Jump to content



Προβλημα διανομης linux με ... Dell monitor


tommybertsen

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους. 
Για αρκετα μεγαλο διαστημα ειχα μια διανομη linux (mint cinnamon 17.3) στον ADATA SP550 , δηλαδη σε ξεχωριστο ssd. Οποτε εκανα την επιλογη απο το boot manager της μητρικης.

 

Ολα πολυ νορμαλ ηταν, μπουταρε σε χρονο dt, ρολλαραν απιστευτα ομορφα. Ειχα ενα διαστημα που δεν ειχα μπει ομως. Στο διαστημα αυτο ειχα αλλαξει και καρτα γραφικων , ομως ειχε συμβει το ιδιο και παλιοτερα, χωρις προβληματα (ειχα κανει τραμπα μια GTX 660 για δοκιμες με την GTX 770, την οποια και ειχα μεχρι πριν την 1070). 
Για να μη τα πολυλογω, προσπαθησα μια μερα να μπω , και ελαβα το παρακατω μηνυμα:

20161214_191107_HDR1.jpg

 

Τι στην ευχη;;; Εψαξα λιγο και βρηκα οτι ειναι προβλημα με τις DELL οθονες συγκεκριμενα. Σε καποια φαση απο τα νευρα μου, εσβησα το παρτισιον και συνεπως και τα linux.

Ομως δε βρηκα workaround πουθενα. Ισως να μην εψαξα αρκετα καλα, αλλα δοκιμασα διαφορα πραγματα (που δε θυμαμαι γιατι το σκηνικο εγινε το Σεπτεμβριο).


Η οθονη συνδεεται με Display Port. Δεν ειχα και αλλο καλωδιο να δοκιμασω (δεν εχει HDMI η οθονη, ειναι το μονο που εχω). 
Να σημειωσω πως προχτες δοκιμασα live usb και εκανε το ιδιο πραγμα (η φωτο ειναι απο προχτες), ομως συνδεοντας την τηλεοραση μου (που συνδεεται με HDMI) , δουλεψε κανονικα το live. 
Γνωριζουμε κατι για το θεμα; Το'χει συναντησει κανεις; 
 

Link to comment
Share on other sites

Στο menu της οθόνης έχεις κοιτάξει να δεις αν έχει κάποια ρύθμιση για την ανάλυση?

Για να έχεις καλύτερη "εικόνα" βρες κάποιο άλλο καλώδιο DP ή αγόρασε κάποιο DP σε HDMI (αν δεν σου κάνει το επιστρέφεις).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σε διπλανο φορουμ ρωτησα και εχει καποιος αντιμετωπισει το θεμα. Παλι με DELL, ασχετως καλωδιου. Βεβαια θα ξεθαψω ενα DVI καλωδιο που πρεπει να εχω καπου μπας και... 

Στο μενου δινεται η δυνατοτητα (οταν μου βγαζει το μηνυμα) , να διαλεξω input. Τιποτα αλλο. Ειτε βαλω DP , ειτε το βαλω στο αυτοματο, ενα και το αυτο.

 

Ολα τα κουλα σε εμενα θα τυχουν. 

Μετα εγω φταιω που ειμαι γκρινιαρης :hehe: 

Link to comment
Share on other sites

Λογικά σου ξεκινάει το mint σε χαμηλότερη ανάλυση ( ή δεν ξέρω κι εγώ σε τι ανάλυση).

Υπάρχει επιλογή να ξεκινήσεις από "safe ή recovery mode" να μπεις και να ρυθμίσεις την κάρτα γραφικών (δεν το έχω και τόσο με το linux).

Με άλλη διανομή linux δοκίμασες?

 

*δες την τέταρτη επιλογή

Ubuntu-Recovery-Mode.jpg

Έγινε επεξεργασία από idonthave
Link to comment
Share on other sites

Αυτο το παραπανω που λες δε καταφερα να το τρεξω. Ή δεν ηταν ετσι αυτο που ετρεξα απο τα mint cinnamon.  Τωρα δεν εχω και εγκατασταση για να το κανω...Ισως να μπορω και απο το λαιβ βεβαια , δε ξερω. Καταφερα με χιλιους κοπους και βασανα , οσο τα ειχα εγκατεστημενα, να τρεξω μια κονσολα , να τρεξω καποιες εντολες που ελεγαν για troubleshooting, χωρις ομως αποτελεσμα.

Δε δοκιμασα αλλη διανομη. Η μονη που θα μου εκανε "κλικ" ειναι mint mate , i pressume.

Θα δοκιμασω συντομα και με mate.

Έγινε επεξεργασία από tommybertsen
Link to comment
Share on other sites

Well, well, well.. Μολις βρηκα το καλωδιο μου. Το εβαλα και τσουυυυπ, μια χαρα μπηκε απο το live usb (mint cinnamon) , απο το οποιο και γραφω τωρα. Πραγματικα δε καταλαβαινω ποιο το προβλημα με το DP , 2 χρονια+ ειμαι με DP διχως θεματα, και στο λινουξ μια χαρα εμπαινε. Τι να πω , δε ξερω.  Ισως μεινω με το dvi-d, δε μπορω να καταλαβω και καμμια διαφορά εδω που τα λεμε...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.