Jump to content



Συζήτηση για το όνομα της ΠΓΔΜ


jax7480

Recommended Posts

Α, όχι! Όχι και μαϊμού! Βάσει της συμφωνίας είμαστε απευθείας απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων! :) Είμαστε, λοιπόν, γνήσιοι Μακεδόνες απλά με διαφορετικό περιεχόμενο από τους άλλους...

Έγινε επεξεργασία από cna
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω ένα κομμάτι της συζήτησης που έγινε στη βουλή. Η εντύπωση που αποκόμισα χωράει σε τρεις (03) λέξεις: Καυγάς μεταξύ ολίγιστων. Από τη μία οι ολίγιστοι, που επί σειρά ετών, άφηναν σε ύπνωση ένα τέτοιο ζήτημα (αφού προηγουμένως τα είχαν κάνει μούσκεμα, πράττοντας άσχημα ,και κατόπιν εορτής), ελπίζοντας (εσφαλμένα εκ του αποτελέσματος), ότι και οι γείτονες θα έπρατταν το ίδιο, και από την άλλη οι ολίγιστοι που προικισμένοι με τις δικές τους διεθνιστικές αντιλήψεις, παρουσιάστηκαν σήμερα και ως οι λιγότερο χειρότεροι. Απ' έξω δε από τη βουλή ο πρωταγωνιστής που παρέμενε κρυμμένος τόσα χρόνια: ''ο περήφανος Ελληνικός λαός''. Too little too late. Στο κάτω κάτω, και για να μην κρυβόμαστε, ΠΟΤΕ δεν ήταν πρώτη προτεραιότητα της πλειοψηφίας του λαού τα εθνικά θέματα. Πάντα πρώτα στη λίστα ήταν τα μισθολογικά και τα συνταξιοδοτικά ζητήματα της κάθε τάξης. Αν ήταν διαφορετικά, ένα κόμμα θα έπρεπε να χαθεί από τον πολιτικό χάρτη ήδη από το 1991, και φυσικά να χάνονται στη σειρά όλα τα επόμενα που ολιγωρούσαν, σε ένα τόσο ''φλέγον'' ζήτημα. Προφανέστατα, είχαν άλλες προτεραιότητες. 

Η συμφωνία δεν θα μπορούσε παρά να ήταν ''κακή'' εφόσον συνιστά συμβιβασμό, από παραχωρήσεις και ολιγωρίες δικές μας, και θα ήταν εντελώς περιττή αν ο καθένας έπραττε ως όφειλε, τον καιρό που έπρεπε (και αν ήταν και μάγκας, και πριν από τον καιρό που έπρεπε, διαβλέποντας τον κίνδυνο). Τώρα το καλύτερο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι να μην τραβήξουν το σχοινί οι γείτονες άπαξ και τους ξαναπροκύψει κανένας Γκρουέφσκι. 

Και φυσικά, καλό θα είναι να προετοιμαζόμαστε και για άλλον/ άλλους τέτοιους ''συμβιβασμούς''. Πρώτη στη σειρά, θα έβαζα τη Θράκη. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν θα με εξέπληττε ΚΑΘΟΛΟΥ κάποιοι απογοητευμένοι Μακεδόνες να αρχίσουν να κουβεντιάζουν -μεταξύ αστείου και σοβαρού- απόσχιση από την Ελλάδα(μετά το ξεπούλημα αυτό, τόσο ξεδιάντροπο) και, γιατί όχι, ένωση με τη Βόρεια Μακεδονία. Δεν αναφέρομαι φυσικά στους ουρανιοτοξίτες.

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, kogba said:

Δεν θα με εξέπληττε ΚΑΘΟΛΟΥ κάποιοι απογοητευμένοι Μακεδόνες να αρχίσουν να κουβεντιάζουν -μεταξύ αστείου και σοβαρού- απόσχιση από την Ελλάδα(μετά το ξεπούλημα αυτό, τόσο ξεδιάντροπο) και, γιατί όχι, ένωση με τη Βόρεια Μακεδονία. Δεν αναφέρομαι φυσικά στους ουρανιοτοξίτες.

 Χαχαχα! Όπως κάνουν και οι Κρητικοί, που όποτε δυσαρεστούνται ιδιαίτερα υψώνουν την σημαία της ανεξάρτητης Κρήτης. Δεν είναι κακή ιδέα...

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Simon said:

Μηπως να το δεις αλλιως? Φιλικα το λεω. Εκτος αν αντιλαμβανομαστε διαφορετικα τις εννοιες.

Πως δλδ; Να βάλω και βαζελίνη για να μην πονέσω ;

  • Sad 1
Link to comment
Share on other sites

@zyx Διάβασα και προηγούμενα σχόλιά σου. Όχι, δεν μας φταίνε οι μορφωμένοι, οι αμόρφωτοι μας φταίνε κι ας έχουν Διδακτορικό στην τσέπη τους (καλό είναι να μην συγχέουμε την επιστημονική κατάρτιση και εκπαίδευση με την έννοια της μόρφωσης). Τούτου λεχθέντος, όση αμορφωσιά δείχνει η καναπεδάτη φραπεδούμπα άλλη τόση δείχνει και το «να κατεβούμε να τους κάψουμε». Κι αν θες την άποψή μου για το τί να κάνεις θα σου πω να μην βάλεις βαζελίνη. Αλάτι να βάλεις! Όταν επί 70 χρόνια τα Σκόπια κάνουν προπαγάνδα και το Ελληνικό κράτος κάνει μούγκα, όταν υπογράφει σύμφωνα με την Γιουγκοσλαβία που αναγνωρίζει την ύπαρξη της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» έστω με το «Σοσιαλιστική» μπροστά και έστω ως τμήμα της Γιουγκοσλαβίας, όταν επί σειρά ετών οι σχολικοί χάρτες έχουν με μεγάλα γράμματα το παραπάνω όνομα εκεί που βρίσκονται τα Σκόπια, όταν οι μισοί Έλληνες φωνάζουν τους Μακεδόνες Βούλγαρους και πάει λέγοντας, όταν, λοιπόν, συμβαίνουν όλα αυτά περίμενες πραγματικά καμία καλύτερη κατάληξη της υπόθεσης;! Ένα βίντεο μόνο να έδειχναν οι Σκοπιανοί ενός αγώνα ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ φτάνει για να αποδείξουν ότι έχουν δίκιο! 
Αυτός ο γύρος, λοιπόν, είναι δικός τους. Deal with it! Ο «πόλεμος» όμως δεν τελειώνει εδώ! Ανασύνταξη δυνάμεων και εμπρός για τον επόμενο γύρο! Αυτό να κάνεις!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Και ξεκίνησε επίσημα ο διαμελισμός της Ελλάδας, άντε με το καλό και οι Αλβανοί να έρθουν να ζητήσουν την Ήπειρο και εν συνεχεία οι Βούλγαροι και αυτοί να πάρουν ένα κομματάκι και τέλος οι Τούρκοι την Θράκη ! Τα σύνορα μέχρι την Λαμία στην χειρότερη περίπτωση στην καλύτερη μέχρι την Λάρισα !

 

Οποίος δίνει πάτημα για απόσχιση δεν κάνει το καλύτερο @cna μην δίνεις πάτημα αυτά είναι μεταξύ μας τα επί του γηπέδου και των ομάδων ! Η ιστορία είναι βεβαρημένη εκεί πάνω παρά πολύ ! Εγώ είμαι Μανιάτης και Βλάχος από την Ρούμελη αλλά την Μακεδονία την έχουμε κορώνα διότι οι παππούδες, θείοι μου πολέμησαν εκεί πάνω και επίσης έχω και παππού εν ζωή που πήγε στον Πόλεμο της Κορέας τότε αν το δεις τώρα 90 χρονών, μετά που έφυγε το φάρμακό του η γιαγιά μου του έχει βγει μια κατάθλιψη από τις άγριες καταστάσεις που είδε και έζησε (στρατιωτική κατάθλιψη βετεράνου) και πλέον το μόνο που κάνει είναι να κάθετε και να κλαίει βλέποντας τα παιδιά του τα εγγόνια του λόγου της κατάντιας της ΕΛΛΑΔΟΣ και να λέει χεστα !

 

Πες μου τώρα εμένα πως να αντιδράσω ! Εντάξει πήγα έβρισα ξεθύμανα ε και τι έγινε τίποτα χέστηκε μια φοράδα στο αλώνι !

Έγινε επεξεργασία από ARMAGEDDON
Link to comment
Share on other sites

Βρε ποιο πάτημα για απόσχιση έδωσα; Το πάτημα υπάρχει πριν από εμένα και χωρίς εμένα! Αν θέλεις να αντιδράσεις ξεκίνα από το να αντικρίσεις την αλήθεια κατάματα! Μας αξίζει αυτό που παίρνουμε γιατί γι' αυτό αγωνιστήκαμε (ή δεν αγωνιστήκαμε) επί σειρά ετών! Προσπαθήσαμε σκληρά, είν' η αλήθεια, για πετύχουμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα! 
Αν εμείς, οι πολίτες, δεν αλλάξουμε νοοτροπία μια ζωή τέτοιες ήττες θα βλέπουμε. Μια ζωή θα διαμαρτυρόμαστε για «πουλημένους πολιτικούς» που εμείς θα τους έχουμε στείλει στη Βουλή. Ας κάνουμε λοιπόν μια μεγάλη επαναστατική κίνηση: ας ξεκινήσουμε να μορφωνόμαστε!

Ειλικρινά δηλαδή καταντά βαρετό αυτό το πράγμα. Πάντα θα φταίει κάποιος άλλος (οι μετανάστες, οι ξένοι, οι πολιτικοί) αλλά ποτέ εμείς... Καιρός να ενηλικιωθούμε...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

@cna το ξέρω αδερφέ μου ότι δεν έγιναν τώρα όλα αυτά. Απλά μην ξεχνάς ότι ακόμα και όταν παλιά πρώτο βγήκε το θέμα προς τα έξω οι Έλληνες πάλι το καθήκον μας το κάναμε. Σχολείο πήγαινα γυμνάσιο όταν έγινε το τότε συλλαλητήριο και είμαι 39. Όσο για μένα και εγώ 'αμόρφωτος' είμαι ούτε πανεπιστήμιο πηγα ούτε διάβασα ποτέ στην ζωή μου αλλά δεν είμαι και χαζος και παιδεία πήρα από την δουλειά μου την οικογένεια μού και πολλά άλλα. Έχω υπομονή αλλά πιστεύω ότι χρειάζεται αντίδραση 

Έγινε επεξεργασία από zyx
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, cna said:

Εάν είχαμε σωστό πολιτικό κεφάλαιο θα μπορούσαμε με μια τέτοια συμφωνία να τους αλώσουμε εκ των έσω μέσα σε 30 χρόνια (πχ να τους περάσουμε το εξής: «Ρε σεις, γιατί να είστε κάτι το ιμιτασιόν όπως έχετε παραδεχτεί στη συμφωνία; Δεν βρίσκουμε κάτι άλλο που θα είναι μοναδικό για εσάς;» κ.λπ.). Δυστυχώς, δεν έχουμε τέτοιο κεφάλαιο και με αυτά που διαβάζω δεν θα έχουμε ούτε μέσα στα επόμενα 30 χρόνια, αφού είμαστε τόσο ανεύθυνοι που μια ζωή θα κάνουμε τις επιλογές μας για τους λάθους λόγους.

 

Δεν ήταν το πολιτικό κεφάλαιο που έδωσε την πρωτοκαθεδρία μεταξύ των πληθυσμών της Μικράς Ασίας στους Έλληνες πριν την καταστροφή του '22. Ούτε στην Κύπρο, πριν τη διχοτόμηση. Η οικονομική άνθιση των Ελληνικών πληθυσμών ήταν που τους κατέστησε ικανούς να ορίζουν τις τύχες του τόπου τους πριν χύσουμε την καρδάρα με το γάλα με τις εθνικιστικές υπερβολές.

 

Επιμένω ότι παρά τα μελανά σημεία της συμφωνίας, οι "Βορειομακεδόνες" μπορούν κάλλιστα να προσθεδούν στο Ελληνικό άρμα, απομακρυνόμενοι από τα σχέδια Τουρκίας και Αλβανίας. Αρκεί να σταματήσουμε να γκρινιάζουμε για τα πάντα και να παίξουμε το παιχνίδι με χαρτιά που έχουμε στα χέρια μας. Ήδη οι Έλληνες είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη γειτονική χώρα. Μαζί με τα λεφτά μας, αρκεί να τους δώσουμε και 1-2 λόγους για να είναι εθνικά υπερήφανοι, οι οποίοι να μην έχουν να κάνουν με τον Μεγαλέξαντρο.

 

Μεταξύ μας, κι εμείς θα πρέπει να πάψουμε να προδιοριζόμαστε από το παρελθόν μας και να πετύχουμε κάτι με τις δικές μας δυνάμεις. Καλό θα μας κάνει.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Χρειάστηκε, όμως, το πολιτικό κεφάλαιο Ελευθέριος Βενιζέλος για να ξεκολλήσουμε από την ταπεινωτικότατη ήττα του 1897 (κοντέψαμε να χάσουμε την Στερεά Ελλάδα αν θυμάσαι) και να απελευθερώσουμε Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη. Κι αν δεν τον έριχνε ο σοφός λαός θα είχαμε τα μισά, τουλάχιστον, παράλια της Μ. Ασίας προσαρτημένα στην Ελλάδα. Δεν φτάνει από μόνη της η ιδιωτική δραστηριότητα βλέπεις, ειδικά στην εποχή μας που το χρήμα δεν έχει απολύτως καμία πατρίδα.

Μεταξύ μας συμφωνώ για την αποκοπή από το παρελθόν. 

Μιας και έθιξες το θέμα των "Βορειομακεδόνων" δεν θέλει πολιτική βούληση ώστε να τους υποχρεώσουμε τρόπο τινά να κατασκευάσουν τον εμπορικό τους στόλο στα δικά μας ναυπηγεία; Μιας και τους δίνουμε πρόσβαση στην θάλασσα μέσω της συμφωνίας...

Έγινε επεξεργασία από cna
Συμπληρωματικά
Link to comment
Share on other sites

πριν 7 λεπτά, το μέλος acct έγραψε:

Μεταξύ μας, κι εμείς θα πρέπει να πάψουμε να προδιοριζόμαστε από το παρελθόν μας και να πετύχουμε κάτι με τις δικές μας δυνάμεις. Καλό θα μας κάνει.

 

πριν 2 λεπτά, το μέλος cna έγραψε:

Μεταξύ μας συμφωνώ για την αποκοπή από το παρελθόν. 

 

Παράθεση

Those who cannot remember the past are condemned to repeat it

Λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει

-George Santayana

 

Link to comment
Share on other sites

Καμία σχέση @eleozz. «Αυτός που καταφεύγει στη δόξα των προγόνων του δεν έχει τίποτα να επιδείξει!» Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος το όνομα του οποίου μου διαφεύγει... Πώς λέμε «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;!». Ε, αυτό...

Έγινε επεξεργασία από cna
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, cna said:

Χρειάστηκε, όμως, το πολιτικό κεφάλαιο Ελευθέριος Βενιζέλος για να ξεκολλήσουμε από την ταπεινωτικότατη ήττα του 1897 (κοντέψαμε να χάσουμε την Στερεά Ελλάδα αν θυμάσαι) και να απελευθερώσουμε Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη. Κι αν δεν τον έριχνε ο σοφός λαός θα είχαμε τα μισά, τουλάχιστον, παράλια της Μ. Ασίας προσαρτημένα στην Ελλάδα. Δεν φτάνει από μόνη της η ιδιωτική δραστηριότητα βλέπεις, ειδικά στην εποχή μας που το χρήμα δεν έχει απολύτως καμία πατρίδα.

 

Είμαι βέβαιος ότι κατάλαβες πως το αποσιώπησα σκόπιμα στο δικό μου μήνυμα, για να μην εκτραπούμε σε λανθασμένη κατεύθυνση. ;)

 

Είχα θυμήσει και σε προηγούμενο μήνυμα σε τούτο το θέμα ότι ο Βενιζέλος εκδιώχθηκε ως εθνικός μειοδότης, με αποτέλεσμα μια από τις μεγαλύτερες εθνικές καταστροφές. Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουμε να ξεφύγουμε από τις εμμονές μας και την άρνηση της πραγματικότητας, οπότε δε θα είναι τόσο απαραίτητος ένας πολιτικός τέτοιου βεληνεκούς, για να μας πάρει από το χεράκι και να μας σώσει από τον εαυτό μας. Αυτό το ιστορικό ανάλογο ίσως απαντά και στην πιο πάνω προτροπή για Δημοψηφίσματα.

 

Και, για να ελαφρύνω λίγο το κλίμα, ενώ με θεωρώ βαθιά δημοκράτη, μια και γράφουμε τσιτάτα, θυμίζω και ένα απόφθεγμα του Τσώρτσιλ: "το καλύτερο επιχείρημα κατά της Δημοκρατίας είναι μια πεντάλεπτη συζήτηση με τον μέσο ψηφοφόρο". Και -νομίζω- ο Κάρλιν είχε πει "σκεφτείτε πόσο βλαξ είναι ο μέσος άνθρωπος -και μετά συνειδητοποιήστε ότι οι μισοί είναι ακόμη πιο βλάκες". Τουλάχιστον ας μην είμαστε σε αυτό το μισό...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

πριν 2 ώρες, το μέλος ARMAGEDDON έγραψε:

Και ξεκίνησε επίσημα ο διαμελισμός της Ελλάδας, άντε με το καλό και οι Αλβανοί να έρθουν να ζητήσουν την Ήπειρο και εν συνεχεία οι Βούλγαροι και αυτοί να πάρουν ένα κομματάκι και τέλος οι Τούρκοι την Θράκη ! Τα σύνορα μέχρι την Λαμία στην χειρότερη περίπτωση στην καλύτερη μέχρι την Λάρισα !

 

Οποίος δίνει πάτημα για απόσχιση δεν κάνει το καλύτερο @cna μην δίνεις πάτημα αυτά είναι μεταξύ μας τα επί του γηπέδου και των ομάδων ! Η ιστορία είναι βεβαρημένη εκεί πάνω παρά πολύ ! Εγώ είμαι Μανιάτης και Βλάχος από την Ρούμελη αλλά την Μακεδονία την έχουμε κορώνα διότι οι παππούδες, θείοι μου πολέμησαν εκεί πάνω και επίσης έχω και παππού εν ζωή που πήγε στον Πόλεμο της Κορέας τότε αν το δεις τώρα 90 χρονών, μετά που έφυγε το φάρμακό του η γιαγιά μου του έχει βγει μια κατάθλιψη από τις άγριες καταστάσεις που είδε και έζησε (στρατιωτική κατάθλιψη βετεράνου) και πλέον το μόνο που κάνει είναι να κάθετε και να κλαίει βλέποντας τα παιδιά του τα εγγόνια του λόγου της κατάντιας της ΕΛΛΑΔΟΣ και να λέει χεστα !

 

Πες μου τώρα εμένα πως να αντιδράσω ! Εντάξει πήγα έβρισα ξεθύμανα ε και τι έγινε τίποτα χέστηκε μια φοράδα στο αλώνι !

 

 

Ο "διαμελισμός" όπως λες ξεκίνησε πολύ πριν. Από τότε που παρατήσαν τα νησιά, και από τότε που εδώ στην Μακεδονία για την οποία όλοι από όοοοολες τις γωνίες της Ελλάδας κόπτεστε και σκίζετε τα ιμάτια σας, ο κόσμος τρέχει σε Βουλγαρία και σε Σκόπια να ψωνίσει, να πάει σε γιατρούς κλπ κλπ. Για να θυμηθώ από πότε. Α ναι.. Από εποχή Σημίτη που "ανοίξαν" τα σύνορα. Μετά το 2009 βέβαια με την κρίση το κακό παραέγινε.  Ακόμα να σκεφτείτε και οι Καραμανλήδες που είναι από τον τόπο μου, μια ζωή τον είχανε ΓΡΑΜΜΕΝΟ, όταν πχ κάτι Γιαννόπουλοι, κάτι Ρέππες, κάτι Αβραμόπουλοι φτιάχνανε δρομάρες στον τόπο τους. Η Μακεδονία την είχαν γραμμένη, όπως έχουν και την Θράκη, όπως έχουν και την...."Αγονη Γραμμή". Βλέπετε τι ωραία που μας ποτίζουν κάποιες λέξεις πολλές φορές;

 

Κάποιοι εν τω μεταξύ είναι απορίας άξιον, που ακόμα νομίζουν ότι ζουν σε καμιά Σουηδία. Ακόμα και κει, όπλα παίρνουν έμαθα. Εδώ αρκούμαστε να παίρνουμε κάρτες γραφικών για το Battlefield. Ε, τουλάχιστον έχουμε επαφή με το αντικείμενο...

  • Like 1
  • Agree 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.