Jump to content


ερώτηση άυλη συνταγογράφηση


serpico75

Recommended Posts

Ας πούμε ότι έχω ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογραφηση με sms.

Πώς θα λέω:

α. σε ποιον γιατρό θέλω να γράψω συνταγή

β. Τί φάρμακα θέλω

γ. Σε τι ποσότητα τα θέλω καθημερινά

δ. Για ένα μήνα; Την θέλω επαναλαμβανόμενη;

Όλα αυτά που θα έλεγα στον γιατρό δια ζώσης. Εφόσον δεν θα δω τον γιατρό να του δώσω όλες αυτές τις πληροφορίες. Εδώ δεν ξέρω καν κάποιο γιατρό να μου γράψει συνταγή.

 

Ας πούμε ότι έχω μια καινούργια ασθένεια, και θέλω να γράψω την πρώτη μου συνταγή. Πώς θα τα πω όλα αυτά, και σε ποιον γιατρό;

π.χ. έχω κλείσει ραντεβού σε ιδιωτικό γιατρό, μου λέει θα πάρεις αυτά τα φάρμακα. Πώς θα τα πω ολ' αυτά, και σε ποιον γιατρό στο ΕΟΔΥ;

 

Ή, να τώρα με τη γρίπη. Πώς θα συνταγογραφησουμε ηλεκτρονικά το εμβόλιο;

 

Link to comment
Share on other sites

πριν 53 λεπτά, το μέλος serpico75 έγραψε:

Ας πούμε ότι έχω ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογραφηση με sms......

Ας πούμε ότι έχω μια καινούργια ασθένεια, και θέλω να γράψω την πρώτη μου συνταγή. Πώς θα τα πω όλα αυτά, και σε ποιον γιατρό;

π.χ. έχω κλείσει ραντεβού σε ιδιωτικό γιατρό, μου λέει θα πάρεις αυτά τα φάρμακα. Πώς θα τα πω ολ' αυτά, και σε ποιον γιατρό στο ΕΟΔΥ;

 

Ή, να τώρα με τη γρίπη. Πώς θα συνταγογραφησουμε ηλεκτρονικά το εμβόλιο;

 

στον γιατρό που εχεις κλείσει ραντεβού αυτός θα σου <<γραψει>> την αϋλη συνταγή με τα φάρμακα που θα σου πεί να πάρεις.......την άϋλη συνταγή πρέπει να την εκδίδει πάντοτε ο θεράπων ιατρός και κανονικά μετα απο κλινική εξέταση 

 

Έγινε επεξεργασία από xdoc
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Μία ερώτηση ακομη.

 

Εάν έχω ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση στο δικό μου κινητό και δεν έχω κάποια ασθένεια, μπορώ στο δικό μου κινητό να γράψει π.χ. η μητέρα μου; Ας πούμε ότι η μητέρα μου δεν έχει κινητό. Ο γιατρός, όταν πάει να γράψει, θα δει ότι δεν έχει άυλη ή ότι δεν υπάρχει καν κινητό. Ή να γράψει ο πατέρας μου στο δικό μου κινητό. Δεν έχει ούτε αυτός κινητό ή άυλη. Μπορεί σε ένα κινητό να γράφει αυτός που θα πως στο τηλέφωνο στον γιατρό (ΑΜΚΑ+κινητό);

Έγινε επεξεργασία από serpico75
Link to comment
Share on other sites

με επιφύλαξη στο λέω, στο ίδιο κινητό μπορούν να λαμβάνονται συνταγογραφήσεις για διαφορετικά ΑΜΚΑ. Με το ΑΜΚΑ και τα υπόλοιπα που ζητά η πλατφόρμα γίνεται η διαδικασία. Απλώς δηλώνεις μετά σε ποιο ιμέιλ/κινητό θέλεις να λαμβάνεις τις συνταγές.

Επίσης, όταν πήγα να δώσω στον φαρμακοποιό τον κωδικό της συνταγής, εκτός από τον κωδικό μού ζήτησε και αριθμό ταυτότητας της ασθενούς. Δεν γνωρίζω αν αυτό είναι απαίτηση του συστήματος ή αν απλώς το χρειαζόταν ο φαρμακοποιός.

Έγινε επεξεργασία από salde
Link to comment
Share on other sites

πριν 31 λεπτά, το μέλος salde έγραψε:

το χρειαζόταν ο φαρμακοποιός.

Σε καποια το χρειαζεται αλλα δεν εχω ρωτησει γιατι.

Παρακαλω ενας απο τους δυο να αλλαξει αβαταρ γιατι μπορει να χρεωσω ποστ σε λαθος ατομο. Προσωρινα χρησιμοποιω καρδουλες. καρδουλα == saldeς ?

Έγινε επεξεργασία από Seek & Find
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@serpico75

Επειδή το έκανα τώρα τελευταία και δεν έχει γίνει reset ακόμα !  . . .  :p

Την ώρα που είσαι στην πλατφόρμα της ενεργοποίησης της άυλης , πρέπει να δηλώσεις κάποιο τηλέφωνο στο οποίο θα έρχονται τα SMS για την έκδοση της συνταγής με το barcode της συνταγής.

Για να επικυρωθεί το τηλέφωνο αυτό θα του σταλεί ένας τετραψήφιος κωδικός τον οποίο πρέπει να περάσεις στην φόρμα της ενεργοποίησης!

Άρα το τηλέφωνο θα πρέπει να είναι ανά χείρας ή την ώρα που θα ζητήσεις επικύρωση να είσαι σε τηλεφωνική επαφή με τον ιδιοκτήτη του τηλεφώνου για να σου πει τον κωδικό!

Επίσης τα ανάλογα  ισχύουν και με την επικύρωση του e-mail το οποίο δηλώνεις ότι θέλεις να σου έρχονται οι συνταγές και τα λοιπά στοιχεία εκτέλεσής τους  (περιθώριο κλπ) 

Πρόσεξε Δεν σου στέλνουν πληροφόρηση σε ποιο ΑΜΚΑ αντιστοιχεί το barcode της όποιας συνταγής. '

Συνεπώς για να ξέρεις σε ποιον πάει τι, καλό είναι να έχεις δηλώσει ξεχωριστά τηλέφωνα (ένα για κάθε ασφαλισμένο) και ένα κοινό e-mail (το δικό σου ας πούμε) για να μπορεί και ένας μόνο να πάρει όλων τα φάρμακα!

Ο φαρμακοποιός αν του πεις το barcode βλέπει σε ποιον ανήκει η συνταγή!

Εγώ αυτό έκανα και όλα πήγαν εύκολα και καλά !

Παίρνεις και το γιατρό σου και του λές τι θέλεις (μιλάμε για χρόνια συνταγογράφηση στην ηλικία μου πλέον ! :hehe: )

και όποτε μπορείς και σε βολέψει περνάς και από το ιατρείο και τον πληρώνεις, αν είναι ο επίσης "χρόνιος" γιατρός σου !  :) 

Τώρα αν δεν έχεις σταθερό γιατρό, φαντάζομαι ότι θα τα βρήτε τηλεφωνικά και από εκεί και πέρα . . . "ξα σας" που λένε και στο χωριό μου !  :D

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

όπως τα περιγράφει ο Seafalco. Εύγε.

Μια-δυο μικρολεπτομέρειες:

1) στο SMS της ειδοποίησης ότι εκδόθηκε συνταγή, φαίνεται μόνο το Barcode που θα δώσεις στον φαρμακοποιό. Δεν φαίνονται αναλυτικά τα φάρμακα, οι δοσολογίες κλπ. Στο ιμέιλ, νομίζω φαίνεται κι η συνταγή αναλυτικά. Αυτό έχει ως συνέπεια ότι αν δεν γνωρίζεις τα φάρμακα ή αν είναι φάρμακο που παίρνεις πρώτη φορά ο μόνος τρόπος να τα δεις είναι είτε στο ιμέιλ είτε πρέπει να σου τα πει ο γιατρός. Δεν θυμάμαι αν μπορείς να τα δεις με κάποιον τρόπο ονλαιν, νομίζω όχι.

2) οι συνταγές, όταν εκδίδονται, έχουν ημερομηνία έκδοσης κι ημερομηνία λήξης. Όταν τις έγραφε ο γιατρός, το γράφω με επιφύλαξη, μπορούσε να σου τοποθετήσει την λήξη σε κάποιοεύρος ημερών. Ας πούμε μέχρι το τέλος ενός μήνα. Τώρα, στο SMS που έρχεται το barcode ότι εκδόθηκε συνταγή, μου έρχεται πάντα με 15 ημέρες προθεσμία. Αν η συνταγή δεν εκτελεστεί στο φαρμακείο εντ΄ς 15 ημερών, ακυρώνεται και πρέπει να ξαναεκδοθεί. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει κάποια μικροπροβλήματα, π.χ. αν κάποιο από τα φάρμακα της συνταγής είναι σε έλλειψη. Η επανέκδοση δεν είναι πάντοτε έυκολη από την πλευρά του γιατρού (επειδή έχουν όρια στις ποσότητες που επιτρέπεται να συνταγογραφούν μηνιαίως). Μην τρομάξεις, δεν είναι σημαντικό πρόβλημα, στο επισημαίνω για να έχεις τον νου σου να μην αμελήσεις την επίσκεψη στον φαρμακοποιό πριν την ημερομηνία λήξης.

3) εκτός από συνταγές για φάρμακα νομίζω μπορούν να γράφουν με αυτόν τον τρόπο και κάποιες εξετάσεις (μικροβιολογικές κλπ).

4) βρήκα σημείο να έχω διαφορετική γνώμη από τον Μέγα Στελιανό: σε εμένα φαίνεται πιο πρακτικό το κινητό που θα δηλωθεί να είναι εκείνο του ανθρώπου που θα πάει στο φαρμακείο και να έχεις διαφορετικά ιμέιλς ανά ασθενή, αν τιθεται ζήτημα σύγχυσης. Εννοείται αν πρόκειται για στενό συγγενή. Αν μιλάμε για μητέρα/πατέρα και πηγαίνεις εσύ στο φαρμακείο να τους τα αγοράσεις, νομίζω σε συμφέρει να φτάνουν στο δικό σου κινητό. Και να τους τα ξεχωρίζεις αν χρειάζεται όταν πας σπίτι.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, salde said:

βρήκα σημείο να έχω διαφορετική γνώμη από τον Μέγα Στελιανό: σε εμένα φαίνεται πιο πρακτικό το κινητό που θα δηλωθεί να είναι εκείνο του ανθρώπου που θα πάει στο φαρμακείο και να έχεις διαφορετικά ιμέιλς ανά ασθενή, αν τιθεται ζήτημα σύγχυσης.

LOL! ! !  :D

Και αυτό που λες Σταμάτη, παίζει, αλλά επειδή στο e-mail, πέρα από το barcode  και τα χρονικά περιθώρια εκτέλεσης της συνταγής, φαίνονται οι δραστικές ουσίες και αν είναι κάτι σταθερό αναγνωρίζεις τα φάρμακα και για ποιόν της οικογένειας πρόκειται, προτίμησα να έρχονται όλα στο δικό μου e-mail και από εκεί και πέρα σε αυτό έχεις πρόσβαση και από το κινητό οπότε πας στο φαρμακείο (ή παίρνεις ένα τηλέφωνο και στα ετοιμάζει) και περνάς και τα παίρνεις. 

Αυτό το βρήκα πιο βολικό για μένα !  :) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μια ερωτηση και απο μενα μια και το ανοιξαμε..

Αν δηλωσεις και μειλ και κινητο σου ερχεται και η "αναλυτικη" συνταγη στο μειλ και ο κωδικος στη στο κινητο;

η ενα απο τα δυο;

Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Seek & Find said:

Αν δηλωσεις και μειλ και κινητο σου ερχεται και η "αναλυτικη" συνταγη στο μειλ και ο κωδικος στη στο κινητο;

η ενα απο τα δυο;

Σου έρχεται και στα δύο, στο κινητό έρχεται μόνο το barcode και το περιθώριο εκτέλεσης , στο e-mail έρχονται αυτά και οι δραστικές ουσίες.

Και μια λεπτομέρεια, έρχονται οι δραστικές ουσίες αλλά όχι και το πλήθος των φαρμάκων, δηλαδή αν έχεις 3 κουτιά από ένα φάρμακο δεν το βλέπεις διαφορετικά από ότι ένα φάρμακο από το οποίο έχεις ένα κουτί.

  • Like 1
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Έτσι ακριβώς.

Νομίζω όμως ότι ο φαρμακοποιός βλέπει κι άλλα στοιχεία στο σύστημα του (πιθανότατα κι ο γιατρός). Το λέω, επειδή αφενός δεν γίνεται αλλιώς (κάποιος κάπου πρέπει να γνωρίζει πόσα κουτιά θα δώσει) αφετέρου επειδή όποτε ρωτώ τον φαρμακοποιό αν το barcode που του δίνω είναι για μήνα ή δίμηνο (δλδ αν ο γιατρός μού έστειλε μηνιαία ή δίμηνη συνταγή) μου απαντά πάντα.
Οπότε αν χρειάζεσαι την πληροφορία ίσως μπορείς να αγγαρέψεις τον φαρμακοποιό να σου την εκτυπώσει.

Η άλλη λεπτομέρεια σχετικά με τις δραστικές ουσίες που δεν έχω ρωτήσει: με τον παλιό τρόπο υπήρχε δυνατότητα να δώσει ο γιατρός συγκεκριμένο φαρμακευτικό παρασκεύασμα, όχι αορίστως δραστική ουσία. Εξαρτιόταν από τις ρυθμίσεις που ίσχυαν κάθε φορά κι από τον τρόπο με τον οποίο είχε συνταγογραφήσει ο γιατρός. Δεν έχω ρωτήσει αν με την άυλη εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα αυτή. Ίσως να έπαιζε ρόλο κι η προέλευση της συνταγής (αν είναι ιδιώτης γιατρός ή συνταγή δημ. νοσοκομείου) έχω ξεχάσει τι μου είχε εξηγήσει ο φαρμακοποιός σε μια περίπτωση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.