Jump to content


ξαφνικές επανεκκινήσεις...


Recommended Posts

Καλησπέρα!

 

Windows 7 και άρχισε να κάνει ξαφνικές επανεκκινήσεις από σήμερα το πρωί.

Ο φίλος που το πήρα είπε πως στην πρώτη επανεκκίνηση σαν κάτι να μύρισε από πίσω, μαύρισε η οθόνη (το power λαμπάκι παρέμεινε αναμμένο, και το λαμπάκι του σκληρού δίσκου αναβόσβηνε ανά διαστήματα), και έμεινε εκεί. Φαίνεται μόνο η οθόνη έσβησε.
Το ίδιο ακριβώς συμπεριφέρεται και σε μένα στο σπίτι:άρα, οθόνη δεν μπορεί να είναι.
Σε μένα, όταν το άνοιξα στο σπίτι με το δικό του τροφοδοτικό, τη δεύτερη φορά, όταν πάτησα το switch τού τροφοδοτικού απ' το "0" στο "1", έριξε την ασφάλεια τού πίνακα!!! Κάποιο βραχυκύκλωμα, προφανώς. Κάτι με το τροφοδοτικό???

 

Αυτά που έχω κάνει μέχρι τώρα είναι τα εξής:
-Έβαλα για δοκιμή δικό μου σίγουρα καλό τροφοδοτικό:κάνει τα ίδια
-Μέτρησα τη μπαταρία της μητρικής με βολτόμετρο:η μπαταρία είναι γεμάτη

 

Ο φίλος μου έχει το pc σε UPS.

 

Είπα να ρίξω μιά ματιά και στο σκληρό δίσκο. Σε δικό μου υπολογιστή, το HDD  Sentinel δίνει αυτές τις τιμές:

 

esswtw.jpg

Από την άλλη, επάνω στο δικό μου υπολογιστή, με boot από δικό μου δίσκο, αλλά καί με τον δικό του επάνω για να πάρω τις τιμές για το sentinel, δεν γίνονται επανεκκινήσεις. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό αυτό. Δηλαδή, ακόμη και ελαττωματικός ο δικός του δίσκος, με δικό μου boot, είναι σωστό το ότι δεν κάνει επανεκκινήσεις.

 

Από εμπειρία νομίζω πως ο δίσκος έχει λειτουργήσει πάρα πολύ:

 

28i8fvk.jpg


Ξέρετε να διαβάζετε τις τιμές για τον δίσκο; Με βοηθάτε; Είναι θέμα δίσκου ή μήπως έχει χτυπήσει μητρική, κάρτα γραφικών, τα Windows ή κάτι άλλο;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

ok. Γνωρίζω πως να κάνω τον έλεγχο στα modules. Είπα πριν ξεκινήσω, να δοκιμάσω με μία βοήθεια εδώ, μήπως δεν είναι μνήμες.

 

Να δώσω ακόμη ένα επιπλέον στοιχείο:είτε με το δικό του τροφοδοτικό επάνω, είτε με το δικό μου, η οθόνη σβήνει μόνο σε normal mode, και αφού μπει windows. Όχι κατά το φόρτωμα. Σε safe mode, είναι συνεχώς αναμμένη.

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

Έχω μία δική μου κάρτα PCI-x να δοκιμάσω.
Μερικά από τα αυτοκολλητάκια της κάρτας:

MS-V025 VER:10
E-G012-05-1489 (B)
REV A00
P/N 102A6280100
Complies with Canadian ICES-003, Class B


Η κάρτα είναι αυτή της DELL.
ATI 128MB PCI-Express x16 (DVI/VGA/TV-out) Radeon X300 SE

Απ' ό,τι κοίταξα, τόσο στο site της Dell, όσο καί στην ATI, drivers για 7 δεν υπάρχουν.

Η ίδια η Dell, για REV A00 έχει αυτούς εδώ για XP:

http://www.dell.com/support/home/us/en/04/Drivers/DriversDetails?driverId=R78628

Τί προτείνετε; Για ποιό λειτουργικό να βάλω;
Έπεσα και στην περίπτωση του προβλήματος. Με drivers για άλλο λειτουργικό, το πρόβλημα αυτό μπορεί κάλλιστα να παρουσιαστεί. Κι αντε μετά να καταλάβεις, στην περίπτωσή μου, τί από τα δύο φταίει:είναι το ίδιο πρόβλημα που έχω τώρα, ή θα έχω το πρόβλημα λόγω driver λάθος λειτουργικού; Τώρα βρήκε να μην υπάρχουν drivers w7???

 

ps with respect συνωνόματε, onboard είναι τα γραφικά, ναι, αλλά γιατί στην περίπτωση αυτή να μην δοκιμάσω άλλη κάρτα; Αφού το πιό πιθανό μας, σύνφωνα με το όλο story, μας οδηγεί αρχικά στην κάρτα.

 

ps2. θα ανεβάσω το πρωί γραφικά

Link to comment
Share on other sites

Πες βρε άνθρωπε τι υπολογιστής είναι για να σε βοηθήσουν οι παραπάνω γιατί μια καφετζού που είχαμε και μας έβρισκε τα χαρακτηριστικά σε τέτοιες περιπτώσεις δουλεύει τώρα στο δημόσιο... :)

πχ: Pentium (ποιος;) Core2 duo, i3,i5,i7 δηλαδή επεξεργαστή, μοντέλο μητρικής και μνήμη RAM.

Εμένα πάντως η πρώτη σκέψη μου θα πήγαινε σε τροφοδοτικό και μετά στις μνήμες. Αν έχει δυο ή τέσσερις μνήμες δοκίμασες να δοκιμάσεις μια-μια;

 

Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται για την VGA Intel 82945G Express. Απ' ό,τι είδα, για Windows 7 64-bit έχει μόνο έναν driver στο επίσημο site. Είναι αυτός που είναι τώρα εγκατεστημένος.

Με αυτόν δεν μπορώ να κάνω πολλά σε normal mode. Μόλις πάω να ανοίξω ένα παράθυρο π.χ. explorer, chrome, ο,τιδήποτε, μαυρίζει η οθόνη. Γι' αυτό και τα παράθυρα που θα δείτε παρακάτω είναι όλα σε safe mode.

 

Εφόσον η Intel έχει για Windows 7 64-bit έναν και μόνο driver (αυτόν που έχω τώρα εγκατεστημένο), να υποθέσω πως έχει πάθει ζημιά η VGA σαν hardware? Ή υπάρχει πιθανότητα να είναι ok, αλλά να χτύπησε κάπου ο driver? Και αυτό που πρέπει να γίνει είναι:

-να βάλω τη δικιά μου pci-x 16x και να κάνω boot με αυτή

-με κάποιο util να μπορέσω να βγάλω μόνο τον driver της VGA (και όχι όλου του chipset, μιά και η VGA είναι onboard)

-και όντας με την δικιά μου ξαναπεράσω manually την Intel.

 

Η γνώμη σας?

 

i54opw.jpg

 

2vkdmv6.jpg

 

15dnm0m.jpg

 

2j0z1ty.jpg

 

296i22q.jpg

 

az6p7t.jpg

 

 

Link to comment
Share on other sites

Το πρόγραμμα οδήγησης της intel μπορείς να το ξαναπεράσεις χωρίς να κάνεις τη μανούρα  της απεγκατάστασης και είναι εδώ.

Για να καταλάβω, η οθόνη μαυρίζει όταν χρησιμοποιείς chrome, ie, ff ή μαυρίζει μόλις μπεις στη επιφάνεια εργασίας;

Πάντως με 2GB RAM να ξέρεις ότι δεν είσαι για πολλά-πολλά.

Link to comment
Share on other sites

Σε normal mode παντα:

 

Πριν από λίγο, έμπαινε επιφάνεια εργασία και όταν πάταγα "Υπολογιστής", ie, ff, chrome,  speccy να πάρω τα χαρακτηριστικά, αμέσως μαύριζε η οθόνη. Τώρα δεν προλαβαίνει να φτάσει desktop. Με το που πάει να μπει desktop, μαυρίζει. Μόνο σε safe mode μπαίνει desktop, και από safe mode ό,τι κάνω.

 

Πάντως, έκανα όλη αυτή τη μανούρα με τη δική μου κάρτα (λόγω τού ότι δεν είχα για λίγη ώρα απάντηση):

Αυτή τη στιγμή είμαι με τη δική μου κάρτα επάνω, τον default driver των Windows, και την οθόνη συνδεδεμένη στη δική μου κάρτα, φυσικά. Μπαίνει σε normal mode κανονικά. Εξού και η παρακάτω οθόνη από normal mode με την δική μου κάρτα X300:

 

1pz8u1.jpg

 

 

 

Η οθόνη μαυρίζει τώρα με την onboard με το που πάει να μπει desktop μάλλον επειδή πριν λίγο, όντας με την onboard και σε safe mode, έκανα από "Προγράμματα και δυνατότητες" κατάργηση τού driver της Intel. Οπότε, τώρα, με την X300 να παίζει κανονικά, λογικά, εάν κατεβάσω τον driver που μου λες, και βάζοντάς τον manually, θα δούμε τί φταίει.

 

Σωστά?

 

 

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

Αυτό ακριβώς εννοούσα και γω.

 

Μα για την ώρα, problem. Όταν έχω την X300 επάνω, στο device manager, σαν κάρτα γραφικών εμφανίζει μόνο την X300. Και την Intel πουθενά, ούτε συκευή generic με κίτρινο θαυμαστικό, ώστε να την περάσω manually. Οπότε, η X300 είναι για να κάνει παιχνίδι μόνη της.

 

Τώρα η Intel έχει δύο περιπτώσεις:

 

Normal mode:δεν μπαίνει καν desktop, ώστε να προσπαθήσω να περάσω τον driver.

 

Safe mode:έχω δοκιμάσει να περάσω τον driver, αλλά δεν κάνει τίποτα. Έχω τρέξει το setup από safe mode, ολοκληρώνει το setup, αλλά δεν μπαίνει σε normal mode:μαυρίζει στο desktop.

 

Η μόνη και τελική δοκιμή είναι:

έχω κρατήσει σε image όλο το δίσκο. Όλα αυτά τα πειράματα τα κάνω σε δικό μου δίσκο. Οπότε, κάνω ένα image restore στον δικό μου δίσκο ώστε να ξαναμπαίνει desktop σε normal mode, και δοκιμάζω να τρέξω ένα driver setup σε normal mode. Εάν με αφήσει να κάνω setup σε normal mode, ίσως το σώσω. Εάν όχι (που είναι το πιό πιθανό για μένα, εφόσον με το παραμικρό μαυρίζει η οθόνη), τότε μάλλον έχει χτυπήσει η VGA H/W.

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

Αντίο onboard ! ! !

 

Πάμε γι' άλλη κάρτα.

Τώρα, υπάρχει και ένα ακόμη πολύ σοβαρό θέμα που λέγεται τροφοδοτικό. Είναι αυτό που περιγράφω στην είσοδο του post.

Τόσο στον φίλο μου, που τού μύρισε κάτι στο πίσω μέρος τού υπολογιστή, όσο και σε μένα που μου έριξε την ασφάλεια στον πίνακα τού σπιτιού.

Πρόκειται για αυτό εδώ το τροφοδοτικό:

 

CHIEFTEC GPS-500AB A

 

Μπορεί το τροφοδοτικό να ήρθε η ώρα του να αντικατασταθεί. Σε αυτό να οφείλεται η διάλυση της VGA, και να είναι τυχερός ο φίλος μου που δεν του τα πήρε όλα παραμάζωμα ! ! !

Νομίζω πως το τροφοδοτικό χρειάζεται αντικατάσταση, και δεν πρέπει να το ξαναβάλω στο pc.

Τώρα, να δώσω ένα ακόμη στοιχείο που σχετίζεται με το τροφοδοτικό.

Στο εμπρός μέρος τού case, υπάρχει ένα 4-pin molex 120mm fan. Έχοντας δώσει ρεύμα στο fan, δεν γυρίζουν τα πτερύγια. Με το δικό μου τροφοδοτικό, όπως καί με τού φίλου μου. Προφανώς το fan είναι dead. Τώρα, μπορεί με του φίλου μου το τροφοδοτικό, καί με το fan συνδεδεμένο, να έγινε η όλη ζημιά:να χάλασε το τροφοδοτικό, να έγινε η ζημιά στη VGA, να έπεσε η ασφάλεια στο σπίτι, να, να, να, ... Πάντως, με το δικό μου τροφοδοτικό, μία και μόνο φορά το δοκίμασα. Για να μη γίνει τίποτα και χαλάσει καί το δικό μου τροφοδοτικό.

 

Το εν κατακλείδι είναι πως μάλλον το τροφοδοτικό του από μακριά, αντικατάσταση, και δεν το αγγίζω. Αφού έχω tester για τροφοδοτικά, αυτά των 10Ε από eBay, και λέω να μην το βάλω να δω. Τόσο πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Σωστός!!! B)

 

Μπορείτε να με βοηθήσετε να βρω drivers Windows 7 64-bit για την:

asrock dvi graphics-hdcp rohs

 

https://www.ebay.com/itm/ASROCK-DVI-Graphics-HDCP-RoHS-PCI-Express-x1-Slot-TOP-/262414694562

 

Δεν την ήξερα αυτήν την κάρτα. Τόσο μικρή σε μήκος και μπαίνει σε pci 16x slot. "pci-x 1x" Καλόοοο!!!

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

Απο μνημης αυτο που βλεπω στο link ειναι καρτα για να βγαζει Dvi εξοδο το 945G, δεν ειναι καρτα γραφικων.

Drivers 945G για Win 7 64bit https://downloadcenter.intel.com/download/18228/Intel-Graphics-Media-Accelerator-Driver-for-Windows-7-64-exe-

Αν θες x1 GPU υπαρχει η GT710  καθως και καποια Quadro NVS  νομιζω

Link to comment
Share on other sites

Μισό λεπτό. Αρχικά να ευχαριστήσω για τις απαντήσεις. Από την άλλη δεν μπορώ να μην παραδεχτώ πως μπερδεύτηκα.

Όντως, ο everg77n σωστά λέει πως αυτό βγάζει μία και μόνο DVI έξοδο. Και όντως πρόκειται για το pc στο όλο story που συζητάμε παραπάνω με το 945G Intel.

Από την άλλη @p55 μπερδεύτηκα διότι λες ότι "δεν είναι κάρτα γραφικών αλλά κάρτα που σου δίνει τη δυνατότητα να συνδέσεις δεύτερη οθόνη.".

 

a. Μα αυτό δεν είναι η κάρτα γραφικών;

 

b. Ποιά είναι η σχέση αυτού τού ASROCK με το onboard 945G?

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.