Jump to content



QoS σε upstream και downsteam;


Recommended Posts

Πήρα πρόσφατα ένα Netgear R6400 router και έχει επιλογές για QoS σε upstream ("optimized for gaming") και σε downstream ("improved video streaming")

 

η ερώτηση είναι, πρέπει να τα έχω και τα δύο ενεργοποιημένα; 

 

προς το παρόν έχω τσεκάρει το upstream (για gaming), το downstream QoS όμως δεν μπορώ να καταλάβω τι ρόλο παίζει, υποτίθεται με το που στέλνει τα πακέτα ο ISP πρέπει να τα παίρνει η συσκευή

Link to comment
Share on other sites

Επί της ουσίας το router κάνει QoS πρός τα "εξερχόμενα αιτήματα" από τις συσκευές σου.

Για να γίνει σωστό QoS πρέπει να γίνει και από τις 2 μεριές, και από εσένα ( μικρότερο μέρος και ωφέλη ) και από τον ISP σου ( δεν ).

 

Το improved video streaming που λέει είναι για το αν εσύ βλέπεις internet streams, όχι να κάνεις εσύ video streaming ( Twitch, Livestream, Youtube, etc )

 

Αν χρησιμοποιείτε πολλοί την γραμμή σου, διάλεξε το QoS στο modem για την χρήση που δίνεις περισσότερο βάρος.

Ή το gaming ή το streaming. Όχι και τα 2.

Έγινε επεξεργασία από billpeppas
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

QoS στην εξερχόμενη κίνηση δίνει προτεραιότητα στα πακέτα που πρέπει να παραδοθούν το συντομότερο, όταν υπάρχει συμφόρηση στη γραμμή σου. Σε κανονικές συνθήκες δεν επεμβαίνει.

QoS στην εισερχόμενη κίνηση συνήθως είναι το λεγόμενο policing, που ουσιαστικά αργεί να απαντήσει στον αποστολέα (ή δεν απαντάει καθόλου) για την επιβεβαίωση παραλαβής, ώστε ο τελευταίος να μειώσει το ρυθμό αποστολής. Δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να ρυθμιστεί να γίνεται δυναμικά όταν υπάρχει συμφόρηση ή αν πρέπει να υπάρχει ούτως ή άλλως.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.