Jump to content



Το φλασάκι δε διαγράφει τίποτα


Recommended Posts

Πριν μήνες αγόρασα δύο Rainbow Line 64GB της Intenso. Μετέφερα ταινίες, αρχεία εκπομπών κτλ. Το ένα λειτουργεί κανονικά και μπορώ να διαγράψω ό,τι θέλω, τουλάχιστον για την ώρα. Το δεύτερο δεν ανοίγει ένα φάκελο με δεκάδες ταινίες που είχα μεταφέρει, νομίζω γύρω στα 20-30GB χωρητικότητα, ενώ όσα αρχεία βλέπει δεν τα διαγράφει. Δοκίμασα πολλές φορές να κάνω μορφοποίηση, αλλά εμφανίζει σφάλμα. Για το δε φάκελο με τις ταινίες βγάζει μήνυμα ότι δεν εντοπίζεται. Συμβαίνει κάτι με κάποιο σύστημα προστασίας; Δεν υπάρχει κάποιος χειροκίνητος μηχανισμός πάνω του. Στο Pro Duo Memory Stick υπάρχει. Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι με το εν λόγω σύστημα. Πάντως στα χαρακτηριστικά του φαίνεται ότι δε διαθέτει το σύστημα encryption. Υπάρχει κάποιος τρόπος/εργαλείο μορφοποίησης; Προφανώς ήταν εξαρχής ελαττωματικός ο δίσκος του και χρειάζεται επαναρύθμιση. 

 

Αυτό εδώ είναι: https://www.e-shop.gr/intenso-3502490-rainbow-line-64gb-usb20-flash-memory-orange-p-PER.340327

 

Link to comment
Share on other sites

Τα έπαιξε το στικάκι και έχει κλειδώσει η μνήμη. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο από το να μεταφέρεις τα περιεχόμενα σε άλλο μέσο αποθήκευσης, αν είναι σημαντικά για εσένα, κι αν είναι εντός εγγύησης να το επιστρέψεις για αντικατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Το αγόρασα με τις εκπτώσεις του Φεβρουαρίου. Μπορώ να το αντικαταστήσω; Αναγκαστικά θα το επιστρέψω με τα αρχεία μου. Έχω αρχεία με προσωπικά δεδομένα, πχ αναλυτικές κινήσεις λογαριασμού, δημόσια έγγραφα κτλ. Δύσκολο να το δώσω.

Έγινε επεξεργασία από ΣτοΠαραΠεντε
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχουν κλείσει 6 μήνες από την αγορά (άρα θεωρητικά το κατάστημα πρέπει εκείνο να αποδείξει ότι φταις που δεν μπορεί να το κάνει έτσι κι αλλιώς) και δεν υπάρχει τρόπος επισκευής. Αυτό με τα αρχεία είναι ένα θέμα βέβαια. Αν δεν είναι μεγάλης αξίας (πάνω από 20 ευρώ) απλά αγόρασε άλλο, εάν περιέχει ιδιαιτέρως ευαίσθητα δεδομένα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Πρόσεξα ότι έχει DOA 7 ημερών. Αυτό σημαίνει ότι εάν δοκιμάσω το προϊόν μετά τη συγκεκριμένη προθεσμία κι εντοπίσω ότι είναι εξαρχής ελαττωματικό δε δικαιούμαι να το επιστρέψω για αντικατάσταση παρά τη διετή εγγύησή του;

https://www.e-shop.gr/support.phtml#doa

 

Από ό,τι κατάλαβα, μάλλον δε γίνεται κάτι. Κι έκανα τη βλακεία να μην του κάνω μορφοποίηση από την πρώτη στιγμή. Και καθυστέρησα να παραλάβω την παραγγελία μου. Έγινε ηλεκτρονικά. Η αγορά θεωρείται ότι γίνεται την ημέρα της τιμολόγησης ή της παραλαβής από το κατάστημα; Θυμάμαι ότι στην παραλαβή εξέδωσαν και τιμολόγιο. Λογικά οι 7 μέρες μετράνε από την ημερομηνία έκδοσης της απόδειξης/τιμολογίου. Τελικά, αν δεν πάθεις, δε θα μάθεις. Ευτυχώς στοίχισε μόνο 10 ευρώ. Αλλά και το πήγαινε-έλα στο κατάστημα είναι χάσιμο χρόνου. Σκέφτομαι να αγοράσω εξωτερικό σκληρό για την τηλεόραση. Τα 2ΤΒ έχουν 63 (MAXTOR) και τα 3ΤΒ 79 (SEAGATE). Αν και για το 1ΤΒ της πρώτης εταιρείας διάβασα στα σχόλια ότι χάλασε πολύ πριν τον ένα χρόνο... Τι προτείνετε για μεγάλο, αξιόπιστο και οικονομικό μέσον αποθήκευσης για την τηλεόραση; Να επενδύσω σε φλασάκι ή εξωτερικό σκληρό; Να συνδυάσω κάτι και για τηλεόραση και για τον υπολογιστή, ώστε να μπορώ να το χρησιμοποιώ μόνο στον υπολογιστή αν χρειαστεί; 

Link to comment
Share on other sites

Μην μπερδεύεσαι:
α) είναι εντός εγγύησης (μάλιστα εντός χρονικού ορίου όπου  υποχρεωμένοι να την παρέχουν είναι και ο πωλητής και ο κατασκευαστής/αντιπρόσωπος κλπ)
β) είναι ελαττωματικό.
Τέρμα. Δεν υπάρχουν αυτά τα DOA, MOA, SOA, BOA, τα βγάζουν από το κεφάλι τους. Φυσικά και να ζητήσεις αντικατάσταση και να μην τους αφήσεις καν το χαλασμένο εφόσον έχει κρίσιμα αρχεία μέσα, εκτός εάν τα διαγράψουν μπροστά σου. Αυτό το τελευταίο μπορεί να μην περάσει αλλά εσύ να επιμείνεις και να τους κράξεις κιόλας. Η αντικατάσταση εφόσον είναι ελαττωματικό σίγουρα θα περάσει. Αν δεν μπορούν αντικατάσταση με ίδιο ή ανάλογο, τα λεφτά σου πίσω.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.