Jump to content



Αγορά παγκοπρίονου


Recommended Posts

Καλησπέρα σας θα ήθελα μια βοήθεια όσον αφορά την επιλογή παγκοπρίονου για ερασιτεχνική χρήση. Με ενδιαφέρει να κανω καθαρές και ακριβείς κοπές. Έχω σκοπό να φτιάξω βελτιωσεις για κοπές (cross cut και οδηγου παραλληλης κοπης) οποτε νομιζω οτι η επιφανεια κοπης δεν πρεπει να εχει T-track, αν δεν κανω λαθος. ξεκινησα να κοιταω καποια einhell 2025 και εφτασα να βλεπω makita mlt100. Δεν εχω τοσο χωρο για να φτιαξω ενα μονιμο παγκο, οποτε θα το στηνω οσο δουλευω πανω σε κατι. Αξιζει να παρω κατι φτηνο και να τα δωσω σε μετατροπες και καλυτερο δισκο ή να παω σε κατι πιο ετοιμο?

Link to comment
Share on other sites

Κακά τα ψέματα,  με τα φθηνιάρικα   aka τιμη <200 ευρώ θα χρειασθεί να κάνεις αρκετές μοντίφες για να επιτύχεις απόλυτες κοπές...

Αν φτάσεις να κοιτάς στα 400+ ευρώ (λέγε με Bosch , Makita ,Evolution κλπ) παίρνεις το DEWALT και ξενοιάζεις ....

 

Εγώ πήρα αυτό  και γενικά είμαι ευχαριστημένος (έβαλα κι ένα δίσκο 48αρη , συνολικά 175 ευρώ για όλα). Ρίχνω πολύ μέτρημα πριν τις κοπές (για να ευθυγραμμίσω φρακτες κλπ)  αλλά για τα λεφτα που έδωσα και με τα παλιόξυλα που καταγίνομαι είναι ΟΚ.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Εριξα μια ματια στο topic που μου εδειξε ο πανος κοιταω 3 μηχανηματα τωρα αλλα κλεινω πιο πολυ προς το makita. Για Dewalt να φανταστω αναφερεστε στο DWE7485. Εχει ιδια τιμη με το mlt100. Το Dewalt  ειναι πιο μικρο σε διαστασεις και δισκο. Κοιτουσα και αυτο αλλα βλεπω οτι με το δισκο που εχει πανω δεν κανει και τοσο καθαρες κοπες σε ξυλο, λογικο πιστευω αφου ειναι multi material.

Link to comment
Share on other sites

Για μπυρες ξερω και εγω να πω. Πες καμια συμβουλη για παγκοπριονο ειμαι αναμεσα στο DWE 7485 και στο  MAKITA MLT100N. βλεπω οτι υπαρχουν δυο μακιτα κιολας το mlt100n και το mlt100 δεν βλεπω ουσιαστικη διαφορα ομως και εχουν ιδια τιμη.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν αποφάσισα για το μακιτα, εχει κάποια μειονεκτήματα στο φράχτη αλλα έχει μεγαλύτερο δίσκο. Οπότε αν του φτιάξω και ενα cross cut δεν θα χάσω πολυ σε πάχος κοπής.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.