Jump to content



Τι ειν΄αυτό που το λένε ξυσιματάκι, τι ειν΄αυτ΄π.


Recommended Posts

Ρε παίδες Ελλήνων, έχω 1060 κι όμως θέλω να πάω στην 1660Τι. Γιατι; 10-20FPS παραπάνω; Χλωμό... Node Shrink? Χλωμό διότι από 16 σε 12 δε τ λες και None Shrink... GDDR6?κάπως θα έλεγα μάλλον. 

 

Επί παραδείγματι, από 2500Κ (32νμ ) πήγα σε 4690Κ ( 22νμ ) και τώρα σε 8500 ( 14νμ ). Το ίδιο και για τη μνήμη. Από 1.8V σε 1.5V και τώρα σε 1.2 ( αν και με τρώει κάπως πως χρησιμοποποιώ 1.35V για τα 3200Mhz. Ούτε καν η RTX2060 δε με συγκινεί λόγω ακριβότερου κόστους και χαρακτηριστικών που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε τόσο μικρή κάρτα....

 

Άλλος κανείς και ιδίως με δικαιολογίες ώστε να κάνω την υπέρβαση; Επίσης, μετά συγχωρήσεως, δε θα εκτιμούσα σχόλια του τύπου ( περίμενε τη τάδε AMD ή τον τάδε AMD CPU ). Δυστυχώς χρησιμοποιώ μόνο Intel + Nvidia.

Link to comment
Share on other sites

Μια που α) δεν προσδιορίζεις τις ανάγκες σου (π.χ. τι παίζεις, σε ποια ανάλυση, πόσα fps θες κτλ) β)δεν φαίνεται να υπάρχει λογική στις αναβαθμίσεις που περιγράφεις v? nm?  π.χ. αν ήταν τα nm θα έπρεπε να πας σε 7nm τον άλλον μήνα με κάποιον Ryzen 3xxx

 

θα σου προτείνω έναν τρόπο να δικαιολογήσεις την αγορά σου (αυτό κάνω και εγώ όταν δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος για μια αγορά):

 

Σκέψου κάτι που σε χαλάει στη ζωή σου ή στην καθημερινότητά σου και πες "δε μαμιέται, αξίζω ένα δώρο στον εαυτό μου" και αμέσως μετά προχώρα σε παραγγελία.

Link to comment
Share on other sites

Σε περιπτώσεις όπως αυτή, ζυγίζεις τις ανάγκες σου. Πχ, έχει νόημα το performance leap over my money? Αξίζει να τα πετάξω; Αν όχι κάθεσαι όπως είσαι και κοιτάς για αλλαγή ουσιαστική. 

Για παράδειγμα, τα περίπου 300€ που μου βγήκε η 1080ti, άξιζαν. Μεγάλη διαφορά από την 1070, σε 1440p. Δικαιολογεί η χρήση που κάνω τα λεφτά που έδωσα. 

Αν δεν δικαιολογεί την δική σου μετάβαση, είναι πέταμα χρημάτων. Αν δεν έχεις ανάγκη και προσπαθείς να δημιουργήσεις μια, τότε λες στον εαυτό σου αυτό που είπε ο gdp και προχωράς. 

Link to comment
Share on other sites

Δωσε στοιχεια του τι παιζεις, σε τι αναλυση κλπ κλπ.

 

Αν παιζεις Fortnite κλπ τοτε ηδη οι αλλαγες που εκανες ειναι επαρκης.

 

Γενικότερα απο 1060, προσωπικα θα πηγαινα σε 1080Ti. Αν το οικονομικο ειναι προβλημα, τοτε σε μτχ 1080.

Η διαφορα σε επιδοσεις των 1060 -- 1660 ειναι αστεια και δε δικαιολογειται. Ειδικα απο τη στιγμη που υπαρχουν μεταχειρισμενες καρτες σε απιστευτες τιμες (βλεπε 1070/1080/1080Ti/RX580/Vega 56/Vega 64)

 

**κακως εχεις τετοια εντυπωση για τις καρτες της AMD. Ισως στο δικο σου budget, να μπορεις να βρεις αρκετα καλυτερες επιδοσεις.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.