Jump to content



Reboot σε μητρικη μετα απο Shutdown


Recommended Posts

Καλησπερα σε όλη την κοινοτητα ! 
 

Το ολο θεμα γινετε στην μητρικη Asrock extreme 6 x58 και με cpu i7 920 και με εναν xeon. Επισης να τονισω πως εχει γινει bios update ακομη και το Beta εχω βαλει και παραμενει το θεμα και εχω δοκιμασει και διαφορετικα τροφοδοτικα. 

https://www.asrock.c...reme6/index.asp

 

Το προβλημα ειναι το εξης:

Οταν ειμαι μεσα στο λογισμικο παταω shut down σβηνει κανονικα και μετα απο λιγα δευτερολεπτα αφου σβησει κανει wake up. 

Λεω θα φταιει το λογισμικο κανω τις απαραιτητες ενεργειες δηλαδη φορματ και τιποτα παλι τα ιδια. 

Μπαινω στο bios και λεω θα την σβησω απο τα button που εχει πανω της η μητρικη. Το παταω και παλι τα ιδια. Μετα σκεφτομαι οτι βραχυκυκλωνει κατι απο το κουτι. Ετσι λοιπον βγαζω την μητρηκη χημα εξω απο το κουτι. Δηλαδη ΡΕΥΜΑ-CPU-GPU-RAM ΜΟΝΟ . παλι τα ιδια.. 

Ξεχασα να αναφερθω οτι εχω κανει cmos απειρες φορες.... 

Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΤΗΘΕΙ ΤΟ BUTTON ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΑ 
Τι φταιει ?  

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα, ιδιο προβλημα ειχα και σε μια asus maximus extreme .Ακιρβως τα ιδια συμπτωματα μονο που δεν το εκανε παντα αλλα αρκετα συχνα.ΕΙχα δοκιμασει τα παντα απο φορματ , μεχρι αλλες μνημες,τροφοδοτικο, καρτα γραφικων, εκτους κουτιου κλπ κλπ κλπ.Η μητρικη μου ειχε την τελευταια εκδοση bios, και περασα ξανα  διαδοχικα τις τρεις τελευταιες  εκδοσεις και σταματασε να μου το κανει.Ποτε δεν καταφερα να καταλαβω τι το προκαλουσε ουτε πως το ελυσα, απλα στο αναφερω μπας και δοκιμασεις κατι παρομοιο.

 

Ειχα φτιαξει παλιοτερα και αντιστοιχο θεμα σε γειτονικο φορουμ

Edited by Chris92
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να είναι και τροφοδοτικό. Κρίνοντας από την cpu σου, αν δεν το έχεις αλλάξει στο ενδιάμεσο μιλάμε για αρκετών ετών.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Είχα παρόμοιο πρόβλημα με το που έβαλα upgrade τα win10.

 

Δες https://answers.microsoft.com/en-us/insider/forum/insider_wintp-insider_perf-insiderplat_pc/windows-10-tp-fully-updated-will-not-shut-down/0b1c8893-8b43-4ebc-875b-8ae187e002d0

 

θεωρώ πως είναι ζήτημα σοφτγουερικό κ όχι hardware.

 

Δυστυχώς δε θυμάμαι τι είχα κάνει ακριβώς για να το λύσω.Άσε που έκανα clean install μετά.

Edited by sosna
Link to comment
Share on other sites

Το εχω και εγω στο gaming pc και δεν το κάνει πάντα. Κάποιες φορες κλεινει και μένει κλειστό...

Το κλεινω και απο το ON/OFF του τροφοδοτικου μετα ωστε να μην ανοιγει.

παρατήρησα μια μέρα που είχε κλείσει κανονικά και δεν είχα κλείσει το τροφοδοτικό ότι ανοιξε μόνο του όταν εκανα rebοot ενα άλλο PC
Δεν ξερω αν το γεγονος οτι σε αυτο που εγινε reboot υπηρχε εφαρμογή που έβλεπε Share folders του 1ου.

Link to comment
Share on other sites

πριν 13 ώρες, το μέλος tommybertsen έγραψε:

Απενεργοποίησε το Fast startup από τις ρυθμίσεις ενέργειας αν έχεις windows 10. Ίσως σου το λύσει το πρόβλημα.

 

 

Screenshot_9.png

Screenshot_10.png

Screenshot_11.png

 

 

 

Η ερωτηση ειναι ΠΟΥ ειναι ΠΛΕΟΝ στα windows 10 γιατι δεν βρισκω τις εν λογω εικονες

 

Επισης να ρωτησω και κατι αλλο απλο. Και παλι χωρις δισκο δεν πρεπει η μητρικη να σβηνει απο το button οταν ειμαι μεσα στο bios ?

Link to comment
Share on other sites

Το βρηκα ειχα στραβωμαρα :):) χαχαχαχαχα Λοιπον ΤΙΠΟΤΑ το ιδιο ! 

Δεν θελω τετοια icon χρυσοστομε γιατι θα την ακουσω stereo :( Και εννοω οτι δεν εχω ελπιδες για να φτιαχτει. 

 

  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

Kρίμα γιατί μοιάζει πραγματικά software problem και συνήθως αυτά τα κουλά γίνονται από το fast startup. Αλλά εσύ λες ότι κάνει wake up μόνο του...Το θέμα είναι ότι καλά σκέφτηκες περί βραχυκυκλώματος, αλλά πρέπει να είναι κάτι άλλο σχετικό με την μητρική. Από το bios τα wake on lan που μπορεί να υπάρχουν , δοκίμασες να τα κλείσεις; 

Επίσης δεν αποκλείεται να υπάρχει κάποιο λάθος στη συνδεσμολογία. Βέβαια δύσκολο το κόβω.

 

Δοκίμασες φαντάζομαι και να αφήσεις το PC χωρίς ρεύμα κάνα 2ωρο, μπας και...

Α, επίσης κάνε κάτι άλλο για να δούμε αν είναι wake on lan calls

 

Γράψε "powercfg -lastwake" σε ένα CMD. Επίσης δοκίμασε να το κλείσεις , αλλά πριν το κάνεις αφαίρεσε το καλώδιο δικτύου. Αν δεν ανοίγει, σίγουρα είναι trigger από το wake on lan.

Last but not least, πήγαινε εδώ:

Screenshot_14.png

Μήπως με αυτό τον τρόπο το λύσουμε. Αν είναι ενεργό το 2ο checkbox, ξε-τσέκαρέ το :) 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον : 

1) Εχω αφησει εκτος ρευματος-χωρις καλωδια-χωρις μνημες-χωρις καρτα γραφικων-χωρις μπαταρια για 10 ωρες για να κανω clear CMOS και τιποτα.... 

2) Πηγα στη ρυθμησεις της καρτας και το απενεργοποιησα το δευτερο που μου ειπες αλλα ΤΙΠΟΤΑ 

 

Link to comment
Share on other sites

πριν 2 λεπτά, το μέλος tommybertsen έγραψε:

Δοκίμασε απλά να κλείσεις το pc αλλά πριν το κάνεις, βγάλε το καλώδιο δικτύου, μην κλείσεις τροφοδοτικό δηλαδή. 

Τι στην ευχή; ; ; 

Εχω κανει το καλυτερο μπορω να σου πω εχω απενεργοποιησει μεσα απο το bios τον ηχο την καρτα δυκτιου και τα sata και κανει το ιδιο. Επισης το εχω δοκιμασει αυτο το οποιο λες. ΔΗΛΑΔΗ να αφαιρεσω το καλωδιο δυκτιου και μετα να το κανω shut down. ΤΟΤΕ παλι κανει τα ιδια αλλα ο μονος τροποσ ΠΑΝΤΑ για να σβησει το pc χωρις restart ειναι να πατησω παρατεταμενα το Power button. Force Shutdown

Link to comment
Share on other sites

Αυτό μας λέει ότι το πρόβλημα είναι software νομίζω. Γιατί δηλαδή το force shutdown να δουλεύει και όχι το κανονικό μέσα από τα Windows ? Το τελευταίο που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να βάλεις προηγούμενες εκδόσεις Windows (δηλαδή από 1703 και πίσω). Ωστόσο, αν δεν το έχεις δοκιμάσει ήδη, κάνε ένα bootable linux usb (πχ linux mint), μπες από εκεί και κάνε τερματισμό να δεις συμπεριφορά.

 

Για να δοκιμάσεις και να δεις ότι σίγουρα δε φταίει κάτι σε software, πρέπει να βρεις Χ58 μητρική για να βάλεις πάνω τα πράγματα... Ειλικρινά, αυτό είναι πολύ δύσκολο σήμερα.. 

Link to comment
Share on other sites

Ειναι δοκιμασμενο και σε windows 7 και σε windows 10 ξανα φορμαρισμενα και Update. Ο μονος τροπος για να σβησει εαν κρατησω πατημενο το power button αλλιως κανει shutdun και restart. Τα πραγματα τα εχω σε αλλο x58 και δουλευουν και επισης εχω δοκιμασει και διαφορετικο cpu και παλι τα ιδια. Η απορια μου ομως και παλι ειναι η εξης !!! 

ΕΑΝ μεσα στο bios πατησω το button της μητρικης μια φορα δεν θα πρεπει να σβησει ?  ( Πανω στην μητρικη μονο cpu +xpucooler+1dim ram ) ΟΥΤΕ USB. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.