Jump to content



Τσιγγάνοι Ρομά και Γύφτοι σιδεράδες


ΓιαγκΤ

Recommended Posts

Ακριβώς. Επειδή υπάρχει όμως πολύς κόσμος που είναι έτοιμος να δεχθεί ότι η κατ'επάγγελμα επαιτία από 5 ετών και ο γάμος 10 ετών είναι απλά μια παράπλευρη απώλεια της διαφορετικότητας ή της προστασίας των μειονοτήτων, θέλω να είμαι σαφής ότι προσωπικά θέλω πλήρη ενσωμάτωση αγνοώντας το κόστος (μέχρι του βαθμού που δεν γινόμαστε Χιτλεριστές).

Δηλαδή η Ουγγαρία ας πούμε, είχε προτείνει ευγονική. Αυτό κινείται στα όρια του Χιτλερισμού και το θεωρώ κυνικό να το προτείνεις. Μπορείς όμως σαν εναλλακτική να παίρνει τα παιδιά η πρόνοια και να μεγαλώνουν σε ένα διαφορετικό αξιακό σύστημα, όπως θα τα έπαιρνε σε κάθε άλλη περίπτωση που ο γονέας θα τα εξανάγκαζε σε εργασία ή σε γάμο σε παιδική ηλικία. Δεν μπορεί στην υπόλοιπη κοινωνία να είναι παιδεραστία ο γάμος 10 χρονών και στον καταυλισμό να βαφτίζεται παράδοση. 

Και οι καταυλισμοί θα πρέπει να πάψουν να υπάρχουν και να υπάρξει ένα σύστημα μετάβασης υποχρεωτικό πρώτα σε δομές φιλοξενίας και μετά σε κανονικές δομές.

Το είναι / αισθάνονται έλληνες δεν ξέρω αν ισχύει για όλους, μιας και πλέον δεν υπηρετούν καν στο στρατό (όλοι έχουν "γραμμή" να απαλάσσονται είτε με χαρακτηριολογικά προβλήματα / Ι5 ψυχολογικό είτε ως τοξικομανείς - δηλώνουν την πρώτη μέρα ότι κάνουν χρήση ουσιών, έχουν κάνει χρήση πριν μπουν, βγαίνουν οι τοξικολογικές και μετά απαλάσσονται). 

Τέλος, δεν είναι εύκολο να ενσωματώσεις κάποιον με την θέλησή του ο οποίος θα αναγκαστεί να κουβαλάει ή να κάνει βαριά σωματική εργασία για 8-10 ώρες και 20 ευρώ ανταγωνιζόμενος πακιστανούς εργάτες, όταν έχει συνηθίσει να είναι αφεντικό του εαυτού του και να βγάζει 100ρικα κάθε μέρα με φορτωσιές από πεταμένα ή κλεμμένα σίδερα. Και μιλάμε για την καλή περίπτωση, όχι για τα ακατανόμαστα εμπόρια :)

Έγινε επεξεργασία από sotiris
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Δικιο εχετε και σωστα τα λετε... αλλα.

Πως θα τα κανεις ολα αυτα τη στιγμη που οι ιδιοι δεν θελουν να αλλαξουν τιποτα απο τον τροπο ζωης τους? Και μην πει κανεις για φτωχεια.

 

Link to comment
Share on other sites

Η υποχρεωτικη εκπαιδευση να μην μενει στα χαρτια. Ξεκινας απο κει αν χρειαστει να του αφαιρεσουν και την επιμελεια.

Η δε Προνοια (κοινωνικοι (υπο)λειτουργοι) σε συνεργασια με τα σχολεια της χωρας θα μπορουσε να κανει πολλα.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

 

Νομίζετε πως στην Ελλάδα υπάρχουν γύφτοι μόνο με Ελληνική συνείδηση ;

 

Πηγαίνετε μια βόλτα προς Ασπρόπυργο να δείτε ... πόσοι Αλβανόγυφτοι, Βουλγαρόγυφτοι έχουν μαζευτεί ....  Σκοτώνονται και μεταξύ τους.

 

Παράδεισος επιδομάτων η Ελλάδα ... οπότε όλοι τους ήρθαν κατά εδώ.

 

Και δεν είναι μόνο στον Ασπρόπυργο. Στον Κολωνό που συχνάζω , πάνω από τους μισούς είναι τέτοιοι.

 

Ενσωμάτωση δεν πρόκειται να υπάρξει εκτός και αν τους παίρνουν τα παιδιά από την πρώτη ημέρα .

Μόνο έτσι θα μπορούσε να σβήσει αυτή η κατάσταση στις επόμενες γενεές .

Σκληρό ? Ναι.

Απάνθρωπο ? ....... Εξαρτάται.

 

Αλλά εδώ είναι αριστερά και προοδευτισμός  ... Οπότε ....

 

 

Έγινε επεξεργασία από adpanos
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Είναι δύσκολος λαός, και δυστυχώς συμφωνώ ότι με χάδια δε θα αλλάξουν μετά από τόσα χρόνια βολέματος

Τρομερό που τόσα χρόνια τους έχουμε αφήσει χωρίς παιδεία για τα παιδιά, οι μεγάλοι είναι μάλλον χαμένη υπόθεση, δεν αλλάζει εύκολα ο άνθρωπος. Αλλά όπου δεν πίπτει λόγος ας πέσει κάποια στιγμή ράβδος, δεν είναι λογικό να φοβάσαι να περάσεις από κάποιες περιοχές, να ρισκάρουν λόγω άγνοιας με την υγεία των μωρών και να αφήνουν διαχρονικά τα παιδάκια αμόρφωτα για να συνεχίζεται ο κύκλος...

Έγινε επεξεργασία από schumifer
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.