Jump to content



Εκτυπωτής Φωτογραφιών


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Θελω να ξεκινήσω να φτιαχνω τα δικα μου αλμπουμς με φωτογραφίες που έχω όλα αυτα τα χρόνια και θελω να παρω εναν εκτυπωτή.
Φυσικά θα ήθελα κατι που να βγαζει ωραιες φωτογραφίες και να μην κοστίζει μια περιουσια. Οριακα δηλαδή να μου έρχεται το κόστος εκτυπωσης μικροτερο αποτι σε ενα φωτογραφείο.
Έχετε να μου προτείνετε κάτι? Θα πρέπει να βρω Laser ή Injekt?
Συνειδητοποίησα οτι δεν ξερω τίποτα απο εκτυπωτές.

Αν έχετε κατι να προτεινετε μεχρι 250€ θα το εκτιμουσα. 

 

you_logo.svg
WWW.YOU.GR

Στο You.gr θα βρεις όλους τους Εκτυπωτές τελευταίας τεχνολογίας και επίλεξε ανάμεσα σε Inkjet, Laser, Plotter, Dot Matrix και 3D εκτυπωτές, αυτόν που χρειάζεσαι ανάλογα τη...



Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

δεν έχω διαβάσει τον αποπάνω αναλυτικά, συμφωνώ φουλ για κάνον, σε δεύτερη μοίρα έπσον. Και με το σύστημα continuous ink flow ακόμη καλύτερα αν το αντέχει η τσέπη. τουλάστιχον 5μέλανος θα πρότεινα. Και τεράστιο ρόλο παίζει και το χαρτί μετά

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Παλιά στο τέξας, πριν ανακαλυφθούν τα τσιπάκια στα μελάνια, οι εταιρίες για να έχουν κέρδος έκαναν τις εξής μόντες:

1. 5-6 χρωμη φωτογραφική εκτύπωση - οι παληοί HP (690C ο πρώτος αν θυμάμαι καλά) έβγαζες το μαύρο, και έβαζες δεύτερη 3 χρωμη ("photo"). 

2. έδιναν φωτογραφικό χαρτί. Έχοντας πλέον φωτογραφίες τυπωμένες 20+ χρόνια πριν (deskjet 600c 1996-2001 και 960c 2001-), το μόνο που άντεξε στο χρόνο ήταν το ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ που είχε η HP. Όλα τα άλλα ξεθώριασαν. Επίσης, αν το προστατεύσεις με γυαλί μπροστά (τύπου κορνίζα), κρατάει περισσότερο.

 

Οπότε αν θες να πας σε κορυφαία ποιότητα, πρέπει να βρεις κάτι με πολλές διαφορετικές αποχρώσεις: 

Canon i9900: 

Canon-i9900_cartridges_sm

 

Χαρτί θες τουλάχιστον κάτι τέτοιο: 

HP Premium Plus Photo Paper

(όχι advanced etc., αυτά είναι για draft).

 

Τώρα στην εποχή του ink tank, προσωπικά θα διάλεγα κάποιον (αν υπάρχει) με όσο το δυνατόν περισσότερα μελάνια υπό μορφή tank.

Επίσης έχεις στο μυαλό σου να πάρεις κάτι σύγχρονο γιατί σε τέτοιες εκτυπώσεις έχει πολύ μεγάλη σημασία ο driver, π.χ. στον 960c στα windows 7 χάνεις το functionality που ρύθμιζες ποσοστό μελάνης στις μαύρες εκτυπώσεις, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο για draft μαύρο κείμενο (για εμένα που έκανα ιδιαίτερα μαθήματα) που έβγαζες σελίδες αβέρτα. Αντίστοιχα, έχανες πολλές ρυθμίσεις στις φωτό (τα photoRET που είχε τότε κλπ.).

 

Για την κ***ντα και μόνο, όχι για την ποιότητα, είχα πάρει για δώρο ένα Polaroid Thermal Printer με Bluetooth, που είναι μια φανταστική γκατζετιά για να βγάζεις φωτό από το κινητό όπως έβγαζες παλιά με την polaroid. Φυσικά το χαρτί ακριβό και η ποιότητα ... polaroid :D

 

Ένα παράδειγμα που βρήκα: 

https://www.skroutz.gr/s/6183700/Epson-EcoTank-L810.html

Έγινε επεξεργασία από sotiris
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, sotiris said:

το μόνο που άντεξε στο χρόνο


δεν τύπωνα ποτέ έγχρωμο μ σκοπό αντοχή στο χρόνο ώστε να έχω προσωπική γνώση. Έχω δει όμως στη διάρκεια του χρόνου παλιό μαύρο μελάνι (μιλώ για βιβλία 19ου αιώνα, τέτοια πράγματα). Λογικά τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για μελάνια/χαρτιά στο χώρο των Η/Υ.
Σωματίδια σκόνης, έλαια από το ανθρώπινο χέρι, φως τσακίζουν οποιοδήποτε χαρτί, οποιαδήποτε εκτύπωση εκτός αν υπάρχει μεγάλη προσοχή και ειδική συντήρηση (τύπου συντήρησης μουσείου). Και το χαρτί παθαίνει ζημιά, όχι μόνο το μελάνι.

Αν είναι κάτι που είναι σημαντικό να μείνει σε βάθος χρόνου σχεδόν δεν πρέπει να χρησιμοποιείται. Για σημαντικές φωτογραφίες είναι ίσως προτιμότερο να απευθύνεται κάποιος σε επαγγελματία φωτογράφο με ανάλογο εξοπλισμό.
Στους οικιακούς/μικρού γραφείου εκτυπωτές, εκείνο που τονίζουν οι περισσότεροι είναι ότι εκτυπωτές με κόστος κάτω των 500€ δεν είναι για πολλές απαιτήσεις. Ο OP ας αναλογιστεί τι ακριβώς επιδιώκει μη βρεθεί προ εκπλήξεων ο άνθρωπος.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.