Jump to content



Επιλογη Κρουστικου Δραπανου


Recommended Posts

Καλημερα σας.

 

Ενδιαφερομαι για ενα φθηνο κρουστικο δραπανο (μαξιμουμ 35 ευρω) για εντελως ερασιτεχνικη χρηση. Θελω να το χρησιμοποιω για τρυπες σε τοιχους και ξυλο για τοποθετηση ραφιων κλπ και γενικα για ολες τις χρησεις κυριως εντος σπιτιου. Βιδολογο εχω ξεχωριστο και συγκεκριμενα το http://www.blackanddecker.fr/fr-fr/products/power-tools/drills/perceuse-percussion-18v-2-vitesses--2-batteries-2ah-et-chargeur-rapide--20-accessoires-et-sac-de-rangement/bdkh18b1sa

 

Εχω στο μυαλο μου 3 τα οποια ειναι μεσα στα ορια του μπατζετ μου και θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας γι αυτα κι αν εχετε να προτεινετε κατι αλλο, παντα ομως μεσα στο πλαισιο τιμων που εγραψα, οχι πιο ακριβα σας παρακαλω.

 

https://www.skroutz.gr/s/1872310/Skil-6002CA.html

https://www.skroutz.gr/s/4315954/Einhell-TH-ID-720-1E.html

https://www.skroutz.gr/s/4315957/Einhell-TH-ID-1000E.html

 

Ευχαριστω πολυ.

Link to comment
Share on other sites

Για απλή ερασιτεχνική χρήση αισθάνομαι ότι είναι όλα μια χαρά. Προ ημερών είχε και το Lidl το Parkside των 750W στα 22€, για ρίξε μια ματιά μήπως έχει μείνει κανένα.

 

Επειδή το πήρα και το χρησιμοποίησα, οφείλω να προειδοποιήσω ότι έχει τα μικροθεματάκια του, αλλά σε αυτά τα λεφτά δεν μπορείς να έχεις παράλογες απαιτήσεις. Ενδεικτικά, 3 θέματα που εντοπίζω είναι τα εξής:

 

* Λίγος τζόγος στο αυτόματο τσοκ. δεν επηρεάζει την ευθυγράμμιση του τρυπανιού, αλλά σε υψηλές στροφές μαζί με την κρούση ίσως βοηθά το τσοκ να ξεσφίξει και να κλοτσήσει σε καμιά δύσκολη τρύπα. Αντιμετωπίζεται εύκολα, απλά σφίγγοντας καλά το τρυπάνι.

* Διακόπτης λίγο σκληρότερος από το ιδανικό και λίγο άβολη ρύθμιση ταχύτητας/ροπής. Σαν αποτέλεσμα, ταιριάζει περισσότερο σε τρύπημα, παρά σε βίδωμα, αλλά αυτό δε σε επηρεάζει (ούτε εμένα).

* Το σημαντικότερο, που δεν ξέρω όμως ακόμη πόσο να το αξιολογήσω: όσο λειτουργεί, σε οποιαδήποτε ταχύτητα, φαίνεται μέσα ένας γαλάζιος σπινθηρισμός, οπότε έχω μια μικρή ανησυχία για τη μακροζωΐα του.

 

Ακόμη κι έτσι, επειδή δεν το χρειάζομαι για πάνω 5-6 τρύπες το μήνα, μου φαίνεται ότι είναι καλύτερη επιλογή από ένα με διπλάσιο κόστος και διπλάσιο προσδόκιμο ζωής.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Σ ευχαριστω για την απαντηση. Το πηρα κι εγω το Parkside αλλα δε μου αρεσε γενικοτερα σαν εργαλειο και το γυρισα σημερα. Γι αυτο λοιπον ειπα να δωσω καμια 15ρια ευρω παραπανω και να παρω κατι, εστω και λιγο,  καλυτερο. Αν καποιος εχει αποψη για τα παραπανω δραπανα ή καποιο αλλο σ αυτη ομως την τιμη ας κανει τον κοπο να την εκφρασει :)

Link to comment
Share on other sites

το einhell με τα 36 ευρώ στα 1000w θα σε καλύψει πιστεύω :D 

 

η κατσαβιδιέρα που έδειξες στο λινκ έχει και κρούση όπως δείχνει στο λινκ....δεν αρκεί αυτή η κρούση για τις δουλειές σου?? 

Έγινε επεξεργασία από f117
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την απαντηση.

Δε θελω να ρισκαρω να χαλασω την κατσαβιδιερα χρησιμοποιοντας την σαν δραπανο, καθως κατα 90% στο σπιτι βιδωνω/ξεβιδωνω και 10% κανω αλλες δουλειες, οποτε προτιμω να παρω ενα φθηνο δραπανο γι αυτες.

Για το Einhell που λες το αναφερεις επειδη ειναι 1000w ή επειδη το προτιμας σα μαρκα απο τ αλλα? Μηπως ειναι λιγακι πιο εμπιστη η B&D ή εχει μονο τ ονομα?

Link to comment
Share on other sites

Εγω είμαι της άποψης πως αν χρειάζεται σε ενα και μοναδικό εργαλείο ένας ερασιτέχνης να επενδύσει κάτι παραπάνω για αξιοπιστία αυτό είναι το κρουστικό δράπανο ρεύματος...

 

Είναι το πιο πασπαρτού εργαλείο και ποτε δεν ξέρεις που θα το χρειαστείς... Ενδεικτικά με το δικό μου, πριν προμηθευτώ σιγά σιγά πιο εξειδικευμένα εργαλεία, πέρα από τα κλασικά τρυπήματα σε κάθε είδους υλικό το έχω χρησιμοποιήσει με τα κατάλληλα εξαρτήματα για να βιδώσω, τριψω σίδερα, ξύλα, σαν αναδευτήρα για διάφορα κονιάματα κτλ και μάλιστα οχι για λίγο... έχει γράψει ώρες σε τέτοιες δουλειές...

 

Πρόκειται για ενα metabo 650w και του έχω πιεί το αίμα 9 χρόνια τώρα...το είχα αγορασει 80€ 

 

Σίγουρα θα υπάρχουν κ αντίστοιχα άλλων εταιρειών εξίσου αξιόπιστα...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.