Jump to content



Θέλω βοηθεία για την αναβάθμιση της καρτας γραφικών του υπολογιστή μου


Recommended Posts

Χρειάζομαι βοηθεία για να επιλέξω κάποια αναβάθμιση.Είχα κατα νου την κάρτα γραφικών μου γιατί αυτή είναι που φαίνεται να γωνατίζει στα games.Τα specs μου είναι αυτά που θα ποστάρω πιο κάτω.Αν κάποιος γνωρίζει και θέλει ας με βοηθήσει 

 

CPU: Intel Core @ 2.20GHz Ivy Bridge-E/EP 22nm Technology
RAM: 8.00GB Single-Channel DDR3 @ 1333MHz (8-8-8-20)
MB : INTEL X79
GPU: 4095MB NVIDIA GeForce GTX 960 (MSI)

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα πρέπει να αναφέρεις ποια games σε ενδιαφέρουν, σε ποια ανάλυση παίζεις και με ποιες ρυθμίσεις (low/medium/high/ultra).

 

Συζητάμε για πλατφόρμα του 2012 πάντως. Θεωρώ ότι θα πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά ολική αναβάθμιση. Ακόμα και μια καλύτερη κάρτα γραφικών να πάρεις, θα είναι δώρο άδωρο μια που θα σε περιορίζει ο επεξεργαστής (bottleneck - τρως μπουκάλι ελληνιστί).

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Οτι και να σου προτείνουμε δεν είναι εποχή για κάρτα. Μια GTX 1050 2gb αξίζει όσο πριν λίγους μήνες η RX 580 8 GB. Σκέψου μην αποταμιεύσεις για αναβάθμιση αργότερα.Σίγουρα κάποια στιγμή θα ξαναπέσουν οι τιμές.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η  1650 Super  της Nvidia είναι η μόνη από τις "φτηνές" που έχει σχεδόν τη διπλάσια ισχύ σε σχέση με την 960 που έχεις και θα άξιζε σαν αναβάθμιση.Πρίν τον πανικό με τις τιμές δλδ λίγους μήνες πρίν, την έβρισκες 170-180 περίπου με καλές υλοποιήσεις ή και στα 155-160 με μονό ανεμιστήρα, πριν λίγες μέρες υπήρχε στα 220 άμεσα διαθέσιμη (με μονό fan) από 1-2 μαγαζιά, ακόμη και σε αυτήν την τιμή θα ήταν μια τίμια λύση. Προς το παρόν όμως εξαφανίστηκε πάλι και μόνο αν ψάχνεις κάθε μέρα ίσως να βρείς κάτι σε παραπλήσια τιμή. Όσο περιμένεις θα στρώσουν οι τιμές στις φτηνές κάρτες σχετικά γρήγορα και θα πέσουν κάτω από τα 200 και πάλι. Δεν θα έχεις θέμα bottleneck με το Xeon που έχεις λογικά.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η 960 δεν ήταν εξ αρχής κάτι το ιδιαίτερο, αλλά όπως αναφέρθηκε δεν κυκλοφορεί και κάτι το ιδιαίτερο σε προσιτή τιμή, έτσι και αλλιώς. Όλα έχουν πάει ψηλά.

 

Αν ο επεξεργαστής είναι αρκετός για παιχνίδια (μοντέλο επεξεργαστή; συγκεκριμένο όχι γενικά) το μόνο που ίσως να μπορείς να αναβαθμίσεις στο σύστημά σου αυτή τη περίοδο, είναι η μνήμη. Τα 8GB σε single channel δεν είναι και ότι καλύτερο. Αν δεν σκοπεύεις να επιλέξεις αναβάθμιση πλατφόρμας, θα σου πρότεινα να πάρεις επιπλέον μνήμη(βασικά άλλα 8GB).

 

Επίσης έναν SSD αν δεν έχεις.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

25 minutes ago, yanni said:

Αν ο επεξεργαστής είναι αρκετός για παιχνίδια (μοντέλο επεξεργαστή; συγκεκριμένο όχι γενικά)

 

Μάλλον αυτόν εδώ έχει:

 

ARK.INTEL.COM

Intel® Xeon® Processor E5-2660 v2 (25M Cache, 2.20 GHz) quick reference guide including specifications, features, pricing, compatibility, design documentation, ordering codes, spec codes...

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.