Jump to content



x2 3800 on heavy modded prommie


crmaris

Recommended Posts

  • Replies 134
  • Created
  • Last Reply

τα 3201,44 ητανε ψιλο suicide shot..

Μιλάμε ο X2 βγάζει πάρα πολλά watt. Στα 2950 με 1,61 απο win (1.64 νομίζω απο bios) βλέπω οριακά θετικές μετά από κανα 6αλεπτο snm fpu test. Παρόλο που το prommie έχει γίνει καταψύκτης με τα τόσα mod που έχει φάει(και 410!!). Μαλλον πρέπει να βγάλω το ihs για να δω κάτι καλύτερο ή να περιμένω το cascade να έρθει!!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 15:51]

περιμέναμε κανά 25-26 έτσι που το ξεκίνησες

το pi το τρέχω με όλα φορτωμένα . Ούτε priority δεν έχω πειράξει. Ακόμη την ψάχνω την δουλειά και όπως γράφω στην αρχή τις μνήμες τις έχω χαμηλά ακόμη γιατί θέλω να δω μέχρι που θα πάει η cpu. Αρχίζω τώρα ψήσιμο στα 2800 με 1,52 γιατί η cpu είναι άστρωτη (ούτε μια ώρα δεν έχει δουλέψει και αυτό στα default).

για 26 θα δειξει παντος μεχρι 28 στο χαλαρο ειδα;) οποτε μπορει και να παω μεχρι εκει..

Link to comment
Share on other sites

Mεγειες :)

Τip: Oταν φτασεις σχεδον εκει που θες και σου λειπουν καμια δεκαρια megahertz βαλε εναν οχταρι ανεμηστηρα να φυσαει τις τρεις σπειρες που ειναι πριν το condeser. Mετρησε αν μπορεις την επιστροφη στο σημειο που μπαινει στο μοτερ σε idle και load και πες μου.

Επρεπε να εβλεπες με εναν venice στα default... 224 idle 227 load... :p

Link to comment
Share on other sites

Χρήστο σε idle στα 2800 (1,52 vcore) ειμαι στα -20 με -21 στο θερμόμετρο.στα 2800 με 1,52(1,55 απο bios) και snm fpu μετα απο 15 λεπτά είχα σταθερά -13,6 μετρημένα στο πλαί της κεφαλής του evaporator. Στα 2950 με 1,61 (1.64 απο bios) μετά από 6 με 7 λεπτά η dfi έδειξε +12!! και το θερμόμετρο κατέβαινε συνέχεια και όταν είδα 0 τότε σταμάτησα το snm .. Μιλάμε για πολύ ζέστη αυτή η Χ2. Ισως να θέλει και συμπλήρωμα λίγο 410 για να στρώσει.

Θα μετρήσω και αυτό που λες και θα σου πω αν ειναι..

Στα 2400 με 1,41 ο Χ2 -225 idle και -235 περίπου Load snm fpu..

Καμια σχέση το prommie παντος με παλιά. Τώρα φυσάει..;)

Link to comment
Share on other sites

ωραιος ο παιχτης!!!

οι τιμες απο το clockgen ειναι πραγματικες??

με το νερο της ασετεκ στο 100% και τα 6 φανς να φυσανε τη dfi ειδα 3.005MHz στο CPU-Z unstable(ουτε explorer δεν προλαβα να ανοιξω...)

επισης αν μου πει καποιος πως ποσταρουνε pics,μπορω να στειλω και περισσοτερα στοιχεια

edit: στο nvmonitor μου δειχνει HT κοντα στο 1000 οτι FSB κι αν εχω.αυτο δε 8α πρεπε να ειναι κοντα στο 2000?και πως γινεται αυτο?

Link to comment
Share on other sites

μπα photochop επεσε στο clockgen:p(φυσικά και είναι πραγματικές και μικρές είναι κιόλας οι συχνότητες αλλά το παλεύω) στα 3200 τραβηξα screenshot. Μπηκα στο net και εκανα validation στο χαλαρό αλλά για bench ενοειται ουτε λόγος τουλάχιστον με αυτό το vcore. κανε attach μια εικόνα απλός με διαστάσεις 550*Χ και κάτω απο 100 kb και θα στην εμφανίσει.το nvmonitor δεν το δουλεύω καθόλου..

Link to comment
Share on other sites

Πολυ καλος φιλε μου ευχομε να τον δουλευεις στα 3Giga για καθε μερα. Μου εκανε εντυπωση παντως οι πολυ καλες θερμοκρασιες που εχεις σε mosfet-chipset εγω με την ιδια μητρικη εχω 63-58 full load και 54-51 idle.

Link to comment
Share on other sites

εχω ανεμιστήρια και εκει γιαυτο. Ασε φιλε και έπαθα αυτο που είχες πάθει και εσύ με το προμι μόλις τώρα. Βραχυκύκλοσε ο σενσορας της κεφαλής και δείχνει ότι θέλει και δεν ξεκινά το προμι. Αστα να πάνε με τόσο μείον τα έπαιξε και αυτός. Πόσα ohm αντισταση πρέπει να δείχνει κανονικα μπας και ξέρεις?

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως το παθαινουν τα περισσοτερα prommie αυτο, γενικα παντως πρεπει να να εχει αντισταση απο 800Ω και πανω διαφορετικα καταλαβαινει βραχυκυκλωμα ο controller. Εγω τον αλλαξα προσφατα και δεν εχω μεχρι στιγμης προβλημα αλλα μου δειχνει -75 evaporator temp να φανταστεις οτι ο δικος του ηταν μονωμενος με θερμοσυστελομενο και παλι εχανε 15 βαθμους προς τα κατω και εγω εβαλα και θερμοαγωγιμη παστα για καλυτερη επαφη... Παντως αλλαξε τον για να βρεις την υγεια σου ολο προβληματα ειναι αυτος που εχει απο την μανα του. Μονο να προσεξεις να μονωσεις καλα τα σημεια συνδεσεις του σενσορα με τα καλωδια που πανε στον controller για να μην εχεις τα ιδια. Καλη τυχη ευχομε και καλοδουλευτο το συστημα.

Link to comment
Share on other sites

μολις τον μετρησα και δεν δειχνει καν ενδειξη(απειρο δηλαδή). Γκαντεμιά. Μπορώ να βάλω δηλαδή ενα απλό thermal probe στην θέση του(έχω κανα δυο που κάθονται). Τώρα τι φταίει το ίδιο το probe ή η ενώσεις του? Παρατήρησα κιόλας ότι ο compressoras ζεσταίνεται πολύ (με τοσο 410 φυσικό ειναι). Εχει κανα μισάωρο που έκλεισα το προμι και ακόμη ειναι πολύ ζεστός. Βλέπω να βάζω και τέταρτο ανεμιστήρα μέσα στο προμι να φυσάει τον compressora. Ξερεις αν εχει υπαρχει υποδοχή στον controller για extra ανεμιστήρα ή θα πάρω πάλι απο το τροφοδοτικό κατευθείαν του pc..

Link to comment
Share on other sites

Μπορεις να αλλαξεις αφοβα το probe απλα προσεξε να μονωσεις καλα τις συνδεσεις. Βεβαια καλο θα ηταν να δοκιμαζες την συμπεριφορα του πριν το αλλαξεις. Εγω συνδεσα το πολυμετρο στον σενσορα και τον εβαλα στην καταψυξη του ψυγειου μου ετσι εβλεπα την αντισταση του να μεγαλωνει πραγμα που μας δειχνει οτι δουλευει σωστα. Τωρα για τον ανεμηστηρα καλο θα ειναι να φτιαξεις και θεση στα πλαiνα καπακια του prometeia ωστε ο αερας που φυσαει το compresser να μην ειναι ζεστος αλλα της θερμοκρασιας δωματιου εξω απο το κουτι. Το οτι τα compresser χανουν θερμοκρασια πολυ αργα ειναι λογικο επειδη ειναι απο μαντεμι. Εγω οταν εψαχνα για διαρροη και το ειχα βαλει μεσα σε καυτο νερο επιασα τον compressora μετα απο 3 ωρες και ηταν αρκετα ζεστος ακομη. Παντως και σε εμενα καιει πολυ οταν ζοριζετε το συστημα.Δυστυχως δεν γνωριζω αν ο controller εχει θεση για αλλους ανεμηστηρες δεν το εχω ψαξει. Για να μην γινει ομως καμια μα@@κια παρε απο το τροφοδοτικο το PC ή καλυτερα αν εχεις καποιο παλιο τροφοδοτικο βαλε σε αυτο ολα τα fan μαζι.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.