GFFermari 5 ώρες πριν #10061 5 ώρες πριν 2 ώρες πριν, το μέλος psyber έγραψε: όταν λέμε αναπηρία της Nikon τι εννούμε. Έχω να ασχοληθώ καιρό και θα ήθελα να ξέρω ποια mirrorless είναι αξιόλογη. Οποιαδηποτε Ζ με Expeed 6 επεξεργαστη, εχει πιο αργο AF σε σχεση με τον ανταγωνισμο της τοτε περιοδου. Ο Expeed 7 ειναι competitive γενικα. Δλδ Nikon Z f, Z8, Z9 και οι νεοτερες Z5 II, Z6 III, Ζ50 ΙΙ(DX) ειναι σουπερ. Νομιζω μονο η Sony εχει καλυτερο AF. Το θεμα ειναι αν χρειαζεσαι τοσο καλο AF. Για sports, wildlife φωτογραφια ειναι χρησιμο. Για διακοπες, street, landscape, astro etc. δε κανει καμια διαφορα. -------------- Οταν ειχα D3200, ψηθηκα να παρω φθηνους φακους αλλα εσπασα και πηγα σε Z6 II.
Cyber_Cookie 4 ώρες πριν #10062 4 ώρες πριν 3 hours ago, psyber said: όταν λέμε αναπηρία της Nikon τι εννούμε. Έχω να ασχοληθώ καιρό και θα ήθελα να ξέρω ποια mirrorless είναι αξιόλογη. Ρωτάς τι το ανάπηρο έχει ένα brand που ακόμα και η μοντούρα του βιδώνει ανάποδα; Το κυριότερο που έχω να προσάψω είναι πως σε φωτογραφία το autofocus γενικά και ειδικά το tracking autofocus με subject recognition αν έχεις συνηθίσει σε canon/sony είναι σαν να πάς μιση δεκαετία πίσω. Σε βίντεο, κάποιες φορές απλά είναι λίγο καλύτερα από το σκουπίδι την Fuji. Κατά τα άλλα είναι μια χαρά για γενική χρήση ειδικά αν δεν έχεις με τι να συγκρίνεις. 2 hours ago, navaho7 said: κι εγώ χάζευα χθες φακούς EF σειρά L για την Canon μου Ναι αλλά οι πραγματικά καλοί δεν πέφτουν και πολύ σε τιμή εδώ και χρόνια γιατί αν τους βάλεις σε R παίζουν ακόμα καλύτερα. Η EF L σαβούρα (και η απλή EF σαβούρα) έχει φτηνήνει δραματικά. 49 minutes ago, GFFermari said: Ο Expeed 7 ειναι competitive γενικα. Δλδ Nikon Z f, Z8, Z9 και οι νεοτερες Z5 II, Z6 III, Ζ50 ΙΙ(DX) ειναι σουπερ. Σουπερ σε σχεση με πριν όχι σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Η Sony σε βιντεο έχει λιγο πιο reliable εστίαση, σε φωτογραφία παει ανα φακο/σωμα/σενάριο ανάμεσα στις 2. Ομως και η Sony και η Canon είναι πολυ ανώτερες. 1
navaho7 3 ώρες πριν #10063 3 ώρες πριν 45 λεπτά πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε: αν τους βάλεις σε R παίζουν ακόμα καλύτερα ναι φίλε, βάλε μας σε έξοδα για R τώρα 2
Recommended Posts