Jump to content



πρόβλημα με gps σε Huawei Y6 2017


Recommended Posts

καλησπέρα. Έχω αγοράσει το huawei y6 2017 smartphone και έχω περάσει για πλοηγό χωρίς σύνδεση αυτή την εφαρμογή https://play.google.com/store/apps/details?id=com.navigation.offlinemaps.gps . Ενώ σε κινητό Nokia 2 με την ίδια εφαρμογή δουλεύει άψογα, στο Huawei Y6 2017 κατά την διαδρομή στο αυτοκίνητο χάνει σήμα, δείχνει και λέει να στρίψω σε δρόμους που σε εκείνο το σημείο δεν υπάρχουν, ενώ η διαδρομή π.χ μπορεί να λέει να στρίψω αριστερά αυτό λέει να στρίψω δεξιά κτλ. Μετά από λίγο χρόνο ξανασυμμορφώνετε με την σωστή διαδρομή, μετά την ξαναχάνει κτλ. Σαν να χάνει επαφή με το δορυφόρο. Να σημειώσω οτι στις ρυθμίσεις σύνθετες ρυθμίσεις>πρόσβαση τοποθεσίας του android στο huawei y6 2017 είχα ενεργοποιημένο μόνο το GPS και όχι GPS/wi-fi/χρήση δικτύων κινητής τηλεφωνίας (υψηλή ακρίβεια), ενώ στο Nokia 2 είναι μόνιμα ενεργοποιημένο το GPS/wi-fi/χρήση δικτύων κινητής τηλεφωνίας.Δεν ξέρω αν έπαιξε κάποιο ρόλο αυτό, γιατί και στις 2 συσκευές έχω απενεργοποιημένο το: δεδομένα κινητής τηλεφωνίας (για να μην υπάρχει χρέωση) απο το Α-GPS που έχουν και οι 2 συσκευές. Διάβασα οτι οι Mediatek επεξεργαστές έχουν πολλές φορές θέμα με το gps. Κατέβασα και την εφαρμογή GPS Locker και βρίσκει και κλειδώνει 5-11 δορυφόρους και μάλιστα στο μπαλκόνι έξω σε μερικά δευτερόλεπτα. Δεν το δοκίμασα ακόμα στο αυτοκίνητο με το GPS Locker ανοικτό, αλλά ψάχνω και άλλη λύση μιας και το GPS Locker είναι πολύ ενεργοβόρα εφαρμογή. Έχετε κάτι να προτείνετε? Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα και πάλι. Δοκίμασα το gps με ενεργοποιημένο το GPS/wi-fi/χρήση δικτύων κινητής τηλεφωνίας (υψηλή ακρίβεια) στο android λογισμικό, και με ανοικτό το gps locker (εφαρμογή) που είχε λοκάρει αρκετούς δορυφόρους (έτσι έδειχνε) και τα αποτελέσματα ήταν τραγικά. ενώ πήγαινε το αυτοκίνητο ξαφνικά με έδειχνε οτι βρίσκομαι σε κάποιο άλλο κοντινό δρόμο, μου έλεγε στρίψε (σε λάθος κατευθύνσεις). Στα φανάρια ενω είχα σταματήσει έδειχνε οτι έχω 30km ταχύτητα π.χ, το βελάκι ήταν πιο μπροστα από την διασταύρωση και μετά πήγαινε προς τα πίσω (το βελακι) σαν να προσπαθούσε να διορθώσει το λάθος, και όταν ξεκινούσα για λίγα δεύτερα-λεπτά έδειχνε ταχύτητα 0. Μάλλον θα είναι θέμα λόγω MediaTek επεξεργαστή του κινητού. Διαβασα οτι παιζουν με αυτόν πολλά θέματα με το gps. Μπορώ να κάνω κάτι για να διορθωθεί? Για εφαρμογή πλοήγησης χρησιμοποιώ την https://play.google.com/store/apps/details?id=com.navigation.offlinemaps.gps που σε Νοκια 2 δουλεύει τέλεια με άριστη ακρίβεια. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

Πιο πολύ φαίνεται ως σφάλμα της συσκευής, παρά λογισμικού...

Εκτός το GPS Locker έχεις δοκιμάσει να δεις πώς συμπεριφέρεται με κάποια άλλη εφαρμογή πλοήγησης, πχ google maps?

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα. δοκίμασα τα google maps και δουλεύει καλα. και το here maps δουλευει καλά. Το here στην ομιλία είναι οκ. οταν ειναι να στρίψω μου το λεει την σωστή στιγμή. χάνει όμως λίγο στην θέση μου στο δρόμο. με δείχνει να στρίβω αφού εχω μόλις στρίψει. Αλλα σαν χάρτες μου αρέσουν πολύ της TomTom που έχει η εφαρμογή https://play.google.com/store/apps/details?id=com.navigation.offlinemaps.gps που σας έγραψα πιο πάνω. Αυτο είναι δωρεάν αλλα σε μένα δεν δουλευει καλα.  Τα synic & TomTom θέλουν κασέρι.:topickonesnose:

Έγινε επεξεργασία από tzitzikas2
Link to comment
Share on other sites

τελικά και με το hereWego και με το google maps κάνει τα χαζά του το gps. Οχι σαν το άλλο αλλα τα κάνει. Αρα θέμα επεξεργαστή mediatek. Δεν το ήξερα το πρόβλημα αλλιως δεν θα το αγόραζα, και δεν βλέπω λύση. Οτι πλοηγό android δοκίμασα έχει θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Μίλησα και με mail με τον κατασκευαστή και πρότεινε επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Απάντησε:

"Σε αυτό το στάδιο θα σας πρότεινα να επανβαφέρετε τη συσκευή σας στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις.
Θα χρειαστεί να σώσετε τα αρχεία σας, να διαγράψετε το google  λογαριασμό σας, και στη συνέχεια ακολουθήστε
τις οδηγίες στο επισυνημμένο αρχείο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε για την επίλυση ή όχι του ζητήματος"

Άλλα δεν θα ήθελα να μπω σε τέτοια διαδικασία γιατι υποψιάζομαι οτι δεν θα λύσει το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς καταλαβαίνεις ότι δεν επιδέχεται μεγάλη παρέμβαση. Ακόμη και το factory reset μάλλον δεν θα βοηθήσει, απλά είναι το πιο δραστικό μέτρο που περνάει από το χέρι σου. Υπάρχουν κάποια τηλέφωνα, τα οποία είχαν καταγεγραμμένο πρόβλημα και καταγεγραμμένη λύση. Πχ το LG G2 είχε την κεραία του GPS στο καπάκι και με λίγη πίεση στα ελάσματα διορθώνονταν προβληματάκια όμοια με το δικό σου.

Με δεδομένο ότι δεν θα γίνει χρήση της εγγύησης, στη θέση σου μάλλον θα προσπαθούσα να διευρύνω την αναζήτηση σε κανένα xda, reddit, κλπ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα. επειδή το gps με όλα τα λογισμικά πλοήγησης τελικά έχει θέμα τρελό (ακόμα και το google maps) και όπου στην μέση του πουθενά άνοιξα το gps και δεν lockαρει και χρήμα για άλλο δεν υπάρχει, και διάβασα λύσεις με τα λογισμικά mobileuncle MKT tools ή το Engineer MKT tools, υπάρχει τρόπος να το κάνω root που απαιτείται για να δουλέψουν αυτά τα applications (εμένα είναι unroot) χωρίς να πάθει φυσικά τίποτα και μετά να το παλέψω με το mobileuncle MKT tools ή το Engineer MKT tools μπας και φτιάξω το gps? ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

εκανα και factory reset αλλα τίποτα, τζάπα.

έγγραψα στο support τους Αθήνα
<<Ενώ βλέπει σε εφαρμογή 21 δορυφόρους δεν μπορεί να κλειδώσει σε κανένα. Σε κινητό άλλου κατασκευαστή (με επεξεργαστή άλλου κατασκευαστή) στην ίδια εφαρμογή βλέπει περισσότερους δορυφόρους και κλειδώνει 13 άνετα μέσα στο σπίτι με ισχυρό σήμα.>>
Σε ΝΟΚΙΑ 2 με snapdragon πιάνει τρελά σήματα μέσα στο σπίτι και κλειδώνει 13 δορυφόρους άνετα.
Αυτοί μου πρότειναν να το στείλω για service (ειναι στην εγγύηση). Υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι ή τζάπα θα το στείλω?

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω εμπειρία από Huawei, αλλά σε άλλη εταιρεία με παρόμοιο πρόβλημα έχει γυρίσει διορθωμένο...

Εξασφάλισε ότι θα περιγράψεις επαρκώς το πρόβλημα, για να μη σου πουν ότι το άνοιξαν και βλέπει δορυφόρους :).

Link to comment
Share on other sites

κοιτα αν ανοίγω μια εφαρμογή όπως το gps test βλέπει κάπου 20 δορυφόρους, αλλα δεν λοκάρει κανένα. Ενώ σε Νοκια 2 με την ίδια εφαρμογή κατευθείαν στο ίδιο σημείο λοκάρει κάπου 13 και με καλό σημα αρκετούς (μέσα στο σπίτι). Αν π.χ στη μέση του πουθενά ανοίγω τον πλοηγό δεν βρίσκει στίγμα. κατα τα αλλα διάβασε το πρόβλημα εδω

https://www.thelab.gr/forums/topic/179362-πρόβλημα-με-gps-σε-huawei-y6-2017/?tab=comments#comment-2651561

Link to comment
Share on other sites

Τα Huawei είχαν πρόβλημα πρόσφατα με όλες τις εφαρμογές χάρτη. Χρειάστηκε να κυκλοφορίζει η Google νέα έκδοση των Play Services για να διορθωθεί. Βέβαια δεν ξέρω αν οφείλετε σε αυτό ή σχετίζεται με αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.