Jump to content



Ερώτηση προς PC specialists


yannis76

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Τον τελευταίο χρόνο έχω ένα πολύ πολύ περίεργο πρόβλημα με το PC.

Γενικά έχω τη συνήθεια, αντί να πηγαίνω να κλείνω τον υπολογιστή με το ποντίκι και Shut Down, να πατάω κατευθείαν το κουμπί power και να ξεινά αυτόματα η διαδικασία του Shut Down. Από τοτε που άλλαξα σε AMD 64, τόσο με την πρώτη μητρική την Κ8Ν Νεο2, όσο και με την τελευταία την Α8Ν-Ε παρατηρείται το εξής φαινόμενο:

Καμιά φορά, αφού πατήσω το κουμπί, ο υπολογιστής κλείνει πιο γρήγορα ή απότομα παρακάπτοντας την σωστή διαδικασία. Το κακό είναι ότι μετά δεν ξεκινά με τίποτα!!

Πατάω το κουμπί, ανάβουν οι ανεμιστήρες και μετά ξανακλείνει. Την πρώτη φορά που την πάτησα έτσι, άλλαξα τροφοδοτικό νομίζοντας ότι είχε καεί το παλιό. Όταν το ξαναέπαθα άλλαξα μητρική. Προχτές όμως εμφανίστηκε και πάλι το ίδιο πρόβλημα.

’νοιξα λοιπόν τον υπολογιστή, έβγαλα το καλώδιο τροφοδοσίας με τα τέσσερα πιν, ο υπολογιστής ξεκίνησε, δεν σταμάτησε αλλά φυσικά στην οθόνη ήταν μια μαυρίλα. Όποτε έβαζα και πάλι το καλώδιο με 4 πιν, ανάβαν για λίγο οι ανεμιστήρες και μετά έκλεινε το PC. Προκειμένου να το λύσω αποσύνδεσα τις τροφοδοσίες των CD/DVD και ενός σκληρού και ο υπολογιστής ξεκίνησε μια χαρα!! Μετά ξανασύνδεσα τα CD/DVD κτλ και πάλι ο υπ/στης δούλεψε!

Ρε παιδιά τι συμβαίνει;

Όταν δεν κλείνει καλά κρατάει ρεύμα κάποιος πυκνωτής; Και αν ναι πως το αποφεύγω και πως τον αποφορτίζω. Βγάζοντας απλά το ρεύμα δεν φτάνει...Ακούω ιδέες. Σημειωτέον ότι κατά τα άλλα το PC δουλεύει άψογα.

Link to comment
Share on other sites

Δες στο bios αν όντως το απλό πάτημα του κουμπιού κάνει soft shut down. Συνήθως έτσι είναι και για το hard reset θέλει πάτημα 4". Επίσης δες στα power options του control panel σε τι αντιστοιχεί το πάτημα του power button.

Link to comment
Share on other sites

ok.

ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα με μια παλιά μητρική.

κι εγώ είχα δοκιμάσει ό,τι πιθανό υπήρχε.

ούτε ο διακόπτης έφταιγε ούτε τίποτα,

99% πρόβλημα της μητρικής (και ίσως γενικότερα του atx).

νόμιζα ότι μόνο εγώ είμαι ο γκαντέμης:D

η δικιά μου πάντως asus a7v ήτανε.

(έχει ακόμη αυτό το πρόβλημα, δεν "ακούει" στο βραχυκύκλωμα του pwr_sw).

δοκίμασε και μία clear cmos, αλλά προσωπικά θα άλλαζα τη μητρική.

Link to comment
Share on other sites

Δες τότε μήπως ο διακόπτης "μια στις τόσες" κολλάει και αντί για soft shutdown στο κάνει hard reset. Δοκίμασέ τον με ένα πολύμετρο που μετράει βραχυκύκλωμα με buzzer κατά προτίμηση.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από trendy

Δες τότε μήπως ο διακόπτης "μια στις τόσες" κολλάει και αντί για soft shutdown στο κάνει hard reset. Δοκίμασέ τον με ένα πολύμετρο που μετράει βραχυκύκλωμα με buzzer κατά προτίμηση.

εγώ πάντως το χα και με κατσαβίδι το πρόβλημα

Αρχική απάντηση από yannis76

Παιδιά, την μητρικη την έχω αποκλείσει γιατί το ίδιο πρόβλημα το έιχα και με την MSI K8N Neo2...

κακώς την έχεις αποκλείσει κατά τη γνώμη μου.

υπάρχει πιθανότητα να βγάλανε κι οι 2 το ίδιο πρόβλημα.

θα σου πρότεινα rma.

Link to comment
Share on other sites

Είναι καθαρά θέμα μητρικής ή ρυθμήσεων στο bios των power options (άν δεν εχεις παρατηρησει γενικά δυσλειτουργία του κουμπιου power).

Για να αποφορτίσεις τους βασικους πυκνοτές της μητρηκής και του τροφοδωτιου αρκεί να κλεισεις το κουμπί του τροφοδωτικου ή να το βγαλεις απο την πριζα και αν βιάζεσαι να πατησεις επιτοπου το κουμπι power.. θα δεις ότι θα παει να αναψει στιγμιαία, αλλιώς απλά τον αφήνεις για κανένα 5-10 λεπτο να "ηρεμήσει"...

’ν βγαλεις και την μπαταρια του bios τότε εχεις μια απολύτος "νεκρη" μητρική...

Συγνώμη για το:OT:

Το PC spesialists πάνω τι το θες? λές κι εμείς που απαντάμε εδω είμαστε ψώνια και θεωρουμε τους εαυτούς μας super υπερ γνώστες κάθε πτυχής και λεπτομέρειας καθε τομεα πανω στα PC..

όποιος απλά εχει αποψη για το θεμα απλα απαντάει

:OT:

(edit)

ναι για εσένα λέω Σωτήρη :D:p:tomato:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.