Jump to content

Πρόβλημα με Suse 9.2


x-nos
 Share

Recommended Posts

Παιδια για πρωτη φορα εβαλα τα Linux στο pc μου για να δω επιτελους γιατι τα πενεβουν τοσο πολυ! Το προβλημα μου ειναι οτι πρωτου προλαβω να τα χαρω κατι πειραξα καταλαθος και τωρα οταν ανοιγουν μου ζηταει να κανω login! Κανω login λοιπον με τον κωδηκο adminstrator και το user name αλλα μετα μου βγαζει αυτο: x-nos@linux:~>

και δεν ξεκηναει μετα! Τι πρεπει να γραψω για να ξεκηνησει???? Παρακαλω τα φωτα σας

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 45
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μάλλον κάποιο λάθος έκανες στην εγκατάσταση αλλιώς θα σου ξεκινούσε αμέσως σε γραφικό περιβάλλον. Γράψε startx και λογικά θα ξεκινήσει το γραφικό περιβάλλον.

Μην βιαστείς να κρίνεις το λειτουργικό, δούλεψέ το πρώτα για λίγο καιρό και να δείς που θα σου αρέσει.

Link to comment
Share on other sites

δοκίμασε startx

ή startkde

και πες μας τι σου βγάζει.

σε περίπτωση λάθους,

λογικά υπάρχει κάποια λάθος ρύθμιση στον x server.

για να πειράξεις με το χέρι το config file:

su

(vazeis admin pass)

vi /etc/X11/XF86Config-4

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον.... να σας πω οτι το linux τρεχει μεσα απο το προγραμμα Microsoft Virtual pc!

Στην εντολη startx μου βγαζει:

XIO: fatal IO error 104 (Connection reset by peer) on X server ":0.0"

Στην εντολη startkde βγαζει:

xset: unable to open display

x-nos@linux:~> unix_connect: can't connect to server (unix:/tmp/mcop/-x-nos/linux_site-0fad-42bcc531)

tcp_connect: can't connect to server (tcp:linux.site:1025)

:confused:

Link to comment
Share on other sites

sorry δεν ξέρω πως δουλεύει το M$ Virtual PC και πως "παίζει" με την κάρτα γραφικών.

Ίσως έχει αυτό κάποιο πρόβλημα στον τρόπο που προσπαθεί να κάνει access ορισμένες συσκευές.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα είναι στο M$ VPC και όχι στο linux.

Το startx σου λέει οτι δε μπορεί να βρεί το display που του έχες δώσει στο config file.

Θυμάσε τι ακριβώς πείραξες ??

Σε κάποιο αρχείο του linux ή στο VPC ??

Ψάξε στο google γράφοντας το error που σου βγάζει τα Χ και γράψε και VirtualPC, λογικά όλο και κάποιος άλλος θα έχει παρόμοιο πρόβλημα.

Για γράψε και gdm με το που κάνεις login, για να σου βγάλει το graphical login manager.

Link to comment
Share on other sites

To Microsoft Virtual PC όπως και άλλα προγράμματα εξομοίωσης δεν επιτρέπουν απευθείας κλήση στο hardware του υπολογιστή. Πιθανόν να φταίει αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Σε vmware το έχω δει να παίζει jet το suse. Δεν έχει πρόβλημα με αυτό εν γένει.Ο x-nos είπε ότι πείραξε κάτι και του χάλασε.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον ειχα πειραξει κατι με την αναληση απο το VPC και το εκανα ξανα οπως ηταν αλλα παλι τιποτα! Γραφω gdm και μου λεει comand not found!

Και επηδη τα πειρα εκανα ενα partition στον δευτερο σκληρο που εχω και εβαλα εκει τα suse αλλα και εκει προβλημα! Μολις πανε να ξεκηνισουν μαυριζει η οθονη και αναβοσβηνει το λαμπακι της και απλα κολαει!!! Τι να κανω??? :(

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από sotiris

σαν root προσπαθείς να μπεις, ή σαν απλός χρήστης? δοκίμασε σαν χρήστης.

edit: η gpu σου είναι ati?

1) Δεν ξερω πως γινεται αυτο!

2) Αν ενοεις την καρτα γραφικων οχι ειναι NVIDIA GeForce 4MX 440 with AGP8X

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.