Jump to content

Recommended Posts

(edited)
JOYSTICK.COM.GR

Η Ninja Theory επεφύλασσε μια φανταστική και εντελώς αναπάντεχη έκπληξη για τους παίκτες κατά τη...

WWW.DSOGAMING.COM

Microsoft has announced that Resonance: A Plague Tale Legacy will be released on August 27...

Έγινε επεξεργασία από DEADLAZARUS
Προσθήκη συνδέσμου

Θέλω να πω τον καημό μου: Μετά από μεγάλο διάστημα αποχής για επαγγελματικούς και οικογενειακούς λόγους παρατηρώ ότι μια ολόκληρη γενιά παικτών δεν έχει παίξει ποτέ native, ότι δεν δοκιμάζει καν πως είναι. Μπαίνει στο παιχνίδι και πριν δοκιμάσει πως τρέχει ενεργοποιεί by default dlss, fsr, FG και όλη τη θολούρα και αυτό το προγραμματιστικό bug, δλδ την απαίτηση των παιχνιδιών για downscaling λόγω κακού κώδικα, την βαφτίζουν feature. Είμαι πολύ απογοητευμένος με το μέλλον του pc gaming. Δηλαδή δίνει ο άλλος 1000 ευρώ για κάρτα για να παίζει σε 960p και να νομίζει ότι ειναι 1440 και είναι και απο πάνω ευχαριστημένος με αυτό; Δεν ξέρω που βαδίζουμε.  Τις προάλλες έκανα refund το ac shadows. Το αγόρασα, έβαλα το benchmark και βλέπω κάτι 34 και 38 fps χωρίς να υπάρχει αντίστοιχο οπτικό αποτέλεσμα που να το δικαιολογεί. Εκεί συνειδητοποίησα ότι αυτός που το έγραψε θεώρησε δεδομένο ότι θα ενεργοποιήσω τη θολούρα. Και για να μην παρεξηγηθώ. Μετά αγόρασα το mafia the old country. Εκεί μάλιστα, κατάλαβα ότι το οπτικό αποτέλεσμα είναι τέτοιο που η κάρτα μου όντως χρειάζεται βοηθήματα για να δώσει σταθερά 70 fps που με ενδιαφέρουν. Δλδ δεν τα έχω με την τεχνολογία των upscalers καθεαυτή αλλά με την κανονικοποίησή της σαν κάτι φυσιολογικό και ακόμα χειρότερα σαν πρόοδο ενώ στην ουσία είναι παρηγοριά στον άρρωστο. 

• Like 1

Ειπαμε η θολουρα ΔΕΝ ειναι απο τον upscaler. Ειναι απο τα φιλτρα που χρησιμοποιει η καθε εταιρια και δεν μπορεις να τα βγαλεις. 

Οταν βαλεις το rendering στο 100% scale το dlss δεν ριχνει την αναλυση. Απλα δουλευει μονο το ΑΑ. 

Θολουρα = φιλτρα. chromatic aberation, dof, και παει λεγοντας. Μερικες φορες και κακο path tracing. 

• Like 1

Μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Αν βάλεις το rendering στο 100% τότε έχεις dlaa, όχι dlss quality, performance κτλ. Εγώ για αυτά μιλάω. 

On 10/6/2026 at 10:06 ΜΜ, το μέλος Trexx έγραψε:

Μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Αν βάλεις το rendering στο 100% τότε έχεις dlaa, όχι dlss quality, performance κτλ. Εγώ για αυτά μιλάω. 

Δεν έχω δει ούτε μία φορά θολούρα με την χρήση DLSS Quality. Δεν ξέρω πως είναι η θολούρα στα δικά σου μάτια, αλλά θολούρα με το - τουλάχιστον Quality - DLSS, ειδικά τα τελευταία 2 versions, δεν έχω δει. (Έχω δει θολούρα βάζοντας παλιότερες εκδόσεις FSR όταν είχα ακόμη την 1080Ti.  )

Φερ ειπείν. Black Myth Wukong. Οπτικά άρτιο και πολύ βαρύ game αν θες full extra σε 1440p. Το DLSS Q ήταν αναγκαίο και οριακά FG.

Για μένα είναι καλό να μπορείς να κάνεις playbale ένα game όταν αυτό ήταν barely playable, χρησιμοποιώντας τους upscalers (κανείς δεν νομίζει ότι παίζει native όταν τους χρησιμοποιεί, να σημειώσω - ωστόσο η εξέλιξή τους κάνει τις διαφορές να είναι minimal) ,αλλά με τον πυρήνα αυτού που λες (ότι τα upscalers έγιναν προαπαιτούμενο αντί για κάτι τελείως optional), συμφωνώ 100%. Εδώ μας τους εμφανίζουν στα PC Requirements charts και δεν ντρέπονται καν για αυτό.

Spoiler

Εξοργιστικό είναι που σε κάποιο game, μου διαφεύγει ποιο, έλεγε πως ΓΙΑ 60 FPS θες ανοιχτό upscaling + FG, που ουσιαστικά κάνει defy the purpose που σου λέει πως για να βάλεις το FG απρόσκοπτα, θες ένα baseline fps 55-70 για να μην διακρίνεις το input lag. Αδιανόητο. Εκεί το πρόβλημα θα είναι πολύ μεγαλύτερο από απλά "θολούρα".

• Like 1
(edited)

Νομίζω ότι το ίδιο λέμε επί της ουσίας. Δεν είμαι κατά του upscaler, είμαι κατά του upscaler όταν επιβάλλεται by default. Επίσης δεν καταλαβαίνω τη χρήση upscaler για να χρησιμοποιήσω ray tracing. Εγώ έμαθα ότι την ανάλυση δεν την πειράζεις, αν δεν σηκώνει η κάρτα τα επιπλέον εφέ απλά δεν τα βάζεις. Για παράδειγμα βρίσκω πιο καθαρό και όμορφο το hitman world of assassination με supersampling σε 4κ και χωρίς RT (1440p x 1.50), παρά σε 1440p + Dlss quality+ RT

Έγινε επεξεργασία από Trexx
48 λεπτά πριν, το μέλος Trexx έγραψε:

Εγώ έμαθα ότι την ανάλυση δεν την πειράζεις, αν δεν σηκώνει η κάρτα τα επιπλέον εφέ απλά δεν τα βάζεις

Έτσι είχαμε μάθει μέχρι την σειρά 2ΧΧΧ της ngreedia. Δεν είναι κανονικότητα το RT (αν και το έχουνε κάνει bake in σε κάποια  UE5 games και σε κάποια είναι προαπαιτούμενο το Hardware RT για να ... τρέξουν - βλέπε Indiana Jones), αλλά optional, θαρρώ. Το βγάζεις, παίζεις native με shadows/reflections rasterized κλπ όπως τα είχαμε μάθει.

Σε 4Κ σύνδεσα GOW Ragnarok το οποίο έβγαζε 60+ με το τωρινό μου setup αλλά ήθελε DLSS Q έστω για να τα έχει σταθερά. Ήταν κουκλί και έβλεπα μια κάποια διαφορά με 1440p χωρίς DLSS (είναι και game για tv γενικά, κακά τα ψέματα). Για το Hitman δεν έχω άποψη αλλά I take your word for it! 

54 λεπτά πριν, το μέλος Trexx έγραψε:

by defaul

Έχει πέσει στην αντίληψή μου 1-2 φορές να είναι pre-enabled. Δείγμα του πόσο κακό έκανε στο μυαλό των devs αυτό το πράγμα που το έχουνε σαν to-go feature για να δικαιολογήσουν την τεμπελιά... 

Επί της ουσίας, πουθενά δεν διαφωνούμε, κουβέντα να γίνεται :bleh: 

• Like 1
Just now, το μέλος Trexx έγραψε:

DLSS με 4080 ε; Ε ρε βρεγμένη σανίδα που θέλουνε οι devs... 

Άστα να πάνε... σε ορισμένα παίγνια πλέον τα 60 με full γραφικά δεν είναι achievable. ..  Κάνεις υποχωρήσεις ή χρησιμοποιείς upscaling αν είναι καλό το implementation (παίζει κι αυτό το ρόλο του).

Ντάξει, υπάρχουν και games όπως το Forza Horizon 6 πχ, που πιάνει πολλά περισσότερα σε ultra χωρίς κανένα upscaling και δείχνει και όμορφο και, ακόμη και με upscaling, το αποτέλεσμα δεν διαφέρει πολύ, οπτικά. 

Το είδα κι εγώ το Mafia Old Country και οπτικά είναι αρκετά όμορφο και δουλεύει καλά και χωρίς upscaling.  Το upscaling το χρησιμοποιώ μόνο αν δεν δω πολύ σημαντικές οπτίκές διαφορές και αν θέλω ντε και καλά higher framerate. 

ΥΓ: Πάντα σε 1440p 

(edited)

Εγώ δεν είμαι εντελώς καλά χωρίς dlss στο old country. Δεν έχω παγωματα ή πτώσεις αλλά θα ήθελα κάτι παραπάνω. Αλλά εκεί το καταλαβαίνω, το παιχνίδι είναι απλά βαρύ με hardcoded RT. Αλλά όχι dlss και στη σαβουρα το shadows...

Εμένα η λογική μου είναι η εξής: Έχω 10.000+ cuda cores. Θέλω να τους πάρει η μηχανή και να τους αξιοποιήσει. Αν δεν φτάνουν επειδή η μηχανή θέλει να παράξει εξαίσιο και σύγχρονο οπτικό αποτελεσμα, να χαρώ εγώ, πάμε για αναβάθμιση ή κάνουμε εκπτώσεις. Αλλά όχι να μην κάνει ο άλλος optimization επειδή θεωρεί ότι θα ανοίξω έτσι κι αλλιώς το dlss. 

Εξαιρετικό είναι το 007. Σταθερά πάνω από 60 και ας έχει κι αυτό hardcoded RT. Σε αποζημιώνει όμως και το αποτέλεσμα. Εκεί παίζω ultra + dlaa. 

Κι εγώ πάντα για 1440p μιλάω.

Έγινε επεξεργασία από Trexx