Jump to content



Χάλασαν οι μνήμες, τι επιλογές έχω?


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά!

 

Σε ένα πρόσφατο 1v1 με τον υπολογιστή μου για να του αλλάξω ένα fan, από ότι φαίνεται χάλασα (?) δύο από τις 4 μνήμες μου. Ο λόγος είναι πως γενικά όταν κουνούσα το PC, όταν το μετακινούσα, το αναβάθμιζα κτλ, οι μνήμες έχαναν επαφή (με τη πραγματικότητα) και ήθελαν επανατοποθέτηση/αλλαγή slots για να δουλέψουν, αλλιώς μου πετούσαν 3 beeps. 

 

Να σημειώσω πως πάντα τα περνούσα διπλές βόλτες από memtest και ποτέ δεν έχω δει BSOD στο PC, οπότε και θεωρούσα πάντα πως δεν έχω πρόβλημα.

 

Μετά από πολύ ώρα δοκιμών, συνειδητοποίησα πως κατά πάσα πιθανότητα χάλασαν τα 2 (ddr3). Επειδή δεν υπάρχει εγγύηση, ωστόσο σαν kingston hyper x ξέρω πως έχουν εφόρου ζωής, αξίζει να τα πουλήσω σε μία (πολύ χαμηλή) τιμή προκειμένου όποιος έχει όρεξη να ασχοληθεί να τα στείλει έξω για αλλαγή?

 

Σημειώστε πως εγώ τουλάχιστον εξωτερικά δε διακρίνω κάτι στα dimms, οπότε δε ξέρω και αν τα καλύπτει η εγγύηση της kingston. Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Έγινε επεξεργασία από policymaker
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Γιατί δεν τα στέλνεις στην Kingston; Το πολύ σε έναν μήνα θα έχεις νέες RAM πίσω. Είχα κάνει την διαδικασία παλιά με κάτι G Skill DDR1 500MHz που είχα πάρει από ebay. Οι μνήμες απλά πετάγαν σφάλματα μετά από μερικές ώρες σε mem test ενώ έδειχναν να λειτουργούν κανονικά χωρίς να έχω blue screen. Άρχισα την διαδικασία του RMA από την σελίδα της G Skill στέλνοντας και screenshots από το mem test, τις ταχυδρόμησα στην Ταϊβάν και σε έναν μήνα είχα πίσω καινούριες (μόνο που ήταν με άλλο χρώμα ψύκτρας). Σημειωτέον πως οι μνήμες ήταν τουλάχιστον 5ετίας και μου τις αντικατέστησαν κανονικά λόγω εγγυήσεως εφ' όρου ζωής...B)
Δεν πιστεύω ότι αξίζει να τις πουλήσεις.

Έγινε επεξεργασία από Saber_Rider
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα, δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο θέμα, αλλά επειδή έχω και γω πρόβλημα με τις μνήμες και για να μην ανοίγω νέο τόπικ, εντελώς ξαφνικά χωρίς κανένα λόγο σήμερα ο υπολογιστής μου αναγνωρίζει μόνο 2 GB από από τα 10 που έχω (μου αναφέρει στις ιδιότητες μεν ότι έχω 10 GB αλλά 1.96 είναι δυνατή η χρήση και δυστυχώς αποδείχτηκε στο παιχνίδι sherlock holms devil's daughter όπου μου λέει ότι δεν μπορώ να το παίξω λόγω του ότι η μνήμη δεν πληρεί τα minimum requirements. Παρεπιπτώντος, πιο πριν έπαιζε κανονικότατα χωρίς κολλήματα άνετα). Τι μπορώ να κάνω για να τρέχουν και τα 10 γιατί και στο internet τρώει τρελά κολλήματα και δεν ξέρω τι να κάνω. Σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.