Jump to content

Recommended Posts

2 ώρες πριν, το μέλος psyber έγραψε:

όταν λέμε αναπηρία της Nikon τι εννούμε. Έχω να ασχοληθώ καιρό και θα ήθελα να ξέρω ποια mirrorless είναι αξιόλογη.

Οποιαδηποτε Ζ με Expeed 6 επεξεργαστη, εχει πιο αργο AF σε σχεση με τον ανταγωνισμο της τοτε περιοδου.

Ο Expeed 7 ειναι competitive γενικα. Δλδ Nikon Z f, Z8, Z9 και οι νεοτερες Z5 II, Z6 III, Ζ50 ΙΙ(DX) ειναι σουπερ.

Νομιζω μονο η Sony εχει καλυτερο AF.

Το θεμα ειναι αν χρειαζεσαι τοσο καλο AF. Για sports, wildlife φωτογραφια ειναι χρησιμο. Για διακοπες, street, landscape, astro etc. δε κανει καμια διαφορα.

--------------

Οταν ειχα D3200, ψηθηκα να παρω φθηνους φακους αλλα εσπασα και πηγα σε Z6 II.

• Like 1
3 hours ago, psyber said:

όταν λέμε αναπηρία της Nikon τι εννούμε. Έχω να ασχοληθώ καιρό και θα ήθελα να ξέρω ποια mirrorless είναι αξιόλογη.

Ρωτάς τι το ανάπηρο έχει ένα brand που ακόμα και η μοντούρα του βιδώνει ανάποδα; :hehe:

Το κυριότερο που έχω να προσάψω είναι πως σε φωτογραφία το autofocus γενικά και ειδικά το tracking autofocus με subject recognition αν έχεις συνηθίσει σε canon/sony είναι σαν να πάς μιση δεκαετία πίσω.

Σε βίντεο, κάποιες φορές απλά είναι λίγο καλύτερα από το σκουπίδι την Fuji.

Κατά τα άλλα είναι μια χαρά για γενική χρήση ειδικά αν δεν έχεις με τι να συγκρίνεις.

2 hours ago, navaho7 said:

κι εγώ χάζευα χθες φακούς EF σειρά L για την Canon μου :p

Ναι αλλά οι πραγματικά καλοί δεν πέφτουν και πολύ σε τιμή εδώ και χρόνια γιατί αν τους βάλεις σε R παίζουν ακόμα καλύτερα.

Η EF L σαβούρα (και η απλή EF σαβούρα) έχει φτηνήνει δραματικά.

49 minutes ago, GFFermari said:

Ο Expeed 7 ειναι competitive γενικα. Δλδ Nikon Z f, Z8, Z9 και οι νεοτερες Z5 II, Z6 III, Ζ50 ΙΙ(DX) ειναι σουπερ.

Σουπερ σε σχεση με πριν όχι σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Η Sony σε βιντεο έχει λιγο πιο reliable εστίαση, σε φωτογραφία παει ανα φακο/σωμα/σενάριο ανάμεσα στις 2.

Ομως και η Sony και η Canon είναι πολυ ανώτερες.

• Like 1
45 λεπτά πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

αν τους βάλεις σε R παίζουν ακόμα καλύτερα

ναι φίλε, βάλε μας σε έξοδα για R τώρα :p

• Haha 2

Έχει εδώ και μερικές μερικές μέρες που ήρθε το νέο μόνιτορ Dell Ultrasharp U2724D (αριστερά) για να συντροφέψει τη παλιότερη Dell Ultrasharp U2722DE που έχω εδώ και 4 χρόνια για να μεγαλώσουμε λίγο την επιφάνεια εργασίας μας. Δεν έχω συνηθίσει ακόμα τον επιπλέον χώρο γιατί δούλευα πολύ με alt+tab (συνεχίζω να το κάνω ασυναίσθητα) αλλά ήδη βλέπω διαφορά στην ταχύτητα και στην κούραση στα μάτια από τις εναλλαγές που έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό. 

new_screen.thumb.jpg.b931e6c30f2630202352f7931f141d4b.jpg

• Like 7

πολύ ωραίο σετάπ. Τώρα νομίζω ψάχνεις να πάρεις ένα dual screen arm για να φύγουν οι βάσεις από το γραφείο σου

• Like 1
12 λεπτά πριν, το μέλος navaho7 έγραψε:

πολύ ωραίο σετάπ. Τώρα νομίζω ψάχνεις να πάρεις ένα dual screen arm για να φύγουν οι βάσεις από το γραφείο σου

Σε ευχαριστώ! 

Ιδανικά θέλω, είχα σκεφτεί για dual monitor βάση (dell mdS19) αλλά αφού έστησα το setup κατάλαβα δεν θα είχε διαφορά μεγάλη οπότε η επόμενη σκέψη είναι για arm όπως είπες.
Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με arm βάσεις αν έχεις να προτείνεις κάποια καλοδεχούμενο :) 

Βέβαια αυτό θα "γεννήσει" νέο πρόβλημα γιατί θα χρειαστώ και 1.5m+ USB Type C 40+Gbps 240W cable γιατί αλλιώς δεν μπορώ να έχω 1 cable setup με arm βάση + cable management με το laptop. Όσα δοκίμασα δεν λειτουργεί κανένα στα rated specs σκέφτομαι να τα "σκάσω" στην Dell για το καλώδιο γιατί και στο 1 μέτρο μόνο το included καλώδιο της παλιά οθόνης (U2722DE) λειτουργεί απροβλημάτιστα στα 40Gbps + 100W φόρτιση. 

1 ώρα πριν, το μέλος BasiliCeLew έγραψε:

Σε ευχαριστώ! 

Ιδανικά θέλω, είχα σκεφτεί για dual monitor βάση (dell mdS19) αλλά αφού έστησα το setup κατάλαβα δεν θα είχε διαφορά μεγάλη οπότε η επόμενη σκέψη είναι για arm όπως είπες.
Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με arm βάσεις αν έχεις να προτείνεις κάποια καλοδεχούμενο :) 

Βέβαια αυτό θα "γεννήσει" νέο πρόβλημα γιατί θα χρειαστώ και 1.5m+ USB Type C 40+Gbps 240W cable γιατί αλλιώς δεν μπορώ να έχω 1 cable setup με arm βάση + cable management με το laptop. Όσα δοκίμασα δεν λειτουργεί κανένα στα rated specs σκέφτομαι να τα "σκάσω" στην Dell για το καλώδιο γιατί και στο 1 μέτρο μόνο το included καλώδιο της παλιά οθόνης (U2722DE) λειτουργεί απροβλημάτιστα στα 40Gbps + 100W φόρτιση. 

Έχω αυτήν εδώ και χρόνια σε ιδιαίτερο setup και είμαι πολύ ευχαριστήμένος.

Δες αυτά τα καλώδια αν σε καλύπτουν.