Jump to content


Έλεγχος της γραμμής μέχρι τον κατανεμητή πολυκατοικίας


Recommended Posts

Καλησπέρα σας

Θέλω να ελέγξω σε πόσο άσχημη κατάσταση είναι η καλωδίωση της πολυκατοικίας μου τι χρειάζομαι παιδεία ?

οποίος ξέρει κάτι ας μου πει παρακαλώ 

(μπορείτε να δείτε τη φωτογραφία που έχω ανεβάσει παρακάτω)

Ευχαριστώ603659559_IMG_0770copy.thumb.jpg.81ba81e2a8344736be6f3223932325a7.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μόλις σου απάντησα στο άλλο thread. Δεν ξέρω αν κάποις καλός mod θέλει να μεταφέρει τις απαντήσεις στο παλιό.

 

Εδώ βλέπουμε την κλασσική μακαρονάδα της πολυκατοικίας. Εδώ το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις, είναι να βρεις το δικό σου ζεύγος καλωδίων ώστε να προσπαθήσεις να συγχρονίσεις το router να δεις αν υπάρχουν διαφορές στην ταχύτητα.

 

Αν στη ρεγκλέτα συγχρονίζεις σε περισσότερα Mbps, σημαίνει ότι υπάρχει θέμα με το καλώδιο από τη ρεγκλέτα και έως το διαμέρισμά σου. Αν δεν υπάρχει καμία διαφορά, σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα, δεν μπορείς να κάνεις κάτι άμεσα εσύ. 

 

Για να μην παρεξηγηθώ, συνεννοήσου πρώτα και με τους άλλους ενοίκους μην τους κόψεις το τηλέφωνο! Και εννοείται χίλιες φορές να το κάνει ηλεκτρολόγος αμα δεν γνωρίζεις!

 

Κοίταξες μήπως στην περιοχή σου υπάρχει κάλυψη μέσω του SFFB για οπτική ίνα έως το διαμέρισμα; Αυτό θα ήταν το καλύτερο.

Έγινε επεξεργασία από trib
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα 

ευχαριστώ για την απάντηση θα δω τι θα κάνω 

στην πολυκατοικία μου έχουν μπει για οπτικές ίνες νμζ κατι κουτιά σε κάθε όροφο 

άλλα αποτι θυμάμαι η τιμές είναι λίγο υψηλές

IMG_0771 2.jpg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

49 minutes ago, KayDonDaDa said:

άλλα αποτι θυμάμαι η τιμές είναι λίγο υψηλές


Με ένα κουπόνι που λογικά δικαιούσαι (link) η τιμή της οπτικής ίνας είναι περίπου 30€/μήνα για δύο χρόνια.
Αφού έχει γίνει η εγκατάσταση στην πολυκατοικία σου αξίζει να το κοιτάξεις.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, KayDonDaDa said:

άλλα αποτι θυμάμαι η τιμές είναι λίγο υψηλές


πήγαινε σε οπτική χωρίς να το πολυσκέφτεσαι. Δες το κουπόνι πρώτα από το link που σου έδωσαν κι ακολούθησε την διαδικασία να το πάρεις αν είναι.
Πρόσεχε τα εξής:
1. λογικά το πρώτο συμβόλαιο θα είναι διετές (ίσως αν πας στον ίδιο πάροχο με αυτόν που έχεις τώρα να μπορεί απλώς να σου κάνει αναβάθμιση πακέτου συνεχίζοντας τον χρόνο από εκεί που είσαι, αλλά με το κουπόνι τηςεπιδότησης, επειδή το τρέχουν σε διετή διάρκεια, ίσως αυτό να μην τους βολεύει λογιστικά και να σε ξαναρχίσουν με διετή δέσμευση).

2. εφόσον έχεις ήδη κάποιον πάροχο τηλεφ/ιντερνετ, πριν διακόψεις το τωρινό σου πακέτο να έχεις λάβει υπόψιν την πιθανότητα να σου ζητήσει penalty για πρόωρη διακοπή συμβολαίου. Αυτό εξαρτάται από τις λεπτομερειες του τωρινού σου πακέτου. 

3. Όταν συγκρίνεις τις τιμές για πακέτο με οπτική, για να δεις ποιος πάροχος σε συμφέρει, λάβε υπόψιν ότι κάποιοι επιμερίζουν την επιδότηση διαφορετικά από άλλους: κάποιοι σου αφαιρούν το ποσόν της επιδότησης στην αρχή ή το τέλος και χρεώνουν «ακριβότερα» το μηνιαίο (μπορεί να σε συμφέρει τελικά αυτό κι ας φαίνεται «ακριβότερο» το μηνιαίο), άλλοι το επιμερίζουν στην μηνιαία πληρωμή (το αφαιρούν μήνα μήνα) και εμφανίζονται με «φθηνότερο» μηνιαίο. Γνώριζε το για να μην μπερδεύεσαι με την σύγκριση, το ποσόν της επιδότησης είναι το ίδιο για όλους.

4. Μιας και φαίνεσαι απρόθυμος να πληρώσεις το επιπλέον κόστος για καθαρή οπτική, imho για την διετία με τις τιμές που ισχύουν ξεκάθαρα σε συμφέρει να το πληρώσεις, Είναι μικρή η διαφορά με τα άλλα πακέτα που πουλάνε κι αξίζει η ταχύτητα. Όμως να ξέρεις ότι είναι άγνωστο πώς θα συμπεριφερθούν όταν λήξει η διετία, αν δλδ τότε η επόμενη «κανονική» τιμή που θα προσφερθεί θα είναι συμφέρουσα ή όχι. Δεν είναι λόγος αυτός για να μην βάλεις την οπτική τώρα που μπορείς, έτσι κι αλλιώς το τι θα γίνει μετά από δυο χρόνια θα το κρίνεις τότε, απλώς έχε το στο νου σου να το προσέχεις.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

αν ξέρεις που συγχρονίζει το ρουτερ σου μετά να δεις την ταχύτητα στον κατανεμητή σου ( όπως αναφέρθηκε παραπάνω κάποιος τεχνικός ή εσύ ο ίδιος αν γνωρίζεις.)

Εκεί βλέπεις αν έχει απώλεια στην κάθετη καλωδίωση (κατανεμητής ως την κεντρική πρίζα του σπιτιού) ή έρχεται αδύναμο σήμα από το δίκτυο.
Αν έχεις μεγάλη απώλεια μετά τον κατανεμητή τότε το συνηθισμένο είναι αλλαγή κάθετης. (πχ έμενα στον κατανεμητή φτάνει στα 37Mbps κ στο σπίτι 21Mbps) 

(Ηλεκτρολογική εργασία με κόστος συνήθως €50 - €80 ανάλογα κ τι όροφο εισαι κλπ. - κ προϋπόθεση σημαντική να ξέρει ο ηλεκτρολόγος από τηλεφωνικά καλώδια...

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 3/3/2021 at 10:20 ΠΜ, το μέλος KayDonDaDa έγραψε:

καλησπέρα 

ευχαριστώ για την απάντηση θα δω τι θα κάνω 

στην πολυκατοικία μου έχουν μπει για οπτικές ίνες νμζ κατι κουτιά σε κάθε όροφο 

άλλα αποτι θυμάμαι η τιμές είναι λίγο υψηλές

IMG_0771 2.jpg

Εχουν μπει κουτιά για FTTH και το σκέφτεσαι;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.