Jump to content



Ερώτηση για Powerlines


jefm

Recommended Posts

Καλησπέρα, βλέπω σε διάφορα Powerline 1-3 θέσεις δικτύου. Η απορία που έχω είναι η εξής, αν σε αυτό που πάει πάνω στο router υπάρχει μια Ethernet και σε αυτό που καταλήγει σε συσκευές υπάρχουν 2 ή 3, τι γίνεται, μοιράζει ip και το bandwidth στα 2 ή 3; Αν ισχύει αυτό τότε  αν σε  αυτό που πάει πάνω στο router υπάρχουν 2 Ethernet και βάλουμε και τις 2 στο router αυξάνουμε το bandwidth σε αυτό που καταλήγει σε συσκευές;

 

Παρακαλώ να μεταφερθεί στο Networking ή στο Δίκτυα & Internet, κατά λάθος μπήκε εδώ 

Έγινε επεξεργασία από jefm
Link to comment
Share on other sites

Κάθε powerline με πολλές θύρες συμπεριφέρεται σαν network switch. Βάλε τις πολλές θύρες εκεί που χρειάζεται να συνδέσεις πολλές συσκευές.

 

Ο μόνος τρόπος να "αθροίσεις" το bandwidth είναι να κάνεις bonding/link aggregation, κάτι που πρέπει να υποστηρίζουν και οι δύο πλευρές και που κατά κανόνα τα powerlines δεν υποστηρίζουν. Ακόμη και να είχες τη δυνατότητα, συνήθως η στενωπός είναι η επικοινωνία των powerlines μεταξύ τους, όχι του πρώτου με το router.

Γίνεται ακόμη πιο σύνθετο εάν προσπαθήσεις να λάβεις υπόψη και εάν τα powerlines σου είναι half duplex ή full duplex.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ

Το TP Link TL-PA9020P KIT  ειναι 2000Mbps με 2 Ethernet,  στο συγκεκριμένο αν κατάλαβα καλά αυτό που λέει η TP Link είναι Multiple-In-Multiple-Out οπότε έχει νόημα να βάλουμε και τις 2 Ethernet στο router, αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν θέλω να διαμοιράσω σε 3 πρίζες χρειάζεται άλλο ένα τέτοιο κίτ ή με ένα TL-PA8030P KIT  1200Mbps που είναι πιο οικονομικό και με 3 Ethernet θα έχω το ίδιο αποτέλεσμα μιας και τα 2000Mbps overline θα μοιραστούν στην καλύτερη στα 3

 

 

 

POWERLINE.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το ΜΙΜΟ που λέει στις προδιαγραφές αφορά το κομμάτι που περνάει μέσα από τα καλώδια ρεύματος. Πέραν αυτού δεν είδα κάπου να λέει ότι μπορείς να κάνεις link aggregation στο PA9020P. Ούτως ή άλλως δεν έχεις 2Gbit internet, ούτε κάποια εφαρμογή σου χρειάζεται τόσο.

Ο πιο απλός τρόπος για να καταλάβεις ότι δε δουλεύει έτσι είναι να συνδέσεις τα 2 καλώδια με το router και να δεις τα λαμπάκια να αναβοσβήνουν όλα μαζί σα Χριστουγεννιάτικο δέντρο από το βρόχο που δημιουργήθηκε.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.