Jump to content



AEG event @Παυλάτος


Recommended Posts

Πετάχτηκα κατά τις 11 από το κατάστημα του κυρίου Παυλάτου δίπλα στο μετρό Δάφνης για να ρίξω μια ματιά στα εργαλεία της AEG.

Τα παιδιά εκεί πολύ εξυπηρετικά και γνώστες κάτι που σπανίζει στις μέρες μας.

 

Τα εργαλεία παρόλο που ήταν πολυ δουλεμένα και ταλαιπωρημένα, με εντυπωσίασαν. Ειδικά η νέα τεχνολογία στα παλμικά κατσαβίδια η οποία αναφέρεται σαν Silent, είναι εντυπωσιακή. Για όποιον έχει πιάσει παλμικό κατσαβίδι, ξέρει πολύ καλά ότι δεν ειναι εργαλείο για μεσημεριανές ώρες. Η διαφορά λοιπόν στον θόρυβο ήταν μεγάλη.

Σαν κάτοχος Dewalt παλμικού, χαλαρά θα έκανα την μετάβαση αλλά πλέον έχω δεθεί με μπαταρίες και την σειρά. Για κάποιον όμως που ψάχνεται τώρα, αξίζει πραγματικά να ρίξει μία ματιά στην 18Volt σειρά.

 

Η μικρή σειρά 10,8V ή 12Volt αν προτιμάτε, δεν με εντυπωσίασε από άποψη ποικιλίας όπως έχει πχ η bosch που γνωρίζουμε, αλλά όσα κομμάτια υπήρχαν εκεί, ήταν ένα και ένα. Πολύ προσεγμένα.

 

Για όλα τα μπαταρίας είναι ένας φορτιστής και επειδή η AEG έχει κρατήσει την ίδια φόρμα στις μπαταρίες, ακόμα και παλιο εργαλείο να έχετε, ταιριάζει σε αυτό η νέα μπαταρία κάτι που είναι άξιο αναφοράς.

 

Το μυστικό στα εργαλεία είναι η νέα τεχνολογία που έχει η AEG και φέρει προστασία τόσο στη μπαταρία όσο και στο σώμα του εργαλείου.

 

1) Electronic current protection
shuts down if excessive current draw may harm battery and machine
Thermal shutdown protects battery if temperature gets too high
Protects individual cells from over discharging

2) Robust construction
AEG Powertools Lithium-Ion technology benefits from robust internal and external design features to ensure optimum durability

3) Individual cell monitoring
Individual cells charge and discharge at different rates
AEG Powertools Lithium-Ion technology offers tailored charging and discharging for individual cells for maximum cell life

 

Δουλέψαμε μερικά εργαλεία και εκεί που φάνηκε η τεχνολογία αυτή, είναι στον τροχό όπου το παλικάρι πήγε εσκεμμένα να τον δουλέψει άσχημα και ο τροχός αφού άναψε ένα κόκκινο προειδοποιητικό LED, σταμάτησε ακαριαία.

 

Τέλος και πριν το φωτορεπορτάζ, ένα εργαλείο που είναι πολυεργαλείο ουσιαστικά και με εντυπωσίασε, είναι το OMNI, που διαθέτει 7 διαφορετικές κεφαλές και τις προσαρμόζετε ανάλογα την εργασία σας.

 

Σήμερα παίζει στο κατάστημα έκπτωση 10% στην αγορά οποιουδήποτε εργαλείου της AEG και επίσης όσοι παραστούν, μπαίνουν σε κλήρωση για έναν τροχό της εταιρίας. Οσοι είστε κοντά αξίζει να πεταχτείτε όσο προλαβαίνετε ακόμα :)

 

ΥΓ κρίμα που δε μου έκατσε το joker γαμώτο θα αγόραζα και το φορτηγό μαζί :hehe: 

 

large.aeg_power_tools_pavlatos_event_image002.jpglarge.aeg_power_tools_pavlatos_event_image003.jpglarge.aeg_power_tools_pavlatos_event_image004.jpglarge.aeg_power_tools_pavlatos_event_image005.jpglarge.aeg_power_tools_pavlatos_event_image006.jpglarge.aeg_power_tools_pavlatos_event_image007.jpglarge.aeg_power_tools_pavlatos_event_image008.jpglarge.aeg_power_tools_pavlatos_event_image009.jpglarge.aeg_power_tools_pavlatos_event_image010.jpglarge.aeg_power_tools_pavlatos_event_image011.jpglarge.aeg_power_tools_pavlatos_event_image012.jpglarge.aeg_power_tools_pavlatos_event_image013.jpg

 

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

AEG Power Tools, familiar to the European market since the past 100 years is again gaining momentum after Atlas Copco last year (2001) acquired unlimited rights to use the AEG brand for power tools, and now adding resources promoting and developing the range. AEG Power Tools appeal particularly to electricians and tradesmen demanding precision and durability from the tools they use. 
 

Έγινε επεξεργασία από Asxetius
Link to comment
Share on other sites

πριν 57 λεπτά, το μέλος Asxetius έγραψε:

Τέτοια μέρα? Δεν αγόρασες κάτι? :huh:

Στα εργαλεία χειρός έρχεται φωτορεπορτάζ από ένα όμορφο και με καμπύλες εργαλείο :D 

Link to comment
Share on other sites

Το έχω αυτό αλλά η πλάκα ξέρεις ποια είναι;

Σε βίντεο που είδα σε σύγκριση των δυο (δεν ηταν στημένο ήταν χύμα στο Ηράκλειο Κρητης αν δεν κάνω λάθος) το AEG ειχε βιδώσει ένα στριφώνι σε δοκάρι το είχε ξεβιδώσει και το dewalt ακόμα βίδωνε.

Δε ξέρω πως έγινε αυτό και τι παίζει με την νέα τεχνολογία λαδιού, οπότε αν κάποιος ξέρει γιατί υπήρχε αυτή η μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα ας το εξηγήσει. 

 

edit: το δούλεψα και λίγο πριν είχαμε βιδώσει στριφώνι με το κλασικό 18Volt παλμικό. Η διαφορά στην ταχύτητα ήταν αισθητή πέρα από τον θόρυβο που ήδη το είπα

Link to comment
Share on other sites

πριν 2 ώρες, το μέλος GriGaS έγραψε:

Μου τρέξανε τα σάλια....

 

Εμένα να δείς ! :hehe:

H AEG σαν εταιρία, ήταν για μένα -από πολλά χρόνια πρίν- μια από τις πιο εντυπωσιακές επί της ουσίας εταιρίες κατασκευής ηλεκτρικών εργαλείων!

Ήμουν παριστάμενος  κάποιο service μηχανημάτων από τον κατασκευαστή οίκο (Γερμανικός οίκος) και ο τεχνικός είχε χρησιμοποιήσει για κάτι νέες στερεώσεις που χρειαζόταν ένα δράπανο της AEG.

Πάνε σχεδόν τριάντα χρόνια, αλλά ακόμα το θυμάμαι, καθώς ειλικρινά είχα πάθει "πολιτισμικό" σοκ !

Ισχύς όση ήθελες (ήταν γύρω στο KW) , είχε ρύθμιση στροφών με ταχογεννήτρια (τις κράταγε σταθερές ανεξαρτήτως φορτίου) είχε ρύθμιση ροπής, προστασίες κατά της υπερθέρμανσης και υπερφόρτισης, δυο μηχανικές ταχύτητες, οθόνη υγρών κρυστάλλων για να παρακολουθείς τα setings αλλά και τις actual τιμές (!) και λειτουργία τόσο απαλή που εγώ με πείρα μόνο από B@D και  Bosch, το είδα λες  και ήταν το άγιο δισκοπότηρο ! :)

 

Όλα αυτά τα είπα για να δείξω από προσωπική μαρτυρία, το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της εταιρίας,  την διαρκή αναζήτηση για την λειτουργική καινοτομία και την χάραξη "νέων δρόμων", σε αχαρτογράφητο για τους πολλούς τοπίο ! Άλλοι απλά περιμένουν, η AEG τολμά και πειραματίζεται και στην πράξη πράγματα που τώρα είναι διαδεδομένα στην αγορά, έχουν τα πρώτα τους βήματα σε προϊόντα της !

 

Η αλήθεια είναι ότι η εταιρία έχει περάσει διάφορες οικονομικές περιπέτειες, αλλά ακριβώς για το καλό της όνομα και το σεβασμό που είχε ανάμεσα στους χρήστες, κατόρθωσε να επιβιώσει μέχρι σήμερα.

Εγώ έχω ένα δικό της κρουστικό δράπανο μπαταρίας (18V) και μάλιστα είναι από την περίοδο που η AEG ανήκε στην Atlas Copco (επάνω λέει Atlas Copco) που το τυραννάω εδώ και δυο δεκαετίες σχεδόν και με υπομένει αδιαμαρτύρητα! :)

Τα τελευταία χρόνια που το τμήμα Power Tools της Atlas Copco περιήλθε στην κατοχή της Τ Τ Ι, αξιοποιήθηκε πολύ η μακρά πείρα της εταιρίας και άρχισαν να βγαίνουν προϊόντα που πραγματικά είναι εντυπωσιακά εκεί που έχει σημασία, χωρίς να αφήνουν ποτέ από τη στόχευσή τους αυτό που τα έκανε να ξεχωρίζουν εδώ και 120 χρόνια, την διαρκή αναζήτηση για την λειτουργικότητα, χωρίς περιορισμό από τις καθεστηκυίες φόρμες! 
Τα παραδείγματα , ακόμα και από αυτά που έβαλε η Αγάπη εδώ είναι αρκετά !

 

Πολύ θα ήθελα να πάω στο event αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα, όμως μικρό το κακό, καθώς, κάτι μου λέει ότι συχνά πυκνά θα έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε -τα πορτοκαλί πλέον  :)-  εργαλεία !  :D

 

Έγινε επεξεργασία από Seafalco
Link to comment
Share on other sites

πριν 3 ώρες, το μέλος karmen1983 έγραψε:

Το έχω αυτό αλλά η πλάκα ξέρεις ποια είναι;

Σε βίντεο που είδα σε σύγκριση των δυο (δεν ηταν στημένο ήταν χύμα στο Ηράκλειο Κρητης αν δεν κάνω λάθος) το AEG ειχε βιδώσει ένα στριφώνι σε δοκάρι το είχε ξεβιδώσει και το dewalt ακόμα βίδωνε.

Δε ξέρω πως έγινε αυτό και τι παίζει με την νέα τεχνολογία λαδιού, οπότε αν κάποιος ξέρει γιατί υπήρχε αυτή η μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα ας το εξηγήσει. 

 

edit: το δούλεψα και λίγο πριν είχαμε βιδώσει στριφώνι με το κλασικό 18Volt παλμικό. Η διαφορά στην ταχύτητα ήταν αισθητή πέρα από τον θόρυβο που ήδη το είπα

Μόνο σε live δοκιμή θα φανεί η διαφορά, το dewalt έχει τρεις ταχύτητες και λέει max 205Nm το οποίο βέβαια είναι στα ''χαρτιά'' και μπορεί να μην ισχύει.

Link to comment
Share on other sites

Μα για live δοκιμή σου μιλάω με παλμικό που είχε πιο μεγάλη ροπή μπροστά στα μάτια μου με τα χεράκια μου :p

 

Δε νομίζω η ροπή να παίζει ρόλο στην ταχύτητα. Με το δραπανοκατσάβιδο βιδώνω πιο γρήγορα σε ξύλο από το παλμικό ανάλογα την περίσταση.

Απλά κάνει εντύπωση όταν ειναι παλμικό με παλμικό. Αλλα θεωρώ ότι κάτι άλλο παίζει στο μηχανισμό και όχι στη ροπή.

 

edit:

άλλη εταιρία αλλά δε πειράζει. Αν δε σε πάει  πήγαινε sto 4:11

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αλλά μια και λέμε για τη συγκεκριμένη -είναι φρέσκο και δεν βρήκα άλλο από αυτό - . . . .

 

 

Η όποια οπτική ομοιότητα . . .  προς αξιολόγηση ! :)

 

Και όχι μόνον καθώς και οι δύο εταιρίες ανήκουν στην ΤΤΙ :

 

Ridgid shares much of its product line with TTI's European property, AEG (it purchased naming rights from the original AEG company, which continues to produce its own line of tools as well).

 

http://hnn.bz/fullView?articleIndex=44370507968

 

Έγινε επεξεργασία από Seafalco
Link to comment
Share on other sites

Γιατι να το χαλαμε; Δεν ειναι το θεμα μονο για AEG. Απλα πηγα στο event και ενημερωσα. Δεν ειναι ουτε review της aeg ουτε πληρωθηκα απο την aeg για να εχει και καλα αποκλειστικότητα :p

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 

Ακόμα κάθεσαι ! ! ! ?????  :D

Αύριο πουρνό πουρνό, αφήνεις τις μετριοφροσύνες στο σπίτι και  πας και ζητάς μια δωδεκάδα για review! 

Γιατί δηλαδή,  η "πριν το Μάη", που μας έχει πήξει στο κόντρα πλακέ, είναι καλύτερη  ? :p

Δεν το νομίζω ! !  :T: 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.