απο 460 ευρώ....Αυτά απο εμένα και συγνώμη για το off topic...

Έγινε επεξεργασία από kavouras5
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, Atzamis said:

Πάρε ένα ΜΕΤΑΒΟ να βρεις την υγειά σου. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω το evolution, με αυτά τα χρήματα (άσε που η Κάρμεν το πήρε κοντά στο 200άρι) παίρνεις κορυφή. Πόσο μάλλον να ψαχτείς από Γερμανία πλευρά, βλέπε lefeld που με 15 ευρώ το έχεις στην πόρτα σου.

 

Ωραία τα Metabo, όμως να ξεχάσω τις φαλτσογωνίες σε σίδερα.  Μισή ευχαρίστηση και έχω να φτιάξω 4 μέτρα κάγκελα. 

Με την κάθετη βάση του τροχού, θα βγει η δουλειά - δε λέω.  Αλλά θα μου κόψει τη δημιουργικότητα για περαιτέρω κατασκευές.

Υπόψη ότι το βελτιωμένο μοντέλο τής αγαπητής Karmen, κοστίζει 170 λίρες + μεταφορικά 20 λίρες   = 215 Ευρώ.  Πρέπει να είναι και στη ακρίβεια κοπής κάπως πιό προσεγμένο.

 

Kavouras, το έχω σκεφτεί αλλά πρέπει πρώτα να αλλάξω σπίτι. 

Είχα το μεγάλο παγκοπρίονο της Einhel και το έδωσα. Δεν ήταν για πολυκατοικία εκείνο το πράγμα.  Έκανε σαν αεροδρόμιο και σου άφηνε ψυχολογικό περιθώριο, μόνο 2 κομμάτια ξύλου.  Σκεφτόσουν τα δίπλα διαμερίσματα και δεν ήθελες να συνεχίσεις. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Τζίμης said:

 

Ωραία τα Metabo, όμως να ξεχάσω τις φαλτσογωνίες σε σίδερα.  Μισή ευχαρίστηση και έχω να φτιάξω 4 μέτρα κάγκελα. 

Με την κάθετη βάση του τροχού, θα βγει η δουλειά - δε λέω.  Αλλά θα μου κόψει τη δημιουργικότητα για περαιτέρω κατασκευές.

Υπόψη ότι το βελτιωμένο μοντέλο τής αγαπητής Karmen, κοστίζει 170 λίρες + μεταφορικά 20 λίρες   = 215 Ευρώ.  Πρέπει να είναι και στη ακρίβεια κοπής κάπως πιό προσεγμένο.

 

Kavouras, το έχω σκεφτεί αλλά πρέπει πρώτα να αλλάξω σπίτι. 

Είχα το μεγάλο παγκοπρίονο της Einhel και το έδωσα. Δεν ήταν για πολυκατοικία εκείνο το πράγμα.  Έκανε σαν αεροδρόμιο και σου άφηνε ψυχολογικό περιθώριο, μόνο 2 κομμάτια ξύλου.  Σκεφτόσουν τα δίπλα διαμερίσματα και δεν ήθελες να συνεχίσεις. 

 

Φίλε μου έχεις απόλυτο δίκιο για το θόρυβο, σε καταλαβαίνω γιατι και εγω έχω εναν φαλτσοκόφτη parkside και κάθε φορά που πάω να κόψω κουφαίνομαι...Ευτυχώς δεν έχω γείτονες, αλλα αναγκάστηκα και αγόρασα ακουστικά, αλλιώς δεν αντεχοταν...

 

Ψάξτο λίγο όμως, γιατι πχ το r255sms που αναφέρεις γράφει στο manual (βρες το στη σελίδα https://www.evolutionpowertools.com/uk/build/mitresaws/r255sms/ ) οτι έχει sound pressure 95,8 db και sound power level 108,8 db. Ο πάγκος που σου πρότεινα (https://www.evolutionpowertools.com/uk/build/tablesaws/rage5s/) έχει sound pressure 93,2 db kαι sound power level 106,2 db. Δηλαδή είναι πιο αθόρυβος ο πάγκος απο το φαλτσοπρίονο!

 

Δεν ξέρω τι θόρυβο έβγαζε το einhel που είχες, ψάξτο όμως γιατι και τα φαλτσοπρίονα κάνουν πολύ θόρυβο, αν όχι παραπάνω απο τα δισκοπρίονα! ;)

  • Like 1
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τα στοιχεία.  Βρήκα κάπου τις τιμές θορύβου της Einhel και παίζουν εκεί κοντά. Είναι 91 db και 104 db.

https://assets.einhell.com/manuals-pdf/900_390571/tc-ts-2025-u.pdf?_ga=2.168290024.896882529.1543464267-1569969407.1543464267

Μόνο που έχω κάποιες αμφιβολίες για την αυθεντικότητα των μετρήσεων, διότι απ' όσο είδαμε με τα αμάξια τους στην Αμερική πρόσφατα, οι Γερμανοί "μαγειρεύουν" κάμποσο τα στοιχεία των μηχανημάτων τους, προκειμένου να γίνουν πιό...  ιδανικά στα "χαρτιά".

 

Πάντως να ξέρεις ότι υπάρχει μία διαφορά στον τρόπο που αντιμετωπίζεται ψυχολογικά ο θόρυβος (ως προς τους γείτονες). 

Είναι άλλο πράγμα, το να βάλεις μπροστά, μετά να σηκώσεις τα μάτια, να ψάξεις και βρεις που είναι τα ξύλα, μετά να ξεκινήσεις το κόψιμο, μετά να διαχωρίσεις το κομμένο από το κυρίως σώμα απομακρύνοντάς το παράλληλα από την λεπίδα που γυρνάει, μετά να κεντράρεις το επόμενο, μετά να πιάνεις το σπρωχτήρι, μετά να σφίξεις και λίγο τον οδηγό (ή να τον ελέγξεις για τελευταία φορά) και όοοολην αυτήν την ώρα να δουλεύει το πριόνι δαιμονισμένα και να ... απογειώνεται το αεροπλάνο από τον διάδρομο της πολυκατοικίας σου. ✈️

 

Σίγουρα είναι τελείως διαφορετικό στο φαλτσοπρίονο, το να πατήσεις για μιά στιγμούλα το κουμπάκι και 4 δευτερόλεπτα αργότερα, να το έχεις αφήσει και να έχει πάψει ο θόρυβος.

 

 

Έγινε επεξεργασία από Τζίμης
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Τζίμης said:

Ευχαριστώ για τα στοιχεία.  Βρήκα κάπου τις τιμές θορύβου της Einhel και παίζουν εκεί κοντά. Είναι 91 db και 104 db.

https://assets.einhell.com/manuals-pdf/900_390571/tc-ts-2025-u.pdf?_ga=2.168290024.896882529.1543464267-1569969407.1543464267

Μόνο που έχω κάποιες αμφιβολίες για την αυθεντικότητα των μετρήσεων, διότι απ' όσο είδαμε με τα αμάξια τους στην Αμερική πρόσφατα, οι Γερμανοί "μαγειρεύουν" κάμποσο τα στοιχεία των μηχανημάτων τους, προκειμένου να γίνουν πιό...  ιδανικά στα "χαρτιά".

 

Πάντως να ξέρεις ότι υπάρχει μία διαφορά στον τρόπο που αντιμετωπίζεται ψυχολογικά ο θόρυβος (ως προς τους γείτονες). 

Είναι άλλο πράγμα, το να βάλεις μπροστά, μετά να σηκώσεις τα μάτια, να ψάξεις και βρεις που είναι τα ξύλα, μετά να ξεκινήσεις το κόψιμο, μετά να διαχωρίσεις το κομμένο από το κυρίως σώμα απομακρύνοντάς το παράλληλα από την λεπίδα που γυρνάει, μετά να κεντράρεις το επόμενο, μετά να πιάνεις το σπρωχτήρι, μετά να σφίξεις και λίγο τον οδηγό (ή να τον ελέγξεις για τελευταία φορά) και όοοολην αυτήν την ώρα να δουλεύει το πριόνι δαιμονισμένα και να ... απογειώνεται το αεροπλάνο από τον διάδρομο της πολυκατοικίας σου. ✈️

 

Σίγουρα είναι τελείως διαφορετικό στο φαλτσοπρίονο, το να πατήσεις για μιά στιγμούλα το κουμπάκι και 4 δευτερόλεπτα αργότερα, να το έχεις αφήσει και να έχει πάψει ο θόρυβος.

 

 

 

Όντως έχεις απόλυτο δίκιο. Το φαλτσοπρίονο λειτουργεί για πολύ λίγο, το παγκοπρίονο θέλει πολύ περισσότερη ώρα...

Πάντωε έχε υπόψιν σου οτι το παλιότερο μοντέλο (το rage 3+ που έχει η @karmen1983 ) έχει 90,37 και 103,37 db, δηλαδή πιο λίγα απο το καινούριο μοντέλο...Δες τις διαφορές που έχουν, ρώτησε και στην εταιρία εμένα μου απάντησαν αμέσως σε κάποιες ερωτήσεις μου, και κρίνε ποιο θες να πάρεις....

Καλη επιλογή.... ;)

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Παιδια μην κοιτατε τα db σε τετοια εργαλεια. Κανουν σαν τρενα και στην αναμονη και κατα το κοψιμο. Δεν μπορειυε να συγκρίνετε κ dba αναμεσα σε διαφορετικές εταιριες. Καμια φορα ουτε στην ιδια εταιρια, αλλα ας το αφησουμε πιανω μεγαλη κουβεντα. Δειτε τι αναγκη εχετε, τι χρηματα διαθέτετε κ τπτ αλλο. Ή 100dbΑ δωσεις στον γειτονα ή 95dbΑ αν ειναι να σε βρίσει θα το κανει.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ήρθε και ο θόρυβός του, απέναντι στο Einhell, είναι  σαν μωρό που κοιμάται...

Πρώτα απ' όλα ξεκινάει μαλακά και επιταχύνει αργότερα.   Με το που αφήνεις το κουμπί, πατάει φρένο !!  Είναι καταπληκτικό !!! 

Κατά την λειτουργία δε, ο ήχος του, είναι χωρίς υπερβολές, ο μισός από όσο περίμενα.

Ενώ στο παγκοπρίονο της Einhell, μόλις πρωτοπάταγες το κουμπί, ανακάλυπτες εντελώς ξαφνικά ότι ένα Jumbo 747 ερχόταν πάνω στην πολυκατοικία. 

Και μέχρι να σταματήσει η λεπίδα, χαιρετίσματα ...

Έπιανε όλην την κλίμακα τής διαπασών σε μινόρε, με λάμα-γύρο απ΄ όλα και διπλή πίτα db.

 

Εδώ μιλάμε ότι έκοψα 1 πεύκο ρετάλι και ήταν βελούδινο, σε σχέση με την άλλη πλευρά τού Praktiker.

Το Laser δεν χρειάζεται ρύθμιση, απλά θυμάμαι ότι αυτή η γραμμή θα μείνει και ότι θα κοπεί στο δίπλα χιλιοστό.

Τζόγο εμφανή, δεν βρίσκεις με τίποτα.  Σταθερότατες ράγες, η κοπή 90ο.  Αν σε μεγαλύτερα κομμάτια προκύψει 89,5 τότε θα αναζητήσω οδηγίες για καλιμπράρισμα.

 

363640889__1030007_EVO.jpg.a1cadbe1006b37e4fa5bef3dc727ea87.jpg

Τελικά το πήρα από ToolsTop με συνολικό κόστος 224,54 € και σε 6 μέρες στην πόρτα  με DHL Express.


 

Τι χρειάζεται :

 

1.   Μία πατέντα που έκανα με τις βίδες στη βάση (νέες βίδες και λάστιχα), επειδή η κοπή ήταν σε ύψος 88 χιλοστά.  Το έφερα ακριβώς στα 100 χιλιοστά.

Τώρα με τέσσερα μικρά 25άρια κόντρα πλακέ (το ένα πάνω στο άλλο), μπορώ να στηρίξω μικρότερα κομμάτια που δεν πιάνει ο σφιγκτήρας.     

 

2.  Μία πατέντα με 2 μπιτονάκια νερού κομμένα στη βάση, τοποθετημένα εκατέρωθεν από πίσω ως χωνιά ηλεκτρικής σκούπας + 1 διακλάδωση με την βασική απορρόφηση.

Δεν τα τραβάει όλα η σκούπα και ίσως παίρνει βελτίωση στα πίσω χαμηλά σημεία.

Ίσως και ένα κομμάτι λάστιχο που ορισμένοι βάζουν σε άλλα, όπως είναι ο λασπωτήρας στα φτερά, αλλά προσοχή να μην κόβει το  Laser  ή την απορρόφηση από τα μπιτόνια.  

 

Για ό,τιδήποτε νεότερο, σίγουρα θα σάς ενημερώσω. 

 

 

 

 

Έγινε επεξεργασία από Τζίμης
  • Like 6
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.