Jump to content



Προς κατόχους 5800Χ...


Recommended Posts

Επειδή σκέφτομαι πολύ σοβαρά την αναβάθμιση του συστήματός μου σε 5800Χ και θέλω να δω τι ακριβώς να περιμένω σε σχέση με το δικό μου σύστημα, μήπως μπορείτε να τρέξετε ένα CPU-Z και να μου στείλετε link των αποτελεσμάτων; Τα δικά μου (overclocked 3700X) είναι αυτά: https://valid.x86.fr/m4agpf

 

Επίσης, αν έχετε κάνει overclock, τι να περιμένω από τον 5800Χ για εύκολο overclock; Δηλαδή τύπου μπαίνεις BIOS, σετάρεις πολλαπλασιαστή και τέλος. Χωρίς fine tuning που απαιτεί ώρες, πού φτάνει γενικά ο επεξεργαστής;

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

thumb.jpg
VALID.X86.FR

Best CPU performance - 64-bit - May 2022

 

Γενικη εικονα ολων των επεξεργαστων.

 

BTW δε ξερω αν εχει υπαρξει αλλος 3700Χ να τρεχει σα το δικο σου.

Τα νουμερα ειναι αλλου. Εγω ειμαι 520/5500.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 λεπτά πριν, το μέλος GFFermari έγραψε:

Γενικη εικονα ολων των επεξεργαστων.

 

Ναι τη γενική εικόνα την έχω δει, αλλά θα ήθελα και περιπτώσεις μελών του thelab για να δω με oc πού φτάνουν. Επειδή το δικό μου κομμάτι δεν είναι "τυπικός" 3700Χ θα ήθελα να ξέρω τι % βελτίωσης θα δω. Σε σχέση με τη  "γενική εικόνα" του 5800Χ, αναμένω +20% single thread και +8% multi σε σχέση με το δικό μου πάντα.

 

7 λεπτά πριν, το μέλος GFFermari έγραψε:

BTW δε ξερω αν εχει υπαρξει αλλος 3700Χ να τρεχει σα το δικο σου.

Τα νουμερα ειναι αλλου. Εγω ειμαι 520/5500.

 

Ναι το έχουμε ξανασυζητήσει αυτό και παλιότερα. Έχω πέσει σε golden sample (ή επειδή αγόρασα "καθυστερημένα" ίσως έχει βελτιωθεί η παραγωγή γενικά)

Link to comment
Share on other sites

50 λεπτά πριν, το μέλος Oric έγραψε:

Δεν νομίζω να αντιληφθείς κάποια διαφορά... 

 

 

 

Επειδή δεν πρόκειται να αναβαθμίσω σε AM5 (ούτε raptor lake αν η AMD δεν δώσει performance στον λαό...), λόγω πανάκριβων mobos, cpus και DDR5 (θεωρώ μετά το 2023 θα στρώσουν οι τιμές, τουλάχιστον εκεί που τις θέλω εγώ), σκέφτομαι ενδιάμεση λύση τον 5800Χ για 2 χρόνια και μετά βλέπω πού θα πάω.

 

Δεν περιμένω να δω μεγάλες διαφορές σε σχέση με το  overclocked σύστημά μου, αλλά το +20% single thread performance θα δώσει σημαντικό boost στο Warzone, σε συνδυασμό με κάποια gpu (και πάλι όταν οι τιμές στρώσουν, αν στρώσουν ποτέ**).

Θέλω να δω ποια η διαφορά, όμως, του δικού μου συστήματος (όχι τυπικός 3700Χ σε σχέση με έναν overclocked 5800X, όσο πάει με αέρα).

** για gpu μπορώ να δώσω μέχρι 500€ αλλά μόνο στην περίπτωση που παίρνω 1% lows 1080p ultra settings 144fps στο warzone. Οποιαδήποτε άλλη λύση απορρίπτεται ως απάτη μόνο για θύματα, με τα λεφτά που ζητάνε και για τις επιδόσεις που δίνουν οι σημερινές ΚΑΙ αυριανές gpus

Έγινε επεξεργασία από gdp77
Link to comment
Share on other sites

ti85h6.png
VALID.X86.FR

[ti85h6] Validated Dump by Anonymous (2022-05-23 16:18:17) - MB: Asus ROG STRIX X570-F GAMING - RAM: 32768 MB

 

Όλα default, (ή όπως τα έβαλε η ΜΒ), μόνο το xmp προφίλ στις μνήμες έβαλα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.