Jump to content


Lets Encrypt?


Deus

Recommended Posts

Κοιτάζοντας το Traffic Analyzer του router που είχα καιρό να κοιτάξω έπεσε το μάτι μου σε ένα app με το όνομα "Lets Encrypt"
Υπάρχει σε όλες τις συσκευές στο σπίτι ακόμα και στον αποκωδικοποιητή στο repeater και το rspeedport της cosmote που είναι πίσω από το asus για τη τηλεφωνία 

Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι?

spacer.png

spacer.png

Έγινε επεξεργασία από Deus
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το Let's Encrypt σχετίζεται με τα πιστοποιητικά SSL όπου με τη σειρά τους δημιουργούν κρυπτογραφημένα κανάλια τα οποία προσφέρουν ασφάλεια στη μεταφορά δεδομένων. Το SSL το συναντάς καθημερινά σε websites όταν για παράδειγμα το πρόθεμα είναι HTTPS και όχι σκέτο HTTP. Πλέον βέβαια ο Chrome δεν το αναφέρει καν αλλά δείχνει ένα λουκέτο πριν το site.

 

Τώρα όσο αφορά το router, δεν γνωρίζω με ποιον τρόπο χρησιμοποιεί το Let's Encrypt. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Το Let's Encrypt είναι δωρεάν SSL το οποίο παρέχεται δωρεάν από το Plesk, αν δεν κάνω λάθος. Σε ενδιαφέρει εάν έχεις δικό σου ιστότοπο και θες να αποφύγεις να πληρώσεις κάποιο SSL και τυχαίνει να τρέχεις τον ιστότοπό σου σε Plesk. ;)

Link to comment
Share on other sites

Το Let's Encrypt είναι για την δημιουργία SSL πιστοποιητικών.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι για να κάνεις σύνδεση με encryption ( HTTPS ) με το router σου ( όταν κάνεις π.χ. remote administration ) και για τις άλλες λειτουργίες του router σου ( π.χ. VPN Server ).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.